Ruokaosion tyhmät kysymykset
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Meillä kuluu tota kotimaista Pakkasmarjaa paljon, ainut huono puoli on se, että mustikat on joskus vähän huonoja. Niissä on pahan makuisia yksilöitä ja aika usein isoja siemeniä. No, enimmäkseen hyviä kuitenkin.
- Jesse Python
- Matti Partanen
- Posts: 206886
- Joined: 11 Nov 2011, 07:43
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Miten kauan tommonen tavallinen sillipurkki, sanotaan vaikka Ahti, säilyy avattuna syömäkelpoisena? Joululta jäi tommonen jääkaappiin ja mietin, että vieläkö sen tohtii syödä.
-
- Matti Partanen
- Posts: 43016
- Joined: 23 May 2012, 21:03
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Hyvin uskaltaa. Mielestäni purkkiin räntättyyn päivämäärään saakka.Jesse Python wrote: ↑07 Jan 2019, 20:44Miten kauan tommonen tavallinen sillipurkki, sanotaan vaikka Ahti, säilyy avattuna syömäkelpoisena? Joululta jäi tommonen jääkaappiin ja mietin, että vieläkö sen tohtii syödä.
- pahan vesseli
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 14910
- Joined: 19 Dec 2013, 10:07
- Location: tuli meressä autio maassa
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
kalasäilykkeistä myös aika hyvin haistaa tai viimeistään maistaa jos on mennyt pahaksiJyrkin jäätävä etumus wrote: ↑07 Jan 2019, 20:49Hyvin uskaltaa. Mielestäni purkkiin räntättyyn päivämäärään saakka.Jesse Python wrote: ↑07 Jan 2019, 20:44Miten kauan tommonen tavallinen sillipurkki, sanotaan vaikka Ahti, säilyy avattuna syömäkelpoisena? Joululta jäi tommonen jääkaappiin ja mietin, että vieläkö sen tohtii syödä.
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita
Not Just Kalmu wrote: ↑ Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus
- Mayhem peruttu
- Matti Partanen
- Posts: 103742
- Joined: 10 May 2004, 12:34
- Contact:
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Mitäs ja miten vaarallista toi musta homeen näkönen ja noen olonen on, mitä sipuleissa on?
- Not Just Kalmu
- Matti Partanen
- Posts: 60214
- Joined: 20 Apr 2015, 13:23
- Location: himon mutameri
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Kuoressa vai hedelmälihassa?
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
En tiiä, mutta en oo koskaan saanu mitään oireita homeisista sipuleista kun oon vaan aina ottanu niin paljon kerroksia pois, että näkyy enää pelkkää hyvää sipulia.
- Mayhem peruttu
- Matti Partanen
- Posts: 103742
- Joined: 10 May 2004, 12:34
- Contact:
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
^niin mäkin teen, mutta kuhan nyt kyselin.
Kuorissa silleen et sitä on päällimmäisiin kerroksiinkin levinny siinä ollessaan.
Kuorissa silleen et sitä on päällimmäisiin kerroksiinkin levinny siinä ollessaan.
- Mayhem peruttu
- Matti Partanen
- Posts: 103742
- Joined: 10 May 2004, 12:34
- Contact:
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Noniin, teollisuusruoka-asiantuntijat! Mitä tommosessa suurtalousjauhe"lihassa" on kaikkee? Soijaa varmaan, koululla maistu tää sörsseli miedosti maksaltakin. Toihan on helvetin kaukana semmosesta kotona käytettävästä jaukkarista ja niin pienenä muhjuna, et kai tossa kaikki mahollinen on?
- Kyy povellasi
- Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
- Posts: 89660
- Joined: 18 Feb 2007, 13:22
- Location: Ryynänen
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
miksei sulatettua pakastetta pidä pakastaa uudestaan?
Kake Randelin Fan Club #1Hans Normaali wrote:^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Mitä tapahtuu, kun liha tai marjat otetaan pakastimesta? Jokainen on huomannut, että ne usein alkavat valua nestettä. Tämä johtuu siitä, että jääkiteet ovat rikkoneet niiden solurakenteen. Samalla avautuu mikrobeille aivan toisenlaiset vapaat reitit koko tavaran läpi kuin ennen pakastamista. Pakastettu paisti tai vadelmat pilaantuvat siis paljon nopeammin kuin tuoreet.
Lisäksi sekä sulaminen että jäätyminen kestävät oman aikansa. Pakastetun tavaran bakteereilla on siis ollut aikaa lisääntyä erityisesti, jos se on lämminnyt huoneenlämpöön asti. Uudelleen pakastaminen tarkoittaa bakteereilla ladatun ja kudosrakenteensa menettäneen tuotteen jäädyttämistä, jolloin uudelleen sulatettaessa bakteeritoiminta lähtee välittömästi ja nopeasti käyntiin ja säilyvyys on siinä vaiheessa paljon lyhyempi kuin kuluttaja arvaa. Tämä voi johtaa yllättäviin ruokamyrkytyksiin.
- Not Just Kalmu
- Matti Partanen
- Posts: 60214
- Joined: 20 Apr 2015, 13:23
- Location: himon mutameri
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Ei siinä oo sen kummempaa kun muussakaan pakatussa jauhelihassa, se on vaan jauhettu hienommaks. Maku tulee tod. näk siitä että sitä lihaa ei oo varmaan paistettu. Tarkan ainesosaluettelon saat kyllä pyydettäessä ruokalan tädiltä jos epäilyttää.Mayhem peruttu wrote: ↑16 Jan 2019, 11:37Noniin, teollisuusruoka-asiantuntijat! Mitä tommosessa suurtalousjauhe"lihassa" on kaikkee? Soijaa varmaan, koululla maistu tää sörsseli miedosti maksaltakin. Toihan on helvetin kaukana semmosesta kotona käytettävästä jaukkarista ja niin pienenä muhjuna, et kai tossa kaikki mahollinen on?
-
- Matti Partanen
- Posts: 43016
- Joined: 23 May 2012, 21:03
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Juu ei siihen lihaan oo mitään lisätty.Kalmu wrote: ↑16 Jan 2019, 14:56Ei siinä oo sen kummempaa kun muussakaan pakatussa jauhelihassa, se on vaan jauhettu hienommaks. Maku tulee tod. näk siitä että sitä lihaa ei oo varmaan paistettu. Tarkan ainesosaluettelon saat kyllä pyydettäessä ruokalan tädiltä jos epäilyttää.Mayhem peruttu wrote: ↑16 Jan 2019, 11:37Noniin, teollisuusruoka-asiantuntijat! Mitä tommosessa suurtalousjauhe"lihassa" on kaikkee? Soijaa varmaan, koululla maistu tää sörsseli miedosti maksaltakin. Toihan on helvetin kaukana semmosesta kotona käytettävästä jaukkarista ja niin pienenä muhjuna, et kai tossa kaikki mahollinen on?
Eri juttu on sitten tietty siitä tehtävä ruoka. Iguana-ketjun jauhelihasörsseli nevöfoget
Siihen tuli n. 1/3 jauhelihaa, 1/3 soijarouhetta, loput pakasteporkkanakuutiota, pakastesipulia, ja lapioittain halpaa lihaliemijauhetta.
- Kyy povellasi
- Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
- Posts: 89660
- Joined: 18 Feb 2007, 13:22
- Location: Ryynänen
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Kiitos tästä! Kysyin tätä siks että ostan koiralle pakastettua lihaa, mitä sulatan sen verran että pystyy tunkeen sitä aktivointipömpeliin minkä sit nakkaan takas pakkaseen. Tuskin on tämmösessä vaaraa että myrkytän dogoni.ee wrote: ↑16 Jan 2019, 12:37Mitä tapahtuu, kun liha tai marjat otetaan pakastimesta? Jokainen on huomannut, että ne usein alkavat valua nestettä. Tämä johtuu siitä, että jääkiteet ovat rikkoneet niiden solurakenteen. Samalla avautuu mikrobeille aivan toisenlaiset vapaat reitit koko tavaran läpi kuin ennen pakastamista. Pakastettu paisti tai vadelmat pilaantuvat siis paljon nopeammin kuin tuoreet.
Lisäksi sekä sulaminen että jäätyminen kestävät oman aikansa. Pakastetun tavaran bakteereilla on siis ollut aikaa lisääntyä erityisesti, jos se on lämminnyt huoneenlämpöön asti. Uudelleen pakastaminen tarkoittaa bakteereilla ladatun ja kudosrakenteensa menettäneen tuotteen jäädyttämistä, jolloin uudelleen sulatettaessa bakteeritoiminta lähtee välittömästi ja nopeasti käyntiin ja säilyvyys on siinä vaiheessa paljon lyhyempi kuin kuluttaja arvaa. Tämä voi johtaa yllättäviin ruokamyrkytyksiin.
Kake Randelin Fan Club #1Hans Normaali wrote:^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset
Blinireseptissä: "Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen taikinaan." Eli nostellen tarkoitta että vaahto läimitään taikinan päälle? Mikä tolkku moisessa, pannulle laitaessa se kuitenkin sekoittuu muun kaman joukkoon.