Sima-topic

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Majakan Mario
säilytän nimimerkinedustani puhtaana
säilytän nimimerkinedustani puhtaana
Posts: 33723
Joined: 09 Nov 2014, 16:55
Location: Maakuntakellari

Re: Sima-topic

#106 Post by Majakan Mario » 05 May 2021, 20:34

tuli ihan hyvät vappusimat, 12% näytti olevan ominaispainomittarin mukaan. ois tota vajaat 20 litraa tossa vielä :P
dÖrk wrote:
22 Sep 2023, 01:36
liminal space mutta kepattilat vetää suomalaisempaa settii
Össö wrote:
31 Mar 2023, 00:12
Tiisu vuonna 2013 oli enemmän punk kuin yksikään krusti-bändi on koskaan ollut.
"Tarbiž pohmel'da, a vinad ele, ii mil pohmel'das"

User avatar
hellästi takaluukkuun pantu koira
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 22001
Joined: 02 Nov 2014, 19:02
Location: takaluukku

Re: Sima-topic

#107 Post by hellästi takaluukkuun pantu koira » 05 May 2021, 20:35

oli törppö unehtunu parvekkeelle, no nyt nautitaan :P
Image

uusi kusta
8k
Posts: 8864
Joined: 14 Jan 2019, 15:25

Re: Sima-topic

#108 Post by uusi kusta » 19 Apr 2022, 20:42

Mikäs on se paras resepti, siis?
Image

User avatar
gopiss girl
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 14206
Joined: 31 Dec 2020, 02:43
Location: Yhen lautasen buffassa

Re: Sima-topic

#109 Post by gopiss girl » 19 Apr 2022, 22:55

uusi kusta wrote:
19 Apr 2022, 20:42
Mikäs on se paras resepti, siis?
Monet vannoo Yrjönkadun uimahallin reseptin nimeen.

Oon käyttänyt sitä itsekin pitkään, mut en tiedä mitä oon kikkaillut vikat pari vuotta kun sima ei ole oikein onnistunut. Varmaan laittanut liian vähän sokeria ja siman tulemaan liian myöhään. En ole makean fani ja sooloillut määrää pienemmäksi, näköjään päin vittua sitten. Onnistuneet vinkit vähäsokerisempaan simaan kiinnostaa

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65703
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Sima-topic

#110 Post by Timo Jutilan maksa » 22 Apr 2022, 11:21

Siellä se saunassa sima pulputtaa...

Yrjönkadun reseptillä tein, kookkaan satsin koska sima on hyvää. Pakkaan valmistuttua kegiin ja hiilihapottelen.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Majakan Mario
säilytän nimimerkinedustani puhtaana
säilytän nimimerkinedustani puhtaana
Posts: 33723
Joined: 09 Nov 2014, 16:55
Location: Maakuntakellari

Re: Sima-topic

#111 Post by Majakan Mario » 23 Apr 2022, 18:45

tänään lähtee pulputtamaan
dÖrk wrote:
22 Sep 2023, 01:36
liminal space mutta kepattilat vetää suomalaisempaa settii
Össö wrote:
31 Mar 2023, 00:12
Tiisu vuonna 2013 oli enemmän punk kuin yksikään krusti-bändi on koskaan ollut.
"Tarbiž pohmel'da, a vinad ele, ii mil pohmel'das"

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65703
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Sima-topic

#112 Post by Timo Jutilan maksa » 23 Apr 2022, 19:17

möyhypapin ennustus wrote:
23 Apr 2022, 18:45
tänään lähtee pulputtamaan
Isokin erä?
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
timtim
2k
Posts: 2004
Joined: 26 Mar 2004, 20:53
Location: flip yo hima

Re: Sima-topic

#113 Post by timtim » 24 Apr 2022, 07:11

4 litran minisatsi tekeytymässä jääkaapissa, tollasta perinteistä sokerilitkua. rosentteja ei oo paljon ettei lapset humallu

User avatar
Ruutari
4k
Posts: 4101
Joined: 12 Nov 2011, 18:46
Location: Turku
Contact:

Re: Sima-topic

#114 Post by Ruutari » 24 Apr 2022, 08:37

Aion tehdä hunajasimaa, esim tämän mukaan:
https://www.meillakotona.fi/reseptit/hunajasima

Sellainen pro-vinkki on, että ei kannata käytellä noiden pullahiivojen kanssa vaan ostaa pussukan viinihiivaa. Maku on paljon raikkaampi sillä.

User avatar
Ruutari
4k
Posts: 4101
Joined: 12 Nov 2011, 18:46
Location: Turku
Contact:

Re: Sima-topic

#115 Post by Ruutari » 24 Apr 2022, 08:38

Ruutari wrote:
20 Apr 2020, 07:37
Tehkää sima hunajaan, suora lainaus hunaja.net - aattelin käyttää nyt jotain viinihiivaa tjsp:

Juhlajuomaksi kannattaa valmistaa hunajasimaa, ”Jumalten nektaria”.

4 l vettä
450 g kotimaista hunajaa
2 sitruunaa
ripaus hiivaa
Kiehauta osa vedestä ja kaada se hunajan päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehu. Lisää haaleaan seokseen hiiva, n. 1/5 tl. Anna käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria.

Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Jaa tässä tämä mun ohje onkin aiemmilta ajoilta. Oli ihan helkkarin hyvää!

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103742
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Sima-topic

#116 Post by Mayhem peruttu » 24 Apr 2022, 11:44

Ostin jotai juhlasimaa, katotaan millasta o

User avatar
Majakan Mario
säilytän nimimerkinedustani puhtaana
säilytän nimimerkinedustani puhtaana
Posts: 33723
Joined: 09 Nov 2014, 16:55
Location: Maakuntakellari

Re: Sima-topic

#117 Post by Majakan Mario » 24 Apr 2022, 14:16

Timo Jutilan maksa wrote:
23 Apr 2022, 19:17
möyhypapin ennustus wrote:
23 Apr 2022, 18:45
tänään lähtee pulputtamaan
Isokin erä?
6 litraa vain tällä kertaa + miedompaa ja makeampaa kuin viimeksi!
dÖrk wrote:
22 Sep 2023, 01:36
liminal space mutta kepattilat vetää suomalaisempaa settii
Össö wrote:
31 Mar 2023, 00:12
Tiisu vuonna 2013 oli enemmän punk kuin yksikään krusti-bändi on koskaan ollut.
"Tarbiž pohmel'da, a vinad ele, ii mil pohmel'das"

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65703
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Sima-topic

#118 Post by Timo Jutilan maksa » 24 Apr 2022, 15:11

möyhypapin ennustus wrote:
24 Apr 2022, 14:16
Timo Jutilan maksa wrote:
23 Apr 2022, 19:17
möyhypapin ennustus wrote:
23 Apr 2022, 18:45
tänään lähtee pulputtamaan
Isokin erä?
6 litraa vain tällä kertaa + miedompaa ja makeampaa kuin viimeksi!
Itse sen sijaan teen isomman satsin + vahvempaa ja kuivempaa kuin viimeksi :D
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Majakan Mario
säilytän nimimerkinedustani puhtaana
säilytän nimimerkinedustani puhtaana
Posts: 33723
Joined: 09 Nov 2014, 16:55
Location: Maakuntakellari

Re: Sima-topic

#119 Post by Majakan Mario » 24 Apr 2022, 19:29

Timo Jutilan maksa wrote:
24 Apr 2022, 15:11
möyhypapin ennustus wrote:
24 Apr 2022, 14:16
Timo Jutilan maksa wrote:
23 Apr 2022, 19:17
möyhypapin ennustus wrote:
23 Apr 2022, 18:45
tänään lähtee pulputtamaan
Isokin erä?
6 litraa vain tällä kertaa + miedompaa ja makeampaa kuin viimeksi!
Itse sen sijaan teen isomman satsin + vahvempaa ja kuivempaa kuin viimeksi :D
no niin, vertaillaan sitten vajaan viikon päästä lopputuloksia täällä! :P
dÖrk wrote:
22 Sep 2023, 01:36
liminal space mutta kepattilat vetää suomalaisempaa settii
Össö wrote:
31 Mar 2023, 00:12
Tiisu vuonna 2013 oli enemmän punk kuin yksikään krusti-bändi on koskaan ollut.
"Tarbiž pohmel'da, a vinad ele, ii mil pohmel'das"

uusi kusta
8k
Posts: 8864
Joined: 14 Jan 2019, 15:25

Re: Sima-topic

#120 Post by uusi kusta » 24 Apr 2022, 19:34

uusi kusta wrote:
22 Apr 2020, 21:21
LA TIGRE DI ANARCHIA wrote:
28 Apr 2010, 15:09
Nekro wrote:Diggaan vitusti ite tehdystä simasta! Tää on nyt jo toinen vuos ku teen inkivääri-simaa tällä reseptillä:

90 g tuoretta inkiväärikasvin juurta
8 l vettä
500 g sokeria
500 g fariinisokeria
1 dl siirappia tai hunajaa
2 sitruunaa
1/2-1 tl hiivaa

Käyttää vuorokauden ennen pullotusta ja sit pitää pulloja huoneenlämmös 2-3 yötä ja sitte heittää jääkaappiin. Aijettä on hyvää!
Tää vaikuttaa hyvältä!
:metal:
Tein tän mutta lisäsin naku-uimalan raastetut sitruunan kuoret ja ygösoluen reseptiin. 7,5 litraa pulloissa jo vain.
Image

Post Reply