Ruokaosion tyhmät kysymykset

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
tsiiah
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12251
Joined: 30 Jan 2008, 13:15

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4141 Post by tsiiah » 04 Jan 2019, 23:11

Meillä kuluu tota kotimaista Pakkasmarjaa paljon, ainut huono puoli on se, että mustikat on joskus vähän huonoja. Niissä on pahan makuisia yksilöitä ja aika usein isoja siemeniä. No, enimmäkseen hyviä kuitenkin.

User avatar
Jesse Python
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 206886
Joined: 11 Nov 2011, 07:43

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4142 Post by Jesse Python » 07 Jan 2019, 20:44

Miten kauan tommonen tavallinen sillipurkki, sanotaan vaikka Ahti, säilyy avattuna syömäkelpoisena? Joululta jäi tommonen jääkaappiin ja mietin, että vieläkö sen tohtii syödä.

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 43016
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4143 Post by qwertyuiopå » 07 Jan 2019, 20:49

Jesse Python wrote:
07 Jan 2019, 20:44
Miten kauan tommonen tavallinen sillipurkki, sanotaan vaikka Ahti, säilyy avattuna syömäkelpoisena? Joululta jäi tommonen jääkaappiin ja mietin, että vieläkö sen tohtii syödä.
Hyvin uskaltaa. Mielestäni purkkiin räntättyyn päivämäärään saakka.

User avatar
pahan vesseli
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 14910
Joined: 19 Dec 2013, 10:07
Location: tuli meressä autio maassa

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4144 Post by pahan vesseli » 08 Jan 2019, 08:56

Jyrkin jäätävä etumus wrote:
07 Jan 2019, 20:49
Jesse Python wrote:
07 Jan 2019, 20:44
Miten kauan tommonen tavallinen sillipurkki, sanotaan vaikka Ahti, säilyy avattuna syömäkelpoisena? Joululta jäi tommonen jääkaappiin ja mietin, että vieläkö sen tohtii syödä.
Hyvin uskaltaa. Mielestäni purkkiin räntättyyn päivämäärään saakka.
kalasäilykkeistä myös aika hyvin haistaa tai viimeistään maistaa jos on mennyt pahaksi
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita :heart:
Not Just Kalmu wrote: Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus
Image

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103742
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4145 Post by Mayhem peruttu » 13 Jan 2019, 18:47

Mitäs ja miten vaarallista toi musta homeen näkönen ja noen olonen on, mitä sipuleissa on?

User avatar
Not Just Kalmu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 60214
Joined: 20 Apr 2015, 13:23
Location: himon mutameri

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4146 Post by Not Just Kalmu » 13 Jan 2019, 19:05

Kuoressa vai hedelmälihassa?
Image
Hienostelija kermaperse crew ?%
Fanta crew

ee
3k
Posts: 3172
Joined: 30 Apr 2018, 15:29

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4147 Post by ee » 13 Jan 2019, 19:39

En tiiä, mutta en oo koskaan saanu mitään oireita homeisista sipuleista kun oon vaan aina ottanu niin paljon kerroksia pois, että näkyy enää pelkkää hyvää sipulia.

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103742
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4148 Post by Mayhem peruttu » 13 Jan 2019, 20:23

^niin mäkin teen, mutta kuhan nyt kyselin.
Kuorissa silleen et sitä on päällimmäisiin kerroksiinkin levinny siinä ollessaan.

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103742
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4149 Post by Mayhem peruttu » 16 Jan 2019, 11:37

Noniin, teollisuusruoka-asiantuntijat! Mitä tommosessa suurtalousjauhe"lihassa" on kaikkee? Soijaa varmaan, koululla maistu tää sörsseli miedosti maksaltakin. Toihan on helvetin kaukana semmosesta kotona käytettävästä jaukkarista ja niin pienenä muhjuna, et kai tossa kaikki mahollinen on?

User avatar
Kyy povellasi
Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
Posts: 89660
Joined: 18 Feb 2007, 13:22
Location: Ryynänen

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4150 Post by Kyy povellasi » 16 Jan 2019, 12:17

miksei sulatettua pakastetta pidä pakastaa uudestaan?
Hans Normaali wrote:
Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.
Kake Randelin Fan Club #1

ee
3k
Posts: 3172
Joined: 30 Apr 2018, 15:29

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4151 Post by ee » 16 Jan 2019, 12:37

Kyy povellasi wrote:
16 Jan 2019, 12:17
miksei sulatettua pakastetta pidä pakastaa uudestaan?
Mitä tapahtuu, kun liha tai marjat otetaan pakastimesta? Jokainen on huomannut, että ne usein alkavat valua nestettä. Tämä johtuu siitä, että jääkiteet ovat rikkoneet niiden solurakenteen. Samalla avautuu mikrobeille aivan toisenlaiset vapaat reitit koko tavaran läpi kuin ennen pakastamista. Pakastettu paisti tai vadelmat pilaantuvat siis paljon nopeammin kuin tuoreet.

Lisäksi sekä sulaminen että jäätyminen kestävät oman aikansa. Pakastetun tavaran bakteereilla on siis ollut aikaa lisääntyä erityisesti, jos se on lämminnyt huoneenlämpöön asti. Uudelleen pakastaminen tarkoittaa bakteereilla ladatun ja kudosrakenteensa menettäneen tuotteen jäädyttämistä, jolloin uudelleen sulatettaessa bakteeritoiminta lähtee välittömästi ja nopeasti käyntiin ja säilyvyys on siinä vaiheessa paljon lyhyempi kuin kuluttaja arvaa. Tämä voi johtaa yllättäviin ruokamyrkytyksiin.

User avatar
Not Just Kalmu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 60214
Joined: 20 Apr 2015, 13:23
Location: himon mutameri

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4152 Post by Not Just Kalmu » 16 Jan 2019, 14:56

Mayhem peruttu wrote:
16 Jan 2019, 11:37
Noniin, teollisuusruoka-asiantuntijat! Mitä tommosessa suurtalousjauhe"lihassa" on kaikkee? Soijaa varmaan, koululla maistu tää sörsseli miedosti maksaltakin. Toihan on helvetin kaukana semmosesta kotona käytettävästä jaukkarista ja niin pienenä muhjuna, et kai tossa kaikki mahollinen on?
Ei siinä oo sen kummempaa kun muussakaan pakatussa jauhelihassa, se on vaan jauhettu hienommaks. Maku tulee tod. näk siitä että sitä lihaa ei oo varmaan paistettu. Tarkan ainesosaluettelon saat kyllä pyydettäessä ruokalan tädiltä jos epäilyttää.
Image
Hienostelija kermaperse crew ?%
Fanta crew

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 43016
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4153 Post by qwertyuiopå » 16 Jan 2019, 22:29

Kalmu wrote:
16 Jan 2019, 14:56
Mayhem peruttu wrote:
16 Jan 2019, 11:37
Noniin, teollisuusruoka-asiantuntijat! Mitä tommosessa suurtalousjauhe"lihassa" on kaikkee? Soijaa varmaan, koululla maistu tää sörsseli miedosti maksaltakin. Toihan on helvetin kaukana semmosesta kotona käytettävästä jaukkarista ja niin pienenä muhjuna, et kai tossa kaikki mahollinen on?
Ei siinä oo sen kummempaa kun muussakaan pakatussa jauhelihassa, se on vaan jauhettu hienommaks. Maku tulee tod. näk siitä että sitä lihaa ei oo varmaan paistettu. Tarkan ainesosaluettelon saat kyllä pyydettäessä ruokalan tädiltä jos epäilyttää.
Juu ei siihen lihaan oo mitään lisätty.
Eri juttu on sitten tietty siitä tehtävä ruoka. Iguana-ketjun jauhelihasörsseli nevöfoget :sad1:
Siihen tuli n. 1/3 jauhelihaa, 1/3 soijarouhetta, loput pakasteporkkanakuutiota, pakastesipulia, ja lapioittain halpaa lihaliemijauhetta.

User avatar
Kyy povellasi
Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
Posts: 89660
Joined: 18 Feb 2007, 13:22
Location: Ryynänen

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4154 Post by Kyy povellasi » 16 Jan 2019, 23:26

ee wrote:
16 Jan 2019, 12:37
Kyy povellasi wrote:
16 Jan 2019, 12:17
miksei sulatettua pakastetta pidä pakastaa uudestaan?
Mitä tapahtuu, kun liha tai marjat otetaan pakastimesta? Jokainen on huomannut, että ne usein alkavat valua nestettä. Tämä johtuu siitä, että jääkiteet ovat rikkoneet niiden solurakenteen. Samalla avautuu mikrobeille aivan toisenlaiset vapaat reitit koko tavaran läpi kuin ennen pakastamista. Pakastettu paisti tai vadelmat pilaantuvat siis paljon nopeammin kuin tuoreet.

Lisäksi sekä sulaminen että jäätyminen kestävät oman aikansa. Pakastetun tavaran bakteereilla on siis ollut aikaa lisääntyä erityisesti, jos se on lämminnyt huoneenlämpöön asti. Uudelleen pakastaminen tarkoittaa bakteereilla ladatun ja kudosrakenteensa menettäneen tuotteen jäädyttämistä, jolloin uudelleen sulatettaessa bakteeritoiminta lähtee välittömästi ja nopeasti käyntiin ja säilyvyys on siinä vaiheessa paljon lyhyempi kuin kuluttaja arvaa. Tämä voi johtaa yllättäviin ruokamyrkytyksiin.
Kiitos tästä! Kysyin tätä siks että ostan koiralle pakastettua lihaa, mitä sulatan sen verran että pystyy tunkeen sitä aktivointipömpeliin minkä sit nakkaan takas pakkaseen. Tuskin on tämmösessä vaaraa että myrkytän dogoni.
Hans Normaali wrote:
Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.
Kake Randelin Fan Club #1

User avatar
Teehetki
2k
Posts: 2720
Joined: 15 Mar 2013, 16:17

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4155 Post by Teehetki » 11 Feb 2019, 11:52

Blinireseptissä: "Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan." Eli nostellen tarkoitta että vaahto läimitään taikinan päälle? Mikä tolkku moisessa, pannulle laitaessa se kuitenkin sekoittuu muun kaman joukkoon.

Post Reply