Tulevaisuus on feministinen - Naistenpäivän mielenosoitus Tampereella

Laita nimesi alle puolesta ja vastaan.

Moderator: Flash Gordon Bleu

Post Reply
Message
Author
User avatar
Soroksen tilaama raekuuro
Posts: 410
Joined: 02 Apr 2018, 17:28

Tulevaisuus on feministinen - Naistenpäivän mielenosoitus Tampereella

#1 Post by Soroksen tilaama raekuuro » 05 Mar 2019, 16:56

Image

Kansainvälisenä naistenpäivänä Tampereella juhlimme ja jatkamme feminististä kamppailua paremman maailman puolesta!

'Kokoonnumme klo 19:00 Tullintorilla, josta marssimme Hämeenpuistoon Minna Canthin patsaalle sinä moninaisena ja yhtenäisenä joukkona, joka olemme. Järjestäytyessämme yhteen vahvistamme voimiamme ja ääniämme. Yhdessä voimme kurottaa pidemmälle kohti sitä feminististä tulevaisuutta, jonka toivomme itsellemme ja tuleville sukupolville. Yhdessä voimme luoda tuota tulevaisuutta tähän päivään.

Emme hyväksy yhteiskunnan eri osa-alueilla jatkuvaa sukupuolittunutta väkivaltaa, jolla on lukemattomia ilmenemismuotoja. Viime vuosina #metoo-liike on nostanut kaikkien tietoisuuteen lukemattomat ahdistelutapaukset ja sen, miten yleistä naisiin kajoaminen on. Siten liike on ollut tärkeä askel feministisessä kamppailussamme.

Aiomme jatkaa näiden askelten ottamista.

#metoo:n paljastamat ahdistelutapaukset kytkeytyvät samaan seksuaalisen ja sukupuolittuneen väkivallan perintöön, joka saa erilaisia muotoja niin Suomessa kuin ympäri maailman. Tämä väkivallan kierre näkyy sekä yksilöiden teoissa että seksististisissä rakenteissa. Ahdistelutapaukset ovatkin vain jäävuoren huippu, kun tarkasteluun otetaan kaikki naisiin ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuva rakenteellinen väkivalta, kuten jatkuva taloudellinen epävarmuus, itsemääräämisoikeuden rajoittaminen ja feminiinisten kehojen objekteiksi ja riiston kohteeksi alistaminen. Erilaiset yksilöt kohtaavat erilaisia väkivallan muotoja, jotka kuitenkin kumpuavat samasta lähteestä. Kaikki nämä sortavat käytännöt saavat voimansa samoista patriarkaalisista asenteista, jotka pitävät naisia, rodullistettuja ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä alisteisina mahdollistaen väkivallan kierteen jatkumisen.

Me katkaisemme yhdessä tämän kierteen.

Sukupuolittunutta väkivaltaa on esiintynyt täällä jo pitkään, eikä sitä voi ulkoistaa maahanmuutosta johtuvaksi, vaikka äärioikeisto ja muut rasistit koittavatkin tehdä näin pyrkiessään käyttämään naisten oikeuksien puolustamista keppihevosena nationalistiselle politiikalle. Tuemme ja puolustamme toisiamme ja kaikkia heitä, joita yksilöt tai kapitalistinen järjestelmä pyrkivät alistamaan. Kamppailemme kaikkia sorron ja syrjinnän muotoja vastaan. Toistemme erilaisuutta kunnioittaen ja moninaisuus rikkautenamme luomme uusia yhteisöjä ja tapoja olla. Määrittelemme itse identiteettimme.

Kokoonnumme yhteen osoittaaksemme, miten paljon meitä onkaan!

Kokoonnumme yhteen vastustaaksemme seksuaalista ja sukupuolittunutta väkivaltaa!

Ja mikä tärkeintä, kokoonnumme yhteen rakentaaksemme jotain uutta! Pelkkä vanhojen valtarakenteiden purkaminen ei riitä, ja siksi astumme esiin muistuttaaksemme toisiamme siitä, miten yhdessä voimme luoda tasa-arvoisen maailman. Rakennamme parempaa tulevaisuutta teoillamme jokaisessa hetkessä, tässä ja nyt!

Tulevaisuus on feministinen!

---------------------------------------------------------------------------

Mielenosoitus- ja juhlakulkueen viralliset jatkot: Smash the Patriarchy! -club

Jokainen sukupuoleen tai muihin ominaisuuksiin katsomatta on tervetullut osallistumaan yhteiseen mielenosoitukseemme!
Ilmiselvää lienee, että kaikenlainen rasismi, seksismi, homo- ja transfobia ja muu syrjintä joutavat historian roskakoriin.
Puoluepoliittiset tunnukset eivät kuulu kulkueeseemme, sillä järjestäydymme itsenäisesti ja tasa-arvoisesti.

Tervetuloa kaduille juhlimaan kanssamme!

Image

Post Reply