LA 15.9. Meidän Tampere #ilmannatseja -mielenosoitus

Laita nimesi alle puolesta ja vastaan.

Moderator: Flash Gordon Bleu

Post Reply
Message
Author
User avatar
oopperan ummetus
God of PIF
God of PIF
Posts: 32110
Joined: 12 Jan 2013, 02:48
Location: mojosujo

LA 15.9. Meidän Tampere #ilmannatseja -mielenosoitus

#1 Post by oopperan ummetus » 12 Sep 2018, 22:13

Tervetuloa rasismin ja natsismin vastaiseen mielenosoitukseen, joka järjestetään Tampereella lauantaina 15. syyskuuta. Mielenosoitus kokoontuu klo 15:00 alkaen Keskustorilla ja liikkuu siitä keskustan halki Tammelan torille.

Viime vuosina olemme nähneet kuinka rasismi, naisviha, homofobia ja muu syrjintä on normalisoitunut Suomessa. Olemme todistaneet äärioikeiston uhan konkretisoituneen väkivaltaisina hyökkäyksinä, maalittamisena ja uhkailuina. Uusnatsiliikkeet kuten Soldiers of Odin ja Pohjoismainen Vastarintaliike ovat saaneet ymmärrystä ja tukea Perussuomalaisilta Jussi Halla-ahoon puheenjohtakaudella. Tämä näkyi elokuussa Turussa, kun joukko Perussuomalaisten jäseniä marssi Turussa yhdessä natsitunnuksia kantavien uusnatsien kanssa. Halla-Aho on itse äärioikeistolaisen Suomen Sisun kunniajäsen. Samalla koko poliittinen keskustelukenttä on muuttunut rasistisemmaksi ja esimerkiksi keskustalainen pääministeri Juha Sipilä on omaksunut puheissaan äärioikeiston lanseeraamia käsitteitä.

Äärioikeiston kasvaessa ovat vahvistuneet myös sen vastavoimat ja tätä kehitystä haluamme mielenosoituksellamme voimistaa Tampereella. Feministit #MeToo-liikkeestä alkaen ovat haastaneet ympäri maailmaa voimistunutta naisvihaa. Ruskeat Tytöt ja oikeuksistaan kamppailevat siirtolaiset tukijoineen ovat haastaneet suomalaisen yhteiskunnan rakenteellista rasismia. Tuhannet ihmiset ovat nousseet natsismia ja äärioikeistoa vastaan viime vuosina itsenäisyyspäivinä Helsingissä ja eri aikoina monissa muissa kaupungeissa ympäri Suomea. Olemme osa näitä liikkeitä ja haluamme jatkaa työtä syrjinnän ja sorron vähentämiseksi, jotta jokaisella on oikeus ja mahdollisuus elää mielekästä ja ihmisarvoista elämää juuri sellaisena kuin itse on.

Tänä viikonloppuna tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun Helsingissä uusnatsien vastustamisesta hengellään maksanut Jimi Karttunen menehtyi. Kutsumme kaikki muistamaan tätä rohkeaa ihmistä ja näyttämään, että Tampereella ei ole tilaa rasisteilla tai natseille!

Mielenosoituksen taustalla on yhteenliittymä tamperelaisia yksityishenkilöitä, järjestöväkeä ja muita toimijoita. Pidetään mielenosoituksen viesti selkeänä, keskitytään rasismin- ja natsisminvastaiseen sanomaan ja jätetään puoluetunnukset kotiin. Täytetään Tampereen kadut antirasistisilla ja antifasistisilla iskulauseilla, kylteillä ja banderolleilla. Levitä tietoa mielenosoituksesta ja tule paikalle yksin tai ystäviesi kanssa. Tapahtuma on luonteeltaan rauhanomainen.

Meidän Tampereella ei ole tilaa rasismille eikä muulle syrjinnälle!

ImageImage
Marx propagoi fiksuuttaan lukemalla kirjoja ja kirjoittamalla niitä. Bakunin taas tuhosi aivosolujaan alkoholilla. Jäljellejääneet aivosolut saivat tilaa kasvaa ja kehittyä, ja lopulta Bakuninin pääkopassa oli vain yksi helvetin iso ja fiksu aivosolu. Bakunin oli siis fiksumpi kuin Marx. 

Post Reply