Osuuskunta 82:sen tiedote

Laita nimesi alle puolesta ja vastaan.

Moderator: Flash Gordon Bleu

Post Reply
Message
Author
Kottby Apotek
1k
Posts: 1136
Joined: 31 Jan 2014, 22:05

Osuuskunta 82:sen tiedote

#1 Post by Kottby Apotek » 18 Jan 2018, 15:35

Kuten moni on jo arvannut, Osuuskunta 82 on tullut tiensä päähän.
Aktiivinen toiminta hiipui jo pari vuotta sitten olemattomiin, ja Osuuskunnan virallinen purkaminen on nyt käynnissä.

Syitä tähän on monia. Osa toimijoista vaihtoi kaupunkia, moni koki elämänmuutoksia. Kaikkia vaivasi turhautuminen. Sopivien tilojen löytyminen Osuuskunnan resursseilla ja vaatimuksilla alkoi tuntua mahdottomalta. Vapaaehtoispohjalta tehty työ alkoi painaa ja vaikkei unelma missään vaiheessa kuollut, sen eteen ponnistelu ei tuottanut haluttua tulosta.
Siksi päätimme, että on parempi pistää pillit pussiin ja säästää voimat muuhun.

Osuuskunta 82 ei toimintansa aikana kerännyt rahaa oman keikkapaikkansa perustamiseen, vaan suunnitelma oli alusta pitäen rahoittaa se henkilökohtaisilla lainoilla - sitten kun tilat löytyisivät. Tukikeikoista ja 82-kerhosta saadut tulot käytettiin Osuuskunnan senhetkisen toiminnan pyörittämiseen - keikkapalkkioihin, matkakuluihin, välttämättömiin soittokamoihin ja materiaalien tuottamiseen. Kukaan Osuuskunnan toimijoista ei hyötynyt Osuuskunnasta rahallisesti missään vaiheessa, päinvastoin.

Osa Osuuskunnan jäljelle jääneestä irtaimistosta on myyty yksityishenkilöille normaaleja markkinahintoja noudatellen ja loput lahjoitettiin Oranssi Ry:lle. Jäljelle jäänyt varallisuus (noin tuhat euroa) lahjoitetaan tulevalle alakulttuurikeskus Loukolle, joka saa perintönä myös kaksi Osuuskunta 82:n aktiivista toimijaa ja heidän vuosien varrella keräämänsä tietotaidon.

Kiitos kaikille, jotka tukivat Osuuskunta 82:n toimintaa tavalla tai toisella! Kiitos bändeille, kiitos yleisöille, kiitos 82-kerholaisille, kiitos materiaaleja, aikaansa ja osaamistaan lahjoittaneille! Kiitos.

Tiedote löytyy osoitteesta:

Post Reply