Lasagne
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Bill Fruge
- Fuel Maintenance Technician
- Posts: 15910
- Joined: 04 Mar 2004, 18:31
- Location: ADC 2238-5531
Re: Lasagne
Laitoin just ekaa kertaa tuorepasta lasagnen uuniin. Mitähän tosta tulee, pieni jännitys, mutta aikaa kului ehkä 15-20 min enemmän kuin normisti, teen jatkossakin jos tulee hyvää
"Here, boy! Want your mouse? Nice mouse. Pretty toy. Want your mouse? Here, boy."
- Bill Fruge
- Fuel Maintenance Technician
- Posts: 15910
- Joined: 04 Mar 2004, 18:31
- Location: ADC 2238-5531
Re: Lasagne
Ihan jees lopputulos ekaksi kerraksi, vähän pitää kyllä säätää reseptiä
"Here, boy! Want your mouse? Nice mouse. Pretty toy. Want your mouse? Here, boy."
-
- Matti Partanen
- Posts: 45117
- Joined: 13 Nov 2007, 09:11
Re: Lasagne
Pitäis opetella tää safka
Re: Lasagne
Heität vaan kamppeet sekasin vuokaan ja uunitat.Goutsi wrote:Pitäis opetella tää safka
Re: Lasagne
Ite oon käyttäny levyinä tortollo lettuja tässä lähiaikoina, 575 closed lasagne levyjä siinä
Suvelan Sulttaani wrote: rocknrollin tarkoitus on scream and shout ja pitää siinä sivussa good time!
-
- Matti Partanen
- Posts: 45117
- Joined: 13 Nov 2007, 09:11
Re: Lasagne
En ole ikinä ite tehnyTýr wrote:Heität vaan kamppeet sekasin vuokaan ja uunitat.Goutsi wrote:Pitäis opetella tää safka
- Kauko Keuhkon näköinen mies
- Kapteeni Swaghammer
- Posts: 86133
- Joined: 28 Mar 2015, 18:07
- Location: ennen sotia
Re: Lasagne
No tossa just tuli tehtyä lasagnea ja tuli erinomainen ragu, niin mikseipä tännekin jakaisin.
Ragu bolognese yhdessä isossa astiassa:
- 4-5 porkkanaa karkeana raasteena (oman kokemuksen mukaan antavat enemmän makeutta raastettuna)
- pari isoa sipulia hienonnettua
- 3-4 sellerinvartta
- 300g kassleria
- 500g naudanpaistia
- 100g savustettua pekonia
- 3 siivua anjovista
- 4 dl makeahkoa punaviiniä
- 4 tölkillistä kokonaisia tomaatteja
- kourallinen valkosipulin kynsiä
- timjamia, basilikaa
- vettä tai liha/kanalientä tarvittaessa
1) puolet tomaateista keitetään kasaan lähes pyreeksi valkosipulin, suolan, öljyn ja pippurin kanssa. Kestänee n. 45 minuuttia.
2) Lihojen pilkkominen ja pintaruskistaminen, pieni suola ja sivuun siirtäminen.
3) pekonin ja kasvisten paistaminen, pieni suola ja pippuria
4) nakkaa lihat mukaan, pippuria lisää
5) heitä viinit pönttöön ja haihduta alkoholia pois
6) tomaattipyre mukaan
7) pilko anjovikset hienoksi ja nakkaa mukaan
8.) loput tomaatit ja kuivattua timjamia mukaan, Tässä kohtaa on helppo tuunata suolaa, pippuria ja vaikka vähän etikkaa tai sokeria, jos tuntuu pliisulta.
9) hauduta niin monta tuntia kuin hyvältä tuntuu
10 ) Nakkaa aivan lopussa ennen lasagneen laittamista tai syömistä iso kourallinen basilikaa mukaan
Pastalevyt veivasin reseptillä:
- 400g vehnäjauhoja
- 200g durumjauhoja
- 3 keltuaista
- 2 kokonaista munaa
- vähän suolaa
Beschamel ihan perinteinen. Voita ja jauhoja 100g, maitoa 7dl, suolaa, muskottipähkinää ja mustapippuria.
Kerroksittain vuokaan juuston kanssa. Mulla oli parmesania ja tuoretta mozzarellaa. Lopuksi vedin päälle tuoretta pastaa ja sivelin sen oliviiöljyllä, että paistuu rapeaksi.
40 minsaa uunissa, tunti vetäytymistä ja sit lautaselle. Lopputulos näytti tältä, voi veljet:
Ragu bolognese yhdessä isossa astiassa:
- 4-5 porkkanaa karkeana raasteena (oman kokemuksen mukaan antavat enemmän makeutta raastettuna)
- pari isoa sipulia hienonnettua
- 3-4 sellerinvartta
- 300g kassleria
- 500g naudanpaistia
- 100g savustettua pekonia
- 3 siivua anjovista
- 4 dl makeahkoa punaviiniä
- 4 tölkillistä kokonaisia tomaatteja
- kourallinen valkosipulin kynsiä
- timjamia, basilikaa
- vettä tai liha/kanalientä tarvittaessa
1) puolet tomaateista keitetään kasaan lähes pyreeksi valkosipulin, suolan, öljyn ja pippurin kanssa. Kestänee n. 45 minuuttia.
2) Lihojen pilkkominen ja pintaruskistaminen, pieni suola ja sivuun siirtäminen.
3) pekonin ja kasvisten paistaminen, pieni suola ja pippuria
4) nakkaa lihat mukaan, pippuria lisää
5) heitä viinit pönttöön ja haihduta alkoholia pois
6) tomaattipyre mukaan
7) pilko anjovikset hienoksi ja nakkaa mukaan
8.) loput tomaatit ja kuivattua timjamia mukaan, Tässä kohtaa on helppo tuunata suolaa, pippuria ja vaikka vähän etikkaa tai sokeria, jos tuntuu pliisulta.
9) hauduta niin monta tuntia kuin hyvältä tuntuu
10 ) Nakkaa aivan lopussa ennen lasagneen laittamista tai syömistä iso kourallinen basilikaa mukaan
Pastalevyt veivasin reseptillä:
- 400g vehnäjauhoja
- 200g durumjauhoja
- 3 keltuaista
- 2 kokonaista munaa
- vähän suolaa
Beschamel ihan perinteinen. Voita ja jauhoja 100g, maitoa 7dl, suolaa, muskottipähkinää ja mustapippuria.
Kerroksittain vuokaan juuston kanssa. Mulla oli parmesania ja tuoretta mozzarellaa. Lopuksi vedin päälle tuoretta pastaa ja sivelin sen oliviiöljyllä, että paistuu rapeaksi.
40 minsaa uunissa, tunti vetäytymistä ja sit lautaselle. Lopputulos näytti tältä, voi veljet:
- PearlySpencer
- paikalle ratsastava pöhinägeneraattori
- Posts: 15428
- Joined: 15 Aug 2008, 12:42
Re: Lasagne
Hei huomenta Suomi, hyvin pyyhkii wrote: Tässäpä järjen ääntä.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65703
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Lasagne
En oo pitkään aikaan syöny
Tyylii mun lempparii. Ehkä saisin apuu joku päivä, nii sit
Tää on tyylii mun lempiruokaa. Jotenki työläst tehä vaan.
Mut varmaan saisin apuu joku pvä.
Vois sit tehdä!
Tyylii mun lempparii. Ehkä saisin apuu joku päivä, nii sit
Tää on tyylii mun lempiruokaa. Jotenki työläst tehä vaan.
Mut varmaan saisin apuu joku pvä.
Vois sit tehdä!
I have no idea what's going on
Hmmh... yeah, I can't hack it.
Hmmh... yeah, I can't hack it.
Re: Lasagne
Suosikkiruokiani, vaikka onkin vähän vaivalloinen tehdä kunnolla.
- Kauko Keuhkon näköinen mies
- Kapteeni Swaghammer
- Posts: 86133
- Joined: 28 Mar 2015, 18:07
- Location: ennen sotia
Re: Lasagne
Spoiler:
Harmi vaan ettei ainakaan just nyt taitu noin vaivalloinen resepti.
Kellä kutiseva reikä illalla, sillä haiseva sormi aamulla.
Re: Lasagne
Huh, master-levelin arvoinen settiKauko Keuhkon näköinen mies wrote: ↑30 Oct 2018, 15:45Voi jeesusSpoiler:
Harmi vaan ettei ainakaan just nyt taitu noin vaivalloinen resepti.
Most people have evil spirits. You? You have stupid spirits. Go see shaman, get hole in head... Big hole... Very big... Huge