Hummus

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Message
Author
User avatar
Metallicanpaljastin
1k
Posts: 1749
Joined: 03 Sep 2008, 18:25
Location: oulu

Re: Hummus

#31 Post by Metallicanpaljastin » 05 May 2015, 18:32

Helpottu kyllä hummuksen tekemiset, kun tajusi alkaa valmistamaan tuon tahininkin itsekseen, eikä säilytellä niitä purnukoita mätänemässä. Paahtaa vaan seesaminsiemenet pannulla ja jauhaa morttelissa öljyn ja suolan kanssa.

User avatar
Rulli Röpeltäjä
8k
Posts: 8437
Joined: 31 Mar 2015, 07:19
Location: yksi netin raaimmista kiusaamissivustoista

Re: Hummus

#32 Post by Rulli Röpeltäjä » 05 May 2015, 18:38

Metallicanpaljastin wrote:Helpottu kyllä hummuksen tekemiset, kun tajusi alkaa valmistamaan tuon tahininkin itsekseen, eikä säilytellä niitä purnukoita mätänemässä. Paahtaa vaan seesaminsiemenet pannulla ja jauhaa morttelissa öljyn ja suolan kanssa.
kertoisitko tarkemmin :tonqe:

User avatar
minerva
jumalainen erhe
Posts: 35752
Joined: 03 Sep 2008, 19:35
Location: Αχίλλειος πτέρνα

Re: Hummus

#33 Post by minerva » 05 May 2015, 18:42

Metallicanpaljastin wrote:Helpottu kyllä hummuksen tekemiset, kun tajusi alkaa valmistamaan tuon tahininkin itsekseen, eikä säilytellä niitä purnukoita mätänemässä. Paahtaa vaan seesaminsiemenet pannulla ja jauhaa morttelissa öljyn ja suolan kanssa.
OT, mut miten ikänä kellään voi jäädä tahinit käyttämättä? :shock: Terveisin, tahiniaddikti
Jare Dille-Nalle wrote:Kaikesta huolimatta Minerva on kuitenkin piinkova sadisti, siitä hän nauttii.
[Image

User avatar
Metallicanpaljastin
1k
Posts: 1749
Joined: 03 Sep 2008, 18:25
Location: oulu

Re: Hummus

#34 Post by Metallicanpaljastin » 05 May 2015, 18:45

manaatti wrote:
Metallicanpaljastin wrote:Helpottu kyllä hummuksen tekemiset, kun tajusi alkaa valmistamaan tuon tahininkin itsekseen, eikä säilytellä niitä purnukoita mätänemässä. Paahtaa vaan seesaminsiemenet pannulla ja jauhaa morttelissa öljyn ja suolan kanssa.
kertoisitko tarkemmin :tonqe:
Vaikkapa näin http://www.daringgourmet.com/2014/05/21 ... ini-paste/. Ite tein tosiaan morttelissa ja helvetin hyvää tuli.

User avatar
Metallicanpaljastin
1k
Posts: 1749
Joined: 03 Sep 2008, 18:25
Location: oulu

Re: Hummus

#35 Post by Metallicanpaljastin » 05 May 2015, 18:50

minerva wrote:
Metallicanpaljastin wrote:Helpottu kyllä hummuksen tekemiset, kun tajusi alkaa valmistamaan tuon tahininkin itsekseen, eikä säilytellä niitä purnukoita mätänemässä. Paahtaa vaan seesaminsiemenet pannulla ja jauhaa morttelissa öljyn ja suolan kanssa.
OT, mut miten ikänä kellään voi jäädä tahinit käyttämättä? :shock: Terveisin, tahiniaddikti
Yleensä käytän tahinia pelkästään hummukseen ja baba ganoushiin ja huomasin, että helpottaa tehdä vaan se määrä, mitä kerralla tarviin.

User avatar
Rulli Röpeltäjä
8k
Posts: 8437
Joined: 31 Mar 2015, 07:19
Location: yksi netin raaimmista kiusaamissivustoista

Re: Hummus

#36 Post by Rulli Röpeltäjä » 05 May 2015, 19:02

Metallicanpaljastin wrote:
manaatti wrote:
Metallicanpaljastin wrote:Helpottu kyllä hummuksen tekemiset, kun tajusi alkaa valmistamaan tuon tahininkin itsekseen, eikä säilytellä niitä purnukoita mätänemässä. Paahtaa vaan seesaminsiemenet pannulla ja jauhaa morttelissa öljyn ja suolan kanssa.
kertoisitko tarkemmin :tonqe:
Vaikkapa näin http://www.daringgourmet.com/2014/05/21 ... ini-paste/. Ite tein tosiaan morttelissa ja helvetin hyvää tuli.
kiitos! hyvä tietää, koska tehosekoitinta ei ole.

vielä noista hummuksen mausteista: ton sivun ohjeessa oli kuminaa ja persiljaa, habibin ohjeessa on juustokuminaa, rosmariinia ja persiljan tilalla basilikaa ja purjoa jne sovelluksia lienee vaikka kuinka

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Hummus

#37 Post by Timo Jutilan maksa » 05 May 2015, 19:09

Mortteli on tosiaan ihan ehdoton. Miten olen selvinnyt kaikki nämä vuodet ilman. Tahini Testilistalle.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

Banana Joe
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 70554
Joined: 18 Mar 2010, 11:18
Location: Babylon

Re: Hummus

#38 Post by Banana Joe » 05 May 2015, 21:19

Aika pitkään nuo tahinit säilyy avattuna. Simppelin salaatinkastikkeen saa tahinista, soijakastikkeesta, sitruunamehusta ja vedestän
Image

User avatar
ahh, yes yes
3k
Posts: 3768
Joined: 25 Aug 2011, 11:33
Location: pyörä kellari

Re: Hummus

#39 Post by ahh, yes yes » 05 May 2015, 22:11

Banana Joe wrote:Aika pitkään nuo tahinit säilyy avattuna.
Juuh, ei ole itselläni huonontunut vaikka tuota menee n. purnukka per 4kk.

User avatar
Rulli Röpeltäjä
8k
Posts: 8437
Joined: 31 Mar 2015, 07:19
Location: yksi netin raaimmista kiusaamissivustoista

Re: Hummus

#40 Post by Rulli Röpeltäjä » 06 May 2015, 13:15

egyptiläisen ohjeistuksen mukaan meni juustokuminaa, rosmariinia, tuoretta basilikaa ja purjoa =D>

User avatar
saastainen hymyilijä
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28184
Joined: 17 Jan 2005, 17:56
Location: matusfääri

Re: Hummus

#41 Post by saastainen hymyilijä » 09 May 2015, 13:58

tahinia leivän päälle :thumbleft:

eri nimimerkki

Re: Hummus

#42 Post by eri nimimerkki » 09 May 2015, 14:37

renos wrote:tahinia leivän päälle :thumbleft:
Tahini + hunaja rapsakaksi paahdetun (mielellään pannulla voissa) paahtoleivän päällä =P~

User avatar
mutavelho
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12474
Joined: 14 Mar 2004, 00:54

Re: Hummus

#43 Post by mutavelho » 09 May 2015, 14:39

Huh pelkkä ajatus kotitekoisesta tahinista =P~
It shouldn't just be one person in the crowd's responsibility to deal with fuckers.

User avatar
calico
3k
Posts: 3519
Joined: 28 Jan 2010, 09:54

Re: Hummus

#44 Post by calico » 17 May 2015, 17:23

Tein vaihteeksi, harmi ettei tota kai saa syödä suoraan kulhosta :D
I Delete

Weird Al Zyskowicz
Uskoasiain auktoriteetti
Posts: 51065
Joined: 12 Mar 2005, 01:17
Location: Taistolaisten ikeen alla

Re: Hummus

#45 Post by Weird Al Zyskowicz » 18 May 2015, 01:50

Eilen tuli kyhättyä hummusta ja voi hemmets, että on hyvää. Valkosipulia, jeeraa, paprikajauhetta & cayennepippuria ja persiljaa pistin sekaan, sitruunamehua reiluhkosti.

Post Reply