Page 1 of 2

Tofun pakastaminen

Posted: 06 Jul 2010, 14:38
by Mitzi
Onko kellään kokemuksia tofun pakastamisesta? Nettitietojen mukaan tofua voi pakastaa, mut muuttaako se tofun "tuntumaa"? Esim. mureneeko helpommin?

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 06 Jul 2010, 14:56
by kaipaan tropiikkiin
Muuttaa. Pakastuksen ja sulatuksen jälkeen tofu on sienimäisempää rakenteeltaan, ja siitä saa puristeltua nesteet pois melkoisen helposti. Erittäin hyödyllistä mm. marinoidessa.

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 06 Jul 2010, 15:00
by Enskanasu
Toisaalta joidenkin mielestä se rakenne on sitten niin ällö, etteivät tahdo pakastettua tofua syödä.Itse en kuulu näihin ihmisiin, mutta armas puolisoni kuuluu, joten meillä ei pakasteta tofua, vaikka sitä jostain saisi sikahalvalla ja voisi ostaa ison satsin :(

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 06 Jul 2010, 23:12
by Niin,
Emmä kyllä ole huomannut mitään eroa ennen tai jälkeen pakastamisen.

ps. Sen voi silti maustaa niinkuin itse haluaa!
:x

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 06 Jul 2010, 23:29
by Virffari
ei munkaa mielest mitenkään ratkasevasti oo muuttunut pakastamisen jälkeen.

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 06 Jul 2010, 23:35
by varma kosto
Se etnokaupan paskatofu muuttuu pakastuksen jälkeen hyvin taulusienimäiseksi, mut niissä paremmissa tofuissa ei suurta eroa ole, vähän sekin ehkä tiivistyy.

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 07 Jul 2010, 00:19
by Kiwexet
frau möse wrote:Se etnokaupan paskatofu muuttuu pakastuksen jälkeen hyvin taulusienimäiseksi, mut niissä paremmissa tofuissa ei suurta eroa ole, vähän sekin ehkä tiivistyy.
paska etnokauppa siis....

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 07 Jul 2010, 00:22
by Haamujen kosto
Pafun tokastaminen.

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 07 Jul 2010, 00:31
by Janski
Ei haittaa ainakaan mua, paitsi ehkä vähän se sienimäinen rakenne vituttaa. Mutta sehän vaan paranee marinadissa niinku joku jo sano. Koita ite ni selviää pidätkö.

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 07 Jul 2010, 00:59
by Suomen Sylvester Stallone
luin että "tofun paskantaminen"

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 07 Jul 2010, 01:45
by kaipaan tropiikkiin
why is juihis still here wrote:
frau möse wrote:Se etnokaupan paskatofu muuttuu pakastuksen jälkeen hyvin taulusienimäiseksi, mut niissä paremmissa tofuissa ei suurta eroa ole, vähän sekin ehkä tiivistyy.
paska etnokauppa siis....
Tai erilaisia tofuja jo lähtökohtaisesti. Ilmeisesti tämä "parempi tofu" on jotain kuivempaa tofua, jonka takia sinne ei sisälle jäädy yhtä paljon vettä.

Voi sen tietysti itsekin painella ja valuttaa kuivemmaksi ennen pakastamista, jos siltä tuntuu.

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 07 Jul 2010, 02:17
by kaipaan tropiikkiin
Mauski wrote:Mites tää?

Image
Vähän turhan ravintoköyhää mun makuun, kerro sie vanhana Mäkkärin euron hampurilaisten ystävänä?

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 07 Jul 2010, 10:18
by varma kosto
parempi tofu = Oy Soya Ab:n tofu. Eroa on kyllä ihan huomattavasti.

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 07 Jul 2010, 10:20
by varma kosto
Mauski wrote:Mites tää?

Image
vähän vaaleempi väri vielä niin tolta se Super Tahoe Tofu näyttää pakastksen jälkeen!

Re: Tofun pakastaminen

Posted: 07 Jul 2010, 15:56
by töpäkkä olemus
-