Totaalisen oikeat pizza-ainekset

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Erikoistutkija Hauberi
ex-Demla nyk. psychonaut
Posts: 34607
Joined: 19 May 2010, 12:35
Location: On the hill, by the sea

Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1 Post by Erikoistutkija Hauberi » 17 Dec 2014, 16:15

Elikkäs nytten tuli hinku tehdä himassa kunnon lettua. Mistä saan:

-molino caputo tipo 00 -jauhoja
-san marzano tomaatteja punrussa

ev oliiviöljyä, kunnon mozzarellaa, tuoretta basilikaa, merisuolaa, oreganoa löytyy kaupoista kyllä.
Protein - Water - Liquor

User avatar
Pete TNT
PIF-harrastaja
Posts: 109677
Joined: 14 Sep 2006, 20:48

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#2 Post by Pete TNT » 17 Dec 2014, 16:17

Hyvä otsikko
Suvelan Sulttaani wrote: rocknrollin tarkoitus on scream and shout ja pitää siinä sivussa good time!

User avatar
Del Griffith
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 84500
Joined: 22 Dec 2008, 15:50
Location: 129 W. 81st St

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#3 Post by Del Griffith » 17 Dec 2014, 16:18

Vituttaa kun usein ei pysy tekee himassa pizzaa kun ei saa tipu-jauhoja :x :o
Populaarimusiikin henkinen viisari.

User avatar
Erikoistutkija Hauberi
ex-Demla nyk. psychonaut
Posts: 34607
Joined: 19 May 2010, 12:35
Location: On the hill, by the sea

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#4 Post by Erikoistutkija Hauberi » 17 Dec 2014, 16:21

Haluan nytten testata että millaista tulee kun veivataan pohjaan tasan oikea sitko tolla luigien erikoispulverilla. Ja onko nuissa tomaateissa prikulleen oikea happamuus kieltä sivelemässä.

En tee himassa enää letun lettua ennenkus nämä ainekset ovatten tassussa. Yhden nettikaupan löysin, mutta toimittavat vain Americaan ynnä Canadaan. Sielt ois saanu kyllä nätin paketin missä ois jauhojen ja tomaattien lisäksi ollut pottu toscanalaista ev oliiviöljyä ja vihta sisilialaista oreganoa.
Protein - Water - Liquor

User avatar
soitan kansanradioon
God of PIF
God of PIF
Posts: 34147
Joined: 12 Feb 2008, 19:19
Location: Aperol Spritzit terassilla

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#5 Post by soitan kansanradioon » 17 Dec 2014, 16:25

Koska tulee eka "tripla ananas" -kommentti?

User avatar
Lissu
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 14539
Joined: 10 Oct 2008, 18:35
Location: Turku

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#6 Post by Lissu » 17 Dec 2014, 16:29

Tripla ananas

User avatar
Erikoistutkija Hauberi
ex-Demla nyk. psychonaut
Posts: 34607
Joined: 19 May 2010, 12:35
Location: On the hill, by the sea

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#7 Post by Erikoistutkija Hauberi » 17 Dec 2014, 16:31

Nytten löysin semmoisen vinkin että pitäis käyttää oluthiivaa tohon taikinaan. Pizzapohjaspecialist Timo Jutilan Joulukäntty vois tulla vähän kertomaan vinkkejä.
Protein - Water - Liquor

User avatar
Hikinen Möhömaha
Gentlemanne
Posts: 64113
Joined: 26 Aug 2006, 04:21
Location: Yläpuolellanne

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#8 Post by Hikinen Möhömaha » 17 Dec 2014, 16:47

Muista sitten antaa taikinan nousta muutaman päivän.
"Enemies of metal, your death is our reward!"

User avatar
Erikoistutkija Hauberi
ex-Demla nyk. psychonaut
Posts: 34607
Joined: 19 May 2010, 12:35
Location: On the hill, by the sea

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#9 Post by Erikoistutkija Hauberi » 17 Dec 2014, 16:56

Tämmöisen vinkityksen löysin tuohon pohjaan:
Well, in Italy we use brewer's yeast to make pizza, on the contrary for sweet we use some baking/soda yeast powder (as is) and for bread we use as well brewer's yeast.

So, yes, the yeast used for Pizza and for bread are the same.

For a good recipe, in plain English (sorry mine is not so good), this is a correct recipe I found:

the most important ingredient is the brewer's yeast. You have to try to find it… you can also use the powder (barm) type but the brewer's yeast is the best.
first of all you have to take a big cup (like the one for the milk) and fill it with hot water and then put inside the hot water the brewer's yeast 25g (in Italy the standard ins 2 pieces 25g). with a little spoon mix slowly in order to completely melt the brewer's yeast inside the hot water. Add a little spoon of sugar and mix again
prepare in a big bowl 500g of flour (in Italy we have two type of flour, the type “00” that is better for the cake and the sweets in general and the type “0” that is the best for pizza try to find this type (“00”) add half table spoon of salt (mix) and two table spoon of extra virgin olive oil.
add a half glass of good with wine and the melted brewer's yeast
start (with your hands) mix the flour and the other ingredients inside the bowl for, at least, for 5 ÷ 8 minutes… at the end of the work you'll have a ball of “pasta di pizza” (around one kg.)
now you have two choices: the first is to cover with a transparent film and put inside the TURNED OFF oven and left for 4 hours (20°C) the second is to put the bowl (suitable for the temperature of 60°C) inside the oven @ 60°C for 2 hours.
when the fermentation will finish then take the “increased pasta ball” and work it with your hands for 2 minutes
divide the pasta in little ball around 235 ÷ 250 g ( I try to exact divide the pasta in 4 parts) and every ball will be one pizza
start spread the pasta with the hands first and after with the mattarello (Italian piece of wood suitable for this kind of work) in order to obtain the thin circle to put inside you circular baking-pan (30 ÷ 35 cm)
find a good Italian tomatoes sauce and add it a table spoon of olive oil, salt a little bit and a good spoon of origanum (mix)… start to put the tomato on the thin pasta circle 3 table spoon for each
find a good Italian mozzarella… I use to press the mozzarella with a tool that make me possible to eliminate a little bit the water… but also if you cut it with a knife in little pieces will be ok. One mozzarella (125 g) for one pizza (more or less) distribute it on over the tomato on the thin pasta circle
start your oven ad put it at 250°C (the maximum you can)
when the oven is ready put the pizza inside and cook it for, about 10 minutes.
Protein - Water - Liquor

User avatar
ahh, yes yes
3k
Posts: 3767
Joined: 25 Aug 2011, 11:33
Location: pyörä kellari

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#10 Post by ahh, yes yes » 17 Dec 2014, 17:29

Prismoista saa ainakin Mutin San Marzano-juttuja:
https://www.foodie.fi/#!/entry/8005110060083

Muistaakseni hyllyssä oli myös jotain toista, mutta en löytänyt netistä :dontknow:

User avatar
Muukalaiset täältä pois
...kaikki...
Posts: 55948
Joined: 28 Oct 2005, 21:00
Location: Me ollaan suomalaisia.

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#11 Post by Muukalaiset täältä pois » 17 Dec 2014, 17:32

Erikoistutkija Hauberi wrote:-molino caputo tipo 00 -jauhoja
En tiedä tosta merkistä mutta tipo 00 jauhoja on myyty ainakin Stockalla, jossain Lidleissä (en oo nähnyt mutta kuulemma joku "luomujauho") ja Hakaniemen hallissa (en oo kyllä tosta varma onko pizzajauhoja vai pelkästään keksijauhoja)
-san marzano tomaatteja punrussa
Esim. Muttilta tosiaan löytyy tai sit ostat Dunne-tomaatteja ja laitat ite purnuun.
Jawohl! Katkase.

User avatar
Erikoistutkija Hauberi
ex-Demla nyk. psychonaut
Posts: 34607
Joined: 19 May 2010, 12:35
Location: On the hill, by the sea

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#12 Post by Erikoistutkija Hauberi » 17 Dec 2014, 17:33

ahh, yes yes wrote:Prismoista saa ainakin Mutin San Marzano-juttuja:
https://www.foodie.fi/#!/entry/8005110060083

Muistaakseni hyllyssä oli myös jotain toista, mutta en löytänyt netistä :dontknow:
tänks!
Protein - Water - Liquor

User avatar
Muukalaiset täältä pois
...kaikki...
Posts: 55948
Joined: 28 Oct 2005, 21:00
Location: Me ollaan suomalaisia.

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#13 Post by Muukalaiset täältä pois » 17 Dec 2014, 17:37

Tosta taikina hommasta sen verran, että kun pizzataikinassa tarkoitus on kehittää sitkoa eli gluteenirihmastoja, jotka muodostuvat molekyylien tarttuessa toisiinsa, niin kannattaa vähän funtsia mikä vaikutus öljyn lisäämisellä on tähän tarttumis hommaan.
Jawohl! Katkase.

Auto-MZA
YOUNG SKINHEAD
Posts: 5163
Joined: 01 Sep 2007, 13:30
Location: HELSINKI

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#14 Post by Auto-MZA » 17 Dec 2014, 17:42

Hikinen Möhömaha wrote:Muista sitten antaa taikinan nousta muutaman päivän.
lol

User avatar
Mauski Peltonen
pinkki ääshöyli
Posts: 2296
Joined: 30 Jul 2013, 22:20
Location: 00940

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#15 Post by Mauski Peltonen » 17 Dec 2014, 17:46

lidlistä saa 00-luomujauhoja, erittäin pätevää.
Image

Post Reply