Sima-topic
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
Re: Sima-topic
Tehkää sima hunajaan, suora lainaus hunaja.net - aattelin käyttää nyt jotain viinihiivaa tjsp:
Juhlajuomaksi kannattaa valmistaa hunajasimaa, ”Jumalten nektaria”.
4 l vettä
450 g kotimaista hunajaa
2 sitruunaa
ripaus hiivaa
Kiehauta osa vedestä ja kaada se hunajan päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehu. Lisää haaleaan seokseen hiiva, n. 1/5 tl. Anna käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria.
Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.
Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Juhlajuomaksi kannattaa valmistaa hunajasimaa, ”Jumalten nektaria”.
4 l vettä
450 g kotimaista hunajaa
2 sitruunaa
ripaus hiivaa
Kiehauta osa vedestä ja kaada se hunajan päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehu. Lisää haaleaan seokseen hiiva, n. 1/5 tl. Anna käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria.
Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.
Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Re: Sima-topic
Mul on jo pari viikkoa sima käynyt.
+ = +
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan
- soitan kansanradioon
- God of PIF
- Posts: 34147
- Joined: 12 Feb 2008, 19:19
- Location: Aperol Spritzit terassilla
-
- 8k
- Posts: 8864
- Joined: 14 Jan 2019, 15:25
Re: Sima-topic
Teen nyt aluks ihan perussiman kun en jaksanut alkaa hifistelemään. Vettä, kahen sortin sokeria, yks koffin töbö ja sitruunaa.
-
- 8k
- Posts: 8864
- Joined: 14 Jan 2019, 15:25
Re: Sima-topic
Niin ja ripaus hiivaa ja sit ne rushinat pönttöön.uusi kusta wrote: ↑22 Apr 2020, 21:19Teen nyt aluks ihan perussiman kun en jaksanut alkaa hifistelemään. Vettä, kahen sortin sokeria, yks koffin töbö ja sitruunaa.
-
- 8k
- Posts: 8864
- Joined: 14 Jan 2019, 15:25
Re: Sima-topic
LA TIGRE DI ANARCHIA wrote: ↑28 Apr 2010, 15:09Tää vaikuttaa hyvältä!Nekro wrote:Diggaan vitusti ite tehdystä simasta! Tää on nyt jo toinen vuos ku teen inkivääri-simaa tällä reseptillä:
90 g tuoretta inkiväärikasvin juurta
8 l vettä
500 g sokeria
500 g fariinisokeria
1 dl siirappia tai hunajaa
2 sitruunaa
1/2-1 tl hiivaa
Käyttää vuorokauden ennen pullotusta ja sit pitää pulloja huoneenlämmös 2-3 yötä ja sitte heittää jääkaappiin. Aijettä on hyvää!
Re: Sima-topic
- hellästi takaluukkuun pantu koira
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 21990
- Joined: 02 Nov 2014, 19:02
- Location: takaluukku
Re: Sima-topic
tulossa laitoin hunajaakin
- ValtaapitävienAnarkistisetOtteet
- Posts: 155
- Joined: 20 Aug 2006, 23:19
Re: Sima-topic
Pahoittelen jos aihetta on jo käsitelty, mutta mitä mieltä DIY-fariinisokerista?500 g sokeria
500 g fariinisokeria
1 dl siirappia tai hunajaa
Meinaan että jos/kun fariinisokeri=valkoista kidesokeria+siirappia, niin onko oikeesti tolkullista laittaa samaan reseptiin sokrua, fariinisokeria ja siirappia? Eikös vaan sopivat suhdeluvut sokeria+siirappia luulis riittävän?
Ymmärrän kyllä että perinteet velvoittavat jne, mutta onhan toi fariinisokeri ihan älytön tuote..
"Human sacrifice, dogs and cats living together... mass hysteria!"
- Majakan Mario
- säilytän nimimerkinedustani puhtaana
- Posts: 33692
- Joined: 09 Nov 2014, 16:55
- Location: Maakuntakellari
Re: Sima-topic
sama!
- Larissa von Cockström
- Luxus dokaaja
- Posts: 76125
- Joined: 22 Sep 2014, 15:38
- Location: punavihermäkikupla
Re: Sima-topic
Huomen lähtee simat. Ideana laittaa 10l setti, reilu 1,5kg fariinisokeria ja puolisen kiloo hunajaa. Viinihiivalla pikkusen buustia mut ei liikaa ja pulloihin raastettua sitruunankuorta. Saa nähdä, eka kerta kun teen, mut ideoin tommosen.
- superlemmikki
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 29378
- Joined: 21 Nov 2017, 17:56
- Location: Tampere 2001
Re: Sima-topic
Se ois varmaan tosiaan siman aika. Jos vaikka joku 12l tekisi niin riittäisi koko kotiväelle. Hunajasima kiinnostaa
Häiritsevä déjà vu -laskuri 2024: 2 (2023: 10, 2022: 18, 2021:19, 2020:23)
[url=//imgur.com/4inmSsP]
Muista että, et nauti Persus Makeis Sekoomuksesta, vaan se nauttii sinusta. Sinä et syö sitä, vaan se syö sinut.
Re: Sima-topic
Paras sima mulla tuli muutama vuosi sitten, kun oli jäänyt oluen panemisesta yli aika paljon mallasta. Ideana kolmannes sokerista maltaista mäskäämällä, kolmannes fariinisokerista ja kolmanes hunajasta. Sitten aivan armottomasti sitruunankuorta raastettuna ja reippaasti raastettua inkivääriä. Käyttö US-05 -oluthiivalla. Käytin kunnes vahvuus oli noin 3.8% ja sitten pulloon. Vähän kuivempi ja raikkaampi kuin perinteinen makea sima tuli. Aivan verraton janojuoma.
Voisko tätä ehkä aavistuksen sanoa joksikin sima-radleriksi.
Voisko tätä ehkä aavistuksen sanoa joksikin sima-radleriksi.
Re: Sima-topic
Mun 5l sima on käynyt jo ainakin viikon. Laitan pulloihin vielä päiväksi käymään ja perään käymisen pysäyttäjät.
+ = +
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan
Re: Sima-topic
Also voltteja on varmasti.Kukkahattu Viherpiiperö Suvakki wrote: ↑05 May 2021, 14:52Mun 5l sima on käynyt jo ainakin viikon. Laitan pulloihin vielä päiväksi käymään ja perään käymisen pysäyttäjät.
+ = +
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan