Kotikokki.net
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
- bad grankulla
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 28181
- Joined: 11 Oct 2013, 15:39
- Location: by the river (dippan deppan)
Re: Kotikokki.net
Ei vittu nyt taas https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkel ... 1bfdd54ab0
”Yhden pellin ihme”: lihapullapelti valmistuu näppärästi uunissa
05.05.2020 klo 15:31 (muokattu eilen klo 19:49)
Lihapullapellillä tutut raaka-aineet ovat hieman eri muodossa.
Kotikokki
Jauheliha ja peruna on klassinen yhdistelmä, koska komponentit toimivat lukuisissa eri muodoissa. Lihaperunasoselaatikko esimerkiksi on monen kestosuosikki arkiruoissa, mutta oletko kokeillut tehdä lihapullapeltiä perunaviipaleiden kera?
Reseptipalvelu Kotikokkiin ladattu resepti yhdistää rapeat perunaviipaleet ja mehevät lihapullat. Kypsennys hoituu näppärästi uunissa yhden uunipellin taktiikalla.
– Yhden pellin ihme! reseptipalvelussa ylistetään.
Lihapullapelti
Perunat:
noin 4 kpl perunoita
öljyä, mausteita oman maun mukaan (suola, pippuri, chili)
Lihapullat:
400 g naudan jauhelihaa
3 palaa maidossa liotettua leipää (voit käyttää myös korppujauhoja tai jättää leivän kokonaan pois massasta)
1 rkl paahdettu sipuli
1–5 rkl persiljasilppu (lehtipersilja)
1 kpl muna
suola, mustapippuria myllystä, chilirouhetta
mozzarellaraastetta massaan ja päälle halutessa
öljyä/rasvaa pyörittelyyn
1. Pese perunat. Viipaloi ohuesti mandoliinilla tai veitsellä. Laita viipaleet kylmään veteen, tee tällä välin lihapullataikina.
2. Puristele ylimääräiset maidot leipäpaloista, sekoita mukaan jauheliha, muna ja haluamasi mausteet (esimerkiksi suolaa, pippuria, lehtipersiljaa, chilihiutaleita, mozzarellajuustoraastetta ja paahdettua sipulia).
3. Kaada perunoista vesi pois ja kuivaa viipaleet leivinliinalla. Sekoita perunoihin öljy ja mausteet ja levitä leivinpaperoidun pellin päälle tasaisesti.
4. Pyörittele öljytyin käsin lihapullia ja levitä ne tasaisesti perunoiden päälle.
5. Paista 225–240-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kun pelti on ollut uunissa 10–15 minuuttia, lisää halutessasi päälle juustoraastetta.
Resepti: Kotikokki/ Taskuvenus
Reseptipalvelu Kotikokki ja Iltalehti kuuluvat kummatkin Alma Media -konserniin.
Juttu julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2020.
- RUNKKUMESTARI
- temptation iceland
- Posts: 17004
- Joined: 01 Dec 2016, 20:12
- Location: todennäköisesti simulaatiossa
Re: Kotikokki.net
no hyi vittu paperiin lähmääntyneet perunat ja lihapullat päällä
Tekis merimiespataa jos haluaa tollasia perunoita ja lihaa settiä
Tekis merimiespataa jos haluaa tollasia perunoita ja lihaa settiä
- Mayhem peruttu
- Matti Partanen
- Posts: 103742
- Joined: 10 May 2004, 12:34
- Contact:
Re: Kotikokki.net
Hyvän näköne
Suvelan Sulttaani wrote: rocknrollin tarkoitus on scream and shout ja pitää siinä sivussa good time!
- hellan lettas
- 4k
- Posts: 4240
- Joined: 01 Nov 2016, 12:09
Re: Kotikokki.net
Re: Kotikokki.net
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayt ... 26.1.2021/
Varmaan ihan hyviä mutta kuva ei jotenkin houkuttele
Varmaan ihan hyviä mutta kuva ei jotenkin houkuttele
Suvelan Sulttaani wrote: rocknrollin tarkoitus on scream and shout ja pitää siinä sivussa good time!
- zutonFever
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 21758
- Joined: 09 Jan 2010, 02:54
- Location: hämärissä olosuhteissa, enemmän tai vähemmän kuolleena ja huumeneuloja perseessä.
Re: Kotikokki.net
En vittu taas tiedä minne tämä valtakunnallisen lehden toimittajan ajatelma olisi pitänyt lykätä, niin tänne sit:
Avokadopasta räjäytti somen ja kauppojen avokadomyynnin vuonna 2013. Ohjeessa nerokasta on tapa käyttää avokadoja kypsentämättä.
“It’s all about the sound,” said Stubbs. “You know, making the guitar go, AAAAARRRRRAAAARRRRGH!”
- Mayhem peruttu
- Matti Partanen
- Posts: 103742
- Joined: 10 May 2004, 12:34
- Contact:
Re: Kotikokki.net
zutonFever wrote: ↑20 Feb 2021, 13:51En vittu taas tiedä minne tämä valtakunnallisen lehden toimittajan ajatelma olisi pitänyt lykätä, niin tänne sit:Avokadopasta räjäytti somen ja kauppojen avokadomyynnin vuonna 2013. Ohjeessa nerokasta on tapa käyttää avokadoja kypsentämättä.
- salilta tuttu hevari
- Kotimainen kansainvälisen tason folk metal -mörssäri
- Posts: 83117
- Joined: 10 Jun 2011, 03:06
- Location: Stone island
Re: Kotikokki.net
pizzaa
- bad grankulla
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 28181
- Joined: 11 Oct 2013, 15:39
- Location: by the river (dippan deppan)
Re: Kotikokki.net
Big Mac -pasta voi vittuuuuuuuuu https://www.hs.fi/kaupunki/tuusula/art- ... 89890.html
Big Mac -pastavuoka:
Ainekset: 1 sipuli, 400 grammaa jauhelihaa, pieni purkki tomaattipyreetä, pastaa (esim. fusilli), tomaattia, cheddarsulatejuustoa, jäävuorisalaattia, maustekurkkuja.
Kastike: Purkki kermaviiliä, 3 rkl majoneesia, 2–3 rkl ketsuppia, 2 rkl sinappia, 3–4 rkl kurkkusalaattia, 1 rkl paprikajauhetta, ripaus sokeria ja 1 tl suolaa.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuullota pilkottu sipuli ja ruskista 300–400 grammaa jauhelihaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää jauhelihan ja sipulin sekaan pieni purkki tomaattipyreetä. Lisää keitetty pasta jauhelihan sekaan.
Kaada uunivuokaan puolet pasta-jauhelihaseoksesta ja puolet kastikkeesta. Lado päälle tomaattiviipaleita. Lisää loput pastajauhelihat. Laita päälle cheddarsulatejuustoviipaleita.
Paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Lado päälle jäävuorisalaattia, maustekurkkuja ja loput kastikkeet.
- salilta tuttu hevari
- Kotimainen kansainvälisen tason folk metal -mörssäri
- Posts: 83117
- Joined: 10 Jun 2011, 03:06
- Location: Stone island
Re: Kotikokki.net
Big Mac -pasta voi vittuuuuuuuuu https://www.hs.fi/kaupunki/tuusula/art- ... 89890.html
Eiks tuo oo joku tiktok-muotijuttu?