Musta Pispala 2019

Laita nimesi alle puolesta ja vastaan.

Moderator: Flash Gordon Bleu

Post Reply
Message
Author
User avatar
oopperan ummetus
God of PIF
God of PIF
Posts: 32510
Joined: 12 Jan 2013, 02:48
Location: mojosujo

Musta Pispala 2019

#1 Post by oopperan ummetus » 08 Jul 2019, 15:01

Elikkäs ensi viikonloppuna taas Tampereen Pispala on musta! Tänä vuonna varsinaisia työpajoja on vain lauantaina, tosin perjantainta on myös zinejulkkareita Pispalan kirjastolla ja sunnuntaina koristurnaus Pispalan koululla. Itse aikataulu näyttää seuraavanlaiselta

Image

Mustan Pispalan keikat:
Perjantai Vastavirta
alakerta

Necroslurg, Kevätuhri, POROK, Vessapoliisi, The Motoriks

6 €

Lauantai 13.7. Vastavirta

yläkerta

LEVYMESSUT: Dunes, Luokkaviha
14:00

ilmainen

Milia, Stickylä Clique, Mato, Pa Da, D.Ludwig, Ei Vitun Bändi + bingo
Yläkerta 19.00

ilmainen

alakerta

Ahistus, Piinaviikko, Konventio, Meal + House Of Jaahas

6 €
listätietoa osoitteesta www.mustapispala.net
Last edited by oopperan ummetus on 11 Jul 2019, 13:13, edited 2 times in total.
ImageImage
Marx propagoi fiksuuttaan lukemalla kirjoja ja kirjoittamalla niitä. Bakunin taas tuhosi aivosolujaan alkoholilla. Jäljellejääneet aivosolut saivat tilaa kasvaa ja kehittyä, ja lopulta Bakuninin pääkopassa oli vain yksi helvetin iso ja fiksu aivosolu. Bakunin oli siis fiksumpi kuin Marx. 

User avatar
korpikolva
7k
Posts: 7017
Joined: 14 Mar 2004, 00:54

Re: Musta Pispala 2019

#2 Post by korpikolva » 09 Jul 2019, 11:47

Lauantain työryhmäohjelman lisäksi perjantaina on klo 17-20 vammaisuutta ja aktivismia käsittelevä työryhmä Pyykkipuistossa, järjestäjänä Toveriverkosto.

На русском ниже

Pyykkipuisto pe 12.7. klo 17-20 Pyykkipuisto, Pispala

Venäläisaktivisti Tampereella: Vammaisuus ja aktivismi


Tapahtuma järjestetään ulkona, sateen sattuessa se saatetaan perua! Tapahtuma on osa Musta Pispala-festivaalia.

Luento on venäjänkielinen ja tulkataan suomeksi.

Vammaisten toimijuus on vasta muodostumassa Venäjällä. Se edistyy pienin askelein, joita innostaa intersektionalistinen feminismi ja affinity-ryhmä (eli läheisryhmä) -metodi. Vammaisliike etsii paikkaansa yhteiskunnallisten ja poliittisten liikkeiden joukossa eikä löydä sitä.

Tämänhetkinen vammaisten järjestäytyminen Venäjällä rajoittuu epäpoliittisiin ristiriitoihin valtion tukemien järjestöjen ja liberaalien NGO:ien välillä. Ensimmäiset vetoavat konservatiiviseen moralismiin ja jälkimmäiset haluavat löytää kapitalismin ihmiskasvot.

Näiden virallisten liikkeiden toiminta vammaisten yhteiskunnallisen osallisuuden puolesta on ristiriitainen: toisaalta puhutaan inklusiivisesta strategiasta jonka tarkoitus on poistaa sosiaaliset ja fyysiset esteet, toisaalta kaivetaan uusia kuiluja, jotka erottavat tyypillisestä enemmistöstä. Lisäksi keskustelusta puuttuu ymmärrys vammaisten arjesta ja sen yhteiskunnallis-poliittisista ulottuvuuksista.

Tilaisuudessa on luvassa tietoa siitä, minkälainen on vammaisliike Venäjällä tänään, minkälainen on sen suhde feministiyhteisöön ja ulkoparlamentaariseen vasemmistoon, ja kuinka ryhmä vammaisia on hylännyt ”viralliset liikkeet” ja nojautuen feministiseen ja antiautoritaariseen käytäntöön yrittää kamppailla itselleen kulttuurillista ja fyysistä tilaa. Lisäksi ohjelmassa on henkilökohtaisia näkemyksiä siitä, miltä tuntuu elää osana vammaisten taistelua oikeuksiensa puolesta tänäpäivänä.

Tapahtuma järjestetään myös Helsingissä 17.7.:
Venäläisaktivisti vierailulla Suomessa: Vammaisuus ja aktivismi

Инвалидность и активизм

Лекция на русском, будет перевод на финском

Субъектность людей с инвалидностью только начинает формироваться в России. Малыми шагами низовой самоорганизации, вдохновленная методологией аффинити-групп и интерсекциональной оптикой, - она ищет свою преемственность в потоке социально-политических движений и не находит её.
Вся существующая группальность инвалидок в России сводится к аполитичной возне между проправительственные организациями, апеллирующими к консервативной морали юродства, либо либеральными НКО, пытающиеся обнаружить у капитализма человеческое лицо.

Официальный курс в вопросе социального гражданства инвалидок обнажает противоречивый характер: с одной стороны, провозглашается инклюзивная стратегия, призванная нивелировать социальные и средовые барьеры, но с другой - возводятся новые, облагороженные рвы - изолированные от типичного большинства, а также от понимания самой проблематики "инвалидного" бытия и его связи с иными социально-политическими аспектами.

Нас ждёт разговор о том, что представляет из себя сегодня движение за права инвалидов в России, о его отношениях с феминистским сообществом и движением с непартийными левыми; о том, как группка инвалидок, отринув официальный курс и избравшая своим оружием феминистский и либертарный праксис, пытается отвоевать культурное и физическое пространство; и, наконец, о том, что чувствует и мыслит отдельная личность в контексте современной истории становления борьбы инвалидок за свои права.

Tampereen tapahtuma:
Helsingin tapahtuma:
It shouldn't just be one person in the crowd's responsibility to deal with fuckers.

Post Reply