TRE: SEIS! Turkin invaasiolle Pohjois-Syyriaan! -mielenosoitus 12.10.

Laita nimesi alle puolesta ja vastaan.

Moderator: Flash Gordon Bleu

Post Reply
Message
Author
User avatar
oopperan ummetus
God of PIF
God of PIF
Posts: 39691
Joined: 12 Jan 2013, 02:48
Location: malmanĝejo

TRE: SEIS! Turkin invaasiolle Pohjois-Syyriaan! -mielenosoitus 12.10.

#1 Post by oopperan ummetus » 09 Oct 2019, 22:42

Tervetuloa osoittamaan mieltä Turkin sotaoperaatiota vastaan!

Kokoonnumme Tampereen Tullintorin aukiolle 12.10.2019 klo 15, josta marssimme keskustorille seuraamaan puheita. Puhujina on mm. kansanedustaja Anna Kontula, sekä tutkija Tuomo Melasuo.

Turkki aloitti sotilaallisen operaationsa Pohjois-Syyriassa keskiviikkona 9.10.2019.

Pohjois-Syyriassa asuu tällä hetkellä yli kaksi miljoonaa ihmistä: kurdeja, arabeja, assyyrialaisia, armenialaisia, jesidejä ja muita ihmisryhmiä, jotka muodostavat Pohjois-Syyrian demokraattisen federaation, eli Rojavan. Kyseessä on itsehallintoalue, joka on toiminut alueella vuodesta 2012 lähtien. Itsehallinto yhdistää joukon ihmisiä erilaisista etnisistä ja uskonnollista taustoista, ja sen keskiössä ovat suora demokratia, naisten oikeudet ja ekologia. Federaatio on onnistunut tuomaan kauan toivottua rauhaa konfliktien raatelemaan Syyriaan.

Federaation puolustusjoukot eli SDF (Syyrian demokraattiset joukot) ovat olleet yksi tärkeimmistä ISIS:n vastaisista voimista Syyriassa, ja on heidän ansiotaan että ISIS on pystytty kukistamaan lähes täysin. Taistelu ei ole kuitenkaan ohi, ja ISIS:n solut jatkavat sissisodankäyntiään ja pyrkivät vahvistamaan asemiaan useissa kohteissa Syyriassa. Turkin sotatoimet voivat todennäköisesti johtaa useiden SDF:n jo vangitsemien ISIS-taistelijoiden pakoon, mikä aiheuttaisi myös globaalin uhkan.

Olisi anteeksiantamatonta, jos niin sanotut länsimaat kääntäisivät nyt selkänsä valtavia uhrauksia rauhan puolesta tehneille Syyrian demokraattisille joukoille ja miljoonille siviileille, joihin Turkki on kohdistanut massiivisen sotakoneistonsa.

Turkin sotatoimet uhkaavat välittömästi ISIS:n vastaista kamppailua, ja samalla tuovat sodan sinne, missä rauhaa on pyritty rakentamaan vuosia. On meidän velvollisuutemme ottaa kantaa ja auttaa heitä, jotka ovat taistelleet puolestamme paremman maailman luomiseksi!

Vaadimme:
- Suomea EU:n puheenjohtajamaana toimimaan Turkin sotatoimien lopettamiseksi
- EU:ta lähettämään nopean toiminnan joukot konfliktialueelle rauhoittamaan tilanteen
- Suomea ja EU:ta asettamaan Turkin kauppasaartoon
- Lentokiellon asettamista Pohjois-Syyrian ylle

Välittömän kansainvälisen paineen ansiosta lukuisat valtiot, Suomi mukaan lukien, ovat jo tuominneet hyökkäyksen ja asettaneet myöntämänsä asevientiluvat Turkkiin uuteen tarkasteluun. Myös yllä olevat vaatimukset on mahdollista saavuttaa Rojavaa puolustavalla yhteistyöllä.

Mielenosoitus on rauhanomainen ja lapsiystävällinen. Mielenosoituksessa ei sallita syrjivää tai rasistista toimintaa.

Mielenosoituksen järjestää Kurdistanin Ystävät Tampere.

ImageImage
Marx propagoi fiksuuttaan lukemalla kirjoja ja kirjoittamalla niitä. Bakunin taas tuhosi aivosolujaan alkoholilla. Jäljellejääneet aivosolut saivat tilaa kasvaa ja kehittyä, ja lopulta Bakuninin pääkopassa oli vain yksi helvetin iso ja fiksu aivosolu. Bakunin oli siis fiksumpi kuin Marx. 

Post Reply