Ruokaosion tyhmät kysymykset
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Bitchfinder General
- 2k
- Posts: 2583
- Joined: 21 Oct 2009, 18:08
- Location: "hesa"
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Tätä kannattaisi kysyä varmaan jostain muualta mutta koitetaan.
Termi "pearl barley". Se tarkoittaa kuorittua ohranjyvää. Onko suomessa ylipäätään saatavilla moista. Helpoiten löytyy "kokonainen ohranjyvä" joka taitaa olla kuorimaton ja "rikottu ohranjyvä",joka on sellasta murskaa eikä siis vaikuta kuoritulta sekään. Entäs tää "ohrahelmi", joka saattais olla jotain kuorittua kamaa mutta se on oudosti tosi pientä ja pyöreää, että se vaikuttaa enemmän joltain tärkkelysmassasta muotoillulta pallerolta, eikä kokonaiselta ohranjyvältä.
Kasvattelen nääs Koji-hometta ohraan ja ensimmäinen satsi tuli tehtyä jostain Ruohonjuuren ohranjyvästä. Hometta tuli, mutta huomattavasti vähemmän kuin mitä referenssikuvista päätellen olisi pitänyt. Luulen, että itiöt ei päässyt tunkeutumaan jyvän kuoren läpi tarpeeksi tehokkaasti. Kaikki muut olosuhteet oli ideaalit (lämpötila 30c, ilmankosteus 70-80%, puhtaat vehkeet ja oikein höyrytetty ohra). Nyt kokeilen tollasta "esikypsytettyä rikottua ohrasuurimoa". Uskoisin, että toimii vaikka toi esikypsytys vähän mietityttää.
Jos siis tiedätte mistä vois saada esikypsentämätöntä kokonaista ja kuorittua ohranjyvää, eli oikeeta "pearl barleytä" ni kertokaa!
Termi "pearl barley". Se tarkoittaa kuorittua ohranjyvää. Onko suomessa ylipäätään saatavilla moista. Helpoiten löytyy "kokonainen ohranjyvä" joka taitaa olla kuorimaton ja "rikottu ohranjyvä",joka on sellasta murskaa eikä siis vaikuta kuoritulta sekään. Entäs tää "ohrahelmi", joka saattais olla jotain kuorittua kamaa mutta se on oudosti tosi pientä ja pyöreää, että se vaikuttaa enemmän joltain tärkkelysmassasta muotoillulta pallerolta, eikä kokonaiselta ohranjyvältä.
Kasvattelen nääs Koji-hometta ohraan ja ensimmäinen satsi tuli tehtyä jostain Ruohonjuuren ohranjyvästä. Hometta tuli, mutta huomattavasti vähemmän kuin mitä referenssikuvista päätellen olisi pitänyt. Luulen, että itiöt ei päässyt tunkeutumaan jyvän kuoren läpi tarpeeksi tehokkaasti. Kaikki muut olosuhteet oli ideaalit (lämpötila 30c, ilmankosteus 70-80%, puhtaat vehkeet ja oikein höyrytetty ohra). Nyt kokeilen tollasta "esikypsytettyä rikottua ohrasuurimoa". Uskoisin, että toimii vaikka toi esikypsytys vähän mietityttää.
Jos siis tiedätte mistä vois saada esikypsentämätöntä kokonaista ja kuorittua ohranjyvää, eli oikeeta "pearl barleytä" ni kertokaa!
DRINK METAL
- Mayhem peruttu
- Matti Partanen
- Posts: 103733
- Joined: 10 May 2004, 12:34
- Contact:
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Kysyin muuten töissä tuota herneasiaa, kun siellä on elintarvikealan ammattilaisia, ja ero on kuulemma että toiset on lähinnä kuoria ja toiseen pukkaa pientä hernettäkin, eli toinen pysyy paremmin koossa kun siellä ei oo sitä hernettä, ja siten se on parempi joihinkin juttuihin niinku koristelut, kun se pysyy kasassa. Salaatissahan ei oo niin väliksi.
- Kyy povellasi
- Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
- Posts: 89660
- Joined: 18 Feb 2007, 13:22
- Location: Ryynänen
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
kiitos tästä, tein nasi gorengia tänää, hölväsin huolella ja hyvää oli!goth gf wrote: ↑02 Jul 2020, 00:53Nasi goreng ja muut indonesialaiset safkat. Voi hölvätä ihan huolella.Hysteerinen plotko wrote: ↑29 Jun 2020, 22:18ostin vahingossa ison lekkerin soijakastiketta joka on todella makeaa. Mihinkähä hiivattiin tota ny sais käytettyä?
Kake Randelin Fan Club #1Hans Normaali wrote:^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
- Rakas vaimoni Heli
- Muuttoapurit vihaavat tätä naista.
- Posts: 50842
- Joined: 09 Mar 2008, 13:46
- Location: avaruudellinen olo
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Satay kastike ohjeissa mainitaan usein makea soijasoossey!
- Larissa von Cockström
- Luxus dokaaja
- Posts: 76125
- Joined: 22 Sep 2014, 15:38
- Location: punavihermäkikupla
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Missä vois oppia käsittelemään kalaa ja miks ei kanaa tai lihaa? Leikkaamaan, fileoimaan, työstämään... Kiinnostais tämmönen raaka-aineiden käsittelytaito.
- Doctor Muñiz
- Anarkopasifistinen ankeuttaja
- Posts: 24716
- Joined: 07 Mar 2015, 06:03
- Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Ite opettelin käsittelemään kaloja kirjoista ja lehdistä sekä harjoittelemalla. Nykyään on helpompaa, kun voi kattoa netistä videoita. Mutta: harjoittelu ja taidon ylläpito vaatii paljon niitä kaloja. No, fileeraamisen jälkeen jäljelle jääneistä osista (ei tietenkään vatsan sisällöstä ja kiduksista) voi keitellä lientä ja vaikka kaapia keittämisen jälkeen lihat talteen)Larissa von Cockström wrote: ↑10 Sep 2020, 23:38Missä vois oppia käsittelemään kalaa ja miks ei kanaa tai lihaa? Leikkaamaan, fileoimaan, työstämään... Kiinnostais tämmönen raaka-aineiden käsittelytaito.
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
- Larissa von Cockström
- Luxus dokaaja
- Posts: 76125
- Joined: 22 Sep 2014, 15:38
- Location: punavihermäkikupla
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Joo, olis toki tarkoitus myös tehdä liemiä. Jotenkin tuntuu, että en vaan osaa. No, ehkä pitää luottaa YouTubeen, niinkuin tähänkin mennessä.Doctor Muñiz wrote: ↑11 Sep 2020, 00:06Ite opettelin käsittelemään kaloja kirjoista ja lehdistä sekä harjoittelemalla. Nykyään on helpompaa, kun voi kattoa netistä videoita. Mutta: harjoittelu ja taidon ylläpito vaatii paljon niitä kaloja. No, fileeraamisen jälkeen jäljelle jääneistä osista (ei tietenkään vatsan sisällöstä ja kiduksista) voi keitellä lientä jka vaikka kaapia keittämisen jälkeen lihat talteen)Larissa von Cockström wrote: ↑10 Sep 2020, 23:38Missä vois oppia käsittelemään kalaa ja miks ei kanaa tai lihaa? Leikkaamaan, fileoimaan, työstämään... Kiinnostais tämmönen raaka-aineiden käsittelytaito.
- Doctor Muñiz
- Anarkopasifistinen ankeuttaja
- Posts: 24716
- Joined: 07 Mar 2015, 06:03
- Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Kokemuksen mukaan lientä ei kannata kauan keitellä muuten rupee maistumaan tunkkaiselta. Joku 15 min sopiva (isoille kaloille pidempään jotta kypsyvät.
Välineillä on väliä - fiskarsin fileointiveitset oli ainakin jossain vaiheessa liian paksuja eikä siksi taipuneet tarpeeksi. Ja onhan toi vähän sellasta hommaa, että vasta kymmenennen ahvenen kanssa rupee sujumaan
Välineillä on väliä - fiskarsin fileointiveitset oli ainakin jossain vaiheessa liian paksuja eikä siksi taipuneet tarpeeksi. Ja onhan toi vähän sellasta hommaa, että vasta kymmenennen ahvenen kanssa rupee sujumaan
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
- Carlos Valderrama
- King of PIF
- Posts: 15208
- Joined: 14 Jun 2013, 22:56
- Location: Colombia
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Mistäköhän hesan seudulta löytyis kuorellisia saksanpähkinöitä?
- Heitä sikaa/filth
- silkkaa pekonia
- Posts: 66102
- Joined: 20 May 2011, 13:09
- Location: vt 9
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Jacques Pepin niminen jorkki tehnyt hyviä kanankäsittelyviteoita. YouTubeen hakuun pepin deboning chicken vaikka.Larissa von Cockström wrote: ↑10 Sep 2020, 23:38Missä vois oppia käsittelemään kalaa ja miks ei kanaa tai lihaa? Leikkaamaan, fileoimaan, työstämään... Kiinnostais tämmönen raaka-aineiden käsittelytaito.
- Mayhem peruttu
- Matti Partanen
- Posts: 103733
- Joined: 10 May 2004, 12:34
- Contact:
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
sutelan lidlissä oli, oisko stadissakin?Carlos Valderrama wrote: ↑18 Dec 2020, 19:25Mistäköhän hesan seudulta löytyis kuorellisia saksanpähkinöitä?
-
- Matti Partanen
- Posts: 42920
- Joined: 23 May 2012, 21:03
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
4. Linjan Lidlissä on ainakin semmoinen sekoitus, mutta siinä on sitten hasselit ja hösselit myös.Mayhem peruttu wrote: ↑18 Dec 2020, 19:37sutelan lidlissä oli, oisko stadissakin?Carlos Valderrama wrote: ↑18 Dec 2020, 19:25Mistäköhän hesan seudulta löytyis kuorellisia saksanpähkinöitä?
- Carlos Valderrama
- King of PIF
- Posts: 15208
- Joined: 14 Jun 2013, 22:56
- Location: Colombia
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Tämmösiä kokonaisia olisin hakemassaqwertyuiopå wrote: ↑18 Dec 2020, 19:424. Linjan Lidlissä on ainakin semmoinen sekoitus, mutta siinä on sitten hasselit ja hösselit myös.Mayhem peruttu wrote: ↑18 Dec 2020, 19:37sutelan lidlissä oli, oisko stadissakin?Carlos Valderrama wrote: ↑18 Dec 2020, 19:25Mistäköhän hesan seudulta löytyis kuorellisia saksanpähkinöitä?
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Taisinpa itse opetalla noita juttuja juurikin tuon jorkin videoin. Hyvä veitsi ja treeniä vaan. Ei sitä pelkästään katselemalla tosiaan opi.Heitä sikaa/filth wrote: ↑18 Dec 2020, 19:33Jacques Pepin niminen jorkki tehnyt hyviä kanankäsittelyviteoita. YouTubeen hakuun pepin deboning chicken vaikka.Larissa von Cockström wrote: ↑10 Sep 2020, 23:38Missä vois oppia käsittelemään kalaa ja miks ei kanaa tai lihaa? Leikkaamaan, fileoimaan, työstämään... Kiinnostais tämmönen raaka-aineiden käsittelytaito.
Spoiler:
Spoiler:
-
- Matti Partanen
- Posts: 42920
- Joined: 23 May 2012, 21:03
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
No niinnii.Carlos Valderrama wrote: ↑18 Dec 2020, 20:10Tämmösiä kokonaisia olisin hakemassaqwertyuiopå wrote: ↑18 Dec 2020, 19:424. Linjan Lidlissä on ainakin semmoinen sekoitus, mutta siinä on sitten hasselit ja hösselit myös.Mayhem peruttu wrote: ↑18 Dec 2020, 19:37sutelan lidlissä oli, oisko stadissakin?Carlos Valderrama wrote: ↑18 Dec 2020, 19:25Mistäköhän hesan seudulta löytyis kuorellisia saksanpähkinöitä?