Hummus

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Message
Author
Nachopeltikii
9k
Posts: 9129
Joined: 25 Apr 2006, 20:27

Re: Hummus

#46 Post by Nachopeltikii » 18 May 2015, 02:36

Jos teet hummusta kuivatuista kikherneistä, laita lioitusveteen ripaus soodaa, pehmentää niitä enemmän!

Ja itselle ainoaan oikeaan hummukseen kuuluu:
Kikherne
Valkosipuli
Tahini
Sitruunamehu
Tilkka vettä +
Jeeraa ehkä hitusen
Paprikamaustetta koristeeksi

User avatar
Heissan vaan!
life style guru
Posts: 78135
Joined: 20 May 2012, 21:27
Location: ihan raivona täällä

Re: Hummus

#47 Post by Heissan vaan! » 31 Jan 2017, 12:31

Pistin muusit tekeytymään, saa nähä uppoaako taas. Ainakin Lidlin versio meni kännipajareissa hyvin alas :P
Image
Image

User avatar
saastainen hymyilijä
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28196
Joined: 17 Jan 2005, 17:56
Location: matusfääri

Re: Hummus

#48 Post by saastainen hymyilijä » 31 Jan 2017, 12:43

hemmetti ku on vuoden verran venannu kaapissa kreikkalaisia luomukikuja. taipuiskohan ne edes hummukseksi? :|

User avatar
Heissan vaan!
life style guru
Posts: 78135
Joined: 20 May 2012, 21:27
Location: ihan raivona täällä

Re: Hummus

#49 Post by Heissan vaan! » 31 Jan 2017, 12:49

saastainen hymyilijä wrote:hemmetti ku on vuoden verran venannu kaapissa kreikkalaisia luomukikuja. taipuiskohan ne edes hummukseksi? :|
Miksi ihmeessä ei?
Image
Image

User avatar
saastainen hymyilijä
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28196
Joined: 17 Jan 2005, 17:56
Location: matusfääri

Re: Hummus

#50 Post by saastainen hymyilijä » 31 Jan 2017, 12:57

manifestoituu makrotasolla wrote:
saastainen hymyilijä wrote:hemmetti ku on vuoden verran venannu kaapissa kreikkalaisia luomukikuja. taipuiskohan ne edes hummukseksi? :|
Miksi ihmeessä ei?
menee noi kuivatuotteetkin vanhaksi elikkäs eivät enää pehmene kunnolla liotuksessa.

epäpoliittinen mussolini
King of PIF
King of PIF
Posts: 15790
Joined: 22 Oct 2012, 22:45
Location: Finishing My Business In Burma

Re: Hummus

#51 Post by epäpoliittinen mussolini » 31 Jan 2017, 12:58

saastainen hymyilijä wrote:
manifestoituu makrotasolla wrote:
saastainen hymyilijä wrote:hemmetti ku on vuoden verran venannu kaapissa kreikkalaisia luomukikuja. taipuiskohan ne edes hummukseksi? :|
Miksi ihmeessä ei?
menee noi kuivatuotteetkin vanhaksi elikkäs eivät enää pehmene kunnolla liotuksessa.
keitä pidempään
salaattisilppua tiskialtaassa ja rotuoppimummo

User avatar
Heissan vaan!
life style guru
Posts: 78135
Joined: 20 May 2012, 21:27
Location: ihan raivona täällä

Re: Hummus

#52 Post by Heissan vaan! » 31 Jan 2017, 13:00

backstage-tyyppinen ihminen wrote:
saastainen hymyilijä wrote:
manifestoituu makrotasolla wrote:
saastainen hymyilijä wrote:hemmetti ku on vuoden verran venannu kaapissa kreikkalaisia luomukikuja. taipuiskohan ne edes hummukseksi? :|
Miksi ihmeessä ei?
menee noi kuivatuotteetkin vanhaksi elikkäs eivät enää pehmene kunnolla liotuksessa.
keitä pidempään
Jaa ok ok, enpä tienny enkä oo ikinä niin pitkään hillonnu mitään ettei olis pehmenny.
Image
Image

User avatar
saastainen hymyilijä
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28196
Joined: 17 Jan 2005, 17:56
Location: matusfääri

Re: Hummus

#53 Post by saastainen hymyilijä » 08 Feb 2017, 14:04

nyt o kikut keittymässä saas nähä mitä tapahtuu :bounce:

User avatar
aivot ja maksa ym.
mummos vs punkkars
Posts: 44993
Joined: 19 Jul 2012, 23:00

Re: Hummus

#54 Post by aivot ja maksa ym. » 08 Feb 2017, 14:38

Kyllähän kuivapavut voi kivettyä kaapissa vaikka kymmenen vuotta ja olla silti ihan ok käytettäväksi kun vaan keittää ja keittää

User avatar
saastainen hymyilijä
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28196
Joined: 17 Jan 2005, 17:56
Location: matusfääri

Re: Hummus

#55 Post by saastainen hymyilijä » 08 Feb 2017, 14:41

manga tyttö wrote:Kyllähän kuivapavut voi kivettyä kaapissa vaikka kymmenen vuotta ja olla silti ihan ok käytettäväksi kun vaan keittää ja keittää
ootko kokeillu?

User avatar
saastainen hymyilijä
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28196
Joined: 17 Jan 2005, 17:56
Location: matusfääri

Re: Hummus

#56 Post by saastainen hymyilijä » 08 Feb 2017, 14:42

saastainen hymyilijä wrote:nyt o kikut keittymässä saas nähä mitä tapahtuu :bounce:
näistähän tuli ihan hyviä! :prayersmoker:

User avatar
aivot ja maksa ym.
mummos vs punkkars
Posts: 44993
Joined: 19 Jul 2012, 23:00

Re: Hummus

#57 Post by aivot ja maksa ym. » 08 Feb 2017, 14:42

saastainen hymyilijä wrote:
manga tyttö wrote:Kyllähän kuivapavut voi kivettyä kaapissa vaikka kymmenen vuotta ja olla silti ihan ok käytettäväksi kun vaan keittää ja keittää
ootko kokeillu?
Olen

User avatar
Heissan vaan!
life style guru
Posts: 78135
Joined: 20 May 2012, 21:27
Location: ihan raivona täällä

Re: Hummus

#58 Post by Heissan vaan! » 08 Feb 2017, 14:43

saastainen hymyilijä wrote:
saastainen hymyilijä wrote:nyt o kikut keittymässä saas nähä mitä tapahtuu :bounce:
näistähän tuli ihan hyviä! :prayersmoker:
Image
Image
Image

User avatar
saastainen hymyilijä
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28196
Joined: 17 Jan 2005, 17:56
Location: matusfääri

Re: Hummus

#59 Post by saastainen hymyilijä » 08 Feb 2017, 14:45

manifestoituu makrotasolla wrote:
saastainen hymyilijä wrote:
saastainen hymyilijä wrote:nyt o kikut keittymässä saas nähä mitä tapahtuu :bounce:
näistähän tuli ihan hyviä! :prayersmoker:
Image
ei vaan oo tahinia että sais homokset tulille.

Image

User avatar
saastainen hymyilijä
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28196
Joined: 17 Jan 2005, 17:56
Location: matusfääri

Re: Hummus

#60 Post by saastainen hymyilijä » 08 Feb 2017, 14:49

manga tyttö wrote:
saastainen hymyilijä wrote:
manga tyttö wrote:Kyllähän kuivapavut voi kivettyä kaapissa vaikka kymmenen vuotta ja olla silti ihan ok käytettäväksi kun vaan keittää ja keittää
ootko kokeillu?
Olen
älä narraa.
"Hard-to-cook" beans... are normal when harvested, but become resistant to softening when they're stored for a long time -- months -- at warm temperatures and high humidities. This resistance results from a number of changes in bean cell walls and interiors, including the formation of woody lignin, the conversion of phenolic compounds into tannins that cross-link proteins to form a water-resistant coating around the starch granules. There's no way to reverse these changes and make hard-to-cook beans as soft as regular beans. And there's no way to spot them before cooking. Once cooked, they're likely to be smaller than normal and so may be picked out before serving.

Post Reply