Ruokaosion tyhmät kysymykset

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
seiskan kestotilaaja
Posts: 521
Joined: 02 Oct 2015, 19:52
Location: journalismin huipulla

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4381 Post by seiskan kestotilaaja » 15 Sep 2021, 08:37

Ei kyllä varmasti ole mitään tilaviinejä listalla

User avatar
Bitchfinder General
2k
Posts: 2583
Joined: 21 Oct 2009, 18:08
Location: "hesa"

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4382 Post by Bitchfinder General » 27 Sep 2021, 19:54

qwertyuiopå wrote:
31 Aug 2021, 23:22
devil via the anus wrote:
31 Aug 2021, 15:28
qwertyuiopå wrote:
31 Aug 2021, 15:18
devil via the anus wrote:
31 Aug 2021, 15:03
Ovaskainen wrote:
31 Aug 2021, 12:59
qwertyuiopå wrote:
31 Aug 2021, 08:33
qwertyuiopå wrote:
31 Aug 2021, 06:25
Mimmonen ois hyvä wokkipannu keraamiselle liedelle (ei induktio) ja mistäs semmosta kannattais katella? Budjetti asettaa rajoituksia, joku max. 60-70€.
Tulkaa pätemään, neuvomaan ja spleinaamaan - nyt oikein luvan kanssa ja pyynnöstä!
No osta vaikka joku hiiliteräksinen missä on tasainen pohja.
Mun mielestä wokki on aika turha jossei sen reunoja saa lämpenemään (niin kuin suurimmassa osassa kotikeittiöitä ei saa. Kaasuliedellä ehkä eri homma).
Tätähän mä en kysynyt.
Millään muulla liedellä kuin kaasuliedellä ei wokkaaminen oiken tahdo onnistua. Wokki on silti ihan järkevä ostos. Wokissa on aika hyvä esim friteerata kun korkeat reunat suojaa rasvaroiskeilta. Wokin "idea" on, että lämpötila vaihtuu nopeasti. Siks joku käppänen ViiVoanin kevyt pannu on hyvä eikä maksa ku joku 30-40e.

Tulin pätemään, neuvomaan ja spleinaamaan
Totta. Fair enough.
DRINK METAL

User avatar
devil via the anus
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 49722
Joined: 01 Apr 2008, 00:24
Location: cloaca satanica

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4383 Post by devil via the anus » 27 Sep 2021, 21:15

^En nyt äkkiseltään keksi että miksi wokki olisi parempi friteeraamiseen kuin kattila, varsinkin kuin pienempi pohjapinta-ala suhteessa tilavuuteen kaiken järjen mukaan hidastaa sen öljyn lämmittämistä riittävän kuumaksi.

Jos tossa lämpötilan vaihtelussa on huomattava ero tavan pannuun verrattuna niin kai se sitten on jonkin moinen syy hankkia wokki, mutta hieman epäilen tätä.
Piho wrote:Minä tykkään Jumalasta
Piho wrote:Jumalan nimi on Lucifer

User avatar
Man-Thing
King of PIF
King of PIF
Posts: 15579
Joined: 04 Sep 2010, 20:17
Location: Suotissinheittokisoissa

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4384 Post by Man-Thing » 18 Oct 2021, 20:36

Mikäs semmsen thaimaalaisen nuudelikeiton nimi oli , se oli semmonen vähän happamankin makunen ehkä

User avatar
Bara en kapibara
väsinud näriline
Posts: 50062
Joined: 10 Oct 2014, 20:54
Location: Jo nurkassa

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4385 Post by Bara en kapibara » 18 Oct 2021, 23:14

Man-Thing wrote:
18 Oct 2021, 20:36
Mikäs semmsen thaimaalaisen nuudelikeiton nimi oli , se oli semmonen vähän happamankin makunen ehkä
Tom yum?
:heart: 明日の自分が好きと 信じているの 信じたいから :heart:
Kasvien, lintujen yms. tunnistusta
Heinähukan toukkia havaittu 2023: 4
Siihen aikaan oli yleistä, että kasvit ja eläimet kääntyivät ihmisten selän taakse.

User avatar
Man-Thing
King of PIF
King of PIF
Posts: 15579
Joined: 04 Sep 2010, 20:17
Location: Suotissinheittokisoissa

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4386 Post by Man-Thing » 19 Oct 2021, 05:37

Bara en kapibara wrote:
18 Oct 2021, 23:14
Man-Thing wrote:
18 Oct 2021, 20:36
Mikäs semmsen thaimaalaisen nuudelikeiton nimi oli , se oli semmonen vähän happamankin makunen ehkä
Tom yum?
Joo. Hemmetin ärsyttävää kun ei saa jotain nimeä mieleen. :P

User avatar
Kelju K Kokoomus
2k
Posts: 2053
Joined: 08 Jan 2016, 11:17
Location: avanto

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4387 Post by Kelju K Kokoomus » 01 Nov 2021, 21:12

Pitäis uusia keittotaso. Nykyinen on semmoinen keraaminen juttu, ja koetan arpoa, pitäiskö ostaa sen sijaan induktiotaso. En oo koskaan käyttänyt induktiotasoa. Muutama kattila taitaa olla induktiokelpoinen (so: magneetti tarttuu niiden pohjaan). Ruuanlaitto on mulle vähän välttämätön paha, puoliso joskus tykkää kokata mut ei olla kumpikaan mitään keittiöhirmuja. Kandeeko ostaa induktiotaso?
Isä Ted wrote:Edistyskokoomus kyllä kuulostaa sellaiselta puuhastelulta, että sihinä vaan käy kun vaihtolämpöiset painelee menemään.

User avatar
Bara en kapibara
väsinud näriline
Posts: 50062
Joined: 10 Oct 2014, 20:54
Location: Jo nurkassa

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4388 Post by Bara en kapibara » 01 Nov 2021, 23:24

Induktio kuluttaa kai vähän vähemmän sähköä eikä polta taloa jos se jää vahingossa päälle. Muuten kai aika sama.
:heart: 明日の自分が好きと 信じているの 信じたいから :heart:
Kasvien, lintujen yms. tunnistusta
Heinähukan toukkia havaittu 2023: 4
Siihen aikaan oli yleistä, että kasvit ja eläimet kääntyivät ihmisten selän taakse.

User avatar
Ovaskainen
9k
Posts: 9585
Joined: 17 Mar 2013, 15:49

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4389 Post by Ovaskainen » 02 Nov 2021, 07:19

Bara en kapibara wrote:
01 Nov 2021, 23:24
Induktio kuluttaa kai vähän vähemmän sähköä eikä polta taloa jos se jää vahingossa päälle. Muuten kai aika sama.
Inkudktio on myös huomattavasti nopeampi ja lämmön säätely on tarkempaa. En vaihtaisi enää pois, mutta toki ilmankin pärjää.

User avatar
Enstex Willer
9k
Posts: 9271
Joined: 29 Oct 2010, 17:49
Location: Blåkulla

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4390 Post by Enstex Willer » 02 Nov 2021, 19:48

Ovaskainen wrote:
02 Nov 2021, 07:19
Bara en kapibara wrote:
01 Nov 2021, 23:24
Induktio kuluttaa kai vähän vähemmän sähköä eikä polta taloa jos se jää vahingossa päälle. Muuten kai aika sama.
Inkudktio on myös huomattavasti nopeampi ja lämmön säätely on tarkempaa. En vaihtaisi enää pois, mutta toki ilmankin pärjää.
Itse en ole vieläkään tottunut tuon äänimaailmaan mutta ei tässä nyt ole oikein vaihtoehtoa. Ihan teräswokkipannu pitäisi hankkia että saisi tuosta tosissaan irti nuo hyvät ominaisuudet kun eihän noita tefloneita viittis tolla käräyttää.
Hybridi­osaamis­keskuksen verkostojohtaja

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 42974
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4391 Post by qwertyuiopå » 06 Nov 2021, 10:07

Jos haluaisin piirtää kuvioita ananaskirsikkaan ja kenties jopa hillosipuliin, ja minulla on vain:
tomusokeri
kaakaojauhe
vihreä nestemäinen elintarvikeväri
kananmuna
niin pystyisköhän tekee tumman pikeerin ja pysyisköhän se ainakin sen ananaskirsikan pinnassa?
:-k
Edit: Keksin ratkaisun. Kaiversin.

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103739
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4392 Post by Mayhem peruttu » 06 Nov 2021, 17:15

qwertyuiopå wrote:
06 Nov 2021, 10:07
Jos haluaisin piirtää kuvioita ananaskirsikkaan ja kenties jopa hillosipuliin, ja minulla on vain:
tomusokeri
kaakaojauhe
vihreä nestemäinen elintarvikeväri
kananmuna
niin pystyisköhän tekee tumman pikeerin ja pysyisköhän se ainakin sen ananaskirsikan pinnassa?
:-k
Edit: Keksin ratkaisun. Kaiversin.
teän rapussa ei varmaan kersojen kannata karkki vai keppostaa

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 42974
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4393 Post by qwertyuiopå » 06 Nov 2021, 18:58

Mayhem peruttu wrote:
06 Nov 2021, 17:15
qwertyuiopå wrote:
06 Nov 2021, 10:07
Jos haluaisin piirtää kuvioita ananaskirsikkaan ja kenties jopa hillosipuliin, ja minulla on vain:
tomusokeri
kaakaojauhe
vihreä nestemäinen elintarvikeväri
kananmuna
niin pystyisköhän tekee tumman pikeerin ja pysyisköhän se ainakin sen ananaskirsikan pinnassa?
:-k
Edit: Keksin ratkaisun. Kaiversin.
teän rapussa ei varmaan kersojen kannata karkki vai keppostaa
:lol: Totta.
Tein "minikurpitsoja" ananaskirsikoista ja oisin halunnu tehdä pääkalloja hillosipuleista (mun kersan toive, muuten!) voileipäkakun päälle, mut ei niistä zibaleista kyl saanu kalloja mitenkään.

User avatar
Enstex Willer
9k
Posts: 9271
Joined: 29 Oct 2010, 17:49
Location: Blåkulla

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4394 Post by Enstex Willer » 06 Nov 2021, 20:28

Mikä ainesosa/prosessi tekee cheddarista cheddarin ? Muutenkin juustoteknologia ihan mysteeritiedettä.
Hybridi­osaamis­keskuksen verkostojohtaja

User avatar
Luentojen hanhi
3k
Posts: 3953
Joined: 13 Apr 2021, 00:35

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4395 Post by Luentojen hanhi » 06 Nov 2021, 20:48

Enstex Willer wrote:
06 Nov 2021, 20:28
Mikä ainesosa/prosessi tekee cheddarista cheddarin ? Muutenkin juustoteknologia ihan mysteeritiedettä.
Valmistuksessa sitä "cheddaroidaan". Sellasta kikkailua millä saadaan enemmän heraa ulos ja pH:ta matalammaks.
saatana palvoja

Post Reply