Ruokaosion tyhmät kysymykset

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Enstex Willer
9k
Posts: 9280
Joined: 29 Oct 2010, 17:49
Location: Blåkulla

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4396 Post by Enstex Willer » 07 Nov 2021, 17:19

Luentojen hanhi wrote:
06 Nov 2021, 20:48
Enstex Willer wrote:
06 Nov 2021, 20:28
Mikä ainesosa/prosessi tekee cheddarista cheddarin ? Muutenkin juustoteknologia ihan mysteeritiedettä.
Valmistuksessa sitä "cheddaroidaan". Sellasta kikkailua millä saadaan enemmän heraa ulos ja pH:ta matalammaks.
Oisko jotain referenssilinkkiä tähän, yrittäisin ymmärtää.
Hybridi­osaamis­keskuksen verkostojohtaja

User avatar
raju röllykkä
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 19059
Joined: 06 Sep 2015, 22:19

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4397 Post by raju röllykkä » 07 Nov 2021, 17:38

Enstex Willer wrote:
07 Nov 2021, 17:19
Luentojen hanhi wrote:
06 Nov 2021, 20:48
Enstex Willer wrote:
06 Nov 2021, 20:28
Mikä ainesosa/prosessi tekee cheddarista cheddarin ? Muutenkin juustoteknologia ihan mysteeritiedettä.
Valmistuksessa sitä "cheddaroidaan". Sellasta kikkailua millä saadaan enemmän heraa ulos ja pH:ta matalammaks.
Oisko jotain referenssilinkkiä tähän, yrittäisin ymmärtää.
https://en.wikipedia.org/wiki/Manufactu ... Cheddaring

User avatar
Enstex Willer
9k
Posts: 9280
Joined: 29 Oct 2010, 17:49
Location: Blåkulla

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4398 Post by Enstex Willer » 07 Nov 2021, 18:27

iloinen kuin nakki uuniperunassa wrote:
07 Nov 2021, 17:38
Enstex Willer wrote:
07 Nov 2021, 17:19
Luentojen hanhi wrote:
06 Nov 2021, 20:48
Enstex Willer wrote:
06 Nov 2021, 20:28
Mikä ainesosa/prosessi tekee cheddarista cheddarin ? Muutenkin juustoteknologia ihan mysteeritiedettä.
Valmistuksessa sitä "cheddaroidaan". Sellasta kikkailua millä saadaan enemmän heraa ulos ja pH:ta matalammaks.
Oisko jotain referenssilinkkiä tähän, yrittäisin ymmärtää.
https://en.wikipedia.org/wiki/Manufactu ... Cheddaring
:salut:
Hybridi­osaamis­keskuksen verkostojohtaja

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103742
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4399 Post by Mayhem peruttu » 08 Nov 2021, 00:44

parhaat taiat malai koftaan? soosia osaan tehdä, mutta ne pallerot voisin vielä virittää uudelle levelille.

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103742
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4400 Post by Mayhem peruttu » 14 Nov 2021, 18:45

Miksi mustikkamehu on vaan mustikkamehua, vaikka se selvästi on pensasmustikoista tehtyä (marjojen alkuperämaa espanja ja suomi) ja tölkin kuvissakin on pensasmustikoita? Nehän on eri kasvit.

User avatar
ahh, yes yes
3k
Posts: 3768
Joined: 25 Aug 2011, 11:33
Location: pyörä kellari

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4401 Post by ahh, yes yes » 15 Nov 2021, 17:29

Mikä on paras aasiakaupoista saatavissa oleva keltainen currytahna? Tai joku luotettava valmistaja, jonka tahnat on yleensä hyviä. Aroy-D oli ainakin joskus järkevä, mutta nyt on hakusessa PARAS.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65703
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4402 Post by Timo Jutilan maksa » 15 Nov 2021, 21:35

ahh, yes yes wrote:
15 Nov 2021, 17:29
Mikä on paras aasiakaupoista saatavissa oleva keltainen currytahna? Tai joku luotettava valmistaja, jonka tahnat on yleensä hyviä. Aroy-D oli ainakin joskus järkevä, mutta nyt on hakusessa PARAS.
Tämähän tieto kiinnostaa itseänikin koska tällä tai ensi viikolla olisi tarvetta: currytahnalle.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
hittikittari
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 10090
Joined: 09 Mar 2013, 16:01

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4403 Post by hittikittari » 16 Nov 2021, 00:23

Mayhem peruttu wrote:
08 Nov 2021, 00:44
parhaat taiat malai koftaan? soosia osaan tehdä, mutta ne pallerot voisin vielä virittää uudelle levelille.
Kiinnostaa. Samoin soosin ohje

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103742
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4404 Post by Mayhem peruttu » 16 Nov 2021, 09:59

hittikittari wrote:
16 Nov 2021, 00:23
Mayhem peruttu wrote:
08 Nov 2021, 00:44
parhaat taiat malai koftaan? soosia osaan tehdä, mutta ne pallerot voisin vielä virittää uudelle levelille.
Kiinnostaa. Samoin soosin ohje
Mä teen suunnilleen tällä, mutta lisään mausteita, hunajaa ja voita, enkä pistä ihan noin paljon vettä. Chilikin menee tahnana eikä pölynä, mutta pääpiirteittäin näin.
https://www.indianhealthyrecipes.com/ma ... ta-recipe/

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 43014
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4405 Post by qwertyuiopå » 08 Dec 2021, 08:21

Oon aina olevinani niin helvetin osaava ja asiantuntija kaikissa makujutuissa, joten lienee aika paljastaa, etten ymmärrä mistään vittujakaan. Elikkäs:
Jos mulla on tommonen cunt basic edullisehko punkku (Astica merlot malbec) ja haluaisin sen kummemmin vaivaa näkemättä vetää pari mukillista glögiä sitä käyttäen, niin mitä mun kannattaa panna sekaan että ois hyvää? Brenkkua ei tarvita, miedompi parempi.

User avatar
Not Just Kalmu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 60214
Joined: 20 Apr 2015, 13:23
Location: himon mutameri

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4406 Post by Not Just Kalmu » 08 Dec 2021, 09:25

qwertyuiopå wrote:
08 Dec 2021, 08:21
Oon aina olevinani niin helvetin osaava ja asiantuntija kaikissa makujutuissa, joten lienee aika paljastaa, etten ymmärrä mistään vittujakaan. Elikkäs:
Jos mulla on tommonen cunt basic edullisehko punkku (Astica merlot malbec) ja haluaisin sen kummemmin vaivaa näkemättä vetää pari mukillista glögiä sitä käyttäen, niin mitä mun kannattaa panna sekaan että ois hyvää? Brenkkua ei tarvita, miedompi parempi.
Joku desi sokeria per pullo ja joulumausteita.
Image
Hienostelija kermaperse crew ?%
Fanta crew

User avatar
Not Just Kalmu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 60214
Joined: 20 Apr 2015, 13:23
Location: himon mutameri

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4407 Post by Not Just Kalmu » 08 Dec 2021, 09:26

Eli kanelitankoa, neilikkaa, appelsiinin kuorta, inkivääriä, kardemummaa, tähtianusta jne jne
Image
Hienostelija kermaperse crew ?%
Fanta crew

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 43014
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4408 Post by qwertyuiopå » 08 Dec 2021, 09:30

En haluu glögittää koko flindaa ehkä alle puolet. Pitänee laittaa maustumaan johonkin lasipurkkiin sitten.

User avatar
Bara en kapibara
väsinud näriline
Posts: 50093
Joined: 10 Oct 2014, 20:54
Location: Jo nurkassa

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4409 Post by Bara en kapibara » 08 Dec 2021, 11:48

qwertyuiopå wrote:
08 Dec 2021, 09:30
En haluu glögittää koko flindaa ehkä alle puolet. Pitänee laittaa maustumaan johonkin lasipurkkiin sitten.
Mausteet ja sokeri sekaa ja miedolla lämmöllä liedelle
:heart: 明日の自分が好きと 信じているの 信じたいから :heart:
Kasvien, lintujen yms. tunnistusta
Heinähukan toukkia havaittu 2023: 4
Siihen aikaan oli yleistä, että kasvit ja eläimet kääntyivät ihmisten selän taakse.

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 43014
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Ruokaosion tyhmät kysymykset

#4410 Post by qwertyuiopå » 08 Dec 2021, 14:48

Bara en pepparkaka wrote:
08 Dec 2021, 11:48
qwertyuiopå wrote:
08 Dec 2021, 09:30
En haluu glögittää koko flindaa ehkä alle puolet. Pitänee laittaa maustumaan johonkin lasipurkkiin sitten.
Mausteet ja sokeri sekaa ja miedolla lämmöllä liedelle
Jeah, kiitti.

Post Reply