Lasagne

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
ee
3k
Posts: 3172
Joined: 30 Apr 2018, 15:29

Re: Lasagne

#91 Post by ee » 05 Nov 2018, 20:31

Tulipas juukelin hyvä lasagne tänään! Bechameliin hämmensin kourallisen mozzarellaa ja päälle vielä mozzarellaa ja pecorinoa. =P~ Kuvia en jaksa nyt tänne laittaa.

User avatar
pahan vesseli
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 14909
Joined: 19 Dec 2013, 10:07
Location: tuli meressä autio maassa

Re: Lasagne

#92 Post by pahan vesseli » 06 Nov 2018, 11:04

eri eri nimimerkki wrote:
05 Nov 2018, 17:01
pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 10:49
eri eri nimimerkki wrote:
01 Nov 2018, 10:39
pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 09:35
El Bimbo wrote:
01 Nov 2018, 09:16
pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 08:47
dolmion valmiit kastikkeet (valko- ja tomaattisemmoiset) muuten käy tähän ihan jämptisti jos haluaa tehdä nopean arkiruoan. tomaattisoosia vaan pitää maustaa aika reilusti, varmaan parempi ja halvempi tulee kun sekoittelee johonkin laadukkaaseen tomaattisoosiin vaan mausteet ja näin :-k
Eli käyvät mutta eivät oikeastaan käykään. :P
tuo valkokastike aivan ok korvike, siinä ajassa kun tuon tekee itse niin valmismyrkyllä safka on je hemmetti valmis
Bechamelin tekohan nyt on suunnilleen nopein työvaihe koko prosessissa
itse olen tehnyt niin että sitä hemmetin soosia pitää jatkuvasti sekoittaa joku 20-30min ja ikuisuudelta tuntuu tämä
No tossa on 10 kertainen sekoitteluaika siihen mitä tuo kastike oikeasti vaatii. Kun jauhoja ja voita on hetki lämmitelty, niin kaadetaan vaan kuuma maito pälle samalla sekoittaen ja annettaan soosin kuplia hiljalleen pari minuuttia ja valmista tuli. Yhteensä tuohon menee alle 10min vaikka laittais kellon päälle siitä kun on kädet pesty ja raaka-aineet vielä kaapissa.
jaajaa/juujuu, jollain rouvan reseptillä näitä on meillä aina tehty ja siinä kyllä kestää. en ole aiheeseen noin muuten perehtynyt kyllä yhtään.
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita :heart:
Not Just Kalmu wrote: Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus
Image

User avatar
mystinen lyllertäjä
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 18683
Joined: 19 Oct 2009, 23:14
Location: 33500

Re: Lasagne

#93 Post by mystinen lyllertäjä » 06 Nov 2018, 14:55

eri eri nimimerkki wrote:
05 Nov 2018, 20:31
Tulipas juukelin hyvä lasagne tänään! Bechameliin hämmensin kourallisen mozzarellaa ja päälle vielä mozzarellaa ja pecorinoa. =P~ Kuvia en jaksa nyt tänne laittaa.
Näin kuvamateriaalia tästä toisaalla ja: =P~ =P~ =P~

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 42953
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Lasagne

#94 Post by qwertyuiopå » 06 Nov 2018, 20:05

Kyllähän se vehnäjauhosuuruksen kypsyminen n. 10min kestää.

Pitäis tehdä sienilasagne joku päivä. Ois tryffeliäkin tuolla.

ee
3k
Posts: 3172
Joined: 30 Apr 2018, 15:29

Re: Lasagne

#95 Post by ee » 06 Nov 2018, 20:46

BabaJaga wrote:
06 Nov 2018, 20:05
Kyllähän se vehnäjauhosuuruksen kypsyminen n. 10min kestää.
No joo en kellosta katsele, mutta ei siinä kyllä puolta tuntia silti tuhraudu mitenkään ja se soosi tulee siinä sivussa valmiiksi samlla kun puuhastelee muut ainekset valmiuteen.

User avatar
Heitä sikaa/filth
silkkaa pekonia
Posts: 66111
Joined: 20 May 2011, 13:09
Location: vt 9

Re: Lasagne

#96 Post by Heitä sikaa/filth » 09 Nov 2018, 16:56

Eilen tein bechamelin niin että 0,5l kylmään maitoon meni 0,8dl jauhoja. sit vaan lämpö päälle ja vispailemaan, suurustui hyvin, loppuvaiheessa sit voinokare kiiltoa antamaan ja mausteet perään.
Image

LAGRANGE POINTS
Spoiler:
Image

User avatar
Mike Progehevi
nössö
Posts: 171837
Joined: 02 Nov 2009, 21:21

Re: Lasagne

#97 Post by Mike Progehevi » 18 Nov 2018, 20:16

Väsäilin don jakin lasagnen, paitsi valmislevyistä ja koska alko ei ollut auki niin alkoholittomalla punkulla :) Hyvää tuli, mutta olis ehkä pitänyt muhittaa kastiketta vähän pidempään tai tehdä pienempiä paloja lihasta. Helvetisti sain ainakin aikaa menemään keittiössä

qwertyuiopå
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 42953
Joined: 23 May 2012, 21:03

Re: Lasagne

#98 Post by qwertyuiopå » 18 Nov 2018, 20:49

Heitä sikaa/filth wrote:
09 Nov 2018, 16:56
Eilen tein bechamelin niin että 0,5l kylmään maitoon meni 0,8dl jauhoja. sit vaan lämpö päälle ja vispailemaan, suurustui hyvin, loppuvaiheessa sit voinokare kiiltoa antamaan ja mausteet perään.
Testaan tällee huomenna (paitsi kauratuotteilla maidon sijaan).

User avatar
Don Jakki
God of PIF
God of PIF
Posts: 33027
Joined: 23 May 2014, 12:29
Location: kiikku

Re: Lasagne

#99 Post by Don Jakki » 06 Apr 2019, 14:57

Rakastan lasagnea. Ja rakastan parsaa. Ja nyt kun parsakausi on parhaimmillaan, niin tein keväistä parsalasagnea. Aaaaaaaaa.........

Image
Image

User avatar
Erikoistutkija Hauberi
ex-Demla nyk. psychonaut
Posts: 34607
Joined: 19 May 2010, 12:35
Location: On the hill, by the sea

Re: Lasagne

#100 Post by Erikoistutkija Hauberi » 23 Apr 2021, 10:39

lasagne lähtee tänään tulille, huomenna maha pystyssä sohvalla
Protein - Water - Liquor

User avatar
Erikoistutkija Hauberi
ex-Demla nyk. psychonaut
Posts: 34607
Joined: 19 May 2010, 12:35
Location: On the hill, by the sea

Re: Lasagne

#101 Post by Erikoistutkija Hauberi » 23 Apr 2021, 19:02

Image
Oikein maukas tuli
Protein - Water - Liquor

User avatar
Juice
9k
Posts: 9425
Joined: 04 Feb 2018, 10:26
Location: brook's ness

Re: Lasagne

#102 Post by Juice » 24 Apr 2021, 21:45

Pitihän se tällainen pyöräyttää pitkästä aikaa, vanhempi poika toimi apukokkina. Pienimuotoinen ähkyhän tästä aina tahtoo seurata =P~
Most people have evil spirits. You? You have stupid spirits. Go see shaman, get hole in head... Big hole... Very big... Huge

User avatar
hittikittari
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 10090
Joined: 09 Mar 2013, 16:01

Re: Lasagne

#103 Post by hittikittari » 24 Apr 2021, 22:53

Kunnon kasvislasagnen voisi lähiaikoina duunailla.

Post Reply