PIFFIVIISUT VOL. 40 - lohtu- ja tsemppibiisit, FINAALI MA 22.4. KLO 18

Moderator: Jalat jäi Karjalaan

Locked
Message
Author
User avatar
ljm
9k
Posts: 9100
Joined: 22 Mar 2004, 20:29
Location: 96100
Contact:

PIFFIVIISUT VOL. 40 - lohtu- ja tsemppibiisit, FINAALI MA 22.4. KLO 18

#1 Post by ljm » 01 Apr 2019, 14:09

Image

Tervetuloa 40. PIF-vision laulukilpailuihin! Tämän kierroksen teemana ovat "henkilökohtaiset lohtu- ja tsemppibiisit".

Aprillipäivän kunniaksi juksasin aloitusajan suhteen vähän, eli ilmoittautuminen alkaakin jo nyt heti, mutta juksauksen sekä hieman epätyypillisen teemarajauksen negatiivisten vaikutusten minimoimiseksi ilmoittautumisaikaa on pidennetty tiistai-iltaan 2.4. klo 23.59 asti. Ei vaihtoja!

Tiivistettynä: voit osallistua viisuihin kappaleella jonka kuuntelusta olet kerran tai useammin hakenut lohtua tai tsemppiä omaan elämääsi. Vain ennen teeman julkaisua tapahtuneet kuuntelut lasketaan. Tässä haetaan pääasiassa itseen vaikuttanutta musiikkia, ei porukan tsemppausta / ryyppy-anthemeja / jaettuja kokemuksia, mutta kuuntelun aikana on saanut olla muitakin paikalla.

Biisilinkin mukaan tulee laittaa tekstimuotoinen taustoitus biisin yhteydestä omaan elämääsi, kertoen joko tiettyyn kuuntelukertaan liittyvästä muistosta tai yleisemmin jos biisi on toistuvasti ollut tässä käytössä.

Taustoitus voi olla minimissään yhden sanan mittainen, ylärajaa ei ole määritetty, ja useamman lauseen tai kappaleen mittainen käy yhtä lailla. Taustoitukset julkaistaan samassa yhteydessä kuin managerien identiteetit, eli ne eivät vaikuta pisteytykseen (tämä on biisikisa, ei kirjoituskilpailu).

Esimerkkejä hyväksyttävistä konteksteista, muitakin voi yrittää keksiä:

-biisi jota kuuntelin toivoen sen auttavan kun ahdistaa/vituttaa/voin pahoin ihmissuhdeongelmien/krapulan/sairauden/muiden vastoinkäymisten takia

-biisi jota kuuntelin tenttiin lukiessa / muuhun keskittymistä vaativaan vaikeaan tehtävään valmistautuessa

-biisi jota kuuntelin urheillessani/kuntoillessani tsempatakseni itseni parempaan suoritukseen

-biisi jonka laitoin soimaan nukahtamista helpottaakseni

Näissä konteksteissa kuunneltujen biisien ei kuitenkaan tarvitse välttämättä olla managerien itse valitsemia. Jos esim. sunnuntaiaamuna Radio Suomelta kuultu biisi on pelastanut krapulaisen hengen tai crossfitissä, zumbassa tai bailatinossa on ohjaajan musavalinta tuntunut saavan sinut antamaan todella kaikkesi atletismin alttarilla, voit halutessasi osallistua sillä.

Tunnekokemus riittää valinnan perusteeksi (ja krapulan ei oikeasti ole tarvinnut kokonaan parantua biisin voimalla, pienikin lohtu/tsemppaus ja hyvä yritys on OK.)


Esimerkkejä EI-hyväksyttävistä konteksteista (biisiä saa olla kuunneltu toki näissäKIN yhteyksissä, mutta eivät riitä yksinään kelpoisuuteen), eli nämä EIVÄT riitä taustaksi:

-etkoilla kuunneltu juhlimaan tsemppaava biisi

-meidän jengin yhteinen kesäbiisi '95 johon liittyi tosi paljon kivoja muistoja

-kutubiisi eli nussimiseen tsemppaava ja tunnelmaa luonut musa

-biisi jota soitin DJ-setissä fiiliksiä nostattaakseni

-jatkoilla kuunneltu / loppuun asti juhlimaan tai rennompaan tunnelmaan siirtymään tsemppaava biisi

-biisi jota kuuntelen usein matkalla kohti ihan tavallista työ/opiskelupäivää

-biisi jonka kuulin joskus ja mietin että tämä olisi hyvä treenimontaasibiisi jos joskus alan kuntoilla

-biisi jonka kaveri laittoi soimaan krapula-aamuna ja tuumin että onpa paska biisi, mutta nyttemmin pidän kovana stygenä ja saatan muuten vaan kuunnella

Emäntä pidättää oikeuden subjektiivisen mielivaltaiseen rajanvetoon. Epäselvien tilanteiden kannalta suosittelen yksityiskohtaista taustoitusta, ja tietty toivon hauskojen ja/tai kiinnostavien muistojen jakamista, vaikka se ei edellytys osallistumiselle olekaan.

Biisin musiikillisen tai tekstuaalisen sisällön ei tarvitse sisältää mitään viitettä lohtuun tai tsemppauksen.

Sanomattakin on selvää että tällä kierroksella on rajauksessa pakko luottaa viisuilijoiden rehellisyyteen, eli älkää yrittäkö koijata keksityillä muistoilla ja tunnekokemuksilla, olisihan se nyt aika alhaista.
Last edited by ljm on 21 May 2019, 23:12, edited 7 times in total.

User avatar
ljm
9k
Posts: 9100
Joined: 22 Mar 2004, 20:29
Location: 96100
Contact:

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#2 Post by ljm » 01 Apr 2019, 14:09

Alla yleiset ohjeet koskien viisuja yleisesti sekä esittäjiä koskevia rajoituksia.

LUE OHJEET HUOLELLA ENNEN OSALLISTUMISTA!

Yleisohjeet, edelliskierrosten voittajat, aikaisempien viisujen biisit ja esittäjät sekä maratontaulukko ovat spoilerina, paina "show" -nappia. Klik!
Spoiler:
Mitkä ihmeen Piffiviisut?
Piffiviisujen tarkoituksena on, että leikkimielisimmät eliittijoukkolaiset lähettävät teemaan sopivan biisin viisukapteenille ja lopuksi kaikki osallistujat äänestävät joukosta suosituimman.
Kierroksen voittaneen biisin lähettäjä saa päättää seuraavan kierroksen teeman ja toimia viisupäällikkönä. Voittaja saa myös vapaavalintaisen äänilevyn tai -kasetin eri kustantajien lahjoittamasta palkintopöydästä (lisätiedot käytt.nimim. harry-ireneltä).

Kuka voi osallistua Piffiviisuihin?
Viisuihin voi osallistua kuka vaan Punk in Finland -foorumille rekisteröitynyt henkilö, joka on valmis noudattamaan viisuissa määrättyjä sääntöjä.

Miten viisut etenevät, mitä tapahtuu milloinkin?
Viisujen kulku (pienet poikkeavuudet mahdollisia viisukohtaisesti):

- Yhdet piffiviisut kestävät noin kuukauden. Niiden aloitus- ja lopetuspäivän on mahduttava saman kuukauden sisälle.
- Edellisen kierroksen voittaja eli viisustyranki julkistaa viisujen teeman ennalta ilmoittamanaan ajankohtana. Teeman julkistamisen ajankohta voidaan ilmoittaa edeltävien viisujen keskustelussa, mutta kun teema julkistetaan, se tehdään uudessa viisutopikissa. Osallistujien valitseman biisin on sovittava tähän teemaan. Tällä kierroksella ei ole mahdollista vaihtaa jo kertaalleen hyväksyttyä biisiä. Kannattaa siis miettiä rauhassa ennen lähetys-napin painamista.
- Teeman julkistamisen jälkeen on tasan 24h aikaa lähettää yksityisviestillä oma viisukappale isännälle/emännälle. Osallistujamäärän rajoitusta ei lähtökohtaisesti ole, vaan jokainen joka ehtii 24 tunnin sisällä päättää ja lähettää oman viisubiisinsä kipparille, on mukana, kunhan sääntöjä on noudatettu.
- Noin vuorokausi osallistumisajan päättymisen jälkeen, viisukunkku julkistaa osallistujakappaleet kuuntelulinkkeineen (ilman lähettäjien nickejä).
- Tämän jälkeen on noin 2 viikkoa aikaa kuunnella biisejä ja äänestää eli lähettää yksityisviestillä omat pisteet viisupresidentille. Tarkempi kuunteluajan päättymishetki ja samalla siis pisteiden jättämisen deadline kerrotaan viisutopikissa hyvissä ajoin.
- Kun äänestysaika on päättynyt, viisukenraali julkistaa noin vuorokauden sisällä tästä kunkin biisin lähettäjän ja tämän jälkeen pidetään noin viikon sisällä tulosilta, jossa viisujohtaja julkistaa noin 5-10 minuutin välein yhden tai kahden äänestäneen pisteet kunnes kaikki pisteet on julkistettu ja laskettu ja voittaja on selvillä.
- Kierroksen voittaja järjestää seuraavat viisut seuraavassa kuussa.

Voinko lähettää minkä tahansa biisin, kunhan se mielestäni sopii teemaan?
Et voi. Teeman lisäksi on olemassa muita rajoitteita ja sääntöjä, joiden avulla pyritään välttämään toistoa, lisäämään kappaleiden monimuotoisuutta ja lisäävän haastetta biisivalintoihin. Nämä rajoitteet ja säännöt koskevat biisin esittäjää.

Tarkista siis, että biisisi esittäjä täyttää nämä ennakkoehdot:

1.) Se ei kuulu Suuren Pif-äänestyksen 50 suosituimman levyn esittäjien joukkoon (lista näistä löytyy myös ekan kierroksen ensimmäisen viestin lopusta):

013, Adolescents, Amebix, Angry Samoans, Anti-Cimex, Bad Brains, Bad Religion, Black Flag, Cadgers, Circle Jerks, The Clash, Cock Sparrer, The Damned, Dead Boys, Dead Kennedys, Descendents, Discharge, Extreme Noise Terror, G.I.S.M., Germs, Iggy And The Stooges, J.M.K.E., Kaaos, The Kids, Kollaa Kestää, Lama, Leatherface, Minor Threat, Misfits, Mob 47, Napalm Death, Negative Approach, Poison Idea, Ramones, Rancid, Ratsia, Reagan Youth, Sex Pistols, Stiff Little Fingers, Suicidal Tendencies, Terveet Kädet, Tragedy, X-Ray Spex, Zero Boys

2.) Sen isoimmassa Pif-topikissa - tai samaa tarkoitusta ajavissa ns. yleistopikeissa mikäli niitä on useampia - ei ole kymmentä sivua (eli max 9 sivua). Mikäli biisissä ei ole varsinaista esittäjää tiedossa, käytetään tarkastuksessa sen säveltäjää/muuta tekijää.

Tarkennus:
Lainaa:
Eli jos bändiosiosta löytyy modejen laiskottelun takia useampi ns. yleistopsuksi otsikoitu tipok, sivut lasketaan yhteen. Toki sit esim eri levyille ynnä muille yksilöityjä topsuja voi olla muitakin - ja niissä saa tietty olla yleistäkin lätinää - mutta ne ovat raskauttavia vasta sitten, kun topsujen määrä koko foorumilla yltää kymmeneen. Paitsi että keikkaosiota mahdollisine kymmenine eri keikkoineen ei lasketa.

3.) Biisin esittäjälle ei ole perustettu kymmentä erillistä Pif-topikia (myös ns. jaetut topikkinimet lasketaan, esim äänestykset tyyliin "Van Halen vs. Guns n' Roses")

Em. topik-ehtoihin lasketaan kaikki muut foorumiosiot paitsi keikkaosasto.

23.2.2019 päivitetty yli 10-sivuisten viestiketjujen lista (koonnut Jalat jäi Karjalaan):
https://docs.google.com/document/d/1q3o ... sp=sharing

Tuohon tulevat päälle vielä roskakorin yms. alueiden ketjut, joten kannattaa tarkistaa oman nominaatin tilanne etukäteen.

Tarkistushaun tehdyistä topikeista voit tehdä kätevästi syöttämällä Googleen:
site:punkinfinland.net esittäjän nimi

4.) Sen esittäjä ei kuulu näihin aiempiin voittajiin:

Vol. 1 - Coverit: Melt-Banana (harry-irene)
Vol. 2 - Päiväntasaajan eteläpuoli: The Lime Spiders (työttömän lauantai)
Vol. 3 - Naislaulajat: Marsha Gee (Duckie)
Vol. 4 - Duot: Goldfrapp (PAHA APINA)
Vol. 5 - Kuolleet artistit: Minnie Riperton (Rödis)
Vol. 6 - Rautaesiripun takana: Vladimir Konovalov & Jazz Orchestra (Open Up and Sari Essayah)
Vol. 7 - Nimibiisit: The Adverts (Kauko Keuhkon näköinen mies)
Vol. 8 - Alle 2 min biisit: Bunker Hill (harry-irene)
Vol. 9 - 2012-2016: Orden Mundial (karmee maito)
Vol. 10 - Huumori: Janos Valmunen (This is fantastic I'm in heaven)
Vol. 11 - Elokuvamusiikki: Bobby Womack (KALLION JÄTTI PERSE)
Vol. 12 - Sahabiisit: Secret Chiefs 3 (PAHA APINA)
Vol. 13 - Taiteilijanimet: Anki (En huku)
Vol. 14 - Numerobiisit: Sad Lovers & Giants (En huku)
Vol. 15 - Väkivaltakoneisto: Larry Wallis (Alan Sladd)
Vol. 16 – Sisämaavaltiot: Gabor Szabo (motorisoitu keino)
Vol. 17 – Viikonloppu: The Zeros (märkä herne)
Vol. 18 - Urheilu: Kosmischer Läufer (Bäjäytystyömaa)
Vol. 19 - Avaruusromua: Delia Derbyshire (ishokkikulttuur)
Vol. 20 - Intiaanikesä: The Screaming Tribesmen (Alan Sladd)
Vol. 21 - Jossittelubiisit: Ennio Morricone (Kulmaton mies)
Vol. 22 - B-puolet ja muut harvinaisuudet: Barbie Army (Alan Sladd)
Vol. 23 – Muunkieliset: Op:l Bastards (Kolloo, laittikolloo)
Vol. 24 - <3 : John Coltrane (ljm)
Vol. 25 - Myöhäistuotanto: Sonny Sharrock (Hans Besättning)
Vol. 26 - Tv-sarjojen biisit: Lee Moses (Spicoli)
Vol. 27 - Shit happens: Kaseva (Alan Sladd)
Vol. 28 - Fantasiapizza: Krzysztof Penderecki / Polish National Radio Symphony Orchestra (joku tyyppi)
Vol. 29 - Albumien aloitusbiisit: Joan Baez (PAHA APINA)
Vol. 30 - Kesä: Martha and The Muffins (lesbian ham)
Vol. 31 - Homosaatio: Patrick Cowley (Jalat jäi Karjalaan)
Vol. 32 - Albumittomat artistit: Sonic's Rendezvous Band (SOMEN VOIMA)
Vol. 33 - Neljä elementtiä: Moon Martin (Hemmetinmoinen sössö)
Vol. 34 - Kulkuvälineet: William de Vaughn (Rödis)
Vol. 35 - Rautaesiripun jälkeen: Arvo Pärt / Hungarian State Opera Orchestra (devil via the anus)
Vol. 36 - Beibi beibi jee!: Shel Naylor (Hemmetinmoinen sössö)
Vol. 37 - Olympiavuodet: Midlake (KALLION JÄTTI PERSE)
Vol 38 - Eläimet: Repulsion (rrröööaaarrr)
Vol 39 - Käännösbiisit: Muska (ljm)

(Myöskään juuri edellisellä kierroksella mukana olleet esiintyjät eivät kelpaa, vaikka olisivat hävinneetkin.)

Jos biisisi ei mahdu näihin kaikkiin raameihin, viisukuningas pyytää YV:llä sopivampaa ehdokasta. Mikäli et lähetä uutta biisiehdokasta osallistumisajan puitteissa, osallistumisesi viisuihin perutaan.


Kenelle, milloin ja miten lähetän oman viisubiisini, jolla haluan osallistua?

Lähetä biisilinkkisi YV:nä sis. KIRJOITETTUNA esittäjän ja kappaleen nimen viisumietaalle 5.3. klo 11:00 mennessä. Linkiksi mielellään Youtube-, mutta käy myös Dailymotion-, Vimeo-, Bandcamp- ja Soundcloud-biisit tai oikeastaan mikä hyvänsä, kunhan sen kuunteleminen ei vaadi rekisteröitymistä/maksamista.

Mikäli et löydä biisin esittäjää mitenkään mistään, mainitse säveltäjä.

Mistä tiedän, hyväksyttiinkö lähettämäni biisi mukaan viisuihin?
Viisumaharadja vastaa yksityisviestitse kuittaukseksi. Sen sijaan mikäli biisissäsi on jotakin epäselvää soveltuvuuden kannalta, saat yksityisviestin jossa pyydetään lisätietoja tai epäsopivuuden ollessa selkeä, suoraan toista osallistumisbiisiä.

Milloin ja mistä selviää, mitä biisejä tämänkertaisissa viisuissa on mukana?
Mahdollisimman pian deadlinen jälkeen viisukeikari postaa kappaleet linkkeineen etusivulle.


Olen nyt kuunnellut osallistujabiisit, milloin äänet pitää viimeistään jättää ja miten?

Osallistujabiisien julkistamisen jälkeen on noin 2 viikkoa aikaa kuunnella esityksiä ja miettiä omaa suosikkijärjestystä. Äänet lähetään yksityisviestillä viisudiktaattorille eli tällä kierroksella minulle. Äänestysaikaa on tällä kierroksella 20.3. klo 12 saakka.

Pisteet annetaan Euroviisutyyliin eli 12 pistettä ykköselle (eli biisille jota pidät parhaimpana), 10 pistettä kakkoselle eli toiseksi parhaimmalle, 8 p kolmoselle, 7 neljännelle jne: 6, 5, 4, 3, 2 ja 1. Jos kisaan saadaan alle 20 osallistujaa niin ilmoitan erikseen, montako ääntä kuuluu antaa. Omaa biisiään ei tietenkään saa äänestää ja äänestysoikeus on luonnollisesti vain niillä, jotka ovat itsekin osallistuneet tämän kierroksen viisuihin.

Pisteet ilmoitetaan yksityisviestissä suurimmasta pienimpään näin:
Pistemäärä - esittäjä - biisi
Esim. 12 Anita Hirvonen - De va kukku de

Epäselvissä tapauksissa pyydetään korjausta hylkäämisen uhalla.

Olin Rhodoksella/palkkatukityössä/ryyppäämässä/unohdin maksaa nettilaskun enkä ehtinyt lähettää ääniä annetun ajan puitteissa. Mitäs nyt tapahtuu?

Äänet pitää lähettää annettuun deadlineen mennessä. Jos jättää äänestämättä annetun ajan puitteissa, oma biisi menettää puolet saamistaan äänistä ja äänestämättä jättänyt osallistuja saa yhden kierroksen kestävän kilpailukiellon - ei täällä voi olla miten vaan.

Viisustyrangeille pisteiden laskua helpottamaan luotu pif-viisulaskuri käyttöohjeineen löytyy täältä (kiitokset nimimerkeille Vintage Urine & ljm).

maratontaulukko
https://drive.google.com/file/d/0B2U5op ... ZzQjg/view

Kaikki aikaisimmissa viisuissa esiintyneet esittäjät ja biisit (koonnut Jalat jäi Karjalaan)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
Last edited by ljm on 22 Apr 2019, 20:12, edited 3 times in total.

User avatar
ljm
9k
Posts: 9100
Joined: 22 Mar 2004, 20:29
Location: 96100
Contact:

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#3 Post by ljm » 01 Apr 2019, 14:10

Onnistuneesti ilmoittautuneet managerit:

7.13 was an inside job!
Alan Alda viidakossa
antero vaan
Banana Joe
Bill Fruge
devil via the anus
El Bimbo
En huku
Eskelisen E.T.
esteri
foliohattu kiristää
General Error
Hans Besättning
harry-irene
HATE NOMAD HERETIK
Hemmetinmoinen sössö
Huulet törölle hemuli
Jalat jäi Karjalaan
joku tyyppi
KALLION JÄTTI PERSE
Larissa von Cockström
lesbian ham
ljm
Lusku
Make S
masaliisa
Merabi
moska
motorisoitu keino
Mulkku
Murphiina
Musta banaani
Musta Palsternakka
PAHA APINA
PearlySpencer
Peste Loiro
Polly
☤ ϼ☋ŕŗ☋ȓ ☤
rrröööaaarrr
Rödis
sielusi kyylä
Slutmusik från Slatvia
solitaire man
StaLinkola
This is fantastic I'm in heaven
Vitun urpo nikki
Wader
Wasky
Wilhelm Hiitola
†Witch‡House▲VíHìLiS†
Last edited by ljm on 03 Apr 2019, 12:20, edited 10 times in total.

User avatar
ljm
9k
Posts: 9100
Joined: 22 Mar 2004, 20:29
Location: 96100
Contact:

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#4 Post by ljm » 01 Apr 2019, 14:10

Playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Fonj62jxXi

Biisilista:

Cherry Glazerr - White's Not My Color This Evening https://www.youtube.com/watch?v=mtBmOULfCn0
Alcest - Voix Sereines https://www.youtube.com/watch?v=3oFNkg82P50
Elbow - One Day Like This https://www.youtube.com/watch?v=mCJ7keVBj6Y
Andrew Bird – Oh no https://youtu.be/Upqcu2DWK8g
The Who - Substitute https://youtu.be/rmbdoWhbidM
Anssi Tikanmäki - Aamu lakeuksilla https://www.youtube.com/watch?v=niPF817qnrs
Glenn Branca - Light Field (In Consonance) https://www.youtube.com/watch?v=gXj80mm_Rgw
The Cleaners from Venus - Only a Shadow https://www.youtube.com/watch?v=E0yiiczKwC8
The War On Drugs - Nothing To Find https://www.youtube.com/watch?v=oulhPvf9YqQ
Sniff 'n the tears - Driver's seat https://www.youtube.com/watch?v=blrHHRWKygw
Lokit - Blades of Steel https://www.youtube.com/watch?v=uPBOd1UDPWE
Curtis Mayfield - Move on up https://youtu.be/iN3KsbnQZxU
Brian Eno, Daniel Lanois & Roger Eno - Prophecy Theme https://www.youtube.com/watch?v=m4SwFhfNh1w
Alice Coltrane ft. Pharoah Sanders - Journey In Satchidananda https://www.youtube.com/watch?v=TQtEFdyhgdE
Kim Wilde - Words Fell Down https://www.youtube.com/watch?v=Qhs1mV-szLY
Julee Cruise - The World Spins https://www.youtube.com/watch?v=xA4heQsi5yQ
The National - Bloodbuzz Ohio https://www.youtube.com/watch?v=WgIp1Y2akRA
Rome - A Legacy of Unrest https://www.youtube.com/watch?v=aj1LeiV0k3M
Family - How-Hi-the-Li https://www.youtube.com/watch?v=5zngKqrw8XA
Inepsy - The Last Call https://www.youtube.com/watch?v=ui-Dj5uvbeM
Sunnyboys - You Need A Friend https://www.youtube.com/watch?v=l7wVZ0J8HO0
Funkadelic - Maggot Brain https://www.youtube.com/watch?v=JOKn33-q4Ao
Kostajat - Andalusialainen rotta https://www.youtube.com/watch?v=dwWorr1LjsQ
Fates Warning - Guardian https://www.youtube.com/watch?v=VmDgdDXH944
Moby & Kelli Scarr - Gone to Sleep (Acoustic version) https://www.youtube.com/watch?v=yGMNlbUKa8U
Macabre - Serial Killer https://www.youtube.com/watch?v=T1eu6HOaegw
Cyber S II - Reflexion https://www.youtube.com/watch?v=stJFPLZWR7E
Queen - Killer Queen https://www.youtube.com/watch?v=ULZ9oCwY1pA
Outburst - The Hardway https://www.youtube.com/watch?v=4gAJ0SxTPCo
Angie Stone - Wish I Didn't Miss You https://youtu.be/k8VHGN3ueBA
Giant Sand - Wonder https://www.youtube.com/watch?v=LezwdhkV5t0
Gene Clark - No Other https://www.youtube.com/watch?v=393-cmVSTOg
Tulenkantajat - Yön kansa https://www.youtube.com/watch?v=B-m3qFvdFM8
Riggs - Too Strong https://youtu.be/5bCL5TdFy0M
Roki Vulovic - Mauzer https://www.youtube.com/watch?v=kohsgr4kLdM
Nick Drake - Things Behind the Sun https://youtu.be/K35DUrEeMik
Bizet - Carmen / Les voici! Voici la quadrille! https://www.youtube.com/watch?v=KZ6wUjXw6dE
Robert Tepper - Angel of the City https://youtu.be/5oYCPOQ4ZN4
High Tide - Death Warmed Up https://www.youtube.com/watch?v=FY7MZHoGxHY
Tyler, The Creator - See You Again https://www.youtube.com/watch?v=TGgcC5xg9YI
Badlands - My Song https://www.youtube.com/watch?v=Y7wVN9fClSk
Royal Headache - Wouldn't You Know https://www.youtube.com/watch?v=_yJxJ_az4aI
Magenta Skycode - Hands Burn https://youtu.be/khi9Ra8CNaM
J.S. Bach - Air https://www.youtube.com/watch?v=rrVDATvUitA
Nino Ferrer - Looking For You https://www.youtube.com/watch?v=1s0-tbR-nzs
Lady - Yankin https://www.youtube.com/watch?v=BkbdyhRwRtA
Idris Muhammad - Could Heaven Ever Be Like This https://www.youtube.com/watch?v=0skigTyA4NE
Warning - Footprints https://www.youtube.com/watch?v=774GvRN2yKk
Johnny Johnson and the Bandwagon - Breakin' Down The Walls of Heartache https://www.youtube.com/watch?v=_Blyvv9MdjU
Last edited by ljm on 19 Apr 2019, 20:45, edited 7 times in total.

User avatar
ljm
9k
Posts: 9100
Joined: 22 Mar 2004, 20:29
Location: 96100
Contact:

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#5 Post by ljm » 01 Apr 2019, 14:10

Alcest - Voix Sereines / Peste Loiro https://www.youtube.com/watch?v=3oFNkg82P50
Mul on tosi paljon semmosia vuodenaikoihin sidottuja biisejä joita ei pysty kuuntelemaan tietyn aikaikkunan ulkopuolella oikeastaan lainkaan.
Syksyllä soi Sentenced ja talvella Immortal.

Tää kyseinen kappale taas rinnastuu mulla vahvasti kesään, ja kuvastaa mulle semmosta pitkästä talvesta selviytymistä.
Aurinkoisena huhtikuisena päivänä metsälenkillä juostessa ja luonnon heräämistä katsellessa tää biisi on varmaan eniten kohdillaan ja silloin tulee sellanen fiilis metsän eliöstön kanssa että hei kaiffarit, we made it.
Samaa tsemppiä biisi jakaa pitkin kesää ja tulee koko levyä ja oikeestaan bändin koko tuotantoa luukuteltua jopa vähän liikaa.

Alice Coltrane ft. Pharoah Sanders - Journey In Satchidananda / Merabi https://www.youtube.com/watch?v=TQtEFdyhgdE
Meditatiivinen matkani on enintään alussa, samoin on sisäisen rauhan löytämisen kanssa, mutta tämä kappale rentouttaa yhä, vaikka ei ole yksityistä omaisuutta, miltä se hiukan tuntui joskus.

Tärkeintä nykyään on, että teos voitti perheen levyraadin eräänä jouluna, "merellinen", "mystinen", "tosi hyvä". Nyt emme enään näe, kun pienemmällä joukolla harvoin, mutta kappaleen kuullessa tulee tämä muisto mieleen.

Andrew Bird – Oh no / esteri https://youtu.be/Upqcu2DWK8g
Biisi jota on tullut kuunneltua parin viime vuoden aikana kun on erityisen paljon ahistanut tai masentanut.

Angie Stone - Wish I Didn't Miss You / devil via the anus https://youtu.be/k8VHGN3ueBA
Tää on ollut useampien kuin yksien sydänsurujen soittolistalla, ja kyllähän tommosen pienen kaipuussa vellomisen jälkeen on vähän parempi olla taas hetken verran.

Anssi Tikanmäki - Aamu lakeuksilla / Wader https://www.youtube.com/watch?v=niPF817qnrs
Kappaleen kauneus on muuttanut maailmaa hivenen paremmaksi paikaksi kun on ollut bluesit päällä ja ankeaa.

Badlands - My Song / sielusi kyylä https://www.youtube.com/watch?v=Y7wVN9fClSk
Kuuntelin biisiä paljon 2000-luvun harmaina hetkinä, sävel ja sanat lohduttivat.
-this is my song and you can't take it away from me-

Bizet - Carmen / Les voici! Voici la quadrille! / Lusku https://www.youtube.com/watch?v=KZ6wUjXw6dE
Kuulin/kuuntelin Carmen-oopperan ensimmäistä kertaa talvella 2016-2017 kun oli todella ikävä elämänvaihe mm. ratkaisemattomalta vaikuttavia terveysongelmia ja juopottelin ankarasti ja olin masentunut. olin myös menettänyt kiinnostukseni musiikkiin.

muistan itkeneeni siitä kuinka mahtava teos tämä on, ja varsinkin tämä kuoro-osio suosikkejani, sen orgastisuus ja väkivaltaisuus sai aikaan sen että koin että ehkä tässä vielä maailma tarjoaa jotain elämyksiäkin ja syitä sinnitellä ja kattoa vielä.

Brian Eno, Daniel Lanois & Roger Eno - Prophecy Theme / HATE NOMAD HERETIK https://www.youtube.com/watch?v=m4SwFhfNh1w
Joskus parikymppisenä kun sekä henkinen että fyysinen vointi oli melko retuperällä niin tätä repeatilla kuuntelemalla onnistui tuudittautumaan avaruuden loputtomaan syleilyyn ja siihen että omilla ongelmilla ei ole mitään merkitystä maailmankaikkeudessa ja se tuntui helpottavalta ja rauhoittavalta ajatukselta.

Cherry Glazerr - White's Not My Color This Evening / Murphiina https://www.youtube.com/watch?v=mtBmOULfCn0
Selitys: Eron jälkeinen raivobiisi muutaman vuoden takaa. Käytetty myös muina raivokausina menestyksekkäästi höyryjen päättelyyn.

Curtis Mayfield - Move on up / Eskelisen E.T. https://youtu.be/iN3KsbnQZxU
Itselleni tärkein voimaantumis- ja tsemppibiisi. Kun on sellaisia hetkiä elämässä, että ei jaksaisi nousta sängystä, niin tällä pääsee aina ylös ja tämä luo päivään optimistisen fiiliksen. Kappalehan on varmasti monen mielestä liian pitkä, ainakin pärjätäkseen viisuissa, mutta kun sieltä sängyn pohjalta ei kolmessa minuutissa nousta, niin on tärkeätä, että tsemppibiisissä on kestoa.

Cyber S II - Reflexion / Musta Palsternakka https://www.youtube.com/watch?v=stJFPLZWR7E
Kuuntelin tuota 90-luvulla kun grindasin sen ajan moninpeli-nettiroolipelejä. Kategoriaksi katsoisin 50% keskittymistä ja 50% urheilusuorituksen tsemppausta, sellaista suorittamista tuo oli. Taustalla tuolloin soi usein radiosta nauhoitetut DJ-miksaukset, tämä on yksi eniten mieleen jääneitä biisejä ja löytyy yhdestä DJ Angelin setistä. Biisilistoja ei tuolloin löytynyt, joskus viimeisen 10 vuoden aikana vasta osui silmään miksauksen tarkempi sisältö netistä ja selvisi mikä biisi oli kyseessä. Youtube-linkissä ei välttämättä ole paras äänenlaatu, mutta versio on asianmukaisesti pitchattu kuten miksauksessakin.

Elbow - One Day Like This / Wilhelm Hiitola https://www.youtube.com/watch?v=mCJ7keVBj6Y
Kuluvan vuosikymmenen alkupuolella elin ihmissuhteissani ja muutenkin elämässäni epävakaata aikaa. Jatkuvasti tuntui olevan päällä jokin säätö, eikä niistä ikinä tullut mitään. Alkoholia toki kului ohessa. Itsesääliin vajoaminen olisi monina aamuina ollut luontainen refleksi, mutta toisaalta olisi vituttanut sortua mihinkään niin leimiin vain omien tyhmyyksien takia.

Kerran kesäiltana olin Korjaamolla Folks-klubilla soittamassa levyjä, ja baarin jo tyhjentyessä - jäljellä oli enää yksi iso seurue - laitoin viimeiseksi biisiksi soimaan tämän, koska se on pitkä ja sen aikana ehdin käydä kusella ja alkaa sitten pakkaamaan levyjäni. Kun palasin eriöstä, huomasin että siinä viimeisessä seurueessa laulettiin ja fiilisteltiin tätä täysillä. Jäi tunnelma, että siinä oli vasta rakastumassa olevia pariskunnanalkuja parikin kappaletta, ja taisi olla suomalais-brittiläinen seurue kyseessä koostumukseltaan. Sattumanvarainen kappalevalintani kosketti heitä oikeasta kohtaa oikealla hetkellä.

Kävelin kesäyössä kotiin julkisten jo mentyä - puolen tunnin matka Töölöstä Kallioon. Biisi soi päässä koko ajan, ja mietin jo tekemiäni virheitä sekä mahdollisesti vielä edessä olevia. Aamulla pikkudarrassa herätessäni kuuntelin sen, monta kertaa putkeen.

Siitä asti tämä on ollut minulle voimabiisi, sellainen joka tunnustaa sekä maailman raadollisuuden että todella olemassaolevat mahdollisuutemme romantisoida hetkiä ja elää sen romantisoinnin voimalla. Täydellistä aamua ei ehkä koskaan tule, mutta kuviteltukin parempi seuraava päivä auttaa.

Family - How-Hi-the-Li / moska https://www.youtube.com/watch?v=5zngKqrw8XA
Kappaleesta on muodostunut minulle lääke yleiseen maailmantuskaan paitsi sanoituksen, myös sävelkulkujensa ja äänimaailmansa takia.

Fates Warning - Guardian / Jeesus https://www.youtube.com/watch?v=VmDgdDXH944
Biisi on helpottanut oloa kaikenlaisissa masennuksen ja pahoinvoinnin aallokoissa voimauttavalla ja moraalisia vakaumuksiani vahvistavalla humanismillaan

Funkadelic - Maggot Brain / PAHA APINA https://www.youtube.com/watch?v=JOKn33-q4Ao
-biisi jonka laitoin soimaan nukahtamista helpottaakseni
-biisi jota kuuntelin toivoen sen auttavan kun ahdistaa/vituttaa/voin pahoin

Gene Clark - No Other / lesbian ham https://www.youtube.com/watch?v=393-cmVSTOg
Kuluvan vuoden tammikuussa kuuntelin koko levyä eräänä kirkkaana tammikuisena sunnuntaiaamuna Oulu-Helsinki-junassa pohjattoman melankolian ja merkityksettömyyden tunteiden kourissa. Unohduin kuuntelemaan nimibiisin kymmenisen kertaa putkeen ja tuijottamaan pakkasaurinkoa pohojammaan kirpeän lumisilla lakeuksilla ja hitaasti mieleen valui usko siitä, että vittuako sitä minusta ja minun asioistani kun vain kykenisi kohtaamaan lemmellä sen, joka on yhteinen ihmisyytemme ja kansoittamamme planeetta. Tätä on tullut viime aikoina kuunneltua toistuvasti halutessani paeta johonkin tyhjänpäiväisyyttä korkeampaan.

Giant Sand - Wonder / ljm https://www.youtube.com/watch?v=LezwdhkV5t0
Meinasin laittaa jotain enemmän johonkin tiettyyn ihmissuhdekoukeroon liittyvää tsemppausta, mutta päädyin parin viime vuoden seesteisempien aikojen tsemppibiisiin, jonka kuuntelun jälkeen jaksaa ihmetellä maailmaa silloin kun se hetkellisesti on tuntunut vähemmän ihmeelliseltä, suorastaan mälsältä. Biisi joka herkistää minut aina tarvittaessa kananlihalle, joka biisin pöhköyden, naiviuden ja pinnan alla liikkuvan aavistuksenomaisen melankolian huomioiden ehkä kertoo itsestänikin aika paljon. Tai en tiedä, joka tapauksessa biisiä valitessa karvat nousivat selässä pystyyn pelkästään tämän miettimisestä, ja täyttää itselleni sekä lohtu- että tsemppibiisin funktion.

Glenn Branca - Light Field (In Consonance) / joku tyyppi https://www.youtube.com/watch?v=gXj80mm_Rgw
Opiskeluaikoina ATK-kurssilla luokassa oli puhetta erilaisista tavoista keskittyä, ja yksi luokkakaveri sanoi että häntä auttaa musiikin kuuntelu, jos musiikki on nimenomaan sellaista jota on kuunnellut paljon aiemminkin ja tietää mitä kappaleessa tapahtuu, jolloin siihen ei tarvitse keskittyä aktiivisesti vaan sen voi antaa soida taustalla ja keskittymisen herpaantuessa muusta voi kuunnella kappaletta hetken ja sitten taas palata tehtäviin. Aiemmin olin ajatellut, että musiikki ja keskittymistä vaativat tehtävät eivät sovi yhteen, mutta kokeilin tunnin aikana kuunnella kuulokkeista tuttuja kappaleita ja tehdä samalla tehtäviä, ja menetelmä paljastuikin hyväksi. Sen jälkeen musiikkia tuli kuunneltua paljon varsinkin tietokoneella tehtäviä koulujuttuja tehdessä, ja parhaaksi keskittymismusiikiksi minulle sopivat pitkät instrumentaalit, joista tässä kaksi siltä varalta että ensimmäinen esittäjä on viety. TL;DR: Kumpaakin biisiä ja levyjä joilta ne ovat tuli kuunneltua varsinkin yhteen kirjallisuustenttiin valmistautuessa.

High Tide - Death Warmed Up / ☤ ϼ☋ŕŗ☋ȓ ☤ https://www.youtube.com/watch?v=FY7MZHoGxHY
Niin kova meno, että huolet häviää ja vaipuu transsimaiseen euforiaan. Lukioajoilta asti ollut tämmöinen ankkuri

Idris Muhammad - Could Heaven Ever Be Like This / Polly https://www.youtube.com/watch?v=0skigTyA4NE
Biisi joka sai itseni sydän murskana uskomaan että maailmalla on vielä antaa rakkautta ja kaikkea ihanaa minullekin

Inepsy - The Last Call / rrröööaaarrr https://www.youtube.com/watch?v=ui-Dj5uvbeM
You try to breathe, they destroy your life & dreams. When you desire peace in life, prepare to fight! Monesti kun ahdistaa tulee kuunneltua tätä. Sanotuksista välittyy mieltä lämmittävä `kaikki menee vituiksi, mutta koitetaan nyt kuitenki tapella vastaan` -tunnelma jotenkin aina lämmittää mieltä ja saa aikaan semmoisen `ehkä tämä nyt vielä tästä` -olon.
Last edited by ljm on 20 Apr 2019, 01:32, edited 5 times in total.

User avatar
ljm
9k
Posts: 9100
Joined: 22 Mar 2004, 20:29
Location: 96100
Contact:

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#6 Post by ljm » 01 Apr 2019, 14:10

J.S. Bach - Air / harry-irene https://www.youtube.com/watch?v=rrVDATvUitA
No huh-huh, jo vuonna 2000, ensimmäisissä pöytälätkän "Rock-SM:issä" olisi uudessa kotikaupungissa ollut orpo olo Nosturissa, kun en tuntenut ketään muista kisailijoista, ja kisajännitys olisi epäilemättä kohonnut omien matsien välilläkin suorastaan häiritseväksi -- ellen olisi älynnyt ottaa mukaan Walkmaneja ja kasettia, johon olin äänittänyt molemmat puolet täyteen Bachin Airia.

Aina kun oli oma lepovuoro, en suinkaan kerännyt lisäjännitystä kiertelemällä muiden pelipöytien ympärillä, vaan menin rauhallisimpaan nurkkaan penkille makuulle, suljin silmät ja kuuntelin Airia pari kertaa putkeen. Sen käsittämätön kauneus rauhoitti mielen, maltillinen tempo tasoitti sykkeen, ja johdatti iha zeninä suoraan finaaliin sekä mestaruuteen. Kuten myös seuraavana vuonna.
Kiitos Johann Sebastian, my man, high five, eye of the tiger! :rambosmoker:

Johnny Johnson and the Bandwagon - Breakin' Down The Walls of Heartache / Banana Joe https://www.youtube.com/watch?v=_Blyvv9MdjU
Olin hiukan siipi maassa perseelleen menneen parisuhteen jälkeen, kun sattumalta ostin eurolla kyseisen sinkun Black & Whitestä ja tästä tuli saman tien tsemppibiisi sille että eteenpäin vaan elämässä. Parin viikon päästä tapasin tulevan vaimoni.

Julee Cruise - The World Spins / †Witch‡House▲VíHìLiS† https://www.youtube.com/watch?v=xA4heQsi5yQ
Kuuntelin Julee Cruisen kahta soololevyjä tavattomat määrät 90-luvun lopulla. 'Lintsasin' lukiosta paljon, poltin pilveä ja odotin viikonloppua. Levyn kaikuisa syvyys on edelleen lohdullinen paikka minun palata. Falling on mulle näistä ykkösbiisi, mutta jätin sen laittamatta kun twin peaks theme on jo ollut mukana. Valinta olisi voinut hyvin olla joku toinenkin, vaikka Into the Night, Nightingale tai The Swan, koko levy tulisi aina kuunnella.

Kim Wilde - Words Fell Down / En huku https://www.youtube.com/watch?v=Qhs1mV-szLY
No niin, tässä olisi tsemppibiisi. On toiminut silloin, kun tarvitsee fuck it venom - takki auki kylille-fiiliksen. Tai että on menossa nyrkkeilykehään ja selviytyy sieltä voittajana. Tsemppaa siis itseluottamukseen.

Kostajat - Andalusialainen rotta / wasky https://www.youtube.com/watch?v=dwWorr1LjsQ
Kun jouduin niskamurtuman aiheuttaman neliraajahalvauksen vuoksi sairaalaan (2001) bändikaverini Bronne postitti mulle Kostajien s/t CD:n. Korvalapuilla kuuntelin sitä päivittäin liki kahden kuukauden ajan ja se tsemppasi mua takaisin tolpilleni. Olihan mulla toki nippu muitakin CD:itä mutta kyllä tämä oli niistä se kuunnelluin.

Lady - Yankin / foliohattu kiristää https://www.youtube.com/watch?v=BkbdyhRwRtA
Tämä biisi on minulle antanut voimaa sydänsuruissa kun oon kuunnellu tätä ja sheikannu buutia ja aatellu että tyhmä jätkä ois päässy panee + omapahan on häpiänsä 8)

Lokit - Blades of Steel / PearlySpencer https://www.youtube.com/watch?v=uPBOd1UDPWE
Jos alkuvuodesta ei aina baarissa meinannut tiskin takana jaksaa, niin toimiva ratkaisu oli nakata Lokkien LP levylautaselle ja avausraita, tsemihenkinen Blades of Steel auttoi eteenpäin, jo vain!

Macabre - Serial Killer / Alan Alda viidakossa https://www.youtube.com/watch?v=T1eu6HOaegw
Kun on nuutunut ja/tai muutenkin ns. down, niin tämän laulun soimaan laittamalla saa itsensä energisoitua ainakin sen vajaan kahden minuutin keston ajaksi, että jaksaa polkea tahtia mukana. Usein piristysvaikutus kestää kauemminkin, koska onhan teoksessa sellainen kokonaisvaltainen tappamisen meininki.

Magenta Skycode - Hands Burn / This is fantastic I'm in heaven https://youtu.be/khi9Ra8CNaM
Kappale auttoi jaksamaan eteenpäin vaikeana ajankohtana.

Moby & Kelli Scarr - Gone to Sleep (Acoustic version) / Slutmusik från Slatvia https://www.youtube.com/watch?v=yGMNlbUKa8U
Olemisen tuskan mestaripotijana, tämä biisi tuo lohtua konstailemattomuudellaan - on toivoa, kirpeän lämpimiä tunnelmia josta taas palautusta maanpinnalle, enkeli laulaa ja nero säestää. Kaunis biisi joka on auttanut monesta suonsilmäkkeestä ylös - ja ehkä joskus pääsen sinne eheytyneeseen mielemnaisemaan - kotiin. Tämän biisin mukana matka tuntuu turvalliselta.

Nick Drake - Things Behind the Sun / Jalat jäi Karjalaan https://youtu.be/K35DUrEeMik
Tätä tuli kuunneltua aika tavalla äärimmäisen vaikeina aikoina. Ei välttämättä kovinkaan hilpeä biisi, mutta tarkoitukseen toimiva.

Nino Ferrer - Looking For You / Hemmetinmoinen sössö https://www.youtube.com/watch?v=1s0-tbR-nzs
"rakkaan ihmisen ikävöinti"

Outburst - The Hardway / 7.13 was an inside job! https://www.youtube.com/watch?v=4gAJ0SxTPCo
Tää on soinut viimeaikoina useasti pyörälenkin ensimmäisenä biisinä. Helvetin korni kappale kyseiseen tilanteeseen, mutta niin tsemppibiisit yleensä tuppaa olemaan.

Queen - Killer Queen / Larissa von Cockström https://www.youtube.com/watch?v=ULZ9oCwY1pA
Eli tämä biisi on vanha kunnon VOIMAbiisi, joka henkisesti auttaa vaan pääsemään itsevarmempaan tilaan ja nostaa leuan ylemmäs. Vähän vaikea selittää, ei mitään tiettyä tilannesidonnaista ole, mutta tällä biisillä on minuun jotenkin vaan iso vaikutus.

Riggs - Too Strong / Bill Fruge https://youtu.be/5bCL5TdFy0M
Avioero. (ei muuta aiheesta)

Robert Tepper - Angel of the City / solitaire man https://youtu.be/5oYCPOQ4ZN4
Lenkkeilen tosi harvoin, mutta silloin kun tätä tapahtuu kuuntelen usein (mm.) tätä biisiä saadakseni tsemppiä suoritukseen.

Roki Vulovic - Mauzer / StaLinkola https://www.youtube.com/watch?v=kohsgr4kLdM
Voi tuntua yllättävältä valinnalta, mutta laitan Rokia soimaan aina kun vituttaa. Reipas poljento ja humoristiset haitaririffit nostavat hymyn huulille. Lisäksi aihepiiri saa tajuamaan, että asiat voisivat olla todella paljon huonomminkin.

Rome - A Legacy of Unrest / El Bimbo https://www.youtube.com/watch?v=aj1LeiV0k3M
Biisi jota on monesti tullut kuunneltua kun olen kaivannut rappiollisessa olotilassa kaunista kappaletta puhdistamaan sielua. Jotenkin tuo kohta

"And it feels like spring again
We've sealed this feel again
Though you tried to blind me
I still saw you blush
And it feels like spring again
We've sealed this feel again
Though you tried to blind me
Though you tried to blind me"

Meinaa herkistää joka ikinen kerta.

Royal Headache - Wouldn't You Know / Musta banaani https://www.youtube.com/watch?v=_yJxJ_az4aI
Törmäsin tähän biisiin vahingossa viime syksynä ja se on ollu tiheässä soitossa koko talven, kuunneltu lohtutarkoituksessa pääasiassa. Sanatki on aivan omiaan tämmöselle ankealle herccikselle.

Sniff 'n the tears - Driver's seat / antero vaan https://www.youtube.com/watch?v=blrHHRWKygw
Vaikka biisin sanat ovat monitulkintaiset, itsellä tämä on aikoinaan toiminut ikäväbiisinä ja toisaalta sellaisena hyvän tuulen tsemppina ajaessani yksin kotiin Fiat 127:lla pimeinä öinä. Fiudekin kulki heti 20km/h kovempaa kun tätä fiilisteli. Ehkä se automainos vaikutti sitten sen verran :D

Sunnyboys - You Need A Friend / Vitun urpo nikki https://www.youtube.com/watch?v=l7wVZ0J8HO0
Joskus tuli kuunneltua paljonkin aina silloin, kun yksinäisyys tuntui musertavalta.

The Cleaners from Venus - Only a Shadow / motorisoitu keino https://www.youtube.com/watch?v=E0yiiczKwC8
Viime aikoina olen tietoisesti kuunnellut tätä kappaletta työkiireiden aiheuttaman stressin vastapainoksi. Sen näppärä melodia ja dynamiikan vaihtelut tuntuvat toimivan tähän tarkoitukseen suhteellisen hyvin.

The National - Bloodbuzz Ohio / KALLION JÄTTI PERSE https://www.youtube.com/watch?v=WgIp1Y2akRA
Elikkäs menee kategoriaan "biisi jota kuuntelin toivoen sen auttavan kun ahdistaa/vituttaa/voin pahoin"

Yksittäisenä tähän biisiin liittyvänä muistona parin vuoden takaa tämmönen: Oli ihan helvetin paska fiilis, syksyahdistus painoi päälle ja kaikki oli huonosti, töissäkin oli ollut aivan paska päivä. Laitoin sitten kuulokkeet päähän ja tämän soimaan, istuin takapihalla polttelemassa kessua, juomassa kahvia ja tuijottamassa tyhjyyteen, ja yhtäkkiä ei enää ollutkaan niin paha olla, vaan totesin että elämä on oikeestaan sittenkin aivan ookoo. Joku tossa melodiassa vaan nostaa mielialaa, vaikka eihän tää mikään hilipatihippanlaulu olekaan, ryyppäämisestähän se tämäkin kertoo. Silti tästä tulee hirveän lämmin ja hyvä olo eikä enää vituta.

The War On Drugs - Nothing To Find / Huulet törölle hemuli https://www.youtube.com/watch?v=oulhPvf9YqQ
Tota biisiä olen kuunnellut kohta pari vuotta aika säännöllisesti ja välillä ihan repeatillä. En osaa tarkalleen sanoa mikä sen vaikutus on ollut, eikä se liity mihinkään tiettyyn elämäntilanteeseen, mutta vaikea tosta on ainakaan masentua, onhan tuo aika tyylipuhdas haikeansuloinen tsemppibiisi jo ihan ripeän temmon ja nostattavan sointukulun puolesta. Henkilökohtaisempaa kulmaa vois löytyä siitä, että biisin soundit ja melodiat tuo mieleen lämpimiä muistoja omasta kasarilapsuudesta ja musadiggailun alkuvaiheista jostain Dancing in the Dark - Walk of Life -akselilta, ilman että kyseessä olisi puhdas pastissi.

The Who - Substitute / Hans Besättning https://youtu.be/rmbdoWhbidM
Biisi tuli tutuksi aikanaan yläasteella musaopettajan soittamana ja sain erityisluvalla lainailla sen kokoelmista musaa kopioitavaksi. Tää päätyi kokiskasetille, jota kuuntelin teininä yleensä joka viikonloppu ilmaisjakeluja huusholleihin jakaessa ja melkein vieläkin muistan missä kohtaa kierrosta Substitute lähti aina soimaan. Jostain syystä valitsin useimmiten aina saman kassun kuunneltavaksi tuohon taustalle ja uskoisin sen olevan tuo tsemppivaikutus.

Tulenkantajat - Yön kansa / Make S https://www.youtube.com/watch?v=B-m3qFvdFM8
Ilmoittaudun kisaan kappaleella, jota oon monesti unettomina öinä kuunnellut ja saanut lohtua siihen, että samaan aikaan varmasti tosi moni muukin pyörii sängyssään unettomana / muuten vaan elää tässä aamuvirkkujen epäreilussa yhteiskunnassa yökukkujana.

Tyler, The Creator - See You Again / General Error https://www.youtube.com/watch?v=TGgcC5xg9YI
arjonnut lohtua kun on ollut ikävä jotakuta, yksinäinen olo tai muuten heikko hetki, erityisesti kesällä 2017 kun levy ilmestyi.

Warning - Footprints / Rödis https://www.youtube.com/watch?v=774GvRN2yKk
"Minulta voisi jättää pois sen perustelun kun julkaiset manageritiedot."
Last edited by ljm on 20 Apr 2019, 15:00, edited 3 times in total.

User avatar
ljm
9k
Posts: 9100
Joined: 22 Mar 2004, 20:29
Location: 96100
Contact:

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#7 Post by ljm » 01 Apr 2019, 14:11

Lopputulokset:

148 Alice Coltrane ft. Pharoah Sanders - Journey In Satchidananda / Merabi
120 Kim Wilde - Words Fell Down / En huku
115 Funkadelic - Maggot Brain / PAHA APINA
114 Anssi Tikanmäki - Aamu lakeuksilla / Wader
112 Gene Clark - No Other / lesbian ham
109 Brian Eno, Daniel Lanois & Roger Eno - Prophecy Theme / HATE NOMAD HERETIK
108 Rome - A Legacy of Unrest / El Bimbo
106 Sunnyboys - You Need A Friend / Vitun urpo nikki
102 Macabre - Serial Killer / Alan Alda viidakossa
101 Glenn Branca - Light Field (In Consonance) / joku tyyppi
100 Royal Headache - Wouldn't You Know / Musta banaani
98 Curtis Mayfield - Move on up / Eskelisen E.T.
87 Warning - Footprints / Rödis
83 High Tide - Death Warmed Up / ☤ ϼ☋ŕŗ☋ȓ ☤
76 Nino Ferrer - Looking For You / Hemmetinmoinen sössö
70 Lokit - Blades of Steel / PearlySpencer
66 The Who - Substitute / Hans Besättning
64 Queen - Killer Queen / Larissa von Cockström
63 J.S. Bach - Air / harry-irene
63 The Cleaners from Venus - Only a Shadow / motorisoitu keino
60 The War On Drugs - Nothing To Find / Huulet törölle hemuli
58 Sniff 'n the tears - Driver's seat / antero vaan
53 Julee Cruise - The World Spins / †Witch‡House▲VíHìLiS†
47 Nick Drake - Things Behind the Sun / Jalat jäi Karjalaan
46 The National - Bloodbuzz Ohio / KALLION JÄTTI PERSE
44 Alcest - Voix Sereines / Peste Loiro
43 Moby & Kelli Scarr - Gone to Sleep (Acoustic version) / Slutmusik från Slatvia
42 Family - How-Hi-the-Li / moska
42 Fates Warning - Guardian / Jeesus
40 Cherry Glazerr - White's Not My Color This Evening / Murphiina
40 Johnny Johnson and the Bandwagon - Breakin' Down The Walls of Heartache / Banana Joe
39 Cyber S II - Reflexion / Musta Palsternakka
38 Inepsy - The Last Call / rrröööaaarrr
36 Idris Muhammad - Could Heaven Ever Be Like This / Polly
35 Outburst - The Hardway / 7.13 was an inside job!
34 Angie Stone - Wish I Didn't Miss You / devil via the anus
33 Elbow - One Day Like This / Wilhelm Hiitola
32 Bizet - Carmen / Les voici! Voici la quadrille! / Lusku
31 Magenta Skycode - Hands Burn / This is fantastic I'm in heaven
29 Tyler, The Creator - See You Again / General Error
21 Andrew Bird – Oh no / esteri
20 Giant Sand - Wonder / ljm
18 Tulenkantajat - Yön kansa / Make S
14 Kostajat - Andalusialainen rotta / wasky
12 Robert Tepper - Angel of the City / solitaire man
10 Badlands - My Song / sielusi kyylä
10 Lady - Yankin / foliohattu kiristää
5 Riggs - Too Strong / Bill Fruge
5 Roki Vulovic - Mauzer / StaLinkola
Last edited by ljm on 22 Apr 2019, 20:04, edited 1 time in total.

User avatar
Pulisky
puolihalvaantunut peräsuoli
Posts: 109189
Joined: 04 Mar 2004, 22:45
Location: NOOSIJENGI Tampere

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#8 Post by Pulisky » 01 Apr 2019, 14:15

jeps!
waskyyn ei oo kyllä tippaakaan luottamista punk-hommissa. :P

Image

User avatar
This is fantastic I'm in heaven
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 27778
Joined: 13 Apr 2015, 22:48
Location: Hakunila, Korso ja Kerava
Contact:

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#9 Post by This is fantastic I'm in heaven » 01 Apr 2019, 14:16

:o
TAUOLLA! :]

foliohattu kiristää
morjensta pöytään
Posts: 13813
Joined: 27 Mar 2017, 12:04
Location: instagram noita kultti

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#10 Post by foliohattu kiristää » 01 Apr 2019, 14:18

Noniin,
Image
Jimi Ketipinor wrote:
22 Jun 2021, 19:24
Rogeen postaaminen on kuin rakastelisi kauniin naisen kanssa

User avatar
General Error
King of PIF
King of PIF
Posts: 15479
Joined: 16 Nov 2008, 01:50
Location: 66°33′45.9″

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#11 Post by General Error » 01 Apr 2019, 14:25

:bounce:
Image

User avatar
Vitun urpo nikki
Tittelit on heikoille
Posts: 25495
Joined: 25 Jul 2006, 13:41

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#12 Post by Vitun urpo nikki » 01 Apr 2019, 14:38

:prr:
Maisteri Casse wrote:Nyt maistuis pippeli suussa
Omat Piffiviisubiisit

User avatar
P O L L Y
uskomattoman ihana nainen
Posts: 38815
Joined: 05 Sep 2008, 16:46

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#13 Post by P O L L Y » 01 Apr 2019, 14:47

General Error wrote:
01 Apr 2019, 14:25
:bounce:
Here lies Nibbles the dog. He was a bad dog. We´re glad he´s dead.

User avatar
lesbian ham
5k
Posts: 5480
Joined: 03 Sep 2008, 17:16
Location: Kämpillä

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#14 Post by lesbian ham » 01 Apr 2019, 14:47

Pif-viisut on jotenkin vittumaisesti silmää hiertävämpi kirjoitusmuoto kuin Piffiviisut :x
pass me some of that dumbass over there yeah boyyy

User avatar
T-Mosel Fird
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 71906
Joined: 22 Dec 2008, 15:50
Location: 129 W. 81st St

Re: PIF-VIISUT VOL. 40 - TEEMA JULKI TI 2.4. KLO 14

#15 Post by T-Mosel Fird » 01 Apr 2019, 14:48

lesbian ham wrote:
01 Apr 2019, 14:47
Pif-viisut on jotenkin vittumaisesti silmää hiertävämpi kirjoitusmuoto kuin Piffiviisut :x
Itsehän sain tästä ihan valituksen tirehtööriltä yksärillä.
Populaarimusiikin henkinen viisari.

Locked