Piffiviisut vol 13: Taiteilijanimet, lopputulokset aloitussivulla

Moderator: Jalat jäi Karjalaan

Locked
Message
Author
User avatar
PAHA APINA
7k
Posts: 7582
Joined: 12 Mar 2008, 21:44
Location: 00550

Piffiviisut vol 13: Taiteilijanimet, lopputulokset aloitussivulla

#1 Post by PAHA APINA » 02 Jan 2017, 17:24

Image Image

Tervetuloa kolmansiintoista ja samalla vuoden 2017 ensimmäisiin piffiviisuihin!

Tällä kertaa teemana on taiteilija/artisti-nimellä esiintyvät artistit. Eli vain artistit, ei taiteilijanimellä bändissä vaikuttava taiteilija tmv. Teemaan kelpuutetaan ainoastaan artistit jotka eivät käytä omaa virallista nimeään (etu/suku). Eli esimerkiksi Robin (nuorempi) tai Tauski Peltonen ei kelpaa, mutta pelkkänä Tauskina tehty materiaali taas on aivan ok. Eli artistinimi voi olla myös lempinimi tai väännös alkuperäisestä, kunhan se ei ole sen virallinen muoto. Se mikä painaa on levyn kannessa lukeva artistin nimi, levykrediiteissä saa lukea sitten ihan mitä tahansa.

HUOM!!! jokaisen kilpailijan tulee liittää kilpailuehdotukseensa linkki artistin nimen todentavaan lähteeseen, esimerkiksi Wikipedia, Discogs tai muu vastaava.ALLA TÖRKEÄSTI KOPIOIDUT YLEISET OHJEET:


LUE OHJEET HUOLELLA ENNEN OSALLISTUMISTA!

Mitkä ihmeen Piffiviisut?
Piffiviisujen tarkoituksena on, että osallistujat lähettävät teemaan sopivan biisin viisuisännälle/emännälle ja lopuksi kaikki osallistujat äänestävät joukosta suosituimman.
Kierroksen voittaneen biisin lähettäjä saa päättää seuraavan kierroksen teeman ja toimia viisuisäntänä/emäntänä. Voittaja saa myös vapaavalintaisen äänilevyn tai -kasetin eri kustantajien lahjoittamasta palkintopöydästä (lisätiedot käytt.nimim. harry-ireneltä).

Kuka voi osallistua Piffiviisuihin?
Viisuihin voi osallistua kuka vaan Punk in Finland -foorumille rekisteröitynyt henkilö, joka on valmis noudattamaan viisuissa määrättyjä sääntöjä.

Miten viisut etenevät, mitä tapahtuu milloinkin?
Viisujen kulku (pienet poikkeavuudet mahdollisia viisukohtaisesti):

- Yhdet piffiviisut kestävät noin kuukauden. Niiden aloitus- ja lopetuspäivän on mahduttava saman kuukauden sisälle.
- Edellisen kierroksen voittaja eli viisuemäntä/isäntä julkistaa viisujen teeman ennalta ilmoittamanaan ajankohtana. Teeman julkistamisen ajankohta voidaan ilmoittaa edeltävien viisujen keskustelussa, mutta kun teema julkistetaan, se tehdään uudessa viisutopikissa. Osallistujien valitseman biisin on sovittava tähän teemaan.
- Teeman julkistamisen jälkeen on tasan 24h aikaa lähettää yksityisviestillä oma viisukappale isännälle/emännälle. Osallistujamäärän rajoitusta ei lähtökohtaisesti ole, vaan jokainen joka ehtii 24 tunnin sisällä päättää ja lähettää oman viisubiisinsä isännälle/emännälle, on mukana, kunhan sääntöjä on noudatettu.
- Noin vuorokausi osallistumisajan päättymisen jälkeen, viisuisäntä/emäntä julkistaa osallistujakappaleet kuuntelulinkkeineen (ilman lähettäjien nickejä).
- Tämän jälkeen on noin 2-3 viikkoa aikaa kuunnella biisejä ja äänestää eli lähettää yksityisviestillä omat pisteet viisuisännälle/emännälle. Tarkempi kuunteluajan päättymishetki ja samalla siis pisteiden jättämisen deadline kerrotaan viisutopikissa isännän/emännän toimesta hyvissä ajoin.
- Kun äänestysaika on päättynyt, viisuisäntä/emäntä julkistaa noin vuorokauden sisällä tästä kunkin biisin lähettäjän ja tämän jälkeen pidetään noin viikon sisällä tulosilta, jossa isäntä/emäntä julkistaa noin 5-10 minuutin välein yhden tai kahden äänestäneen pisteet kunnes kaikki pisteet on julkistettu ja laskettu ja voittaja on selvillä.
- Kierroksen voittaja järjestää seuraavat viisut seuraavassa kuussa.

Voinko lähettää minkä tahansa biisin, kunhan se mielestäni sopii teemaan?
Et voi. Teeman lisäksi on olemassa muita rajoitteita ja sääntöjä, joiden avulla pyritään välttämään toistoa, lisäämään kappaleiden monimuotoisuutta ja lisäävän haastetta biisivalintoihin. Nämä rajoitteet ja säännöt koskevat biisin esittäjää.

Tarkista siis, että biisisi esittäjä täyttää nämä ennakkoehdot:

1.) Se ei kuulu Suuren Pif-äänestyksen 50 suosituimman levyn esittäjien joukkoon (lista näistä löytyy ekan kierroksen ensimmäisen viestin lopusta)

2.) Sen isoimmassa Pif-topikissa - tai samaa tarkoitusta ajavissa ns. yleistopikeissa mikäli niitä on useampia - ei ole kymmentä sivua (eli max 9 sivua). Mikäli biisissä ei ole varsinaista esittäjää tiedossa, käytetään tarkastuksessa sen säveltäjää/muuta tekijää.

Tarkennus:
Lainaa:
Eli jos bändiosiosta löytyy modejen laiskottelun takia useampi ns. yleistopsuksi otsikoitu tipok, sivut lasketaan yhteen. Toki sit esim eri levyille ynnä muille yksilöityjä topsuja voi olla muitakin - ja niissä saa tietty olla yleistäkin lätinää - mutta ne ovat raskauttavia vasta sitten, kun topsujen määrä koko foorumilla yltää kymmeneen. Paitsi että keikkaosiota mahdollisine kymmenine eri keikkoineen ei lasketa.


3.) Biisin esittäjälle ei ole perustettu kymmentä erillistä Pif-topikia (myös ns. jaetut topikkinimet lasketaan, esim äänestykset tyyliin "Eput vs. Popeda")

Em. topik-ehtoihin lasketaan kaikki muut foorumiosiot paitsi keikkaosasto.

Tarkistushaun tehdyistä topikeista voit tehdä kätevästi syöttämällä Googleen:
site:punkinfinland.net esittäjän nimi

4.) Sen esittäjä ei kuulu näihin aiempiin voittajiin:
Vol. 1: Melt-Banana (harry-irene)
Vol. 2: The Lime Spiders (työttömän lauantai)
Vol. 3: Marsha Gee (Duckie)
Vol. 4: Goldfrapp (PAHA APINA)
Vol. 5: Minnie Riperton (Rödis)
Vol. 6: Vladimir Konovalov & Jazz Orchestra (Open Up and Sari Essayah)
Vol. 7: The Adverts (Kauko Keuhkon näköinen mies)
Vol. 8: Bunker Hill (harry-irene)
Vol. 9: Orden Mundial (karmee maito)
Vol. 10: Janos Valmunen (This is fantastic I'm in heaven)
Vol. 11: Bobby Womack (KALLION JÄTTI PERSE)
Vol. 12: Secret Chiefs 3 (PAHA APINA)
(Myöskään juuri edellisellä kierroksella mukana olleet esiintyjät eivät kelpaa, vaikka olisivat hävinneetkin.)

Jos biisisi ei mahdu näihin kaikkiin raameihin, viisuemäntä pyytää YV:llä sopivampaa ehdokasta. Mikäli et lähetä uutta biisiehdokasta osallistumisajan puitteissa, osallistumisesi viisuihin perutaan.


Kenelle, milloin ja miten lähetän oman viisubiisini, jolla haluan osallistua?
Lähetä biisilinkkisi YV:nä viisuisännälle eli tällä kierroksella minulle TIISTAI 3.1. klo 18 mennessä. Linkiksi mielellään Youtube-, mutta käy myös Dailymotion-, Bandcamp- ja Soundcloud-biisit tai oikeastaan mikä hyvänsä, kunhan sen kuunteleminen ei vaadi rekisteröitymistä/maksamista.

Mikäli et löydä biisin esittäjää mitenkään mistään, mainitse säveltäjä.

Mistä tiedän, hyväksyttiinkö lähettämäni biisi mukaan viisuihin?
Mikäli biisissäsi on jotakin epäselvää soveltuvuuden kannalta, saat yksityisviestin jossa pyydetään lisätietoja tai epäsopivuuden ollessa selkeä, suoraan toista osallistumisbiisiä.

Jos biisisi on hyväksytty, pyrin vastaamaan läpimenosta YV:llä mahdollisimman pian. Epäselvissä tapauksissa viesti saattaa tulla pienellä viiveellä, koska valitettavasti en pysty päivystämään/kirjoittamaan viestejä 24/7, joten vaikka olen lukenut viestisi, niin en välttämättä kuitenkaan ehdi heti vastata siihen. Älä siis hermostu vaan odota rauhassa, saat kyllä riittävän ajan lähettää uuden biisin, mikäli epäselvyyksiä on.

Milloin ja mistä selviää, mitä biisejä tämänkertaisissa viisuissa on mukana?
Postaan kaikkien osallistujien biisit linkkeineen tähän topsuun (etusivulle), ilmoitan tarkan ajankohdan tähän myöhemmin.

Olen nyt kuunnellut osallistujabiisit, milloin äänet pitää viimeistään jättää ja miten?
Osallistujabiisien julkistamisen jälkeen on 2-3 viikkoa aikaa kuunnella esityksiä ja miettiä omaa suosikkijärjestystä. Äänet lähetään yksityisviestillä viisuisännälle/emännälle eli tällä kierroksella minulle. Kuunteluajan ja samalla siis äänten jättämisen deadline on vielä määrittelemättä.


Pisteet annetaan Euroviisutyyliin eli 12 pistettä ykköselle (eli biisille jota pidät parhaimpana), 10 pistettä kakkoselle eli toiseksi parhaimmalle, 8 p kolmoselle, 7 neljännelle jne: 6, 5, 4, 3, 2 ja 1. Jos kisaan saadaan alle 20 osallistujaa niin ilmoitan erikseen, montako ääntä kuuluu antaa. Omaa biisiään ei tietenkään saa äänestää ja äänestysoikeus on luonnollisesti vain niillä, jotka ovat itsekin osallistuneet tämän kierroksen viisuihin.

Pisteet ilmoitetaan yksityisviestissä suurimmasta pienimpään näin:
Pistemäärä - esittäjä - biisi
Esim. 12 Metallica - Enter Sadman

Epäselvissä tapauksissa pyydetään kerran korjausta ja jos sitä ei tule, pisteet hylätään.

Olin Pattayalla/palkkatukityössä/ryyppäämässä/unohdin maksaa nettilaskun enkä ehtinyt lähettää ääniä annetun ajan puitteissa. Mitäs nyt tapahtuu?
Äänet pitää lähettää annettuun deadlineen mennessä. Jos jättää äänestämättä annetun ajan puitteissa, oma biisi menettää puolet saamistaan äänistä ja äänestämättä jättänyt osallistuja saa yhden kierroksen kestävän kilpailukiellon - ei täällä voi olla miten vaan.

Milloin on tämän kierroksen tulosilta?
Vielä määrittelemättä

ps. Täältä löytyy käytt.nimim. General Errorin ylläpitämä maratonpistetaulukko:
Last edited by PAHA APINA on 24 Jan 2017, 20:10, edited 5 times in total.

User avatar
PAHA APINA
7k
Posts: 7582
Joined: 12 Mar 2008, 21:44
Location: 00550

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#2 Post by PAHA APINA » 02 Jan 2017, 17:25

Lopputulokset:

130 Anki - Niin aikaisin / En huku
110 Billie Holiday - Strange Fruit / devil via the anus
109 GZA - Duel Of The Iron Mic / Hikinen Möhömaha
109 P.O.S - Drumroll / El Bimbo
104 Howlin Wolf - Smokestack Lightning / Hans Besättning
102 Plastic Bertrand - Tout Petit La Planète / Hemmetinmoinen sössö
101 Bonnie Prince Billy - I see a darkness / PAHA APINA
101 The Legendary Stardust Cowboy - Paralyzed / Alan Sladd
81 Joe Moks - Boys And Girls / Rödis
80 Maria Dallas - Ambush / Open Up and Sari Essayah
78 Skeeter Davis -The End of The World / Jalat jäi Karjalaan
78 Nikki Corvette - I Gotta Move / Kauko Keuhkon näköinen mies
68 Muddy Waters - I Just Want To Make Love To You / moska
67 Indila - Dernière Danse / This is fantastic I'm in heaven
65 Taiska - Kielletyt käskyt / KALLION JÄTTI PERSE
64 Toni Basil - I'm 28 / Lusku
61 Divine - You Think You're A Man / Pearly Spencer
60 Alexander Robotnick - Problèmes D'Amour / Merabi
59 Angry - Bound for Glory / rrröööaaarrr
57 Tricky - Ponderosa / General Error
56 Bobbie Gentry - Seasons come, seasons go / ljm
55 Moondog - High on a Rocky Ledge / motorisoitu keino
55 Mortiis - Parasite God / Damone
55 Julie Ruin - Apt. #5 / eh
52 Honey Bane - Boring Conversations / wasky
50 Fever Ray - Dry and Dusty / soilitaire man
50 Santogold - Lights Out / Vitun urpo nikki
49 Remu - Do The Alamo / työmiehen lauantai
48 Yona - Kellon alla / Sergio Pissahätä
44 Esquerita - Sarah Lee / Banana Joe
41 Gram Parsons - Return of the Grievous Ange / Mies kuin joulutähti
38 Cornelius - Count Five Or Six (Yo Gabba Gabba! TV Show) / harry-irene
38 Anohni - Drone Bomb Me / jedin paluu arkeen
35 Necro ft. Ill Bill - White Slavery / A Brutal Gardener
33 Aino Akti - Kerrankin tarpeekseen / Kyrpä Joseph
33 Nervous Norvus - Transfusion / karmee maito
30 Jimmy Jukebox - Motorboat / ripple
27 Eddie Vedder - Society / korni chili
27 Paul Chain - ... In time / Bill Fruge
26 Mama Cass - Dream A Little Dream Of Me / joku tyyppi
19 Silmälappusteve - Rauhassa pt3 / Myrrys
18 Michale Graves - Fountains Of Heroine / Raaste
18 Engelbert Humperdinck - Les Bicyclettes De Belsize / Wader
17 Steve Peregrin Took - Amanda / jaxen
12 Grimes - California / Vilhonvuoren▲Velho


2610/2610 pistettä
Last edited by PAHA APINA on 24 Jan 2017, 22:43, edited 7 times in total.

User avatar
PAHA APINA
7k
Posts: 7582
Joined: 12 Mar 2008, 21:44
Location: 00550

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#3 Post by PAHA APINA » 02 Jan 2017, 17:25

Tähän vielä tämä:
Kaikki biisit on tarkistettu ja esiintyjät hyväksytty (inhimillisellä otteella, eikä viisuisäntä ota vastuuta yhtään mistään). Youtubelinkkien otsikoinnit ovat osassa sääntöjen vastaisia, mutta tällöin esiintyjä on merkitty erilailla kuin se on alkuperäisessä äänitteessä ollut. Jos kappaleessa soittaa bändi, on jury jo tutkinut ja vahvistanut ne tapauksiksi joissa sooloartistin omalla nimimerkillä julkaistua biisiä taustabändi vain säestää. Oikein hyviä viisuja kaikille ja olkoon henki hyvä!!
Soittolista: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... ubybt7ZCf8

Toni Basil - I'm 28

Eddie Vedder - Society

Muddy Waters - I Just Want To Make Love To You

Tricky - Ponderosa

Fever Ray - Dry and Dusty

Maria Dallas - Ambush

Bonnie Prince Billy – I see a darkness

Paul Chain - ... In time

Necro ft. Ill Bill-White Slavery

Mama Cass – Dream A Little Dream Of Me

Esquerita - Sarah Lee

The Legendary Stardust Cowboy - Paralyzed

Taiska - KIELLETYT KÄSKYT

Jimmy Jukebox - Motorboat

Divine: You Think You're A Man

Anki - Niin aikaisin

Yona: Kellon alla

Indila - Dernière Danse

Billie Holiday - Strange Fruit

Skeeter Davis - The end of the world

Cornelius - Count Five Or Six (Yo Gabba Gabba! TV Show)

Honey Bane - Boring Conversations
Last edited by PAHA APINA on 04 Jan 2017, 14:48, edited 4 times in total.

User avatar
PAHA APINA
7k
Posts: 7582
Joined: 12 Mar 2008, 21:44
Location: 00550

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#4 Post by PAHA APINA » 02 Jan 2017, 17:25

Santogold - Lights Out

Howlin Wolf - Smokestack Lightning

Joe Moks - Boys And Girls

Mortiis - Parasite God

Angry - Bound for Glory

Nikki Corvette ‎– I Gotta Move 

GZA - Duel Of The Iron Mic

Alexander Robotnick - Problèmes D'Amour

Engelbert Humperdinck - Les Bicyclettes De Belsize

Bobbie Gentry - Seasons come, seasons go 

P.O.S - Drumroll

Grimes - California

Plastic Bertrand - Tout Petit La Planète

Steve Peregrin Took – AMANDA

Aino Akti - Kerrankin tarpeekseen

Gram Parsons - Return of the Grievous Angel 

Nervous Norvus - Transfusion

Remu - Do The Alamo

Moondog: High on a Rocky Ledge

Julie Ruin – Apt. #5

Silmälappusteve - Rauhassa pt3

ANOHNI - Drone Bomb Me

Michale Graves - Fountains Of Heroine
Last edited by PAHA APINA on 04 Jan 2017, 14:46, edited 2 times in total.

User avatar
PAHA APINA
7k
Posts: 7582
Joined: 12 Mar 2008, 21:44
Location: 00550

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#5 Post by PAHA APINA » 02 Jan 2017, 17:25

tämä kans

User avatar
PearlySpencer
paikalle ratsastava pöhinägeneraattori
Posts: 11446
Joined: 15 Aug 2008, 12:42

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#6 Post by PearlySpencer » 02 Jan 2017, 17:31

mulle ei nyt ehkä ihan auennut miksi Tauski kelpaisi mutta Robin ei?
Hei huomenta Suomi, hyvin pyyhkii wrote: Tässäpä järjen ääntä.

User avatar
PAHA APINA
7k
Posts: 7582
Joined: 12 Mar 2008, 21:44
Location: 00550

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#7 Post by PAHA APINA » 02 Jan 2017, 17:33

PearlySpencer wrote:mulle ei nyt ehkä ihan auennut miksi Tauski kelpaisi mutta Robin ei?
Tauskin oikea nimi on Tauno. Robinin oikea nimi on Robin.

User avatar
PearlySpencer
paikalle ratsastava pöhinägeneraattori
Posts: 11446
Joined: 15 Aug 2008, 12:42

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#8 Post by PearlySpencer » 02 Jan 2017, 17:36

asia kunnossa
Hei huomenta Suomi, hyvin pyyhkii wrote: Tässäpä järjen ääntä.

User avatar
Kukkahattu Viherpiiperö Suvakki
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 20003
Joined: 06 Oct 2014, 18:06
Location: Hiinä ja hiinä

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#9 Post by Kukkahattu Viherpiiperö Suvakki » 02 Jan 2017, 17:37

Aihe. :o
🍍+ 🍕 = 🌍 + ☮️

User avatar
KALLION JÄTTI PERSE
8k
Posts: 8250
Joined: 26 Aug 2009, 21:06
Location: Käpländ

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#10 Post by KALLION JÄTTI PERSE » 02 Jan 2017, 17:41

Ee helevetti, mulla ei tuu mitään muuta mieleen ku just joku Tauski tähän hätään #-o
Kake tai Pena wrote:Kirkki ihmetteli et miks Larz tuli treeneihin pastasiivilä päässä. Kirkki vaan et on nastaa olla pasta!
Is it painful hearing voices ring so early in the morning?

User avatar
Lusku
Jens Rolig
Posts: 84176
Joined: 20 Sep 2004, 11:16

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#11 Post by Lusku » 02 Jan 2017, 17:45

ja heti pitää kysyä tyhmiä eli soolojako haetaan? eli siis jos on vaikka pändi jossa taiteilina niminen artisti niin käykö?
💩💩💩

User avatar
PearlySpencer
paikalle ratsastava pöhinägeneraattori
Posts: 11446
Joined: 15 Aug 2008, 12:42

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#12 Post by PearlySpencer » 02 Jan 2017, 17:46

Lusku wrote:ja heti pitää kysyä tyhmiä eli soolojako haetaan? eli siis jos on vaikka pändi jossa taiteilina niminen artisti niin käykö?
tuossahan aika selvästi sanotaan jotta ei käy?
Hei huomenta Suomi, hyvin pyyhkii wrote: Tässäpä järjen ääntä.

User avatar
Lusku
Jens Rolig
Posts: 84176
Joined: 20 Sep 2004, 11:16

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#13 Post by Lusku » 02 Jan 2017, 17:47

PearlySpencer wrote:
Lusku wrote:ja heti pitää kysyä tyhmiä eli soolojako haetaan? eli siis jos on vaikka pändi jossa taiteilina niminen artisti niin käykö?
tuossahan aika selvästi sanotaan jotta ei käy?
hyvä hyvä en osaa lukea!

ei siinää mittään onhan näitä.
💩💩💩

User avatar
Sergio Pissahätä
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 22564
Joined: 07 Feb 2016, 16:27
Location: leon leikkimaa

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#14 Post by Sergio Pissahätä » 02 Jan 2017, 17:48

Tapojeni mukaisesti lähetin jo sääntöjä ehkä rikkovan artistin ilman todistuslinkkejä B)
Mopo kärsi vaurioita.

Image

User avatar
PAHA APINA
7k
Posts: 7582
Joined: 12 Mar 2008, 21:44
Location: 00550

Re: Piffiviisut vol 13, teema: taiteilijanimet

#15 Post by PAHA APINA » 02 Jan 2017, 17:48

PearlySpencer wrote:
Lusku wrote:ja heti pitää kysyä tyhmiä eli soolojako haetaan? eli siis jos on vaikka pändi jossa taiteilina niminen artisti niin käykö?
tuossahan aika selvästi sanotaan jotta ei käy?
Joo ei käy. Jos kyseinen taitelijanimi on tehnyt myös soolona levyn niin silloin on aivan ok.

Locked