Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Niin ja nythän on tietenkin Margherita-maanantai. Iltapalaksi tuollaisen jos paistais ja katselisi sitten Suomen peliä.
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Taikinat kiinnostavat suuresti ja nyt pistin tekeille bigan.
https://pizzanpaistajat.fi/biga-aromikarryt/Lyhyesti sanottuna biga on esitaikina, kuin myös sukulaisensa poolish ja tavallaan myös suomalainen raski. Kaikkien erilaisten esitaikinoiden (eng. preferment) kantava ajatus on sama: Taikina leivotaan kahdessa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa osa aineista sekoitetaan esitaikinaksi, jota fermentoidaan sopivan maun ja rakenteen aikaansaamiseksi. Tämän jälkeen esitaikina leivotaan taikinaksi lisäämällä siihen loput aineista.
Spoiler:
Spoiler:
- hellan lettas
- 4k
- Posts: 4237
- Joined: 01 Nov 2016, 12:09
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Miten biga eroaa poolishista? Vai onko sama?
Edit: jahas näyttäisi olevan bigassa vähemmän vettä ja pidempi kylmäkohotus ainakin.
Edit: jahas näyttäisi olevan bigassa vähemmän vettä ja pidempi kylmäkohotus ainakin.
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Lasken tässä taas päiviä siihen kun alkaa kuukauden kestävä totaalinen vitun pizzasota.
- sössön sössön
- Matti Partanen
- Posts: 57219
- Joined: 19 Mar 2014, 14:16
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
taidan reenailla kiekon rillailua kunhan pääsen tonne mestoille
om shanti shanti shanti
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Jauhovarastoja täytelty, juurta on pidetty hyvänä, kohta mennään.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Jatkuvassa pizzojen paistamisessa ei ole mitään väärää.
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Tommosen vinkkasin jo toisaalla hauberille mutta jos leivonta-alusta ken on miettinyt niin tässä olis aika kova.
https://matiketo.fi/tuote/alusta
Muutaman viikon ollut itsellä tuollainen käytössä metrin levyisenä ja tulihan tuolla ihan uudenlaista helppoutta näihin hommiin mökillä.
https://matiketo.fi/tuote/alusta
Muutaman viikon ollut itsellä tuollainen käytössä metrin levyisenä ja tulihan tuolla ihan uudenlaista helppoutta näihin hommiin mökillä.
Spoiler:
Spoiler:
- ahh, yes yes
- 3k
- Posts: 3767
- Joined: 25 Aug 2011, 11:33
- Location: pyörä kellari
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Pizza diavola tyylinen homma, jossa vähän mausteisempi tomaattikastike ja aji cristal -chiliä sekä salamia. Tämä onnistui niin hyvin, että tein uudestaan heti seuraavana päivänä.
Saan paistettua pizzan alapuolelta mukavan laikukkaaksi kotiuunissa, mutta päällipuolelta torchaus ei vaan onnistu ilman, että kaikki muu menee pieleen. Jos hankkisi Oonin tuolle kasvimaalle...
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Noi on helposti liikuteltavia ja myös Karukin menee varsin pieneen tilaan kuljetuksen ajaksi.
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Tuollainen pikkanen pizza carbonaran tyyppinen päätyi lautaselle.
Just passeli kypsyys tuli munille, sai joitain keltuaisen tippoja kuivailla reunoilla lautaselta. Munat tietenkin paikallisen luomutilan kanalasta eli herkkua jo sinällään. käppäversio toki muuten koska pekoni markettipekonia mitä nyt sattui saamaan. Hyvää silti.
Just passeli kypsyys tuli munille, sai joitain keltuaisen tippoja kuivailla reunoilla lautaselta. Munat tietenkin paikallisen luomutilan kanalasta eli herkkua jo sinällään. käppäversio toki muuten koska pekoni markettipekonia mitä nyt sattui saamaan. Hyvää silti.
Spoiler:
Spoiler:
- king fausto
- 9k
- Posts: 9694
- Joined: 22 Jul 2009, 16:52
- Location: Helsinki
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
tuli tehtyä pitkästä aikaa muutama pizza, tällä kertaa kutakuinkin tällä reseptillä: https://www.tuba.fi/2016/06/pizza-la-pizza-ja-pitsa/.
ens kerralla vois miettiä tota peltipizzaa...
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Margherita ja herkkusieni valkosipuliöljyllä
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Arkipizza. Kohotusta yhteensä n.1,5h, vaivattu mäiskimällä ja jauhoina rainbow puolikarkeat vehnäjauhot.
- Santeri Endman
- Matti Partanen
- Posts: 59919
- Joined: 18 Nov 2018, 18:55
Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset
Y L EI OO NL