Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toimintaa

Laita nimesi alle puolesta ja vastaan.

Moderator: Flash Gordon Bleu

Message
Author
User avatar
(a)-tiimi
Posts: 95
Joined: 01 Dec 2011, 22:09

Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toimintaa

#1 Post by (a)-tiimi » 22 Sep 2015, 22:17

TRE: Tunkekaa innovaatiot perseeseenne - tarinoita koulutuksen markkinaistumisesta

Torstaina 1.10. Tampereen yliopiston Edu's Cafessa (Virta-rakennus 3.krs., Åkerlundinkatu 5) kello 18.00 alkaen! Järjestäjänä anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmä TAL. Tilaisuus on avoin kaikille, ei pelkästään opiskelijoille.

Image

Sipicherin hallituksen valtavia koulutusleikkauksia vastustamaan on syntynyt liikettä. Liikkeen taustalla on myös kritiikki koulutuksen ja tieteen markkinaistumisesta. Yliopistoja johdetaan kuin yrityksiä, joiden tarkoituksena on tuottaa "kaupallistettavia innovaatioita" ja myydä "koulutustuotteita" koulutusviennin avulla.

Innovaatiojargoniin kyllästyneet opiskelijat aloittivat keväällä 2015 Angry Students -nimisen verkoston. Angry Students vittuilee yliopiston start up -pöhinöille sekä pyrkii vapauttamaan yliopistot elinkeinoelämän ja hallituksen intresseistä.

Hallituksen koulutuspolitiikka valtavine leikkauksineen ja kärkihankkeineen on nähty Angry Studentsissa johdonmukaisena osana koulutuksen markkinaistumista. Jo vuosikymmenten ajan moniäänisyys ja opiskelu- ja työrauha on nähty hallitusohjelmissa tehottomuutena ja turhana rönsyilynä, johon ratkaisuksi on tarjottu "profiloitumista", "poisvalintoja" sekä opiskelijoiden "kannustamista" nopeampaan valmistumiseen heikentämällä heidän toimeentuloaan ja rajoittamalla heidän opintoaikojaan.

Angry Studentsin jäsenet ovat myös olleet aktiivisesti mukana Yliopistovaltaus-liikkeessä, joka on Suomen historian pisin yliopistovaltaus.

Tilaisuudessa keskustellaan koulutusleikkauksista ja koulutuksen markkinaistumisesta sekä tavoista vastustaa niitä yliopistoissa Angry Studentsin sekä Yliopistovaltauksen toiminnan kautta.

Image
https://www.facebook.com/tampereenalusta

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 11684
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#2 Post by ontuva hollantilainen » 11 Oct 2015, 12:48

Keskiviikkona tällättee

Image

Luento järjestetään 14.10. Tampereen yliopiston päätalon luentosali 11d:ssä. Luento on ilmainen ja kaikille avoin. Luentokieli on englanti, mutta pyrimme järjestämään tulkkauksen suomeksi.

------------------------
Poliisin vastaiset kamppailut Yhdysvalloissa
Luennon pitää toveri CrimethInc. Ex-Workers´ Collective (CWC) -kollektiivista

Viime vuonna Yhdysvalloissa on noussut valtava vastarinnan aalto rasistista rodullistettua politiikkaa, hallinnointia ja poliisitoimintaa vastaan. Osa protesteista on keskittynyt reformistisiin vaatimuksiin yksittäisten poliisien saamisesta vastuuseen. Useissa tapauksissa on kuitenkin vaadittu koko poliisi-instituution hylkäämistä. Luento valottaa anarkistien osallisuutta Yhdysvaltojen poliisin vastaisiin kamppailuihin vuodesta 2009 alkaen. Huomion keskipisteessä ovat kysymykset koskien rodullistamista, vasemmistoa ja liikkeiden tukahtumista.

Meille kamppailu poliisia vastaan on keskeinen osa 2000-luvun antikapitalistista kamppailua. Se on vastaus tilanteeseen, jossa roolimme taloudessa on liikkuva ja prekaarinen, ja jossa marginalisoitujen kansanryhmien kontrollointi on elintärkeää riistävälle koneistolle.

Esitelmän jälkeen vapaamuotoista keskustelua luennon aiheesta, sekä kokemusten jakoa.
Ja 18.10. tällättee

Image
Vapaa syndikaatti

Vapaa syndikaatti on työläisten vapaa yhteenliittymä. Määrittelemme työn ja työläisyyden laajasti, ja jäseniämme voivat olla myös freelancerit, opiskelijat ja työttömät. Ajamme yhdessä omia etujamme työntekijöinä. Vastustamme kaikkia rakenteita sekä instituutioita, jotka perustavat toimintansa pakkovaltaan ja hierarkioihin. Tahdomme mahdollistaa työläisten oman päätäntävallan kaikilla elämän osa-alueilla ja erityisesti työssä. Pyrimme rakentamaan tulevaisuutta, jossa tuotantovälineet ovat työntekijöiden hallussa.

Työn luonne on muuttunut ja useat meistä ovat työsuhteissa, jotka ovat harmaalla alueella, mitä tulee työehdoista sopimiseen. Määräaikainen työ, freelancerina tehtävä työ, työttömien työkokeilut, työharjoittelut, vuokratyö; nämä kaikki työn muodot tarjoavat työnantajille mahdollisuuden kiertää työehtosopimus- ja työsopimuslakia, jotka on kirjoitettu ennen kaikkea vakinaista palkkatyötä ajatellen.

Palkkatyön avulla uusinnetaan pääomaa, ja tämä tapahtuu aina pääoman ehdoilla. Työllämme tuotamme lisäarvoa, ja työnantaja pyrkii aina minimoimaan työvoimasta koituvat kulut. Meillä ei voi koskaan olla ”yhteistä projektia” työnantajien kanssa, sillä ei ole koskaan meidän etumme mukaista, että työstämme koituva voitto päätyy työnantajille, jotka samanaikaisesti tekevät työolosuhteistamme sietämättömiä maksimoidakseen tuon voiton.

Vakituinen työ ei ole enää itsestäänselvyys, ja monet meistä ovat pudonneet työehtosopimusten ja työsopimusten tarjoaman minimisuojan ulkopuolelle. Ainoa keino meidän etujemme turvaamiseksi on järjestäytynyt toiminta yhdessä.

Vapaan syndikaatin nettisivut: http://vapaasyndikaatti.info/

------------------

Tilaisuuden järjestää TAL, tarjolla vegaanisia hampurilaisia.
Eventin osoite: https://www.facebook.com/events/1701653453381095/
ImageImageImage ImageImage

User avatar
oopperan ummetus
God of PIF
God of PIF
Posts: 39691
Joined: 12 Jan 2013, 02:48
Location: malmanĝejo

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#3 Post by oopperan ummetus » 19 Oct 2015, 22:45

Image

TAL on anarkistisen Alusta-liiton Tampereen paikallisryhmä. Järjestämme yhteiskunnallista toimintaa luentotilaisuuksista mielenosoituksiin ja juhlista tiedotustoimintaan.

TAL pyrkii edistämään keskinäistä avunantoa, hierarkiatonta itsehallintoa ja kaikesta syrjinnästä vapaata, tasa-arvoista kanssakäymistä sekä yhteiskunnassa että omassa ryhmässämme. Emme ole aatteellisesti sidottuja mihinkään jyrkkärajaisesti määriteltyyn ideologiaan tai ajattelijoihin, vaikka tunnustaudummekin osaksi vapaudenhenkistä historiaa orjakapinoista työväenliikkeeseen ja siitä feminismiin, ympäristöliikkeisiin ja moderneihin vastakulttuureihin.

Jos olet kiinnostunut toiminnastamme ja haluat mukaan rakentamaan vapaudenhenkistä yhteiskuntaa muiden samanmielisten kanssa, tule mukaan uusien iltaan!

Illan aikana on tarkoitus tehdä yhdessä ruokaa, askarrella ja punoa juonia tulevaisuudelle.

Paikkana Yellow House (Vellamonkatu 1) kello 18.00 alkaen!
ImageImage
Marx propagoi fiksuuttaan lukemalla kirjoja ja kirjoittamalla niitä. Bakunin taas tuhosi aivosolujaan alkoholilla. Jäljellejääneet aivosolut saivat tilaa kasvaa ja kehittyä, ja lopulta Bakuninin pääkopassa oli vain yksi helvetin iso ja fiksu aivosolu. Bakunin oli siis fiksumpi kuin Marx. 

User avatar
oopperan ummetus
God of PIF
God of PIF
Posts: 39691
Joined: 12 Jan 2013, 02:48
Location: malmanĝejo

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#4 Post by oopperan ummetus » 09 Nov 2015, 13:00

Anarkiaa ja burgereita: Ympäristö & anarkismi

YMPÄRISTÖ & ANARKISMI

Ympäristöanarkismin juuret ulottuvat moniin 1800-luvun ajattelijoihin, toimijoihin ja ryhmittymiin. Nykyisin ympäristöanarkismi on sekä yleisenä pohjavirtana että keskeisenä fokuksena mukana mitä erilaisimpien anarkoryhmien ajattelussa ja toiminnassa niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Aihetta avaa Olli Tammilehto.

Vuoden 2009 Kööpenhaminan ilmastokokouksen aktioiden valmisteluprosissa syntyi maailmalla Rising Tide -verkosto. Siitä kipinän saaneena kehittyi Suomessa Hyökyaalto-verkosto painottuneesti kaivosten ja ydinvoiman vastaiseksi liikkeeksi Talvivaara-aktiviteetteineen, Olkiluoto-blokkauksineen ja Hanhikiven protesteineen, joista jälkimmäinen on pisin yhtäjaksoisesti jatkunut mielenosoitus Suomessa. Hyökyaallosta kertoo Eleonoora Karttunen.

Hyökyaallon nettisivut: http://hyokyaalto.net/

- - - - - - - - - -

Tilaisuuden järjestää TAL, tarjolla vegaanisia hampurilaisia.

Mikä on Anarkiaa & Burgereita?

Anarkiaa & Burgereita tarjoilee joka kuukauden kolmas sunnuntai Terassi-pub Yläkerrassa herkullisia vegaanisia burgereita sekä tiukkaa asiaa anarkismista rennossa ympäristössä.

Image

ImageImage
Marx propagoi fiksuuttaan lukemalla kirjoja ja kirjoittamalla niitä. Bakunin taas tuhosi aivosolujaan alkoholilla. Jäljellejääneet aivosolut saivat tilaa kasvaa ja kehittyä, ja lopulta Bakuninin pääkopassa oli vain yksi helvetin iso ja fiksu aivosolu. Bakunin oli siis fiksumpi kuin Marx. 

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 11684
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#5 Post by ontuva hollantilainen » 01 Dec 2015, 13:48

Anarkistit Barcelonan yhteiskunnallisissa kamppailuissa 2010 - 2015

Tampereella 9. joukukuuta Vanhan kirjastotalon luentosalissa. Luento alkaa klo 18:00 ja tilaisuus jatkuu klo 20:00 asti. Osoite: Keskustori 4.

Aukioiden valtaukset, yleislakot ja niihin liittyvät mellakat, talonvaltaukset, naapurustokokoukset, mellakat vallatun Can Vies-sosiaalikeskuksen häätöä vastaan, äärivasemmiston nousu ja poliittisen repression aallot «terrorismin vastustamisen» nimissä ovat tehneet Barcelonan kuluneista vuosista intensiivisiä.

Anarkistit ovat olleet usein tapahtumien keskipisteessä, tai merkittävässä roolissa niiden marginaalissa. Barcelonassa asuva toveri kertoo strategioista yhteiskunnallisessa sodassa, anarkistien aseman tämänhetkisistä vahvuuksista ja heikkouksista ja tulevaisuuden tarjoamista mahdollisuuksista.

Esitelmän pitää Barcelonassa asuva anarkistitoveri, joka on osallistunut yleislakkojen järjestämiseen, naapurustokokouksiin, Can Viesin kapinaan ja solidaarisuuteen jolla on reagoitu erilaisia repressioaaltoja vastaan.

Hän on myös kirjoittanut artikkelit "Fire Extinguishers and Fire Starters," "La Rosa de Foc Ha Tornat (The Rose of Fire Has Returned)", "After the Crest", ja muita kirjoituksia jotka analysoivat anarkistien osanottoa Barcelonan yhteiskunnallisiin liikkeisiin.

// Anarchists in the social struggles in Barcelona (2010-2015)

With the plaza occupation movement, riotous general strikes, occupations, neighborhood assemblies, the riots against the eviction of squatted social center Can Vies, the rise of the far left, and multiple waves of repression under the guise of counterterrorism, the last years have been turbulent in Barcelona, and anarchists have often been at the center of events, or playing an influential role from the margins. A comrade who lives in Barcelona will discuss various strategies from the social war, the strengths and weaknesses of current anarchist positions,as well as prospects for the future.
This talk will be given by an anarchist comrade living in Barcelona, who has participated in the organization of the general strikes, the neighborhood assemblies, the Can Vies uprising, and in solidarity and support initiatives in response to various waves of repression. He is also the author of "Fire Extinguishers and Fire Starters," "La Rosa de Foc Ha Tornat (The Rose of Fire Has Returned)", "After the Crest" and other texts analyzing anarchist participation in the social movements in Barcelona.

///////////////////

Tilaisuuden järjestää Tampereen anarkistiliitto TAL. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen.
https://www.facebook.com/events/487099018136070/
ImageImageImage ImageImage

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 11684
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#6 Post by ontuva hollantilainen » 10 Dec 2015, 15:20

Image

Anarkiaa & burgereita: Rojavan vallankumous

Luennon pitää Yhdessä Rojavan puolesta -ryhmä. Tarkempi esittely luennon sisällöstä tulee Internettiin piakkoin.

- - - - - - - - - -

Tilaisuuden järjestää TAL, tarjolla vegaanisia hampurilaisia.

Mikä on Anarkiaa & Burgereita?

Anarkiaa & Burgereita tarjoilee joka kuukauden kolmas sunnuntai Terassi-pub Yläkerrassa herkullisia vegaanisia burgereita sekä tiukkaa asiaa anarkismista rennossa ympäristössä.

fb-event: https://www.facebook.com/events/1538600036463126/
Image

Tip tap tip tap! Talli kutsuu kaikki toverit pikkujoulun viettoon!

Tehdään yhdessä ruokaa, maalataan bandiksia ja vietetään aikaa toverillisessa ilmapiirissä!

Tapahtuma on kaikille avoin ja päihteetön. Tervetuloa!

fb-event: https://www.facebook.com/events/1692223127691106/
ImageImageImage ImageImage

User avatar
oopperan ummetus
God of PIF
God of PIF
Posts: 39691
Joined: 12 Jan 2013, 02:48
Location: malmanĝejo

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#7 Post by oopperan ummetus » 17 Dec 2015, 19:40

Saat mitä tilaat. wrote:
Image

Tip tap tip tap! Talli kutsuu kaikki toverit pikkujoulun viettoon!

Tehdään yhdessä ruokaa, maalataan bandiksia ja vietetään aikaa toverillisessa ilmapiirissä!

Tapahtuma on kaikille avoin ja päihteetön. Tervetuloa!

fb-event: https://www.facebook.com/events/1692223127691106/
tänne tullaan :bounce:
ImageImage
Marx propagoi fiksuuttaan lukemalla kirjoja ja kirjoittamalla niitä. Bakunin taas tuhosi aivosolujaan alkoholilla. Jäljellejääneet aivosolut saivat tilaa kasvaa ja kehittyä, ja lopulta Bakuninin pääkopassa oli vain yksi helvetin iso ja fiksu aivosolu. Bakunin oli siis fiksumpi kuin Marx. 

User avatar
pahaoloneuvos
3k
Posts: 3054
Joined: 24 Dec 2015, 15:06
Location: nojatuoli/sohva

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#8 Post by pahaoloneuvos » 04 Feb 2016, 16:26

Image

Keskustelua vallan hajauttamisesta

Mikä on anarkismin ja valtiososialismin keskeinen ero? Ovatko todellisia libertarianisteja itseään niin mielellään nimittävät uusliberalistit vai kenties pikemminkin anarko-sosialistit? Kenen toiminnassa nykymaailman todellinen vapaushenki elää?

Miksi hajautettu demokratia on parempi kuin keskitetty diktatuuri (kuten esimerkiksi anarkistit asian tulkitsevat)? Onko nykyinen parlamentarismi todella vapain mahdollinen järjestelmä, vai voisimmeko hajauttaa valtaa entisestään?

Mitä argumentteja voidaan esittää, tai yleisesti kuullaan esitettävän, toisaalta tiukemman vallan keskittämisen ja toisaalta vallan suuremman hajauttamisen puolesta? Miten tämä yhteiskunnallinen vallan hajauttamis- vs. keskittämisnäkökulma suhteutuu esimerkiksi perinteiseen poliittiseen vasemmisto-oikeisto –jakoon tai muihin vallalla oleviin politiikan jäsentämisen muotoihin?

Esimerkiksi näistä ja kenties muistakin yhdessä esiin nousevista kysymyksistä keskustelemme torstaina 4.2. klo 18-19:30 Tampereen yliopistolla. Hengeltään avointa ja vapaamuotoista keskustelutilaisuutta alustaa ja fasilitoi Patrik Nikanne, filosofian ja psykologian opiskelija sekä omasta puolestaan vakaumuksellinen vallan hajauttaja. Hän ei toimi luennoitsijana tai muita suurempana aiheen asiantuntijana, vaan yksinomaan aiheeseen intohimoisesti suhtautuvana tasavertaisen keskustelun herättäjänä. Keskustelun oleellinen sisältö muodostuu etupäässä siitä mitä sinä ja muut paikallaolijat tahdotte nostaa esille. Jokainen pääsee halutessaan puhumaan, mutta saa tietysti tulla myös vain seurailemaan dialogin kehkeytymistä.

Tämä läpikotaisin poliittinen aihe synnyttää todennäköisesti kiivastakin keskustelua, ja niin pitääkin. Pidetään kuitenkin keskustelu hengeltään toverillisena ja kunnioitetaan myös muiden keskustelijoiden omista eriäviä mielipiteitä. Lienee sanomattakin selvää, että ketään syrjiviä kannanottoja ei kaivata, vaikka muuten sana onkin vapaa monenlaisille näkökulmille.

Meidän kaikkien ajatuksillamme on väliä, ja toimiva keskustelu tasavertaisten kanssaihmisten välillä on kaiken syvemmän ymmärryksen, kuten myös aidosti demokraattisen ja hierarkiattoman kulttuurin, juuri. Lämpimästi ja toverillisesti tervetuloa keskustelemaan!

Keskustelutilaisuus pidetään Edu's Cafessa (Virta 3 krs.) osoitteessa Åkerlundinkatu 5
Anarkistit ovat aina paikalla kun kansallismieliset tai ihan tavalliset suomalaiset kokoontuvat. He heittävät kaikenikäisiä ihmisiä ja eläimiä kivillä, ilotulitteilla ja soihduilla, hajottavat ikkunoita ja heittävät maalipommeja, maalaavat spraymaaleilla ja liimaavat tarrojaan missä ikinä kulkevat.

User avatar
pahaoloneuvos
3k
Posts: 3054
Joined: 24 Dec 2015, 15:06
Location: nojatuoli/sohva

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#9 Post by pahaoloneuvos » 18 Feb 2016, 23:46

Image

Antti Rautiainen tiivistää anarkistiliikkeen koko historian TED-tyylillä 60 minuuttiin. Muokattu soveltuvaksi internet-sukupolven keskittymiskyvylle. Ei meemikuvia.

Mikä on Anarkiaa & Burgereita?

Anarkiaa & Burgereita tarjoilee joka kuukauden kolmas sunnuntai Terassi-pub Yläkerrassa herkullisia vegaanisia burgereita sekä tiukkaa asiaa anarkismista rennossa ympäristössä. TIlaisuudet järjestää TAL.

https://www.facebook.com/events/1011377228900575/
Anarkistit ovat aina paikalla kun kansallismieliset tai ihan tavalliset suomalaiset kokoontuvat. He heittävät kaikenikäisiä ihmisiä ja eläimiä kivillä, ilotulitteilla ja soihduilla, hajottavat ikkunoita ja heittävät maalipommeja, maalaavat spraymaaleilla ja liimaavat tarrojaan missä ikinä kulkevat.

User avatar
oopperan ummetus
God of PIF
God of PIF
Posts: 39691
Joined: 12 Jan 2013, 02:48
Location: malmanĝejo

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#10 Post by oopperan ummetus » 15 Mar 2016, 17:41

Image

Luokkavallan vahtikoirat

Miten suomalaiset toimittajat auttavat eliittiä pysymään eliittinä

Media todella on ”vallan vahtikoira”. Se vahtii, ettei kukaan pääse horjuttamaan valtaa.

Kuten muutkin työntekijät, myös toimittajat pelkäävät työpaikkojensa ja asuntolainojensa puolesta. He päästävät mediassa ääneen poliitikot ja niin sanotut asiantuntijat, mutta esimerkiksi työttömät, siirtolaiset ja seksityöläiset esitetään huolestuneen keskustelun ja kurinpidon kohteina. Lähiöitä ja ”syrjäseutuja” kauhistellaan, mutta samalla keskiluokkaiset toimittajat hakevat näiltä pahamaineisiksi leimaamiltaan alueilta ”rosoisuutta” ja väriä.

Miten media käyttää luokkavaltaa? Kenen näkemykset nostetaan mediassa esiin ja millä tavalla? Miten yhteiskunnan hierarkiat määrittävät julkista keskustelua? Mitkä ovat journalismin sokeat pisteet?

Luennon jälkeen esiintyy Prinssi Inkoo!

--------------------------------------------------------

Mikä on Anarkiaa & Burgereita?

Anarkiaa & Burgereita tarjoilee joka kuukauden kolmas sunnuntai kello 18.00 Terassi-pub Yläkerrassa herkullisia vegaanisia burgereita sekä tiukkaa asiaa anarkismista rennossa ympäristössä. Tilaisuudet järjestää TAL.
ImageImage
Marx propagoi fiksuuttaan lukemalla kirjoja ja kirjoittamalla niitä. Bakunin taas tuhosi aivosolujaan alkoholilla. Jäljellejääneet aivosolut saivat tilaa kasvaa ja kehittyä, ja lopulta Bakuninin pääkopassa oli vain yksi helvetin iso ja fiksu aivosolu. Bakunin oli siis fiksumpi kuin Marx. 

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein homo!
Melkein homo!
Posts: 11684
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#11 Post by ontuva hollantilainen » 09 Apr 2016, 12:28

ImageImageImage ImageImage

User avatar
pahaoloneuvos
3k
Posts: 3054
Joined: 24 Dec 2015, 15:06
Location: nojatuoli/sohva

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#12 Post by pahaoloneuvos » 09 May 2016, 19:59

Image

Anarkistit ovat aina paikalla kun kansallismieliset tai ihan tavalliset suomalaiset kokoontuvat. He heittävät kaikenikäisiä ihmisiä ja eläimiä kivillä, ilotulitteilla ja soihduilla, hajottavat ikkunoita ja heittävät maalipommeja, maalaavat spraymaaleilla ja liimaavat tarrojaan missä ikinä kulkevat.

User avatar
pahaoloneuvos
3k
Posts: 3054
Joined: 24 Dec 2015, 15:06
Location: nojatuoli/sohva

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#13 Post by pahaoloneuvos » 09 May 2016, 20:02

Anarkiaa ja burgereita luento kulttuuri häirinnästä VV:llä:
Image

Anarkistit ovat aina paikalla kun kansallismieliset tai ihan tavalliset suomalaiset kokoontuvat. He heittävät kaikenikäisiä ihmisiä ja eläimiä kivillä, ilotulitteilla ja soihduilla, hajottavat ikkunoita ja heittävät maalipommeja, maalaavat spraymaaleilla ja liimaavat tarrojaan missä ikinä kulkevat.

User avatar
minä onnekas mahonkitöllöttäjä
kreivi
Posts: 65588
Joined: 15 Jan 2006, 21:02
Location: FANOPEIA
Contact:

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#14 Post by minä onnekas mahonkitöllöttäjä » 14 May 2016, 12:44

Miten selittää parhaiten anarkismi?

-Nyrkeillä.
Image
Kaappis, muurarin poika wrote:
05 Apr 2020, 16:20
Minut kerran kutsuttiin eräisiin juhliin ja kutsun lopussa luki erikseen, että "Miki Liukkonenkin on tulossa".

User avatar
oopperan ummetus
God of PIF
God of PIF
Posts: 39691
Joined: 12 Jan 2013, 02:48
Location: malmanĝejo

Re: Anarkistiliitto Alustan Tampereen ryhmän TALlin toiminta

#15 Post by oopperan ummetus » 31 May 2016, 22:53

19. kesäkuuta Yliksessä kello 18.00!
HUOM! Tämä aikaisemmin peruuntunut luento anarkismin naishistoriasta järjestetään nyt kesäkuussa. Tervetuloa!

///////////////////

Luento: Anarkismin naishistoriaa

Luento käsittelee anarkismin naishistoriaa kolmen erilaisen kiintopisteen kautta. Ranskalainen anarkisti Louise Michel (1830-1905) oli kansakoulun opettaja Pariisin köyhissä kaupunginosissa ja osallistui aktiivisesti Pariisin kommuunin toimintaan. Espanjassa vuonna 1936 perustettu anarkosyndikalistinen ja feministinen Mujeres Libres- kollektiivi pyrki näkemään naisiin kohdistuvan väkivallan ja naisen yhteiskunnallisen roolin suhteessa historiaan ja loi yhteisöllisiä toimintapoja sukupuolihierarkioiden purkamiseksi. Federica Montseny (1905-1994) oli kollektiivin aikalainen ja teki sen kanssa myös yhteistyötä, vaikka edustikin yksilön vastuuta korostavaa individualistisempaa näkemystä anarkistisesta toiminnasta.
ImageImage
Marx propagoi fiksuuttaan lukemalla kirjoja ja kirjoittamalla niitä. Bakunin taas tuhosi aivosolujaan alkoholilla. Jäljellejääneet aivosolut saivat tilaa kasvaa ja kehittyä, ja lopulta Bakuninin pääkopassa oli vain yksi helvetin iso ja fiksu aivosolu. Bakunin oli siis fiksumpi kuin Marx. 

Post Reply