top 4 hevibändit wrote: ↑19 Dec 2019, 12:29
Polly wrote: ↑19 Dec 2019, 10:33
Flash Gordon Bleu wrote: ↑19 Dec 2019, 10:23
miten nopeasti pakasteet sulaa? jos ostaa kaupasta pakkasesta ja menee tunti päästä bussilla kotiin niiin onko se sitten pilalla ja pitää syödä heti pois kaikki vai voiko laittaa pakkaseen vielä
Vähän riippuu. Kyllä mä jotain vihanneksia pakastaisin uudestaan, eipä siinä muuta kun vähän jäärouhetta ehkä pinnalle syntyy, mut en kalaa.
Jos kyseessä on voittamasi JOULU KINKKU niin sehän kait pitäisikin jo ottaa sulamaan.
Sulaminenhan on sit vähän semmonen ja tämmönen jäätyneen mötikän sulaminen vaatii tosi paljon energiaa. Eli onko se sitten sulanut jos nollan asteen lämpötilaisen mötikän tunget takaisin pakkaseen
Tuo uudelleen pakastaminen käsittääkseni enemmänkin semmonen että et voi lämmittää ruokaa syömälämpöiseksi ja sen jälkeen laittaa uudestaan pakkaseen
(tai siis ainahan voi mutta ei kannata)
Tohon sulamiseen vaikuttaa NIIN MONI asia että nyrkkisääntöä imo vaikee keksiä.
Esimerkiks jätski menee tossa ajassa herkästi jo paskaks (ei pilalle sillä lailla että sillä ittensä myrkyttäis, mut koostumus kärsii liikaa), mutta iso pala tiivistä pakastetta ei mee miksikään. Mitä ilmavampaa tai rasvaisempaa se pakastettu asia on, sitä nopeammin se sulaa. Iso vihannespussi on musta esimerkiks semmonen että pistäisin vielä pakkaseen tunnin matkan jälkeen, jotain leivonnaisia tai jäätelöä sen sijaan en.
Ja uudelleen pakastamisesta oon täysin eri mieltä (enkä jaksa tarkistaa joten mutulla mennään), eli on ok sulattaa esimerkiks köntti lihaa, tehdä siitä safkaa, ja pakastaa se safka. Sen sijaan sen jo kertaalleen sulatetun köntin raakana pakastaminen ei oo ok, koska siinä alkaa kasvaa bakteereja.