Lasagne

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Bill Fruge
Fuel Maintenance Technician
Posts: 15910
Joined: 04 Mar 2004, 18:31
Location: ADC 2238-5531

Re: Lasagne

#61 Post by Bill Fruge » 25 Jan 2015, 11:45

Laitoin just ekaa kertaa tuorepasta lasagnen uuniin. Mitähän tosta tulee, pieni jännitys, mutta aikaa kului ehkä 15-20 min enemmän kuin normisti, teen jatkossakin jos tulee hyvää
"Here, boy! Want your mouse? Nice mouse. Pretty toy. Want your mouse? Here, boy."

User avatar
Bill Fruge
Fuel Maintenance Technician
Posts: 15910
Joined: 04 Mar 2004, 18:31
Location: ADC 2238-5531

Re: Lasagne

#62 Post by Bill Fruge » 25 Jan 2015, 13:33

Ihan jees lopputulos ekaksi kerraksi, vähän pitää kyllä säätää reseptiä
"Here, boy! Want your mouse? Nice mouse. Pretty toy. Want your mouse? Here, boy."

Ripuli puheen johtaja
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 45117
Joined: 13 Nov 2007, 09:11

Re: Lasagne

#63 Post by Ripuli puheen johtaja » 25 Jan 2015, 13:37

Pitäis opetella tää safka :o

Niin,
чики-брики
Posts: 166602
Joined: 15 Jan 2006, 18:56

Re: Lasagne

#64 Post by Niin, » 25 Jan 2015, 13:40

Goutsi wrote:Pitäis opetella tää safka :o
Heität vaan kamppeet sekasin vuokaan ja uunitat. :P

User avatar
Pete TNT
PIF-harrastaja
Posts: 109677
Joined: 14 Sep 2006, 20:48

Re: Lasagne

#65 Post by Pete TNT » 25 Jan 2015, 13:41

Ite oon käyttäny levyinä tortollo lettuja tässä lähiaikoina, 575 closed lasagne levyjä siinä
Suvelan Sulttaani wrote: rocknrollin tarkoitus on scream and shout ja pitää siinä sivussa good time!

Ripuli puheen johtaja
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 45117
Joined: 13 Nov 2007, 09:11

Re: Lasagne

#66 Post by Ripuli puheen johtaja » 25 Jan 2015, 13:59

Týr wrote:
Goutsi wrote:Pitäis opetella tää safka :o
Heität vaan kamppeet sekasin vuokaan ja uunitat. :P
En ole ikinä ite tehny :o

User avatar
Kauko Keuhkon näköinen mies
Kapteeni Swaghammer
Posts: 86133
Joined: 28 Mar 2015, 18:07
Location: ennen sotia

Re: Lasagne

#67 Post by Kauko Keuhkon näköinen mies » 30 Oct 2018, 00:11

Topik kaipais reseptejä.
Kellä kutiseva reikä illalla, sillä haiseva sormi aamulla.

User avatar
Don Jakki
God of PIF
God of PIF
Posts: 33086
Joined: 23 May 2014, 12:29
Location: kiikku

Re: Lasagne

#68 Post by Don Jakki » 30 Oct 2018, 10:07

No tossa just tuli tehtyä lasagnea ja tuli erinomainen ragu, niin mikseipä tännekin jakaisin.

Ragu bolognese yhdessä isossa astiassa:
- 4-5 porkkanaa karkeana raasteena (oman kokemuksen mukaan antavat enemmän makeutta raastettuna)
- pari isoa sipulia hienonnettua
- 3-4 sellerinvartta
- 300g kassleria
- 500g naudanpaistia
- 100g savustettua pekonia
- 3 siivua anjovista
- 4 dl makeahkoa punaviiniä
- 4 tölkillistä kokonaisia tomaatteja
- kourallinen valkosipulin kynsiä
- timjamia, basilikaa
- vettä tai liha/kanalientä tarvittaessa

1) puolet tomaateista keitetään kasaan lähes pyreeksi valkosipulin, suolan, öljyn ja pippurin kanssa. Kestänee n. 45 minuuttia.
2) Lihojen pilkkominen ja pintaruskistaminen, pieni suola ja sivuun siirtäminen.
3) pekonin ja kasvisten paistaminen, pieni suola ja pippuria
4) nakkaa lihat mukaan, pippuria lisää
5) heitä viinit pönttöön ja haihduta alkoholia pois
6) tomaattipyre mukaan
7) pilko anjovikset hienoksi ja nakkaa mukaan
8.) loput tomaatit ja kuivattua timjamia mukaan, Tässä kohtaa on helppo tuunata suolaa, pippuria ja vaikka vähän etikkaa tai sokeria, jos tuntuu pliisulta.
9) hauduta niin monta tuntia kuin hyvältä tuntuu
10 ) Nakkaa aivan lopussa ennen lasagneen laittamista tai syömistä iso kourallinen basilikaa mukaan

Pastalevyt veivasin reseptillä:
- 400g vehnäjauhoja
- 200g durumjauhoja
- 3 keltuaista
- 2 kokonaista munaa
- vähän suolaa

Beschamel ihan perinteinen. Voita ja jauhoja 100g, maitoa 7dl, suolaa, muskottipähkinää ja mustapippuria.

Kerroksittain vuokaan juuston kanssa. Mulla oli parmesania ja tuoretta mozzarellaa. Lopuksi vedin päälle tuoretta pastaa ja sivelin sen oliviiöljyllä, että paistuu rapeaksi.

40 minsaa uunissa, tunti vetäytymistä ja sit lautaselle. Lopputulos näytti tältä, voi veljet:
Image
Image

User avatar
hittikittari
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 10090
Joined: 09 Mar 2013, 16:01

Re: Lasagne

#69 Post by hittikittari » 30 Oct 2018, 11:24

:o

User avatar
PearlySpencer
paikalle ratsastava pöhinägeneraattori
Posts: 15428
Joined: 15 Aug 2008, 12:42

Re: Lasagne

#70 Post by PearlySpencer » 30 Oct 2018, 11:42

:salut:
Hei huomenta Suomi, hyvin pyyhkii wrote: Tässäpä järjen ääntä.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65703
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Lasagne

#71 Post by Timo Jutilan maksa » 30 Oct 2018, 11:58

[-o< =D> =P~
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

NicAhh
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 13202
Joined: 10 Feb 2018, 09:42
Location: 01610

Re: Lasagne

#72 Post by NicAhh » 30 Oct 2018, 12:16

En oo pitkään aikaan syöny :?
Tyylii mun lempparii. =P~ Ehkä saisin apuu joku päivä, nii sit :)
Tää on tyylii mun lempiruokaa. Jotenki työläst tehä vaan.
Mut varmaan saisin apuu joku pvä.
Vois sit tehdä!
I have no idea what's going on

Hmmh... yeah, I can't hack it.

ee
3k
Posts: 3172
Joined: 30 Apr 2018, 15:29

Re: Lasagne

#73 Post by ee » 30 Oct 2018, 12:26

Suosikkiruokiani, vaikka onkin vähän vaivalloinen tehdä kunnolla.

User avatar
Kauko Keuhkon näköinen mies
Kapteeni Swaghammer
Posts: 86133
Joined: 28 Mar 2015, 18:07
Location: ennen sotia

Re: Lasagne

#74 Post by Kauko Keuhkon näköinen mies » 30 Oct 2018, 15:45

Spoiler:
Don Jakki wrote:
30 Oct 2018, 10:07
No tossa just tuli tehtyä lasagnea ja tuli erinomainen ragu, niin mikseipä tännekin jakaisin.

Ragu bolognese yhdessä isossa astiassa:
- 4-5 porkkanaa karkeana raasteena (oman kokemuksen mukaan antavat enemmän makeutta raastettuna)
- pari isoa sipulia hienonnettua
- 3-4 sellerinvartta
- 300g kassleria
- 500g naudanpaistia
- 100g savustettua pekonia
- 3 siivua anjovista
- 4 dl makeahkoa punaviiniä
- 4 tölkillistä kokonaisia tomaatteja
- kourallinen valkosipulin kynsiä
- timjamia, basilikaa
- vettä tai liha/kanalientä tarvittaessa

1) puolet tomaateista keitetään kasaan lähes pyreeksi valkosipulin, suolan, öljyn ja pippurin kanssa. Kestänee n. 45 minuuttia.
2) Lihojen pilkkominen ja pintaruskistaminen, pieni suola ja sivuun siirtäminen.
3) pekonin ja kasvisten paistaminen, pieni suola ja pippuria
4) nakkaa lihat mukaan, pippuria lisää
5) heitä viinit pönttöön ja haihduta alkoholia pois
6) tomaattipyre mukaan
7) pilko anjovikset hienoksi ja nakkaa mukaan
8.) loput tomaatit ja kuivattua timjamia mukaan, Tässä kohtaa on helppo tuunata suolaa, pippuria ja vaikka vähän etikkaa tai sokeria, jos tuntuu pliisulta.
9) hauduta niin monta tuntia kuin hyvältä tuntuu
10 ) Nakkaa aivan lopussa ennen lasagneen laittamista tai syömistä iso kourallinen basilikaa mukaan

Pastalevyt veivasin reseptillä:
- 400g vehnäjauhoja
- 200g durumjauhoja
- 3 keltuaista
- 2 kokonaista munaa
- vähän suolaa

Beschamel ihan perinteinen. Voita ja jauhoja 100g, maitoa 7dl, suolaa, muskottipähkinää ja mustapippuria.

Kerroksittain vuokaan juuston kanssa. Mulla oli parmesania ja tuoretta mozzarellaa. Lopuksi vedin päälle tuoretta pastaa ja sivelin sen oliviiöljyllä, että paistuu rapeaksi.

40 minsaa uunissa, tunti vetäytymistä ja sit lautaselle. Lopputulos näytti tältä, voi veljet:
Image
Voi jeesus :tarddrool:

Harmi vaan ettei ainakaan just nyt taitu noin vaivalloinen resepti.
Kellä kutiseva reikä illalla, sillä haiseva sormi aamulla.

User avatar
Juice
9k
Posts: 9426
Joined: 04 Feb 2018, 10:26
Location: brook's ness

Re: Lasagne

#75 Post by Juice » 30 Oct 2018, 17:23

Kauko Keuhkon näköinen mies wrote:
30 Oct 2018, 15:45
Spoiler:
Don Jakki wrote:
30 Oct 2018, 10:07
No tossa just tuli tehtyä lasagnea ja tuli erinomainen ragu, niin mikseipä tännekin jakaisin.

Ragu bolognese yhdessä isossa astiassa:
- 4-5 porkkanaa karkeana raasteena (oman kokemuksen mukaan antavat enemmän makeutta raastettuna)
- pari isoa sipulia hienonnettua
- 3-4 sellerinvartta
- 300g kassleria
- 500g naudanpaistia
- 100g savustettua pekonia
- 3 siivua anjovista
- 4 dl makeahkoa punaviiniä
- 4 tölkillistä kokonaisia tomaatteja
- kourallinen valkosipulin kynsiä
- timjamia, basilikaa
- vettä tai liha/kanalientä tarvittaessa

1) puolet tomaateista keitetään kasaan lähes pyreeksi valkosipulin, suolan, öljyn ja pippurin kanssa. Kestänee n. 45 minuuttia.
2) Lihojen pilkkominen ja pintaruskistaminen, pieni suola ja sivuun siirtäminen.
3) pekonin ja kasvisten paistaminen, pieni suola ja pippuria
4) nakkaa lihat mukaan, pippuria lisää
5) heitä viinit pönttöön ja haihduta alkoholia pois
6) tomaattipyre mukaan
7) pilko anjovikset hienoksi ja nakkaa mukaan
8.) loput tomaatit ja kuivattua timjamia mukaan, Tässä kohtaa on helppo tuunata suolaa, pippuria ja vaikka vähän etikkaa tai sokeria, jos tuntuu pliisulta.
9) hauduta niin monta tuntia kuin hyvältä tuntuu
10 ) Nakkaa aivan lopussa ennen lasagneen laittamista tai syömistä iso kourallinen basilikaa mukaan

Pastalevyt veivasin reseptillä:
- 400g vehnäjauhoja
- 200g durumjauhoja
- 3 keltuaista
- 2 kokonaista munaa
- vähän suolaa

Beschamel ihan perinteinen. Voita ja jauhoja 100g, maitoa 7dl, suolaa, muskottipähkinää ja mustapippuria.

Kerroksittain vuokaan juuston kanssa. Mulla oli parmesania ja tuoretta mozzarellaa. Lopuksi vedin päälle tuoretta pastaa ja sivelin sen oliviiöljyllä, että paistuu rapeaksi.

40 minsaa uunissa, tunti vetäytymistä ja sit lautaselle. Lopputulos näytti tältä, voi veljet:
Image
Voi jeesus :tarddrool:

Harmi vaan ettei ainakaan just nyt taitu noin vaivalloinen resepti.
Huh, master-levelin arvoinen setti =P~
Most people have evil spirits. You? You have stupid spirits. Go see shaman, get hole in head... Big hole... Very big... Huge

Post Reply