Ruokien ja juomien oma alue.
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
-
Jane
- yv-tarkastaja
- Posts: 29457
- Joined: 05 Mar 2004, 15:17
- Location: Tampere
#1516
Post
by Jane » 14 Sep 2021, 18:16
Leper wrote: ↑04 Aug 2021, 14:33
Margherita ja herkkusieni valkosipuliöljyllä
näyttää OIKEALTA. Oliko pitsauunissa tehty?
mä testasin eilen fazerin valmispullaa. oikein hyvin toimi. Tosin normi uuni :/
vähän kauemmin olisi voinut paistaa mutta pohjasta tuli niin ohut että pelkäsin ettei pitsasta jää muuta kuin reunat jäljelle
Ei katkerana, mutta yhteiskuntaan pettyneenä.
-
same rules apply
- Matti Partanen
- Posts: 52316
- Joined: 10 Nov 2007, 15:29
- Location: bat shit city's secret beach
#1517
Post
by same rules apply » 14 Sep 2021, 18:50
mikäs on paras kuiva mozzarella jenkkityyppiseen pizzaan? ainakin mozzarella-juustoraasteita löytyy monelta valmistajalta, mutta mikä kannattaa valita?
-
Leper
- God of PIF
- Posts: 35004
- Joined: 22 Sep 2011, 13:26
- Location: Menokatu
#1518
Post
by Leper » 14 Sep 2021, 19:52
Jane wrote: ↑14 Sep 2021, 18:16
näyttää OIKEALTA. Oliko pitsauunissa tehty?
Oonissa joo tehty.
-
Minister of pizza and beer
- 4k
- Posts: 4628
- Joined: 15 Jul 2011, 13:12
#1519
Post
by Minister of pizza and beer » 19 Sep 2021, 16:31
Keksikääs pixxaihmiset mun pizzainstalle nimi. Aiempi on Bergman-punkjohdannainen, nii ei oikein tunnu hyvältä
Tarkotus olis joskus tulevaisuudessa tehdä punkkeikkojen yhteydessä vähäsen pizzua, niin punk- ja pizzakulttuurin yhteenliittävä nimi olis upea.
Tähän mennessä ehdotettuja mm.:
- Jäähyväiset pizzoille
- Slice Cube
- Out of pizza
-
Sergio Pissahätä
- Matti Partanen
- Posts: 44032
- Joined: 07 Feb 2016, 16:27
- Location: Tartolaisen ekohostellin trancevessa
#1524
Post
by Sergio Pissahätä » 18 Oct 2021, 15:28
tänään muutaman vuoden tauon jälkeen uusi yritys Totaalisen Oikean Pizzan valmistukseen, uusimpina aseina nuo italian Veijon 00-jauhot ja tiilistä muurattu leivari. Täytteiksi tomaattikastiketta ja mozzarellaa, ehkä vähän oliiveja kanssa, koska kerettiläisyys on se juttu.
Mopo kärsi vaurioita.
olin menossa aamuyhdeksältä kännissä pissalle
Trollface-mies wrote: ↑13 Feb 2022, 14:34
Tää kansakunta on saatana moraalisesti vararikossa.
-
ahh, yes yes
- 3k
- Posts: 3768
- Joined: 25 Aug 2011, 11:33
- Location: pyörä kellari
#1525
Post
by ahh, yes yes » 18 Oct 2021, 15:55
Sergio Pissahätä wrote: ↑18 Oct 2021, 15:28
tänään muutaman vuoden tauon jälkeen uusi yritys Totaalisen Oikean Pizzan valmistukseen, uusimpina aseina nuo italian Veijon 00-jauhot ja tiilistä muurattu leivari. Täytteiksi tomaattikastiketta ja mozzarellaa, ehkä vähän oliiveja kanssa, koska kerettiläisyys on se juttu.
Tie erinomaiseen pizzaan on kivinen ja nöyryyttävä, mutta matkalla saa onneksi syödä kuitenkin aika hyvää pizzaa. Toivottavasti taikinaresepti on hyvä, se on kaiken A ja O!
Saako leivinuuniin miten kovat lämmöt? Sinänsä voisin kuvitella sen olevan ihan hyväkin kun pizzaa voi helposti liikutella paiston aikana ja lisäksi varaa lämpöä, jolloin pohjaakin saa kärtsättyä. Omalla pizzapolullani kehitys on stopannut nimenomaan uunin rajoitteisiin... Harkitsen josko ostaisi kasvimaalle Oonin
-
Sergio Pissahätä
- Matti Partanen
- Posts: 44032
- Joined: 07 Feb 2016, 16:27
- Location: Tartolaisen ekohostellin trancevessa
#1526
Post
by Sergio Pissahätä » 18 Oct 2021, 16:02
ahh, yes yes wrote: ↑18 Oct 2021, 15:55
Sergio Pissahätä wrote: ↑18 Oct 2021, 15:28
tänään muutaman vuoden tauon jälkeen uusi yritys Totaalisen Oikean Pizzan valmistukseen, uusimpina aseina nuo italian Veijon 00-jauhot ja tiilistä muurattu leivari. Täytteiksi tomaattikastiketta ja mozzarellaa, ehkä vähän oliiveja kanssa, koska kerettiläisyys on se juttu.
Tie erinomaiseen pizzaan on kivinen ja nöyryyttävä, mutta matkalla saa onneksi syödä kuitenkin aika hyvää pizzaa. Toivottavasti taikinaresepti on hyvä, se on kaiken A ja O!
Saako leivinuuniin miten kovat lämmöt? Sinänsä voisin kuvitella sen olevan ihan hyväkin kun pizzaa voi helposti liikutella paiston aikana ja lisäksi varaa lämpöä, jolloin pohjaakin saa kärtsättyä. Omalla pizzapolullani kehitys on stopannut nimenomaan uunin rajoitteisiin... Harkitsen josko ostaisi kasvimaalle Oonin
kyllä saa melkoiset, mutta erittäin suuri miinus on lämpömittarin ja leipälapion puute. Olen kuitenkin leiponut leivinuuneihin sen verran, että on jonkinlainen perstuntuma kuumimpaan hetkeen. Silloin tuolla on todennäköisesti noin 350-400 astetta. Tässä kehittelen mielessäni jonkinlaista leipälapion korvikketta, että saa leivinpaperille venytellyn tuotteen suoraan kuuman kivipinnan päälle. Yksi haaste on myös se, että kuumat hiilet uunin perällä saattavat aiheuttaa taikinan epätasaista kypsymistä.
Tämä on kuitenkin eka kokeilu tämän uunin kanssa, joten ei auta kuin valita peliliikkeet ja ns. freistata!
Support erittäin hienolle pizzahifistelymatkallesi & en välttämättä ylläty jos hommaat sen Oonin!
Mopo kärsi vaurioita.
olin menossa aamuyhdeksältä kännissä pissalle
Trollface-mies wrote: ↑13 Feb 2022, 14:34
Tää kansakunta on saatana moraalisesti vararikossa.
-
ahh, yes yes
- 3k
- Posts: 3768
- Joined: 25 Aug 2011, 11:33
- Location: pyörä kellari
#1527
Post
by ahh, yes yes » 18 Oct 2021, 19:11
Sergio Pissahätä wrote: ↑18 Oct 2021, 16:02
Tässä kehittelen mielessäni jonkinlaista leipälapion korvikketta, että saa leivinpaperille venytellyn tuotteen suoraan kuuman kivipinnan päälle.
Itse olen sähköuunissa ratkaissut tämän asian siten, että teen pizzat alumiinifolion päälle, jonka läpi lämpö ainakin tärähtää helkkarin hyvin. Ei tartte pizzalapiota tms. kun alumiinifoliota on helpompi käsitellä. Tarvittaessa apuna folion käsittelyssä voisi käyttää jotain jämäkkää pahvia, jolla sujauttaa pizzan folioineen infernoon.
Yksi haaste on myös se, että kuumat hiilet uunin perällä saattavat aiheuttaa taikinan epätasaista kypsymistä.
Haa! Mutta tämä on oikeissakin pizzauuneissa ongelma/ominaisuus ja senpä vuoksi pizza käännetään 180 astetta paiston aikana. Tässä kyllä oikea pizzalapio olisi hyödyksi.
-
Sergio Pissahätä
- Matti Partanen
- Posts: 44032
- Joined: 07 Feb 2016, 16:27
- Location: Tartolaisen ekohostellin trancevessa
#1528
Post
by Sergio Pissahätä » 18 Oct 2021, 20:06
rapsaa: ei ole huonoa, rapsakkaa ja kuohkeaa kylläkin
pohjan saaminen ohueksi on aina kova haaste, mutta uunin järjetön lämmönvarauskyky antaa anteeksi aika paljon sekoilua! Seuraavaan satsiin teen hiukan pienempiä taikinamöykkyjä, tästä samasta määrästä neljä pienempää pitsua, kun nyt tuli kolme.
edit. ohjeena tuo tuban ohje pienellä sovellutuksella (eli enemmän luigipulveria ja vähemmän puolikarkeaa vehnäjauhoa ja käsittelyyn hiukan öljyä). Määrä puolitoistakertainen neljän pitsan ohjeesta, taikinasta jäi nyt vielä puolet kohoamaan.
Mopo kärsi vaurioita.
olin menossa aamuyhdeksältä kännissä pissalle
Trollface-mies wrote: ↑13 Feb 2022, 14:34
Tää kansakunta on saatana moraalisesti vararikossa.
-
hittikittari
- Melkein ####!
- Posts: 10090
- Joined: 09 Mar 2013, 16:01
#1529
Post
by hittikittari » 18 Oct 2021, 20:38
Tein pari kertaa tuollaista roomalaista peltipizzaa.
Erittäin jees ja tällä menolla aion jatkaa. Napolilaista pizzaa sitten tribunalesta tai capperista.
-
Don Jakki
- God of PIF
- Posts: 33046
- Joined: 23 May 2014, 12:29
- Location: kiikku
#1530
Post
by Don Jakki » 20 Oct 2021, 22:20
Kantsii kysellä vaikka lähimmästä Kotipizzasta onko niillä menossa pizzalapiot vaihtoon tai onko vanhoja ylimääräisenä. Itse sain tällä tavalla femmalla itelleni lapion, mistä vaan hioin ja pyöristin kuluneen reunan uuteen uskoon. Eikö ole liian iso, niin mahtuu uuniin kuin uuniin.