Lasagne

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Ratsumies
suitsijuoppo
Posts: 49046
Joined: 12 Dec 2015, 18:21

Re: Lasagne

#76 Post by Ratsumies » 30 Oct 2018, 21:00

En oo ikinä tehny yksin lasagnea :o

PS. Nyt maistuis lasagbe
Image

ee
3k
Posts: 3172
Joined: 30 Apr 2018, 15:29

Re: Lasagne

#77 Post by ee » 30 Oct 2018, 22:01

Seuraavilla vapailla vois kyllä tehdä. =P~

User avatar
pahan vesseli
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 14910
Joined: 19 Dec 2013, 10:07
Location: tuli meressä autio maassa

Re: Lasagne

#78 Post by pahan vesseli » 01 Nov 2018, 08:47

dolmion valmiit kastikkeet (valko- ja tomaattisemmoiset) muuten käy tähän ihan jämptisti jos haluaa tehdä nopean arkiruoan. tomaattisoosia vaan pitää maustaa aika reilusti, varmaan parempi ja halvempi tulee kun sekoittelee johonkin laadukkaaseen tomaattisoosiin vaan mausteet ja näin :-k
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita :heart:
Not Just Kalmu wrote: Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus
Image

User avatar
El Bimbo
God of PIF
God of PIF
Posts: 38698
Joined: 08 May 2006, 21:52
Location: 00500

Re: Lasagne

#79 Post by El Bimbo » 01 Nov 2018, 09:16

pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 08:47
dolmion valmiit kastikkeet (valko- ja tomaattisemmoiset) muuten käy tähän ihan jämptisti jos haluaa tehdä nopean arkiruoan. tomaattisoosia vaan pitää maustaa aika reilusti, varmaan parempi ja halvempi tulee kun sekoittelee johonkin laadukkaaseen tomaattisoosiin vaan mausteet ja näin :-k
Eli käyvät mutta eivät oikeastaan käykään. :P
Image
varpu wrote:
27 Jan 2024, 18:40
revanssi on jo suunnitelmissa. minähän en ota pastalta pataan...

User avatar
pahan vesseli
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 14910
Joined: 19 Dec 2013, 10:07
Location: tuli meressä autio maassa

Re: Lasagne

#80 Post by pahan vesseli » 01 Nov 2018, 09:35

El Bimbo wrote:
01 Nov 2018, 09:16
pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 08:47
dolmion valmiit kastikkeet (valko- ja tomaattisemmoiset) muuten käy tähän ihan jämptisti jos haluaa tehdä nopean arkiruoan. tomaattisoosia vaan pitää maustaa aika reilusti, varmaan parempi ja halvempi tulee kun sekoittelee johonkin laadukkaaseen tomaattisoosiin vaan mausteet ja näin :-k
Eli käyvät mutta eivät oikeastaan käykään. :P
tuo valkokastike aivan ok korvike, siinä ajassa kun tuon tekee itse niin valmismyrkyllä safka on je hemmetti valmis
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita :heart:
Not Just Kalmu wrote: Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus
Image

User avatar
sössön sössön
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 57219
Joined: 19 Mar 2014, 14:16

Re: Lasagne

#81 Post by sössön sössön » 01 Nov 2018, 10:18

ite tein kans lasaa tossa männäviikolla, ei sillee perusrespasta kauheesti poikennu paitti et oli tomaattisoosissa oli san marzanoja ja nyhtistä sitte. Juustoa: oli, bechameliin meni auraa ja joku grana padanon kanta ja päälle mozzarellaa.

vihdoin oon oppinu et lasan kanssa oleellinen asia on se et antaa sen vetäytyä kunnolla nii et pysyy kasassa eikä leviä leikatessa. Muistan kun koulussa tarjottiin "lasagnea" joka oli yhtä vitun löllöä mujua jossa oli vitusti soosia eikä tarpeeks pastaa pitämässä sitä kasassa eikä ollu kovinkaan houkuttelevaa se.
om shanti shanti shanti
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः

User avatar
sössön sössön
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 57219
Joined: 19 Mar 2014, 14:16

Re: Lasagne

#82 Post by sössön sössön » 01 Nov 2018, 10:20

pitäis vihdoin vaivautua opettelemaan tota helkkarin pastaa kun toi konekki olis tossa mutta saamaton olen ollut :facepalm:
om shanti shanti shanti
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः

ee
3k
Posts: 3172
Joined: 30 Apr 2018, 15:29

Re: Lasagne

#83 Post by ee » 01 Nov 2018, 10:39

pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 09:35
El Bimbo wrote:
01 Nov 2018, 09:16
pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 08:47
dolmion valmiit kastikkeet (valko- ja tomaattisemmoiset) muuten käy tähän ihan jämptisti jos haluaa tehdä nopean arkiruoan. tomaattisoosia vaan pitää maustaa aika reilusti, varmaan parempi ja halvempi tulee kun sekoittelee johonkin laadukkaaseen tomaattisoosiin vaan mausteet ja näin :-k
Eli käyvät mutta eivät oikeastaan käykään. :P
tuo valkokastike aivan ok korvike, siinä ajassa kun tuon tekee itse niin valmismyrkyllä safka on je hemmetti valmis
Bechamelin tekohan nyt on suunnilleen nopein työvaihe koko prosessissa

User avatar
pahan vesseli
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 14910
Joined: 19 Dec 2013, 10:07
Location: tuli meressä autio maassa

Re: Lasagne

#84 Post by pahan vesseli » 01 Nov 2018, 10:49

eri eri nimimerkki wrote:
01 Nov 2018, 10:39
pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 09:35
El Bimbo wrote:
01 Nov 2018, 09:16
pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 08:47
dolmion valmiit kastikkeet (valko- ja tomaattisemmoiset) muuten käy tähän ihan jämptisti jos haluaa tehdä nopean arkiruoan. tomaattisoosia vaan pitää maustaa aika reilusti, varmaan parempi ja halvempi tulee kun sekoittelee johonkin laadukkaaseen tomaattisoosiin vaan mausteet ja näin :-k
Eli käyvät mutta eivät oikeastaan käykään. :P
tuo valkokastike aivan ok korvike, siinä ajassa kun tuon tekee itse niin valmismyrkyllä safka on je hemmetti valmis
Bechamelin tekohan nyt on suunnilleen nopein työvaihe koko prosessissa
itse olen tehnyt niin että sitä hemmetin soosia pitää jatkuvasti sekoittaa joku 20-30min ja ikuisuudelta tuntuu tämä
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita :heart:
Not Just Kalmu wrote: Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus
Image

User avatar
hailander
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 24179
Joined: 06 Jan 2009, 02:10
Location: Hima

Re: Lasagne

#85 Post by hailander » 03 Nov 2018, 20:02

Image
Tilanne neljän maissa kodissani.

User avatar
hailander
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 24179
Joined: 06 Jan 2009, 02:10
Location: Hima

Re: Lasagne

#86 Post by hailander » 03 Nov 2018, 20:04

Bechamel syntyy, ja aloitetaan unnin lämmetessä. Levyt ainoo mitä en tee ite, vaikka ehkä ensikerralla teenkin jos sattuu huvittaan.

User avatar
Enstex Willer
9k
Posts: 9279
Joined: 29 Oct 2010, 17:49
Location: Blåkulla

Re: Lasagne

#87 Post by Enstex Willer » 04 Nov 2018, 01:09

Itse aina unohdan kuinka paljon tuo turpoaakaan uunissa ja olen ahneena latonut siihen lootaan liikaa tavaraa -> seuraava päivä meneekin uunia tiskatessa :x
Hybridi­osaamis­keskuksen verkostojohtaja

User avatar
delirium8
puutarha-agitaattori
Posts: 21858
Joined: 17 May 2004, 10:12
Location: pellolla

Re: Lasagne

#88 Post by delirium8 » 04 Nov 2018, 22:02

Enstex Willer wrote:
04 Nov 2018, 01:09
Itse aina unohdan kuinka paljon tuo turpoaakaan uunissa ja olen ahneena latonut siihen lootaan liikaa tavaraa -> seuraava päivä meneekin uunia tiskatessa :x
Ite sujautan aina leivinpaperin siihen vuuan alle niin ei tarvi siivoilla aina uunia

User avatar
Larissa von Cockström
Luxus dokaaja
Posts: 76129
Joined: 22 Sep 2014, 15:38
Location: punavihermäkikupla

Re: Lasagne

#89 Post by Larissa von Cockström » 05 Nov 2018, 13:46

Itse oon bechamelin korvannut semmoisella kun sotkee keskenään ricottaa, kananmunan keltuaisia, parmesania, vähän suolaa ja pippuria. Sit kerros mozzarellaa päälle. Tää on aidosta italialaisesta reseptistä mut en tiedä onko tyypillinen jollekin tietylle alueelle.
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1% :salut:


Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula

ee
3k
Posts: 3172
Joined: 30 Apr 2018, 15:29

Re: Lasagne

#90 Post by ee » 05 Nov 2018, 17:01

pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 10:49
eri eri nimimerkki wrote:
01 Nov 2018, 10:39
pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 09:35
El Bimbo wrote:
01 Nov 2018, 09:16
pahan vesseli wrote:
01 Nov 2018, 08:47
dolmion valmiit kastikkeet (valko- ja tomaattisemmoiset) muuten käy tähän ihan jämptisti jos haluaa tehdä nopean arkiruoan. tomaattisoosia vaan pitää maustaa aika reilusti, varmaan parempi ja halvempi tulee kun sekoittelee johonkin laadukkaaseen tomaattisoosiin vaan mausteet ja näin :-k
Eli käyvät mutta eivät oikeastaan käykään. :P
tuo valkokastike aivan ok korvike, siinä ajassa kun tuon tekee itse niin valmismyrkyllä safka on je hemmetti valmis
Bechamelin tekohan nyt on suunnilleen nopein työvaihe koko prosessissa
itse olen tehnyt niin että sitä hemmetin soosia pitää jatkuvasti sekoittaa joku 20-30min ja ikuisuudelta tuntuu tämä
No tossa on 10 kertainen sekoitteluaika siihen mitä tuo kastike oikeasti vaatii. Kun jauhoja ja voita on hetki lämmitelty, niin kaadetaan vaan kuuma maito pälle samalla sekoittaen ja annettaan soosin kuplia hiljalleen pari minuuttia ja valmista tuli. Yhteensä tuohon menee alle 10min vaikka laittais kellon päälle siitä kun on kädet pesty ja raaka-aineet vielä kaapissa.

Post Reply