Sima-topic
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Majakan Mario
- säilytän nimimerkinedustani puhtaana
- Posts: 33721
- Joined: 09 Nov 2014, 16:55
- Location: Maakuntakellari
Re: Sima-topic
tuli ihan hyvät vappusimat, 12% näytti olevan ominaispainomittarin mukaan. ois tota vajaat 20 litraa tossa vielä
- hellästi takaluukkuun pantu koira
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 21999
- Joined: 02 Nov 2014, 19:02
- Location: takaluukku
Re: Sima-topic
oli törppö unehtunu parvekkeelle, no nyt nautitaan
-
- 8k
- Posts: 8864
- Joined: 14 Jan 2019, 15:25
Re: Sima-topic
Mikäs on se paras resepti, siis?
- gopiss girl
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 14206
- Joined: 31 Dec 2020, 02:43
- Location: Yhen lautasen buffassa
Re: Sima-topic
Monet vannoo Yrjönkadun uimahallin reseptin nimeen.
Oon käyttänyt sitä itsekin pitkään, mut en tiedä mitä oon kikkaillut vikat pari vuotta kun sima ei ole oikein onnistunut. Varmaan laittanut liian vähän sokeria ja siman tulemaan liian myöhään. En ole makean fani ja sooloillut määrää pienemmäksi, näköjään päin vittua sitten. Onnistuneet vinkit vähäsokerisempaan simaan kiinnostaa
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Sima-topic
Siellä se saunassa sima pulputtaa...
Yrjönkadun reseptillä tein, kookkaan satsin koska sima on hyvää. Pakkaan valmistuttua kegiin ja hiilihapottelen.
Yrjönkadun reseptillä tein, kookkaan satsin koska sima on hyvää. Pakkaan valmistuttua kegiin ja hiilihapottelen.
Spoiler:
Spoiler:
- Majakan Mario
- säilytän nimimerkinedustani puhtaana
- Posts: 33721
- Joined: 09 Nov 2014, 16:55
- Location: Maakuntakellari
Re: Sima-topic
tänään lähtee pulputtamaan
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Sima-topic
4 litran minisatsi tekeytymässä jääkaapissa, tollasta perinteistä sokerilitkua. rosentteja ei oo paljon ettei lapset humallu
Re: Sima-topic
Aion tehdä hunajasimaa, esim tämän mukaan:
https://www.meillakotona.fi/reseptit/hunajasima
Sellainen pro-vinkki on, että ei kannata käytellä noiden pullahiivojen kanssa vaan ostaa pussukan viinihiivaa. Maku on paljon raikkaampi sillä.
https://www.meillakotona.fi/reseptit/hunajasima
Sellainen pro-vinkki on, että ei kannata käytellä noiden pullahiivojen kanssa vaan ostaa pussukan viinihiivaa. Maku on paljon raikkaampi sillä.
Re: Sima-topic
Jaa tässä tämä mun ohje onkin aiemmilta ajoilta. Oli ihan helkkarin hyvää!Ruutari wrote: ↑20 Apr 2020, 07:37Tehkää sima hunajaan, suora lainaus hunaja.net - aattelin käyttää nyt jotain viinihiivaa tjsp:
Juhlajuomaksi kannattaa valmistaa hunajasimaa, ”Jumalten nektaria”.
4 l vettä
450 g kotimaista hunajaa
2 sitruunaa
ripaus hiivaa
Kiehauta osa vedestä ja kaada se hunajan päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehu. Lisää haaleaan seokseen hiiva, n. 1/5 tl. Anna käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria.
Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.
Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
- Mayhem peruttu
- Matti Partanen
- Posts: 103742
- Joined: 10 May 2004, 12:34
- Contact:
Re: Sima-topic
Ostin jotai juhlasimaa, katotaan millasta o
- Majakan Mario
- säilytän nimimerkinedustani puhtaana
- Posts: 33721
- Joined: 09 Nov 2014, 16:55
- Location: Maakuntakellari
Re: Sima-topic
6 litraa vain tällä kertaa + miedompaa ja makeampaa kuin viimeksi!
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Sima-topic
Itse sen sijaan teen isomman satsin + vahvempaa ja kuivempaa kuin viimeksimöyhypapin ennustus wrote: ↑24 Apr 2022, 14:166 litraa vain tällä kertaa + miedompaa ja makeampaa kuin viimeksi!
Spoiler:
Spoiler:
- Majakan Mario
- säilytän nimimerkinedustani puhtaana
- Posts: 33721
- Joined: 09 Nov 2014, 16:55
- Location: Maakuntakellari
Re: Sima-topic
no niin, vertaillaan sitten vajaan viikon päästä lopputuloksia täällä!Timo Jutilan maksa wrote: ↑24 Apr 2022, 15:11Itse sen sijaan teen isomman satsin + vahvempaa ja kuivempaa kuin viimeksimöyhypapin ennustus wrote: ↑24 Apr 2022, 14:166 litraa vain tällä kertaa + miedompaa ja makeampaa kuin viimeksi!
-
- 8k
- Posts: 8864
- Joined: 14 Jan 2019, 15:25
Re: Sima-topic
Tein tän mutta lisäsin naku-uimalan raastetut sitruunan kuoret ja ygösoluen reseptiin. 7,5 litraa pulloissa jo vain.uusi kusta wrote: ↑22 Apr 2020, 21:21LA TIGRE DI ANARCHIA wrote: ↑28 Apr 2010, 15:09Tää vaikuttaa hyvältä!Nekro wrote:Diggaan vitusti ite tehdystä simasta! Tää on nyt jo toinen vuos ku teen inkivääri-simaa tällä reseptillä:
90 g tuoretta inkiväärikasvin juurta
8 l vettä
500 g sokeria
500 g fariinisokeria
1 dl siirappia tai hunajaa
2 sitruunaa
1/2-1 tl hiivaa
Käyttää vuorokauden ennen pullotusta ja sit pitää pulloja huoneenlämmös 2-3 yötä ja sitte heittää jääkaappiin. Aijettä on hyvää!