Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

Keskustelua urheilusta ja kaikennäköisestä liikunnasta.

Moderator: Damone

Message
Author
User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#1 Post by Damone » 16 Sep 2021, 02:31

Elikkäs rupean nyt vääntämään ihan omaan topikkiinsa noiden aiempien perinteisessä änäritopikissa olleiden tejstien pijjalta joukkueita vähäsen tarkemmin. Kopioin suoraan sen aiemman tekstin tilastoineen ja sitten laitan perään joukkueen niinsanotun usage chartin. Eli ensin noista tilastoista:

Maaleissa ykkösketjun hyökkääjän taso on suunnilleen 0,90 maalia per pelattu 60 minuuttia ja kakkosketjun hyökkääjän taso suunnilleen 0,70 maalia per 60 minuuttia. Viitisenkymmentä hyökkääjää saanut tehoja yli maalin per 60 minsaa, ja 11 pelaajalla tehokkuus vähintään 1,40 per 60.

Ykkössyötöissä ykkösketjun hyökkääjän taso on suunnilleen 0,75 ykkössyöttöä per pelattu 60 minuuttia ja kakkosketjun hyökkääjän taso suunnilleen 0,60 ykkössyöttöä per pelattu 60 minuuttia. 22 pelaajaa saanut syöttöjä vähintään yhden per 60 minsaa, reilut 40 pelaajaa vähintään 0,9 per 60.

Pakkien pisteitä en nyt jaksa sen kummemmin mainita, ellei kyseessä ole joku aivan poikkeuksellisella tasolla pisteitä tehnyt jorkki.

Se usage chart näyttääpi sitten tältä:

Image

Elikkäs vaaka-akselilla näkyy, onko pelaaja ollut mukana puolustuspään vai hyökkäyspään aloituksissa. Pystyakselilla näkyy, minkä tason vastustajia hänellä on keskimäärin ollut vastassa. Mitä isompi ympyrä pelaajalla on, sitä enemmän hän on saanut peliaikaa. Ympyrän väri taas kertoo, onko mennyt hyvin, hyvin huonosti vai jotenkin siltä väliltä. Mitä punaisempi/oranssimpi pallo, sen paremmin on mennyt. Jos pallo on sininen, niin sitten ollaan olru jyrän alla.

No niin, elikkäs aloitetaanpas. Rupean vetämään taas aakkosjärjestyksessä näitä, niin hyvä tulee. Katsotaan jaksanko kaikki. :bounce:
Image

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#2 Post by Damone » 16 Sep 2021, 02:55

Anaheim Ducks:

Maalit:

Adam Henrique 1,13/60
Alexander Volkov 1,11/60
Max Comtois 0,98/60
Danton Heinen 0,83/60
Jakob Silfverberg 0,77/60
Nick Ritchie 0,72/60

Syötöt:

Trevor Zegras 1,21/60
Troy Terry 0,83/60
Ondrej Kase 0,83/60
Carter Rowney 0,77/60
Max Comtois 0,75/60
Rickard Rakell 0,68/60
Nick Ritchie 0,60/60
Ryan Getzlaf 0,59/60

Yllättävän paljon löytyi kohtalaisen tehokkaita, jopa erittäin tehokkaita pelaajia. Vasen laituri Maxime Comtois peräti ykkösketjun tasoa molemmissa, eli kannattaisi varmaan antaa peliaikaa lisää? Äkkiseltään katsoen joku Maxime Comtois-Trevor Zegras-Troy Terry voisi olla aika hyvä scoring line. Kakkosen sentteriksi sitten Henrique ja ainakin Volkovia kannattaa yrittää isommalla peliajalla ja toiseen laitaan Silfverberg tai Rakell. Ryan Getzlaf näyttäisi olevan nykyisellään ihan kolmosen ukko, mutta Silfverbergin ja varsinkin Rakellin tuhnuus yllättää. Nick Ritchie ja Ondrej Kase ovat molemmat nykyisin Torontossa, Danton Heinen Pittsburghissa ja Carter Rowney Detroitissa.

Pakeista kukaan ei ole sen ihmeemmin pisteitä tehnyt.

Image

Hyökkäysketjuista tuolla oikealla aika keskellä näkyy Comtois, Zegras ja Terry. Varmaan tuota ketjua pidetään yhdessä myös tulevalla kaudella. Rakell on noiden kanssa pelannut jonkin verran myös, ja vissiin myös Isaac Lundeström, mutta se ei ole niin hyvin pärjännyt, ja siksi valkoinen pallo. Tuossa ketjussa saattaisi olla potentiaalia, kunhan vaan annetaan tarpeeksi helppoja aloituksia.

Keskellä ylhäällä näkyy Henrique, Getzlaf ja Silfverberg. Samassa mytyssä näkyy myös puolustuksen kärkipari Cam Fowler-Hampus Lindholm. Vaikka tehoja ei hirveästi ole tullutkaan, niin peli on sinällään ollut hyvin hallussa, elikkäs eiköhän samoilla kuvioilla mennä vieläkin. Samoilla paikkeilla näkyy myös tulokaspuolustaja Jamie Drysdale, jonka pallo on erittäin sininen. Häntä peluutettiin aika kunnianhimoisesti: valtaosan kautta loukkaantuneena olleen Josh Mansonin parina (vasemmassa yläkulmassa iso sininen pallo), tai sitten Seattle Krakeniin menetetyn Haydn Fleuryn kanssa. Peluutettiin miten peluutettiin, niin hommat meni vituiksi, eli Drysdalen kanssa kannattaisi varmaan miettiä jotain uusia jippoja. Keskipisteestä katsoen vähän oikealta alhaalla löytyy Kevin Shattenkirk, joka oli kolmosparin ankkuri ja ihan hyvin sillä meni. Vierellä oli kuka milloinkin.

Tuossapa ne tärkeimmät. Keskipisteestä vasemmalta alas löytyvät Max Jones ja Sam Steel pelasivat yhdessä ihan ok, ja äärivasemmalta löytyvät Derek Grant ja Nicholas Deslauriers miehittänevät taas sen nelosketjun. Backes on eläkkeellä, niin sen tilalla on nelosessa sitten koodinimi "joku" ja Steelin kolmosessa lienee sitten Lundeström, Rakell tai kekä lie. Kyllä ne jonkun siihen keksii.

Elikkäs tällaista. Toivottavasti oli jollain tavalla selkeää ja jaksoi lukea. :P
Image

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#3 Post by Damone » 16 Sep 2021, 03:25

Arizona Coyotes:

Maalit:

Michael Bunting 1,42/60
Conor Garland 1,01/60
Michael Grabner 0,92/60
Clayton Keller 0,88/60
Johan Larsson 0,78/60
Taylor Hall 0,71/60

Syötöt:

Taylor Hall 1,18/60
Nick Schmaltz 0,81/60
Drake Caggiula 0,81/60
Conor Garland 0,77/60
Clayton Keller 0,63/60
Christian Dvorak 0,60/60
Dryden Hunt 0,59/60

Nyt on tavallaan synkeää näkymää. Maalintekijöistä Bunting on Torontossa, Garland Vancouverissa, Grabner ostettu ulos ja Taylor Hall Bostonissa. Syöttäjistä Caggiula on Buffalossa, Dvorak Montrealissa ja Hunt Rangersissa. Clayton Keller kakkosketjun tasoa, muuten hiljaista. Schmaltz osaa syötellä maaleja. Mielenkiintoista on huomata välittömästi, että jos Canadiens ajatteli Dvorakista hyvää kakkossentteriä, niin sitä eivät kyllä ainakaan tilastojen perusteella saaneet. Phil Kessel on alaketjujen mies nykyisin, eikä yllä maalintekijänä tai syöttäjänä missään nimessä luottopelaajiin NHL-tasolla.

Puolustajista kovan luokan huipputekijäksi nousemassa oleva Jakob Chychrun teki maaleja puolustajalle hienosti 0,53/60. Katsotaanpas usage chartia, saako siitä mitään irti.

Image

Äärioikealla ja kivan punaisena näkyy Keller, Schmalz, Garland ja Bunting. No, sekä Garland että Bunting ovat nyt muualla, elikkäs siihen scoring lineen pitää nyt arpoa joku uusi jorkki hyvin pitkälti. Voisiko tämä jorkki olla vanha kunnon Phil Kessel, tai sitten jompi kumpi tuoreista Kojooteista Dimitrij Jaskin tai Ryan Dzingel? :-k

Keskiviivasta ylhäällä oikealla näkyy vastustajan parhaita vastaan pelannut pakkipari Jakob Chychrun-Alex Goligoski. Pari toimi itse asiassa ihan hyvin, mutta Goligoski siirtyui Minnesota Wildiin ja Chychrunkin tarvitsee uuden kaverin.

Ylhäällä vasemmalla on Habsiin siirtynyt Dvorak, Lawson Crouse ja Tyler Pitlick. Tästä(kin) triosta ainoastaan Crouse on enää joukkueessa, ja varmaan helpoimmalla pääsisi, jos vasemmalta alempaa löytyvät Christian Fischer ja Johan Larsson olisivat Crousen uudet ketjukaverit. Tuostahan ei tietty tule muuta kuin itkua ja hampaiden kiristystä, kun sinistä oli tarjolla jo viime kaudella helpompia vastustajia vastaan. Toisaalta Vancouver Canucksista Garlandiin ja Ekman-Larssoniin vaihdossa tulleet Loui Eriksson ja Antoine Roussel voisivat soveltua tuohon rooliin myös.

Oikealta laidalta viivan alapuolelta löytyvä sentteri Barrett Hayton saa sitten varmaan oman hyökkäävän ja kovilta vastustajilta suojatun ketjunsa, missä laidoilla jotkut kaksi kolmikosta Kessel, Jaskin ja Dzingel. Ilveksestäkin tuttu parikymppinen numerolla viisi varattu lupaus ei viime kaudella ollut edes aivan pinteessä, mutta tehoja ei toki tullut yhtään. Mahdollisimman helppoa vaihtoa vaan pojalle, niin siitä se kehittyy. :thumbright:

Philadelphia Flyersista ilmaiseksi saatu Shayne Gostisbehere voi stuntata suoraan Canucksiin siirtynyttä ex-kapteeni Ekman-Larssonia Ilya Lyubushkinin vieressä, ja Lyubushkinin pallero on keskipisteestä pikkaisen vasemmalle ja alas.

Eli Kojooteilta puuttuu puolustuksen ykkösparin mies Chychrunin vierestä ja sitten kolmospari kokonaan. Samahan se on pistää ykköspariin vaikka Panthersista tullut Anton Strålman kaatuilemaan, ja kolmoseen sitten jotain Conor Timminsiä, Victor Söderströmiä, Kyle Capobiancoa. Näkyy listoilla vielä Aaron Ness olevan. Sellaista. :gaymetal:
Image

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#4 Post by Damone » 16 Sep 2021, 03:58

Boston Bruins:

Maalit:

Taylor Hall 1,41/60
David Pastrnak 1,40/60
Brad Marchand 1,39/60
Patrice Bergeron 1,08/60
Nick Ritchie 0,85/60
Craig Smith 0,69/60

Syötöt:

Brad Marchand 1,20/60
David Pastrnak 0,97/60
Craig Smith 0,78/60
David Krejci 0,74/60
Charlie Coyle 0,62/60

Yllättävän kapea materiaali. Ykkösketjun superkaksikko Marchand-Pastrnak toki dominoi, mutta muuten aika nihkeää. Edes alakentissä ei ole ketään "piilotettuja helmiä", kuten vaikkapa yllättävän potentiaalisella Anaheimilla. Craig Smith maalintekijänä niukasti kakkosen tasoa ja maalien syöttäjänä niukasti ykkösen tasoa. Maalintekijöistä Ritchie päästettiin Torontoon ja syöttäjistä Krejci palasi Tsekkeihin.

Pakeista sekä Charlie McAvoy (0,55/60), Matt Grzelcyk (0,57/60) että kauden lopulla joukkueeseen tullut Mike Reilly (0,46/60) antoivat kohtuullisen paljon ykkössyöttöjä.

Image

Oikealla ylhäällä näkyykin ykköskenttä Grzelcyk-McAvoy Marchand-Bergeron-Pastrnak. Paljon hyökkäyspään aloituksia ja aina vastustajan parhaita vastaan, tietty hurjin tuloksin. Mutta niinhän siinä käy, kun laitetaan kaikki munat yhteen koriin, että ne parhaat munat eli pallerot ovat tulipunaiset, ja muualla on vain sinistä.

Ainoat punaiset pallot noiden lisäksi ovat oikealla laidalla viivan alta löytyvät Krejci ja Smith. Heistä Krejci palasi Tsekkiin, ja oletusarvoisesti Smithin kanssa pelaa nyt Charlie Coyle ja Taylor Hall.

Keskeltä alhaalta punertavana pallona löytyy helppoja vaihtoja pelannut Brandon Carlo, jonka vierellä lienee tällä kertaa uusi mies Derek Forbort. Kolmannessa pakkiparissa on sitten upeasti kauden päättänyt Mike Reilly, jonka vierellä nähdään varmaankin taas Connor Clifton. Cliftonin kausi oli kokonaisuudessaan haastava, kuten miehen sinisestä pallerosta näkyy, mutta loppukausi Reillyn vierellä sujui oikein mallikkaasti.

Nelosen laidalla on taas äärivasemmalta kuvaajasta löytyvä Chris Wagner, ja hän saa kaverikseen jotain uutta kaveria (Erik Haula, Tomas Nosek) tai sitten Trent Fredericin. Luottokaveri Sean Kuraly on joka tapauksessa Columbus Blue Jacketsissa.

Kolmosketjun laidalla on Jake DeBrusk, joka pelasi viime kaudella todella suojattuja minuutteja, mutta kusi nekin. Sentterinä kolmosessa on joko Haula tai Nosek, ja oikealla laidalla Blue Jacketsin ex-kapteeni, nykyinen Bostonin karhu Nick Foligno. Ei tuolla ketjulla voi ainakaan huonommin mennä kuin viime kauden kolmosella. Eihän? :dontknow:
Image

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#5 Post by Damone » 23 Sep 2021, 22:24

:ot: Buffalo Sabres:

Maalit:

Arttu Ruotsalainen 1,39/60
Sam Reinhart 0,90/60
Anders Bjork 0,82/60
Jeff Skinner 0,81/60
Conor Sheary 0,76/60
Jack Eichel 0,74/60
Rasmus Asplund 0,72/60
Zemgus Girgensons 0,69/60

Syötöt:

Dylan Cozens 0,96/60
Marcus Johansson 0,82/60
Riley Sheahan 0,75/60
Taylor Hall 0,67/60
Kyle Okposo 0,64/60

Mielenkiintoista tilastoa. Jack Eichel on ollut viimeiset pari kautta tasakentällisin todella lussukka. Toisin sanoen Eichelista ei ainakaan syksyn 2019 jälkeen, eli pariin vuoteen, ole ollut tasakentällisin juurikaan hyötyä. Maalintekijöistä Anders Bjork ja varsinkin Arttu Ruotsalainen olleet erittäin lupaavia, ja syöttäjistä Dylan Cozens. Saisiko tästä rakennettua jotain? Muista "syöttötykeistä" Cozensin lisäksi ainoastaan Kyle Okposo on enää edes joukkueessa, eli kuka rakentaa maalipaikat? Maalintekijälistalta Reinhart on Floridassa ja Sheary Washingtonissa. Syöttäjistä Johansson ja Sheahan molemmat Seattlessa ja Hall Bostonissa. Puolustajista ei 5vs5 ole mitenkäännerityisen paljon ollut maalinteossa apua.

Image

Oikealla ylhäällä vastustajan kovimpia pelaajia vastaan hyökkäyspäässä pelanneista näkyy hyökkääjät Victor Olofsson, Jack Eichel ja Sam Reinhart sekä puolustajat Rasmus Dahlin ja Henri Jokiharju. Dahlin ja Jokiharju jatkavat varmaankin yhdessä, mutta kevyesti punaisella oleva Olofsson on menettänyt kaikki hyökkäyksen kaverinsa. Ilman Eichelia ja Reinhartia on vaikea nähdä, että Olofson voisi saada positiivista tulosta. Heti keskiviivan vasemmalta puolelta, eli viime kaudella enemmän puolustuspään aloituksia ottaneista senttereistä näkyy vieläpä kevyen punaisina Casey Mittelstadt ja Dylan Cozens, ja heistä jompikumpi tulee varmaankin olemaan nyt Olofssonin vierellä. Kärkiketjun kolmas lenkki tullee olemaan origon paikkeilla näkyvä Jeff Skinner, jolle tuo ykkösketju tulee olemaan aika haastava.

Kakkos -ja kolmosketjut tulevat rakentumaan Cozensin tai Mittelstadtin ja Arttu Ruotsalaisen ympärille. Nämä ovat molemmat kohtalaisen puolustavia ketjuja, eli siinä mielessä melkein laittaisin Cozensin hyökkäävämpään ja helpompaan ketjuun. Laitureina näissä ketjuissa tulevat olemaan tuosta samasta ikävän sinisestä pallomerestä löytyvät Anders Bjork, Rasmus Asplund, Tage Thompson ja Kyle Okposo. Uusista miehistä Vince Hinostroza tai Drake Caggiula tulee täydentämään keskiketjut, ellei sitten mene neloseen. Hinostrozallahan on ollut yllättävän hyvät tilastot parilta aiemmalta kaudelta.

Kuvaajassa äärivasemmalta äärisinisenä näkyvä Cody Eakin tulee olemaan todella paskan nelosketjun sentteri. Hänen viime kauden kavereista Sheahan on Seattlessa, Lazar Bostonissa ja Rieder Anaheimissa. Ehkä veteraani Kyle Okposo olisi helpointa siirtää neloseen, mutta vielä yksi paikka jää tällöin vapaaksi. Viime kauden kokonaan väliin jättänyt Zemgus Girgensons olisi siihen luontainen palanen.

Todella paljon oman pään aloituksia ottanut iso sininen pallo Rasmus Ristolainen on nyt tunnetusti Philadelphiassa, ja toinen vastaavanlainen mies, mutta parempi, Jake McCabe on Chicagossa. Toisin sanoen puolustava pyolustuspari joudutaan repäisemään tyhjästä. Mark Pysyk ja Robert Hägg ehkä yritetään työntää tuohon rooliin väkisin, mutta molemmathan ovat totta kai sysipaskoja. :laughing2:

Tismalleen keskiviivan kohdalta löytyy lupaavan punaisena Colin Miller, ja hänen viime kauden parinsa Brandon Montour on nykyisin Floridassa. Uutena miehenä Sabresista löytyy Devilsissä aikoinaan hyvinkin pelannut Will Butcher, ja tuosta saataisiin itse asiassa aivan pätevähkö kolmospakkipari pelaamaan suojattuja minuutteja. Kakkospari: ei missään nimessä. :P

Elikkäs tällaista Buffalosta. Aika nihkeältä vaikuttaa, varsinkin tuo puolustus. Ei Skinner-Cozens/Mittelstadt-Olofssoninkaan pitäisi minkään joukkueen ykköskenttä olla. :facepalm:
Image

User avatar
piirsi kullin ja poistui
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 40099
Joined: 16 Mar 2009, 12:14
Location: Texas, FI

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#6 Post by piirsi kullin ja poistui » 23 Sep 2021, 22:28

Nöyrimmät kiitokset jälleen näistä damone. Mies toimittaa! :salut:
Hampurilais count 2015: 99
Hampurilais count 2016: LASKUISSA SEOTTU
Hampurilais count 2017: 44
Hampurilais count 2018: 35
Hampurilais count 2019: 35
Hampurilais count 2020: 79
Hampurilais count 2021: 22
Hampurilais count 2022: 13
Hampurilais count 2023: 69
Hampurilais count 2024: LASKENTA UNOHDETTU

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#7 Post by Damone » 23 Sep 2021, 22:56

Calgary Flames:

Maalit:

Andrew Mangiapane 1,14/60
Elias Lindholm 0,99/60
Josh Leivo 0.94/60
Matthew Tkachuk 0,75/60
Dillon Dube 0,74/60
Johnny Gaudreau 0,73/60
Sam Bennett 0,69/60

Syötöt:

Johnny Gaudreau 0,87/60
Derek Ryan 0,85/60
Andrew Mangiapane 0,83/60
Matthew Tkachuk 0,72/60
Mikael Backlund 0,67/60

Löytyyhän näitä ylläreitä melkeinpä joka joukkueesta, elikkäs Andrew Mangiapane on nykyisellään tasakentällisin Flamesin hyökkäyksen ykköstykki!!! Matthew Tkachuk tehoiltaan kakkosketjun tasoa ja "Johnny Hockey" ehkä niukin naukin ykkösketjun mies. Sean Monahan on tippunut aivan pelistä. Maalintekijöistä Leivo on Carolinassa ja Bennett Floridassa, ja syöttäjistä Ryan Edmontonissa. Tätä tilastoa katsoessa ei ihmetytä pätkääkään, ettei Calgary pärjää. Puolustajista kukaan ei ole vaikuttanut oleellisesti Flamesin maalintekoon 5vs5.

Image

Onpas hirveän näköinen kuvaaja, täynnä sinistä. :sad1:

Oikealla keskiviivan yläpuolella löytyvät Johnny Gaudreau ja Sean Monahan ovat pelanneet paljon hyökkäyspään aloituksia kovempia vastustajia vastaan, mutta kovinkaan menestyksekkääksi heidän peliään ei ole voinut kuvailla. Keskiviivan alapuolelta löytyy hyökkääjistä Bennett, Leivo ja Ryan, joista kukaan ei enää joukkueessa pelaa.

Aivan oikeasta alakulmasta löytyvä Juuso Välimäki on pelannut ylivoimaisesti joukkueen helpoimpia ja suojatuimpia vaihtoja. Ikävä kyllä sekään ei ole oikein sujunut. Hänen parinsa Nikita Nesterov palasi Venäjälle, ja syvänsinisestä pallon väristä päätellen häntä ei kukaan tule kaipaamaan. Alhaalla keskiviivasta hieman oikealle päin löytyvä Michael Stone saattaisi olla nyt sopiva pari Välimäelle.

Pystyakselin kohdalla ylhäällä on tasaisehkosti peluutetut pakkiparit Noah Hanifin-Christopher Tanev ja Mark Giordano-Rasmus Andersson, joista ensin mainittu pärjäsi vaikeammista tehtävistään huolimatta paremmin ja jälkimmäinen huonommin. Giordano meni Seattleen, ja Anderssonin uutena parina tulee olemaan mitä luultavimmin Nikita Zadorov. Jo mainittujen pakkien lisäksi joukkueesta löytyvät myös Erik Gudbransson ja Oliver Kylington, joista jompi kumpi (luultavammin Kylington) voisi pelata Välimäen kanssa.

Pystyakselin kohdalta löytyvät myös hieman hyökkäävämmin pelanneet Matthew Tkachuk, Elias Lindholm ja Andrew Mangiapane sekä snadisti puolustavammat Mikael Backlund ja Dillon Dube. Tuosta kvintetistä rakennettaneen Flamesin keskiketjut, jos oletamme Monahanin ja Gaudreaun jatkavan yhdessä. Top ysi täydennetään uudella huippuhankinnalla Blake Colemanilla, joskin tämän jälkeen vielä yksi paikka jää vapaaksi, ja tämän paikan uskon menevän toiselle uudelle hankinnalle Tyler Pitlickille.

Pystyakselin kohdilta alempaa helpompia vastustajia vastaan pelaavista hyökkääjistä löytyvät Milan Lucic ja Brett Ritchie. Joakim Nordström siirtyi Venäjälle. Uusi hankinta Brad Richardson on syntynyt nelosketjuun, kuten myös Trevor Lewis, ja tästä nelikosta syntyy nelosketju.
Image

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#8 Post by Damone » 23 Sep 2021, 23:02

Carolina Hurricanes:

Maalit:

Justin Williams 1,39/60
Sebastian Aho 1,14/60
Erik Haula 0,98/60
Lucas Wallmark 0,77/60
Vincent Trocheck 0,76/60
Warren Foegele 0,75/60
Nino Niederreiter 0,75/60
Andrei Svechnikov 0,74/60
Morgan Geekie 0,74/60

Syötöt:

Morgan Geekie 1,11/60
Teuvo Teräväinen 1,09/60
Ryan Dzingel 0,90/60
Sebastian Aho 0,71/60
Vincent Trocheck 0,68/60
Martin Necas 0,65/60
Warren Foegele 0,64/60
Jordan Martinook 0,64/60

Sebastian Aho ainut ykköskentällistason maalintekijä, kakkosen tasolla sentään Trocheck, Niederreiter ja Svechnikov. Syöttäjistä Teräväinen kovaa huippua, ja Aho, Trocheck, Necas sekä Martinook kakkosketjuun sopivia. Kyllä tänne on selkeästi tilaa Jesperi Kotkaniemelle, ja näytönpaikkoja takuulla riittää. Jordan Staal kuuluu nykyisellään ehdottomasti alakenttiin. Svechnikovin ajattelin olevan tehokkaampi. Maalintekijöistä Williams on eläkkeellä, Haula nykyisin Bostonissa, Wallmark lähti KHLään, Foegele Edmontoniin ja Geekie Seattleen. Syöttäjistä Dzingel on Arizonassa. Morgan Geekie muuten yllättävän kova haku Krakenilta laajennusdraftissa, annetaankohan peliaikaa? :-k Puolustajista New Jersey Devilsiin siirtynyt Dougie Hamilton oli kohtalaisen merkittävässä roolissa hyökkäyspelissä (0,52 maalia/60 ja 0,45 ykkössyöttöä/60), ja Brett Pesce on yllättävästi syöttänyt aika paljon maaleja (0,50 ykkössyöttöä/60). Hurrikaanit toivovat Tony DeAngelon korvaavan Hamiltonin tehot ainakin osittain.

Image

Pystyviivan oikealta puolelta ylhäältä löytyvät Teuvo Teräväinen, Brock McGinn ja Andrei Svechnikov. Tästä triosta McGinn on nykyisellään Pittsburghissa.

Pystyviivan kohdalta ylhäältä keskeltä löytyvät Devilsiin siirtynyt Dougie Hamilton ja Seattlen listoilla oleva Haydn Fleury ja heistä hieman vasemmalta Jaccob Slavin, Brett Pesce ja Brady Skjei. Tästä kolmikosta muodostetaan kärkiparit, ja Skjei on heistä selkeästi huonoin.

Hiukkasen heidän alapuoleltaan löytyvät hyökkääjät Jesper Fast, Nino Niederreiter ja Martin Necas. Heistä Niederreiter onnistui pelinrakentamisen näkökulmasta selvästi parhaiten, josta kertoo punainen väri.

Ylhäällä vasemmalta löytyy joukkueen vaikeimpia minuutteja pelanneet Jordan Staal ja Warren Foegele. Foegele on Edmontonissa, eli Staal tarvitsee uudet kaverit. Alempana vasempana helpompia vastustajia vastaan peluutetuista hyökkääjistä löytyvät Vincent Trocheck ja Arizonaan siirtynyt Ryan Dzingel.

Mielenkiintoisesti joukkueen ykköstähti Sebastian Aho löytyy yksinäisenä sutena vaakaviivan päältä oikealta, eli häntä on peluutettu helpompia vastustajan pelaajia vastaan, ja enimmäkseen hyökkäyspään aloituksia. Tulos on ollut mainiota, kuten sekä tehopisteistä että Ahon punaisesta pallosta voi nähdä. Toinen yksinäinen mies Jordan Martinook on heti origon alta löytyvä, ja hänelläkään ei näyttäisi vakituisia ketjukavereitsma juurikaan olleen. Tuloskin on ollut kehnohkoa.

Aivan oikealta alhaalta löytyvät joukkueen helpoimpia minuutteja pelanneet Steve Lorentz sekä Columbukseen mennyt puolustaja Jake Bean ja Seattleen mennyt Morgan Geekie.

Uusina miehinä joukkueesta löytyvät hyökkääjistä Jesperi Kotkaniemi, Derek Stepan, Josh Leivo ja Stefan Noesen sekä puolustajista Ethan Bear, Tony DeAngelo, Ian Cole ja Brendan Smith. Heistä luultavasti Stepan sentteröi nelosketjua, ja Kotkaniemen ja Leivon paikka tulee olemaan missä milloinkin. Noesen on lähinnä syvyyspelaaja. Uusista pakeista jotkut kaksi tulevat muodostamaan kolmosparin, ja yksi (ei kuitenkaan Smith) tulee olemaan kärkipareissa. Pesce ja Skjei pelasivat viime kaudella enimmäkseen yhdessä, joskin Pescellä meni paremmin ilman Skjeitä.

Hurricanesin kokoonpano on aina yhtä hässäkkää, ja valmentaja Brind'Amour tykkää kierrättää varsinkin hyökkäysketjuja jatkuvalla syötöllä. En näe mitään syytä sille, etteikö tuo meininki jatkuisi. Enimmäkseen Aho ja Teräväinen ovat kuitenkin pelanneet yhdessä. Trocheckin laidoilla on nähty valtaosin Niederreiter ja Necas.
Image

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#9 Post by Damone » 24 Sep 2021, 00:21

Chicago Blackhawks:

Maalit:

Dominik Kubalik 1,36/60
Brandon Saad 1,28/60
Drake Caggiula 1,10/60
Patrik Kane 0,86/60
Pius Suter 0,86/60
Alexander Nylander 0,85/60
Vinnie Hinostroza 0,84/60
Alex DeBrincat 0,81/60
Jonathan Toews 0,70/60

Syötöt:

Vinnie Hinostroza 1,40/60
Patrick Kane 1,06/60
Jonathan Toews 1,02/60
Alex DeBrincat 0,84/60
Brandon Hagel 0,83/60
Dylan Strome 0,79/60
Alex Nylander 0,68/60
Carl Söderberg 0,65/60
Pius Suter 0,63/60
Dominik Kubalik 0,60/60

Vinnie Hinostroza on maaleissa vahvaa kakkosen tasoa ja syötöissä ykkösketjun mies!!! Tulevalla kaudella pelaa kuitenkin Buffalossa, eli tästäkö sinne ylläritehoilija ja pelinrakentaja. En ollut tajunnutkaan, että ainakin tilastoja katsoessa Blackhawksilla on näinkin leveä hyökkäysmateriaali. Maalintekijöistä myös Caggiula on Buffalossa, Saad St. Louisissa ja Suter Detroitissa. Syöttömiehistä Söderberg palasi Ruotsiin. Mutta siis näistä jäljelle jäävistä ukoista saadaan Kane, Toews, Kubalik, DeBrincat, Strome ja ainakin minulle yllättäen Nylander kevyesti top kutosen tasoisiksi tehomiehiksi. Kun joukkueessa on vielä esimerkiksi Kirby Dach, Tyler Johnson ja Brett Connolly, niin olisiko Chicagossa ylläripotentiaalia? :-k Puolustajista kukaan ei ole vaikuttanut suoraan maalintekoon 5vs5 maininnan arvoisesti.

Image

Viime kauden Blackhawksissa Patrick Kane, Alex DeBrincat ja Pius Suter pelasivat vastustajan kovimpia vastaan hyökkäyspään aloituksissa. Suter päästettiin yllättäen Detroitiin, eli täydentäisikö tämän kolmikon Lightningista saapunut Tyler Johnson? :-k Toinen luonnollinen vaihtoehto olisi tietty paluun kentille loukkaantumisensa jälkeen tekevä kapteeni Jonathan Toews.

Vaakaviivan yläpuolelta vasemmalta löytyy puolustajat Connor Murphy, Floridaan siirtynyt Lucas Carlsson ja Calgaryyn mennyt Nikita Zadorov sekä hyökkääjät Kirby Dach, Brandon Hagel ja Ruotsiin palannut Carl Söderberg. Carlsson pelasi hyvin, mutta hänet voi Murphyn vierellä korvata lähempänä pystyviivaa löytyvä Calvin de Haan. Dach oli puolustavammassa roolissa alakynnessä, joskin tähän luultavasti vaikutti myös nuorten MM-kisoissa vuodenvaihteessa tullut paha loukkaantuminen.

Aivan vasemmasta alakulmasta löytyy nelosketju, joista Ryan Carpenter pärjäsi mitä mainioimmin. David Kampf on Torontossa, Highmore jatkaa uraansa Vancouverissa ja Shaw jäi eläkkeelle. Neloseen sopii uusista miehistä ainakin Jujhar Khaira.

Pystyviivan kohdalla alempaa löytyvät Dominik Kubalik, Philipp Kurashev sekä Venäjälle siirtynyt Lucas Wallmark. Wallmarkia voisi periaatteessa korvata Toews (joka voisi kyllä pelata kovempiakin vastustajia vastaan) tai vaikkapa Henrik Borgström.

Heidän alapuoleltaan löytyvät nuoret puolustajat Ian Mitchell ja Wyatt Kalynuk, joista kumpikaan ei helposta peluutuksesta huolimatta vakuuttanut. Yläpuolelta origon paikkeilla on Edmontoniin kaupattu Duncan Keith ja Vegasiin jo viime kauden lopulla siirtynyt Mattias Janmark, ja heistä kumpaakaan ei suoraan ja kiertelemättä sanottuna tulla kaipaamaan. :P

Enemmän oikealta vaakaviivan alta löytyvät Dylan Strome ja puolustajalupaus Nicolas Beaudin, joista varsinkin jälkimmäisen palleron sininen väri näyttää, että paremminkin olisi voinut mennä. Sama koskee Columbus Blue Jacketsiin Seth Jones-kaupassa siirtynyttä Adam Boqvistia.

Uudet puolustajat Seth Jones ja Jake McCabe voisivat periaatteessa olla uusi ykköspari joukkueessa keskenään. McCabe oli jo Sabresissa hyvä, ja Jonesia pidettiin vielä vähän aikaa sitten, ainakin joissain piireissä, yhtenä koko liigan parhaista. Viime kauden lopulla joukkueeseen Florida Panthersista tullut Riley Stillman pelasi enimmäkseen Connor Murphyn kanssa, ja hän voisi periaatteessa jatkaa siinä. Kolmospariin jäisi Calvin de Haan kaverinaan Edmontonista tullut Caleb Jones tai sitten Ian Mitchell.

Joukkue on täynnä uusia hyökkääjiä: Tyler Johnson, Henrik Borgström, Brett Connolly, Jujhar Khaira, viime kauden lopulla tullut Adam Gaudette ja melkein kuin uusina viime kauden pelaamattomuuden jälkeen Jonathan Toews ja Alexander Nylander. Viime kauden hyökkääjistä Kanen ja DeBrincatin väliin tulee heistä yksi, mahdollisesti Kirby Dachin ja Brandon Hagelin oikeaan laitaan toinen ja Dominik Kubalikin ja Philipp Kurashevin sentteriksi kolmas. Kun yhtälöön lisää vielä Dylan Stromen, niin kilpailua pelipaikoista ja vastuusta riittää, ja se on yleensä vain ja ainoastaan hyvä asia.

Tykkään tästä Chicago Blackhawksista!!! :o
Image

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#10 Post by Damone » 24 Sep 2021, 00:39

Colorado Avalanche:

Maalit:

Brandon Saad 1,49/60
Andre Burakovsky 1,27/60
Mikko Rantanen 1,16/60
Nazem Kadri 1,02/60
Logan O'Connor 0,92/60
Joonas Donskoi 0,91/60
Nathan MacKinnon 0,86/60
J.T.Compher 0,86/60
Valeri Nichushkin 0,79/60
Gabriel Landeskog 0,70/60

Syötöt:

Nathan MacKinnon 1,49/60
Andre Burakovsky 0,92/60
Vladislav Kamenev 0,83/60
Joonas Donskoi 0,74/60
Mikko Rantanen 0,73/60
Nazem Kadri 0,71/60
Matt Calvert 0,62/60

Andre Burakovsky onkin näköjään tehoiltaan ihan eliittijätkiä. Ykkösessä MacKinnon-Rantanen vääntää laatutehoin, mutta Landeskog 5vs5 yllättävän kehno. Nazem Kadri olisi monessa joukkueessa ykkösketjun tasoa, ja Avsiin mainio kakkossentteri, joka tekee varsinkin maaleja paljon. Maalintekijöistä Saad on St. Louisissa ja Donskoi Seattlessa, kun taas syöttäjistä Kamenev palasi Venäjälle ja Calvert eläköityi. Avalanchen puolustajat osallistuivat vahvasti hyökkäyspeliin myös 5vs5, sillä Cale Makar ja Devon Toews tekivät puolustajille hyvillä tehoilla maaleja (molemmilla 0,42 maalia/60 minuuttia) ja ykkössyöttöjä jakoivat samainen Makar (0,63 ykkössyöttöä/60 minuuttia) ja Samuel Girard (0,47 ykkössyöttöä/60 minuuttia).

Image

Äärimmäisen oikealta ylhäältä vihulaustwn kovimpia vastaan illasta toiseen pelaamasta löytyy superykkönen Landeskog-MacKinnon-Rantanen, joille kukaan ei mahtanut yhtään mitään. Puolustajista heidän kanssaan hyökkäyspään vaihdoissa olivat lähinnä Cale Makar, Samuel Girard ja Devon Toews.

Helpompia hyökkäyspään vaihtoja pelasi hyökkääjistä Kadri, Burakovsky ja Saad. Brandon Saad on nyt St. Louis Bluesissa, eli tuossa ketjussa on hyvä paikka tarjolla.

Puolustajalupaus Bowen Byram pelasi helppoja vaihtoja, mutta ei mitenkään menestyksekkäästi. Huomattavasti nimettömämmällä Jacob MacDonaldilla meni paremmin.

Ryan Graves ja Connor Timmins pelasivat pakeista "vaikeimpia" puolustuspään vaihtoja, mutta heistä Graves on nyt Devilsissä ja Timmins Coyotesissa.

Pystyviivan päältä alhaalta löytyvät Tyson Jost, Valeri Nichushkin ja Joonas Donskoi. Donskoi meni Seattleen, eli myös tuossa ketjussa on pelipaikka tarjolla. Kiefer Sherwood pelasi tuota kolmikkoa hiukan heikompia vastustajia vastaan.

Aivan vasemmasta alakulmasta löytyy nelonen, jossa pelasi eläkkeelle jäänyt Matt Calvert sekä Tampa Bayhin siirtynyt Pierre Edouard Bellemare.

Vapaita paikkoja Avsista siis löytyy: kakkosen laidalle Saadin ja Burakovskyn viereen, kolmosen laidalle Tyson Jostin ja Valeri Nichushkinin kaveriksi sekä koko nelosketju. Nelosen paikat täytettäneen iki-Punasiipi Darren Helmillä, Stefan Matteaulla ja jollain farmijätkällä, kuten Logan O'Connorilla, Jayson Megnalla tai Dylan Sikuralla, miksipä ei myös Sampo Rantalla. Ehkä ylempääkin paikkansa toivovat löytävänsä Devilsistä tullut Mikhail Maltsev ja tulokashyökkääjät Alex Newhookin johdolla. Jostain syystä kuvaajasta puuttuva J.T.Compher tullaan varmaan tuolla näkemään myös.

Puolustukseen paluun tekee loukkaantumistensa jälkeen vain neljä ottelua runkosarjassa pelannut Erik Johnson. Devilsissä viime kaudella pelannut Ryan Murray täydentää pelaavan pakiston. Los Angeles Kingsistä tuttu Kurtis MacDermid tuo syvyyttä, joskaan hän ei ole NHL-tasoa.
Image

User avatar
Duckulan Kreivi
aivan älyvapaa meininki täällä
Posts: 73456
Joined: 14 Jul 2013, 20:29
Location: noitacoL

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#11 Post by Duckulan Kreivi » 24 Sep 2021, 08:26

Seurantaam
Image

User avatar
Kult Cobain
5k
Posts: 5967
Joined: 08 Apr 2013, 09:22
Location: Sunset haltuun

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#12 Post by Kult Cobain » 24 Sep 2021, 09:28

Duckulan Kreivi wrote:
24 Sep 2021, 08:26
Seurantaam
ImageImage
kännisuvut, jysärinlöytäjä wrote:
22 May 2021, 23:34
NO MEE VITTU NAIMISIIN SEN KANSSA JOS EI OULU KELPAA PUT YOUR MIDDLE FINGERS UP DONT STOP!!!!

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#13 Post by Damone » 24 Sep 2021, 10:58

Columbus Blue Jackets:

Maalit:

Oliver Björkstrand 1,23/60
Pierre-Luc Dubois 0,91/60
Jack Roslovic 0,71/60

Syötöt:

Max Domi 0,87/60
Gustav Nyquist 0,81/60
Mikhail Grigorenko 0,74/60
Oliver Björkstrand 0,73/60
Sonny Milano 0,70/60

Juuh, elikkäs. Björkstrand mainio ykköskentän mies, muuten hiljaista. Dubois on nykyisin tunnetusti Winnipegissä, Grigorenko Venäjällä ja Sonny Milano Anaheimissa. Haukuttu Max Domi on syöttötehoiltaan kuitenkin selkeästi tilastoissa ykköskentän miehen tasoa 5vs5. Cam Atkinson ei ole tehnyt tai edes syöttänyt maaleja, niin vaihto Voracekiin varmasti hyvä. Eihän tämä silti kovinkaan hyvältä näytä. Puolustajista Zach Werenski on tehnyt erinomaisella tahdilla maaleja (0,53/60), mutta muuten ei puolustajat ole mainittavasti olleet 5vs5 maalinteossa mukana.

Image

Äärioikealta löytyvä Jack Roslovic on ollut hyökkäyspään vaihtojen erikoismies, ja hän on ollut roolissaan tehokas. Hieman Roslovicista vasemmalle päin löytyvät Patrik Laine, Cam Atkinson, Oliver Björkstrand ja Max Domi sekä puolustajat Zach Werenski ja Seth Jones. Kaikkien neljän hyökkääjän pallerot ovat kevyen sinisiä, eli he ovat olleet pelillisesti vastaanottavana osapuolena. Werenskin pallo on kirkkaanpunainen ja Jonesin tuollainen oranssi, eli he ovat kuitenkin suhteellisen hyvin hoitaneet helpohkon hommansa. Atkinson on nykyisin Philadelphiassa, ja hänen tilalleen tuli Voracek, ja Jones siirtyi Chicagoon.

Domin palleron alapuolelta löytyvät Grigorenko ja Stenlund hyökkääjistä. Kevin Stenlundin pallon väri näyttää, että hän on ollut roolissaan oikeastaan aivan hyvä. Voisiko kokeilla isommallakin vastuulla? Grigorenko siirtyi KHLään.

Keskiviivan ympäristössä origon yläpuolella on pakeista Scott Harrington, Michael Del Zotto ja Gabriel Carlsson. Del Zotto oli roolissaan ihan ok, mutta hän on nykyisin Ottawassa. Harringtonin ja Carlssonin syvänsiniset pallot sen sijaan osoittavat, etteivät he oikein pärjänneet rooleissaan. Heistä lähempänä keskiviivaa vähän enemmän oikealta löytyvä Dean Kukan oli jo parempi, mutta ei hänelläkään kuuhun mennä.

Pystyviivan vasemmalta puolelta ylhäältä löytyvät hyökkääjät Emil Bemström ja Eric Robinson pelasivat muuhun joukkueeseen suhteutettuna omissa rooleissaan mainiosti, ja osoittivat olevansa käyttökelpoisia ainakin jollain tasolla. Aavistuksen vaikeampi vaihtoja ja heistä pikkiriikkisen vasemmalla oleva Alexander Texier ei ihan niin hyvin menestynyt, mutta ei toisaalta ollut täysin yössäkään. Sitä vastoin syvänsinisen palleron omistava puolustaja David Savard on ollut aivan pihalla, mutta hän on nykyisin Montreal Canadiensin "vahvistus". :P

Aivan vasemmalta löytyvät joukkueen vaikeimpia, lähinnä oman pään vaihtoja pelanneet hyökkääjä Boone Jenner ja puolustaja Vladislav Gavrikov. Haaste on ollut kova, varsinkin Gavrikoville liian kova. Sen sijaan aivan ylhäältä löytyvä Nick Foligno pelasi aika fifty fifty vastustajien parhaita vastaan, mutta hän on nykyisin Bostonissa.

Pystyviivan vasemmalta puolelta heti vaakaviivan alta löytyy hyökkääjät Zac Dalpe ja Liam Foudy sekä puolustaja Andrew Peeke. Heidän(kään) suoritustasostaan ei jää paljon kotiin kerrottavaa.

Viimeisenä vasemmalta alhaalta löytyvät oman pään vaihtoja vaatustajan huonoimpia pelaajia vastaan pelanneet Stefan Matteau ja Ryan MacInnis. Coloradossa oleva Matteau oli tuohonkin liian huono, ja Buffaloon siirtynyt MacInnis ihan mukiinmenevä. Ei mikään häikäisevä kuitenkaan, ja ikävä ei jää.

Varsinkin Blue Jacketsin pakisto näyttää tämän perusteella aika kamalalta. Uusina miehinä vahvistuksiksi tulleet Jake Bean ja Adam Boqvist pelasivat todella suojattuja hyökkäyspään minuutteja ja varsinkin Beanille nekin olivat liian haasteellisia. Kuvaajasta puuttuva Mikko Lehtonen pelasi lähinnä Gavrikovin parina noita mahdottomia minuutteja, ja eihän se kovin hyvin mennyt hänelläkään. On todella mielenkiintoista esimerkiksi nähdä, kuka pääsee uuden valmentajan Brad Larsenin alaisuudessa Werenskin vierelle ykköspariin, kun Jones kaupattiin Blackhawksiin.

Hyökkääjistä isoin muutos on Jakub Voracekin saapuminen joukkueeseen. Hän on selkeä vahvistus verrattuna Cam Atkinsoniin ja tsekkilaituria peluutettaneen ainakin aluksi Patrik Laineen kanssa samassa ketjussa. Olisiko Jack Roslovic heille hyvä sentteri, tai sitten Max Domi tai Kevin Stenlund? Toinen hyökkäävä ketju tullee muodostumaan Björkstrandista, koko viime kauden pelaamatta olleesta Gustav Nyquistista ja jostakin ylijääneestä sentteristä. Bemströmin ja Robinsonin ympärille luodaan hyvä kolmonen, ja yksi ketju voidaan muodostaa Boone Jennerin ja Bostonista tulleen Sean Kuralyn ympärille. Todellinen musta hevonen on aikuisiällä Sveitsin liigasta ekaa kertaa NHLään tullut Gregory Hofman, josta en tiedä muuta kuin että hyvillä tilastoilla on kaveri pelannut. Piste per peli ja MM-kisoissakin hyviä tehoja. Kuinka sujuu peli Pohjois-Amerikassa? :-k
Image

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#14 Post by Damone » 25 Sep 2021, 01:56

Dallas Stars:

Maalit:

Jason Robertson 1,06/60
Roope Hintz 1,02/60
Denis Gurianov 0,87/60
Joel Kiviranta 0,74/60

Syötöt:

Jason Robertson 1,31/60
Roope Hintz 0,68/60
Jamie Benn 0,61/60
Joel Kiviranta 0,59/60

Nyt on synkeää!!! :o Robertson aika hemmetin kova, Hintz myös varsinkin maalintekijänä mainio, mutta muuten...Seguin, Radulov ja Pavelski ulkona tilastoista kokonaan, ja kaikki noista alkavat olemaan jo menneisyyden miehiä muutenkin. Benn maalien syöttäjänä heikkoa kakkosen tasoa. Tilastojen perusteella Kiviranta ei ole tässä "tähtilaumassa" ollenkaan hassumpi. Tällaisella hyökkäyksellä ei toissa kauden finalistilla mitään asiaa pudotuspeleihin!!! Puolustajista ei ollut 5vs5 maalinteossa suoraan hyötyä.

Image

Kaikista hyökkäävimmin on hyökkääjistä peluutettu Aleksander Radulovia. Muita hyökkäävän roolin jätkiä, joilla vastassa vihulaisten kovanaamoja, ovat Roope Hintz, Jason Robertson, Jamie Benn, Joe Pavelski, Denis Gurianov sekä snadisti helpommassa roolissa pelannut Joel Kiviranta. Tästä seitsikosta Bennin, Gurianovin ja Kivirannan palleroiden siniset värit eivät näytä kovinkaan hyvälle. Tähän jengiin kun lisätään vielä viime kauden käytännössä kokonaan loukkaantuneena poissa ollut Tyler Seguin, niin meillä on kahdeksan hyökkäävän roolin hyökkääjää valmiina.

Jos kerran noin moni pelaa todella hyökkääviä vaihtoja, niin joidenkin on pakko pelata sitten lähinnä puolustavia vaihtoja. Dallas Starsissa tämä rooli oli ennen kaikkea Radek Faksalla ja Blake Comeaulla. Epäkiitollista hommaa, ja varsinkin Faksa oli siinä vieläpä aivan perseestä. Myös San Joseen siirtynyt Cogliano ja Vancouveriin kaupattu Dickinson pelasivat lähinnä pyolustuspään vaihtoja. Ty Dellandrealla oli sitten hiukkasen helpompia vastustajia, mutta eihän se hirvittävän hyvin mennyt. Detroitista Dallasiin muuttanut aloirusspesialisti Luke Glendening ja Philadelphiassa uraa tehnyt Michael Raffl tuonevat ainakin jonkinlaista helpotusta ennen kaikkea Faksan ja Comeaun peluutukseen. :dontknow:

Pystyakselin ylälaidasta löytyvät Miro Heiskanen, Esa Lindell, ja Jamie Oleksiak pelasivat puolustajista kovimpia vastustajia vastaan, ja John Klingbergille annettiin hiukkasen enemmän hyökkäyspään aloituksia. Oleksiak on nyt Seattlessa, mutta Wildin ulosostama Ryan Suter korvannee hänet vaivattomasti. Andrej Sekera pelasi kolmosparissa selvästi helpompia vaihtoja parinaan Joel Hanley tai Buffaloon muuttanut Mark Pysyk. Nyt kolmosparin minuuteista on tappelemassa Ducksissa ja Hurricanesissa fyysisyydellään ihastuttanut Jani Hakanpää.

Hyökkäyksen syvyyspelaajia olivat hyökkäävämmin peluutettu Vancouverissa uraansa jatkava Justin Dowling, hieman puolustavammin peluutetut Tanner Kero ja Rhett Gardner sekä lähinnä oman pään puolustavia vaihtoja pelannut Nick Caamano. Heistä kenestäkään on tuskin sen enempää käyttöä tulevan kauden Starsin kolmessa kärkiketjussa.
Image

User avatar
Damone
hiljainen poika
Posts: 82384
Joined: 21 Nov 2011, 00:10
Location: Malmin kovat kujat

Re: Damonen käppäanalyyshit änärijoukkueista 2021-2022

#15 Post by Damone » 25 Sep 2021, 02:31

Detroit Red Wings:

Maalit:

Robby Fabbri 0,91/60
Tyler Bertuzzi 0,86/60
Bobby Ryan 0,76/60
Anthony Mantha 0,72/60

Syötöt:

Anthony Mantha 0,82/60
Michael Rasmussen 0,79/60
Evgeny Svechnikov 0,74/60
Robby Fabbri 0,70/60
Dylan Larkin 0,62/60
Bobby Ryan 0,61/60

Robby Fabbri on vahvaa kakkosketjun tasoa tehoiltaan. Anthony Mantha siirtyi Washingtoniin, ja tilalle tullut Vrana mätti maaleja ihan sairailla tehoilla Punasiivissä. Peliaika jäi kuitenkin alle minimiksi laittamani 200 minuutin. Bobby Ryan on vapaana agenttina. Dylan Larkin ei ole ollut mitenkään päin katsoen kärkiketjujen sentterin tasoa. Ei tällä hyökkäyksellä kuuhun mennä. Puolustajista Vancouverissa tulevalla kaudella kautensa aloittava Madison Bowey syötteli jonkin verran maaleja (0,44 ykkössyöttöä/60).

Image

Detroit Red Wingsin valmentaja Jeff Blashill ei peluuttanut ketään puhtaasti hyökkääviä pelaajia pelaavana ukkona, vaan aloitukset eri puolilla kenttää jakaantuivat suhteellisen tasaisesti. Ainakin verrattuna valtaosaan muista joukkueista. Pystyviivan yläpäästä löytyvä Dylan Larkin pelasi vastustajan parhaita vastaan, ja pärjäsi itse asiassa hyvin. Myös ykköspakki Filip Hronek pelasi hyökkääviä ja puolustavia vaihtoja koko lailla fifty-fifty, ja tuloksista ei mussuttamista.

Selvästi hyökkäävässä roolissa pelasivat Seattleen menetetty puolustaja Dennis Cholowski ja vielä toistaiseksi try out-sopimuksella oleva veteraanihyökkääjä Bobby Ryan. Dallasiin siirtynyt Luke Glendening sen sijaan pelasi ääripuolustavassa roolissa niin hyvin kuin suinkin pystyi, ja Adam Erne sekä Coloradoon mestaruusjahtiin muuttanut Darren Helm suorastaan erinomaisesti hiukan inhimillisemmällä peluutuksella. Myös puolustaja Troy Stecher selvisi puolustavan puolustajan roolistaan hyvin. Puolustajat Gustav Lindström ja Marc Staal pelasivat vastustajien kovempia pelaajia vastaan, ja varsinkin Lindströmille haaste oli ehkäpä vähän turhan kova.

Kuvaajan keskipisteestä hieman yläoikealta jäänsinisenä löytyvä Valtteri Filppula ja keskiviivan alaosasta sinisenä pallona näkyvä Frans Nielsen ovat Detroitin onneksi poistuneet vahvuudesta. Änärivauhtiin ei aikoinaan arvostetuilla veteraaneilla taidot enää tahtoneet riittää.

Nostan esille vielä Evgeni Svechnikovin, jonka syvän punainen pallero löytyy pystyviivalla alhaalta. Venäläinen selvisi helpoista vaihdoistaan hyvin, ja ehkä olisi aika kokeilla vähän isompaakin roolia? :-k

Jakub Vrana ei tuossa kuvaajassa näy, mutta hän tulee pelaamaan isolla vastuulla ja toivottavasti kovilla tehoilla kärkiketjuissa. Chicagon Detroitiin päästämä Pius Suter näytti jo viime kaudella, että taso riittää ainakin kakkossentteriksi. Ducksissa viime kaudella pelannut Carter Rowney yrittää korvata Glendeningiä nelosen sentterinä. Iskandersista tullutta Nick Leddyä kannattaisi peluuttaa helpohkossa roolissa, kaikista mieluiten kolmosparissa. Taso ei kovempia vastustajia vastaan puolustaessa riitä.
Image

Post Reply