Toi Järkisärki on saakelin hyvää. Mulla makuna luomutomaatti + yrtit. Vedin puoli purkkia heti naan-leivän kera. Hintalappu on vielä hieman kova, mutta jos volyymi tolla kasvaa niin luulisi sen vähän laskevan. Mahtava tuote joka kerrankin purkittaa helposti saataville täysin aliarvostettua kotimaista ruokakalaa.
Joo juurikin tuo tomaatti & yrtit Järkisärki on oikeastaan lempparini kaikista maistamistani kotimaisista kalasäilykkeistä, muikut, ahvenet sun muut mukaan lukien.
Ainakin Helsingissä S-Marketeissa se hinta on jo laskenutkin jonkin verran tässä parin vuoden sisällä ja Citymarketeissa tuo on huomattavasti kalliimpaa. Tietysti toivois, että laskisi vieläkin vähäsen ja varmaan tuo volyymin kasvukin siinä auttaisi.
Joskus oon lueskellut noista rehevöityneiden vesistöjen särkikalojen hoitokalastussysteemeistä ja pöyristellyt, kuinka ihmisravinnoksi kelpaavaa kalaa jauhetaan eläinten rehuksi tai pahimmillaan haudataan vaan maahan.
Semmonen juttu siinä tietty on, että sitten jos niitä hoitokalastettuja särkiä halutaankin käyttää elintarvikkeiksi, niin kaikki kylmäketjuhommat pitää hoitaa jämptisti ja jatkojalostus tuohon purkkiin asti maksaa myöskin ihan samalla tavalla kuin vaikkapa muikulla tai affenalla, niin ei se särki niin halpaa enää olekaan. Varsinkin, jos ei ole särkeä säilykemuodossa maistanut, niin kuluttaja varmaan kuitenkin usein ennemmin valitsee sen muikun tai ahvenen kuin ruotoisen roskakalan maineessa olevan särjen, jos hinnassa ei kovin merkittävää eroa ole.
En tiiä voisko tommoseen ekologisesti järkevään puuhasteluun kehitellä jotain valtion tukea, vai onkohan semmosta jo olemassakin, mutta tämmöstä juu on tullut pohdittua, kun särkiasiat kismittää.
Tuo0 JärkiSärki on kyllä hyvää. Jossain vaiheessa tarttui kaupasta purkki tassuun ja kun se sitten jossain vaiheessa avattiin, oltiin että
Särkikalojen jalostus ruodottomaksi tuotteeksi taitaa olla jossain määrin hankalaa/kallista ja paljon menee hukkaan. Omaan suuhun särkikalapullissa ja pihveissä on ollut turhan pistävä sivumaku ja itse pyytämäni särjet ovat lähes poikkeuksetta maistuneet mudalle. Sorvat olleet vielä kamalampia. Uuni- tai savulahna sen sijaan on herkkua ja kaikki liha tulee syödyksi (kitalakeakin kannattaa maistaa).
HK:n Särkipullat-eines on ihan OK. Ei nyt mitään überherkkuwa, mutta syö kyllä. Yleisesti ottaen en oikein pidä' kalapullista, lienenkö sitten joskus kakarana saanut pahoja kalapullia, mutta nuo särkipullat menettelevät.
To make enough for one (and feel free to double or triple as you like), open a can of sardines, and take out the bones if that’s what you usually do. (I usually leave the bones in for extra crunch.) Put the fish on a plate.
Thinly slice a celery stalk or two, depending upon how large they are, and a scallion or half a small shallot (or a few slices of red onion) and put everything in a bowl. If there are celery leaves still attached, and if they look perky and fresh, chop those up and add them as well. You can also throw in some whole soft herb leaves. I’ve made this with parsley leaves and mint leaves in the past, but when I last made it I didn’t have either, and I really didn’t miss them.
Toss celery with lemon or lime juice, a mild vinegar, such as cider, or a tiny bit of sherry vinegar. Add a pinch of salt and some freshly ground pepper, and a grated garlic clove if you like. (I usually do.) Let it sit for a few minutes to let it all marinate.
If you want to add an egg to bulk this out and give it richness, go ahead and boil one up until jammy-yolked. I start mine in cold water, bring it to a full boil, then time it for 3 minutes and 45 seconds before transferring it to a cold water bath for 2 minutes. But use whatever egg technique you like. Peel and halve it.
Drizzle the sardines with good olive oil. (Be generous if they were water-packed.) Add the celery salad and drizzle with more oil and top with flaky salt. Add the egg halves to the plate. You can dust the top with red-pepper flakes or chile powder, if you like it spicy. I do, and it makes the whole thing even prettier.
Luonnonkala kyllä testiin. Pitäisi kyllä kalastamaankin joskus päästä.
Tuo on kyllä hemmetin hyvää. Viimeksi viime viikolla olis tehnyt mieli tuota mutta joku pappa nappasi viimeiset neljä purkkia.
Ton K-supermarketin kauppiaalle annoin toki muutenkin palautteen että kun sillä on melkein kaikissa tuoteryhmissä vaikka mitä vähän spessumpia herkkuja valikoimissa, niin miksi kalasäilykkeissä yleensä just nuo muutamat luonnonkalat ja loput sitten lukuisia erilaisia tonnikalasäilykleitä. Totesi että aivan, tälle vois tehdä jotain.
Luonnonkala kyllä testiin. Pitäisi kyllä kalastamaankin joskus päästä.
Tuo on kyllä hemmetin hyvää. Viimeksi viime viikolla olis tehnyt mieli tuota mutta joku pappa nappasi viimeiset neljä purkkia.
Ton K-supermarketin kauppiaalle annoin toki muutenkin palautteen että kun sillä on melkein kaikissa tuoteryhmissä vaikka mitä vähän spessumpia herkkuja valikoimissa, niin miksi kalasäilykkeissä yleensä just nuo muutamat luonnonkalat ja loput sitten lukuisia erilaisia tonnikalasäilykleitä. Totesi että aivan, tälle vois tehdä jotain.
Nyt oon vetänyt noita s-ketjun kilohailseja lounaaksi. Paistettuja perunoita ja päälle purkillinen kilohails, siinä on koronaevään ravintoarvot kohdillaan