Ruokaosion tyhmät kysymykset

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Bitchfinder General
2k
Posts: 2583
Joined: 21 Oct 2009, 18:08
Location: "hesa"

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4306 Post by Bitchfinder General » 02 Aug 2020, 13:44

Tätä kannattaisi kysyä varmaan jostain muualta mutta koitetaan.
Termi "pearl barley". Se tarkoittaa kuorittua ohranjyvää. Onko suomessa ylipäätään saatavilla moista. Helpoiten löytyy "kokonainen ohranjyvä" joka taitaa olla kuorimaton ja "rikottu ohranjyvä",joka on sellasta murskaa eikä siis vaikuta kuoritulta sekään. Entäs tää "ohrahelmi", joka saattais olla jotain kuorittua kamaa mutta se on oudosti tosi pientä ja pyöreää, että se vaikuttaa enemmän joltain tärkkelysmassasta muotoillulta pallerolta, eikä kokonaiselta ohranjyvältä.

Kasvattelen nääs Koji-hometta ohraan ja ensimmäinen satsi tuli tehtyä jostain Ruohonjuuren ohranjyvästä. Hometta tuli, mutta huomattavasti vähemmän kuin mitä referenssikuvista päätellen olisi pitänyt. Luulen, että itiöt ei päässyt tunkeutumaan jyvän kuoren läpi tarpeeksi tehokkaasti. Kaikki muut olosuhteet oli ideaalit (lämpötila 30c, ilmankosteus 70-80%, puhtaat vehkeet ja oikein höyrytetty ohra). Nyt kokeilen tollasta "esikypsytettyä rikottua ohrasuurimoa". Uskoisin, että toimii vaikka toi esikypsytys vähän mietityttää.

Jos siis tiedätte mistä vois saada esikypsentämätöntä kokonaista ja kuorittua ohranjyvää, eli oikeeta "pearl barleytä" ni kertokaa!
DRINK METAL

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103733
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4307 Post by Mayhem peruttu » 02 Aug 2020, 13:48

Kysyin muuten töissä tuota herneasiaa, kun siellä on elintarvikealan ammattilaisia, ja ero on kuulemma että toiset on lähinnä kuoria ja toiseen pukkaa pientä hernettäkin, eli toinen pysyy paremmin koossa kun siellä ei oo sitä hernettä, ja siten se on parempi joihinkin juttuihin niinku koristelut, kun se pysyy kasassa. Salaatissahan ei oo niin väliksi.

User avatar
Kyy povellasi
Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
Posts: 89660
Joined: 18 Feb 2007, 13:22
Location: Ryynänen

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4308 Post by Kyy povellasi » 06 Aug 2020, 14:34

goth gf wrote:
02 Jul 2020, 00:53
Hysteerinen plotko wrote:
29 Jun 2020, 22:18
ostin vahingossa ison lekkerin soijakastiketta joka on todella makeaa. Mihinkähä hiivattiin tota ny sais käytettyä?
Nasi goreng ja muut indonesialaiset safkat. Voi hölvätä ihan huolella.
kiitos tästä, tein nasi gorengia tänää, hölväsin huolella ja hyvää oli!
Hans Normaali wrote:
Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.
Kake Randelin Fan Club #1

User avatar
Rakas vaimoni Heli
Muuttoapurit vihaavat tätä naista.
Posts: 50842
Joined: 09 Mar 2008, 13:46
Location: avaruudellinen olo

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4309 Post by Rakas vaimoni Heli » 08 Aug 2020, 22:56

Satay kastike ohjeissa mainitaan usein makea soijasoossey!
P O L L Y wrote:
21 Jan 2024, 14:53
tulisipa jo ufo hakemaan takaisin
Yöradio-crew 1% ~~ soitetut toiveet count: 7 ~~

User avatar
Larissa von Cockström
Luxus dokaaja
Posts: 76125
Joined: 22 Sep 2014, 15:38
Location: punavihermäkikupla

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4310 Post by Larissa von Cockström » 10 Sep 2020, 23:38

Missä vois oppia käsittelemään kalaa ja miks ei kanaa tai lihaa? Leikkaamaan, fileoimaan, työstämään... Kiinnostais tämmönen raaka-aineiden käsittelytaito.

User avatar
Doctor Muñiz
Anarkopasifistinen ankeuttaja
Posts: 24716
Joined: 07 Mar 2015, 06:03
Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4311 Post by Doctor Muñiz » 11 Sep 2020, 00:06

Larissa von Cockström wrote:
10 Sep 2020, 23:38
Missä vois oppia käsittelemään kalaa ja miks ei kanaa tai lihaa? Leikkaamaan, fileoimaan, työstämään... Kiinnostais tämmönen raaka-aineiden käsittelytaito.
Ite opettelin käsittelemään kaloja kirjoista ja lehdistä sekä harjoittelemalla. Nykyään on helpompaa, kun voi kattoa netistä videoita. Mutta: harjoittelu ja taidon ylläpito vaatii paljon niitä kaloja. No, fileeraamisen jälkeen jäljelle jääneistä osista (ei tietenkään vatsan sisällöstä ja kiduksista) voi keitellä lientä ja vaikka kaapia keittämisen jälkeen lihat talteen)
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia

Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war

User avatar
Larissa von Cockström
Luxus dokaaja
Posts: 76125
Joined: 22 Sep 2014, 15:38
Location: punavihermäkikupla

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4312 Post by Larissa von Cockström » 11 Sep 2020, 00:11

Doctor Muñiz wrote:
11 Sep 2020, 00:06
Larissa von Cockström wrote:
10 Sep 2020, 23:38
Missä vois oppia käsittelemään kalaa ja miks ei kanaa tai lihaa? Leikkaamaan, fileoimaan, työstämään... Kiinnostais tämmönen raaka-aineiden käsittelytaito.
Ite opettelin käsittelemään kaloja kirjoista ja lehdistä sekä harjoittelemalla. Nykyään on helpompaa, kun voi kattoa netistä videoita. Mutta: harjoittelu ja taidon ylläpito vaatii paljon niitä kaloja. No, fileeraamisen jälkeen jäljelle jääneistä osista (ei tietenkään vatsan sisällöstä ja kiduksista) voi keitellä lientä jka vaikka kaapia keittämisen jälkeen lihat talteen)
Joo, olis toki tarkoitus myös tehdä liemiä. Jotenkin tuntuu, että en vaan osaa. No, ehkä pitää luottaa YouTubeen, niinkuin tähänkin mennessä.

User avatar
Doctor Muñiz
Anarkopasifistinen ankeuttaja
Posts: 24716
Joined: 07 Mar 2015, 06:03
Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4313 Post by Doctor Muñiz » 11 Sep 2020, 01:05

Kokemuksen mukaan lientä ei kannata kauan keitellä muuten rupee maistumaan tunkkaiselta. Joku 15 min sopiva (isoille kaloille pidempään jotta kypsyvät.

Välineillä on väliä - fiskarsin fileointiveitset oli ainakin jossain vaiheessa liian paksuja eikä siksi taipuneet tarpeeksi. Ja onhan toi vähän sellasta hommaa, että vasta kymmenennen ahvenen kanssa rupee sujumaan :lol:
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia

Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war

User avatar
Carlos Valderrama
King of PIF
King of PIF
Posts: 15208
Joined: 14 Jun 2013, 22:56
Location: Colombia

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4314 Post by Carlos Valderrama » 18 Dec 2020, 19:25

Mistäköhän hesan seudulta löytyis kuorellisia saksanpähkinöitä?

User avatar
Heitä sikaa/filth
silkkaa pekonia
Posts: 66102
Joined: 20 May 2011, 13:09
Location: vt 9

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4315 Post by Heitä sikaa/filth » 18 Dec 2020, 19:33

Larissa von Cockström wrote:
10 Sep 2020, 23:38
Missä vois oppia käsittelemään kalaa ja miks ei kanaa tai lihaa? Leikkaamaan, fileoimaan, työstämään... Kiinnostais tämmönen raaka-aineiden käsittelytaito.
Jacques Pepin niminen jorkki tehnyt hyviä kanankäsittelyviteoita. YouTubeen hakuun pepin deboning chicken vaikka.
Image

LAGRANGE POINTS
Spoiler:
Image

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103733
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4316 Post by Mayhem peruttu » 18 Dec 2020, 19:37

Carlos Valderrama wrote:
18 Dec 2020, 19:25
Mistäköhän hesan seudulta löytyis kuorellisia saksanpähkinöitä?
sutelan lidlissä oli, oisko stadissakin?

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 42920
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4317 Post by qwertyuiopå » 18 Dec 2020, 19:42

Mayhem peruttu wrote:
18 Dec 2020, 19:37
Carlos Valderrama wrote:
18 Dec 2020, 19:25
Mistäköhän hesan seudulta löytyis kuorellisia saksanpähkinöitä?
sutelan lidlissä oli, oisko stadissakin?
4. Linjan Lidlissä on ainakin semmoinen sekoitus, mutta siinä on sitten hasselit ja hösselit myös.

User avatar
Carlos Valderrama
King of PIF
King of PIF
Posts: 15208
Joined: 14 Jun 2013, 22:56
Location: Colombia

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4318 Post by Carlos Valderrama » 18 Dec 2020, 20:10

qwertyuiopå wrote:
18 Dec 2020, 19:42
Mayhem peruttu wrote:
18 Dec 2020, 19:37
Carlos Valderrama wrote:
18 Dec 2020, 19:25
Mistäköhän hesan seudulta löytyis kuorellisia saksanpähkinöitä?
sutelan lidlissä oli, oisko stadissakin?
4. Linjan Lidlissä on ainakin semmoinen sekoitus, mutta siinä on sitten hasselit ja hösselit myös.
Tämmösiä kokonaisia olisin hakemassa

Image

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4319 Post by Timo Jutilan maksa » 18 Dec 2020, 20:21

Heitä sikaa/filth wrote:
18 Dec 2020, 19:33
Larissa von Cockström wrote:
10 Sep 2020, 23:38
Missä vois oppia käsittelemään kalaa ja miks ei kanaa tai lihaa? Leikkaamaan, fileoimaan, työstämään... Kiinnostais tämmönen raaka-aineiden käsittelytaito.
Jacques Pepin niminen jorkki tehnyt hyviä kanankäsittelyviteoita. YouTubeen hakuun pepin deboning chicken vaikka.
Taisinpa itse opetalla noita juttuja juurikin tuon jorkin videoin. Hyvä veitsi ja treeniä vaan. Ei sitä pelkästään katselemalla tosiaan opi.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 42920
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4320 Post by qwertyuiopå » 18 Dec 2020, 20:44

Carlos Valderrama wrote:
18 Dec 2020, 20:10
qwertyuiopå wrote:
18 Dec 2020, 19:42
Mayhem peruttu wrote:
18 Dec 2020, 19:37
Carlos Valderrama wrote:
18 Dec 2020, 19:25
Mistäköhän hesan seudulta löytyis kuorellisia saksanpähkinöitä?
sutelan lidlissä oli, oisko stadissakin?
4. Linjan Lidlissä on ainakin semmoinen sekoitus, mutta siinä on sitten hasselit ja hösselit myös.
Tämmösiä kokonaisia olisin hakemassa

Image
No niinnii.

Post Reply