Totaalisen oikeat pizza-ainekset

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Heitä sikaa/filth
silkkaa pekonia
Posts: 66112
Joined: 20 May 2011, 13:09
Location: vt 9

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1096 Post by Heitä sikaa/filth » 06 Aug 2019, 20:35

Timo Jutilan maksa wrote:
06 Aug 2019, 20:15
mukava blackface äijä wrote:
06 Aug 2019, 19:30
Edelleenkin paras täytekombo minkä pitsaan voi tunkea on:
-el paso fajitas mausteella maustettu naudan jauheliha 400g
-supermakea amerikan maustekurkku
-turkinpippurit paloiteltuna päälle
-juustoa alle 200g sekä päälle mozzarella murusteltuna
-tuoretta valkosibaletta paiston jälkeen niin sootanasti
Erikoistutkija Hauberi wrote:
18 Dec 2014, 13:39
Tuol on toi täytekeskustelu toisaalla. :x
+ vittu mikä postaus muutenkin
Image

LAGRANGE POINTS
Spoiler:
Image

User avatar
Hardcore-Mummo
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 44162
Joined: 19 Nov 2009, 17:24
Location: Excrement Defermentation

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1097 Post by Hardcore-Mummo » 12 Aug 2019, 08:23

Menin väärään lähikauppaan ostoksille ja siellä olikin tarjolla vain oldies goldies Myllyn Paras Pizzajauhoja ja laiskuuksissani ostin sitten niitä. Tulihan tästä "ihan syötävää" mutta voi saatana mitä abc-sämpylää oli maku normikokkauksiin verrattuna. :x :oops:
Meno on ku mählyssä, on käppyrää ja kaavioo
ImageImageImage

User avatar
raju röllykkä
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 19045
Joined: 06 Sep 2015, 22:19

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1098 Post by raju röllykkä » 16 Aug 2019, 19:52

tää tyyppi on ilmeisesti ihan kunnon Napoli pizzan paistaja äiä, jolta vinkit miten voisi kotona onnistua pizzahommat. menee testiin huomenna

User avatar
ahh, yes yes
3k
Posts: 3768
Joined: 25 Aug 2011, 11:33
Location: pyörä kellari

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1099 Post by ahh, yes yes » 22 Sep 2019, 17:40

Image

User avatar
ahh, yes yes
3k
Posts: 3768
Joined: 25 Aug 2011, 11:33
Location: pyörä kellari

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1100 Post by ahh, yes yes » 22 Sep 2019, 17:45

Sovelsin tosta Luigin videosta hieman lisää kosteutta pizzapohjaan, koska kotiuunin pidempi paistoaika kuivattaa. Aiemmin ollut 60% jauhoja, 40% vettä. Nyt laitoin 42% vettä ja 58% jauhoja... Lisäksi laitoin taikinaan hieman oliiviöljyä, jota en ole hetkeen tehnyt.

Toinen pizza onnistui pohjaltaan paremmin kuin kuvan versio. Nimittäin kuvan pizzaa paistoin 5min uunin pohjalla olevan pellin päällä, otin pizzan ulos ja laitoin grillivastukset kuumenemaan, jonka jälkeen uunitin vielä 2,5min ajan. Juuston sulamis- ja reunan kärähtämisaste ovat hyvät, mutta taikina jäi aavistuksen vetiseksi. Ehkä voisi kokeilla taas tipauttaa kosteusprosenttia alaspäin tämän paistoaikakikkailun myötä.

Mozzarellana perus puhvelia, tomaattikastikkeena San Marzano -tomaattia ja basilikana itsekasvatettua peruskamaa. Ensi kesänä isolehtistä napolilaista basilikaa tulemaan niin alkaa tapahtua.

User avatar
hellan lettas
4k
Posts: 4239
Joined: 01 Nov 2016, 12:09

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1101 Post by hellan lettas » 23 Sep 2019, 12:39

Nämä hyväksi havaittu
Image

User avatar
delirium8
puutarha-agitaattori
Posts: 21855
Joined: 17 May 2004, 10:12
Location: pellolla

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1102 Post by delirium8 » 26 Sep 2019, 21:17

^Kyllä, noi ja ne vihreät!

Weird Al Zyskowicz
Uskoasiain auktoriteetti
Posts: 51065
Joined: 12 Mar 2005, 01:17
Location: Taistolaisten ikeen alla

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1103 Post by Weird Al Zyskowicz » 27 Sep 2019, 18:33

Vain niitä vihreitä olen käyttänyt ja hyviä ovat. Manitoba cream lähtee testiiin, noilla hienoilöa jauhoilla ja pizzakivellä kun saa ihan törkeän hyvää leipää/sämpylöitä myös.

User avatar
delirium8
puutarha-agitaattori
Posts: 21855
Joined: 17 May 2004, 10:12
Location: pellolla

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1104 Post by delirium8 » 27 Sep 2019, 20:00

Oon päätynyt laittamaan noin puolet violetteja ja puolet vihreitä ja hyvin on toiminut sillain.

User avatar
ahh, yes yes
3k
Posts: 3768
Joined: 25 Aug 2011, 11:33
Location: pyörä kellari

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1105 Post by ahh, yes yes » 29 Sep 2019, 20:49

Peliä, peliä

Image

Minister of pizza and beer
4k
Posts: 4625
Joined: 15 Jul 2011, 13:12

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1106 Post by Minister of pizza and beer » 19 Nov 2019, 20:33

Ostin kaupasta artisokan sydämiä säilöttynä. Aattelin tehdä vege Quattro Stagionin. Vähän kyllä epäilyttää koko artisokka, voiko ton näkönen homma maistua hyvältä? En yhtää tiiä, mitä odottaa.

User avatar
ahh, yes yes
3k
Posts: 3768
Joined: 25 Aug 2011, 11:33
Location: pyörä kellari

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1107 Post by ahh, yes yes » 19 Nov 2019, 20:40

Tykkään pizzasta wrote:
19 Nov 2019, 20:33
Ostin kaupasta artisokan sydämiä säilöttynä. Aattelin tehdä vege Quattro Stagionin. Vähän kyllä epäilyttää koko artisokka, voiko ton näkönen homma maistua hyvältä? En yhtää tiiä, mitä odottaa.
Tervetuloa keskustelemaan totaalisen oikeista pizza-aineista, mutta tämä ei ole mikään tutustun artisokkaan -ketju.

User avatar
Burzum/Kent
6k
Posts: 6605
Joined: 03 May 2006, 17:40

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1108 Post by Burzum/Kent » 19 Nov 2019, 21:49

Vähän kerettiläinen tunnustus tähän, mutta parin kuukauden ajan on pizzat olleet kunnon läskejä og pannupizzoja :P

User avatar
ahh, yes yes
3k
Posts: 3768
Joined: 25 Aug 2011, 11:33
Location: pyörä kellari

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1109 Post by ahh, yes yes » 20 Nov 2019, 07:48

Justus wrote:
19 Nov 2019, 21:49
Vähän kerettiläinen tunnustus tähän, mutta parin kuukauden ajan on pizzat olleet kunnon läskejä og pannupizzoja :P
Mä oon tehny kerran tällä reseptillä, jossa käytetään valurautapannua:
https://www.seriouseats.com/recipes/201 ... ecipe.html

Oli taivaallista!

User avatar
delirium8
puutarha-agitaattori
Posts: 21855
Joined: 17 May 2004, 10:12
Location: pellolla

Re: Totaalisen oikeat pizza-ainekset

#1110 Post by delirium8 » 20 Nov 2019, 08:37

äää wrote:
16 Aug 2019, 19:52
tää tyyppi on ilmeisesti ihan kunnon Napoli pizzan paistaja äiä, jolta vinkit miten voisi kotona onnistua pizzahommat. menee testiin huomenna
Mä tein tällä ohjeella kanssa ja ihan hyvin toimi, paitsi että mun täytyy varmaan ihan oman mukavuuden vuoksi nostetella nää jossain erillisissä kupeissa kuten ennenkin koska mulla ihan aina taikina takertuu johonkin kiinni nostatuksessa.

Post Reply