Kotikokki.net

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Message
Author
User avatar
Maurin Jopo
3k
Posts: 3492
Joined: 09 Jun 2011, 19:19

Re: Kotikokki.net

#481 Post by Maurin Jopo » 11 Sep 2019, 22:18


User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65703
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Kotikokki.net

#482 Post by Timo Jutilan maksa » 11 Sep 2019, 22:33

RUSKISTA JAUHELIHA
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65703
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Kotikokki.net

#483 Post by Timo Jutilan maksa » 11 Sep 2019, 22:33

Tuliko selväksi
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
bad grankulla
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28181
Joined: 11 Oct 2013, 15:39
Location: by the river (dippan deppan)

Re: Kotikokki.net

#484 Post by bad grankulla » 03 Jul 2020, 11:36

Ei vittu nyt taas https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkel ... 1bfdd54ab0
”Yhden pellin ihme”: lihapullapelti valmistuu näppärästi uunissa

05.05.2020 klo 15:31 (muokattu eilen klo 19:49)

Image

Lihapullapellillä tutut raaka-aineet ovat hieman eri muodossa.

Kotikokki

Jauheliha ja peruna on klassinen yhdistelmä, koska komponentit toimivat lukuisissa eri muodoissa. Lihaperunasoselaatikko esimerkiksi on monen kestosuosikki arkiruoissa, mutta oletko kokeillut tehdä lihapullapeltiä perunaviipaleiden kera?

Reseptipalvelu Kotikokkiin ladattu resepti yhdistää rapeat perunaviipaleet ja mehevät lihapullat. Kypsennys hoituu näppärästi uunissa yhden uunipellin taktiikalla.

– Yhden pellin ihme! reseptipalvelussa ylistetään.
Lihapullapelti

Perunat:

noin 4 kpl perunoita

öljyä, mausteita oman maun mukaan (suola, pippuri, chili)

Lihapullat:

400 g naudan jauhelihaa

3 palaa maidossa liotettua leipää (voit käyttää myös korppujauhoja tai jättää leivän kokonaan pois massasta)

1 rkl paahdettu sipuli

1–5 rkl persiljasilppu (lehtipersilja)

1 kpl muna

suola, mustapippuria myllystä, chilirouhetta

mozzarellaraastetta massaan ja päälle halutessa

öljyä/rasvaa pyörittelyyn

1. Pese perunat. Viipaloi ohuesti mandoliinilla tai veitsellä. Laita viipaleet kylmään veteen, tee tällä välin lihapullataikina.

2. Puristele ylimääräiset maidot leipäpaloista, sekoita mukaan jauheliha, muna ja haluamasi mausteet (esimerkiksi suolaa, pippuria, lehtipersiljaa, chilihiutaleita, mozzarellajuustoraastetta ja paahdettua sipulia).

3. Kaada perunoista vesi pois ja kuivaa viipaleet leivinliinalla. Sekoita perunoihin öljy ja mausteet ja levitä leivinpaperoidun pellin päälle tasaisesti.

4. Pyörittele öljytyin käsin lihapullia ja levitä ne tasaisesti perunoiden päälle.

5. Paista 225–240-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kun pelti on ollut uunissa 10–15 minuuttia, lisää halutessasi päälle juustoraastetta.

Resepti: Kotikokki/ Taskuvenus

Reseptipalvelu Kotikokki ja Iltalehti kuuluvat kummatkin Alma Media -konserniin.

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2020.
Image

User avatar
RUNKKUMESTARI
temptation iceland
Posts: 17004
Joined: 01 Dec 2016, 20:12
Location: todennäköisesti simulaatiossa

Re: Kotikokki.net

#485 Post by RUNKKUMESTARI » 03 Jul 2020, 12:01

no hyi vittu paperiin lähmääntyneet perunat ja lihapullat päällä :D
Tekis merimiespataa jos haluaa tollasia perunoita ja lihaa settiä
luottamus rakkaus onni ja yhteinen tulevaisuus

https://youtu.be/uUpkbxC_A00


User avatar
Pete TNT
PIF-harrastaja
Posts: 109677
Joined: 14 Sep 2006, 20:48

Re: Kotikokki.net

#487 Post by Pete TNT » 27 Jan 2021, 18:06

Hyvän näköne
Suvelan Sulttaani wrote: rocknrollin tarkoitus on scream and shout ja pitää siinä sivussa good time!

User avatar
Man-Thing
King of PIF
King of PIF
Posts: 15583
Joined: 04 Sep 2010, 20:17
Location: Suotissinheittokisoissa

Re: Kotikokki.net

#488 Post by Man-Thing » 27 Jan 2021, 19:06

Timo Jutilan maksa wrote:
11 Sep 2019, 22:33
RUSKISTA JAUHELIHA

User avatar
hellan lettas
4k
Posts: 4240
Joined: 01 Nov 2016, 12:09

Re: Kotikokki.net

#489 Post by hellan lettas » 28 Jan 2021, 12:54

Man-Thing wrote:
27 Jan 2021, 19:06
Timo Jutilan maksa wrote:
11 Sep 2019, 22:33
RUSKISTA JAUHELIHA
90% ohjeista alkaa

User avatar
Pete TNT
PIF-harrastaja
Posts: 109677
Joined: 14 Sep 2006, 20:48

Re: Kotikokki.net

#490 Post by Pete TNT » 28 Jan 2021, 13:01

https://www.kotikokki.net/reseptit/nayt ... 26.1.2021/

Varmaan ihan hyviä mutta kuva ei jotenkin houkuttele

Image
Suvelan Sulttaani wrote: rocknrollin tarkoitus on scream and shout ja pitää siinä sivussa good time!

User avatar
zutonFever
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 21758
Joined: 09 Jan 2010, 02:54
Location: hämärissä olosuhteissa, enemmän tai vähemmän kuolleena ja huumeneuloja perseessä.

Re: Kotikokki.net

#491 Post by zutonFever » 20 Feb 2021, 13:51

En vittu taas tiedä minne tämä valtakunnallisen lehden toimittajan ajatelma olisi pitänyt lykätä, niin tänne sit:
Avokadopasta räjäytti somen ja kauppojen avokadomyynnin vuonna 2013. Ohjeessa nerokasta on tapa käyttää avokadoja kypsentämättä.
“It’s all about the sound,” said Stubbs. “You know, making the guitar go, AAAAARRRRRAAAARRRRGH!”

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103742
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Kotikokki.net

#492 Post by Mayhem peruttu » 20 Feb 2021, 14:23

zutonFever wrote:
20 Feb 2021, 13:51
En vittu taas tiedä minne tämä valtakunnallisen lehden toimittajan ajatelma olisi pitänyt lykätä, niin tänne sit:
Avokadopasta räjäytti somen ja kauppojen avokadomyynnin vuonna 2013. Ohjeessa nerokasta on tapa käyttää avokadoja kypsentämättä.
:lol:

User avatar
salilta tuttu hevari
Kotimainen kansainvälisen tason folk metal -mörssäri
Posts: 83117
Joined: 10 Jun 2011, 03:06
Location: Stone island

Re: Kotikokki.net

#493 Post by salilta tuttu hevari » 04 Mar 2023, 00:12

Image

pizzaa
Image

User avatar
bad grankulla
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28181
Joined: 11 Oct 2013, 15:39
Location: by the river (dippan deppan)

Re: Kotikokki.net

#494 Post by bad grankulla » 04 Mar 2023, 09:54

Big Mac -pasta voi vittuuuuuuuuu https://www.hs.fi/kaupunki/tuusula/art- ... 89890.html

Image
Big Mac -pastavuoka:

Ainekset: 1 sipuli, 400 grammaa jauhelihaa, pieni purkki tomaattipyreetä, pastaa (esim. fusilli), tomaattia, cheddarsulatejuustoa, jäävuorisalaattia, maustekurkkuja.

Kastike: Purkki kermaviiliä, 3 rkl majoneesia, 2–3 rkl ketsuppia, 2 rkl sinappia, 3–4 rkl kurkkusalaattia, 1 rkl paprikajauhetta, ripaus sokeria ja 1 tl suolaa.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuullota pilkottu sipuli ja ruskista 300–400 grammaa jauhelihaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää jauhelihan ja sipulin sekaan pieni purkki tomaattipyreetä. Lisää keitetty pasta jauhelihan sekaan.

Kaada uunivuokaan puolet pasta-jauhelihaseoksesta ja puolet kastikkeesta. Lado päälle tomaattiviipaleita. Lisää loput pastajauhelihat. Laita päälle cheddarsulatejuustoviipaleita.

Paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Lado päälle jäävuorisalaattia, maustekurkkuja ja loput kastikkeet.
Image

User avatar
salilta tuttu hevari
Kotimainen kansainvälisen tason folk metal -mörssäri
Posts: 83117
Joined: 10 Jun 2011, 03:06
Location: Stone island

Re: Kotikokki.net

#495 Post by salilta tuttu hevari » 04 Mar 2023, 17:50


Eiks tuo oo joku tiktok-muotijuttu?
Image

Post Reply