Suolakurkkujen teko

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Message
Author
User avatar
Rödis
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 11370
Joined: 12 May 2005, 10:11

Re: Suolakurkkujen teko

#16 Post by Rödis » 12 Sep 2017, 17:03

Ahdasta on jääkaapissa!
Image

Tällä kertaa tuli tehtyä
- jalopeno-kurkkuja
- rawit-chili-kurkkuja
- ihan perus maustepippurikurkkuja

Kaikkiin tietysti hitosti valkosipulia! Lisäksi tilliä, piparjuurta, sinapinsiemeniä ja vadelman lehtiä.
Last edited by Rödis on 12 Sep 2017, 17:07, edited 1 time in total.

vox sipuli
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 11894
Joined: 30 Jan 2017, 17:35

Re: Suolakurkkujen teko

#17 Post by vox sipuli » 12 Sep 2017, 17:06

:salut:

pitäis hakea herukanlehtiä taas jostain. tosin jotkut on väittänyt, että ei ne oikeasti ole niin tarpeellisia, vaan lisäämällä suolaa saisi taattua rapeuden
Muukalaiset täältä pois wrote:
02 May 2019, 22:39
No, minulla oli tässä kuitenkin järkevä pointti joka oli kohdistettu oikein eikä jotain harhaista olkinukkeilua.
Laku Setä wrote:
11 Feb 2020, 11:38
meitä järjellä tän homman ottavia tuntuu olevan kovin vähän.

User avatar
Rödis
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 11370
Joined: 12 May 2005, 10:11

Re: Suolakurkkujen teko

#18 Post by Rödis » 12 Sep 2017, 17:10

sipulihelvetin hyväksynyt wrote::salut:

pitäis hakea herukanlehtiä taas jostain. tosin jotkut on väittänyt, että ei ne oikeasti ole niin tarpeellisia, vaan lisäämällä suolaa saisi taattua rapeuden
Ei kai ne oo pakollisia. Mä oon ymmärtänyt, että se lehtien lisääminen ois sen takia, että käyminen alkais nopeemmin plus makua tulis?

vox sipuli
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 11894
Joined: 30 Jan 2017, 17:35

Re: Suolakurkkujen teko

#19 Post by vox sipuli » 12 Sep 2017, 17:15

makua joo tietty, mutta kuulemma niissä on tanniineja, mitkä parantaa kurkkujen rakennetta? mitään oikeaa tiedettä mulla ei ole asian suhteen, mutta tossa aiemmin kesällä mulla yksi satsi meni melkein kokonaan sellaisiksi helvetin lötköiksi, sisältä nestemäisiksi ja vastemielisiksi, joten tää on tärkeä elementti :P
Muukalaiset täältä pois wrote:
02 May 2019, 22:39
No, minulla oli tässä kuitenkin järkevä pointti joka oli kohdistettu oikein eikä jotain harhaista olkinukkeilua.
Laku Setä wrote:
11 Feb 2020, 11:38
meitä järjellä tän homman ottavia tuntuu olevan kovin vähän.

User avatar
Rödis
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 11370
Joined: 12 May 2005, 10:11

Re: Suolakurkkujen teko

#20 Post by Rödis » 12 Sep 2017, 17:24

sipulihelvetin hyväksynyt wrote:makua joo tietty, mutta kuulemma niissä on tanniineja, mitkä parantaa kurkkujen rakennetta? mitään oikeaa tiedettä mulla ei ole asian suhteen, mutta tossa aiemmin kesällä mulla yksi satsi meni melkein kokonaan sellaisiksi helvetin lötköiksi, sisältä nestemäisiksi ja vastemielisiksi, joten tää on tärkeä elementti :P
Hmm, tuo tanniinijuttu oli mulle uusi. Voi olla perääkin. Kurkkutieteessä taitaa olla aika monta koulukuntaa, mutta yleensä kaikki onnistuvat ja herkkua tulee. :D
Lötköt kurkut ovat kyllä ikäviä. Semmosta olen lukenut, että isommista kurkuista tulisi helpommin veteliä, mutta tiedä sitten pitääkö sekään paikkaansa.

User avatar
Kyy povellasi
Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
Posts: 89660
Joined: 18 Feb 2007, 13:22
Location: Ryynänen

Re: Suolakurkkujen teko

#21 Post by Kyy povellasi » 12 Sep 2017, 17:44

Siellä on taas jääkaapissa iso purkki hapanta tulollaan. Kasvimaalta tuli tällä kertaa aika huonosti kurkkusatoa, ni osa piti korvata kaupan kurkuilla. Aattelin kyä tehä vielä vähintään yhen purnukan lisää jossain välissä.
Hans Normaali wrote:
Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.
Kake Randelin Fan Club #1

User avatar
kosminen_joonas
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 13556
Joined: 16 Feb 2007, 19:33

Re: Suolakurkkujen teko

#22 Post by kosminen_joonas » 04 Oct 2017, 07:31

Rödis wrote:
sipulihelvetin hyväksynyt wrote::salut:

pitäis hakea herukanlehtiä taas jostain. tosin jotkut on väittänyt, että ei ne oikeasti ole niin tarpeellisia, vaan lisäämällä suolaa saisi taattua rapeuden
Ei kai ne oo pakollisia. Mä oon ymmärtänyt, että se lehtien lisääminen ois sen takia, että käyminen alkais nopeemmin plus makua tulis?
Mä jätin lehdet pois ja viime perjantaista asti ovat muhineet vailla et mitään ois vielä tapahtunu.

jorpetius
armotonta kissankultaa
Posts: 42825
Joined: 07 Mar 2004, 13:22

Re: Suolakurkkujen teko

#23 Post by jorpetius » 04 Oct 2017, 11:10

En ole tänä vuonna tehnyt, mutta vapaapäivä ja sittariin matka. Onkohan siis vielä avomaankurkkusesonki meneillään?

User avatar
kosminen_joonas
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 13556
Joined: 16 Feb 2007, 19:33

Re: Suolakurkkujen teko

#24 Post by kosminen_joonas » 27 Oct 2017, 03:39

Voi vittu, melkeen itku pääsi ku omat loppu ja ostin lidlistä pöntön vieroitukseen :cry: Kyl näihin taas tietty tottuu mut silti.

User avatar
Kyy povellasi
Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
Posts: 89660
Joined: 18 Feb 2007, 13:22
Location: Ryynänen

Re: Suolakurkkujen teko

#25 Post by Kyy povellasi » 28 Nov 2018, 09:54

Täten ilmoitan, että koemaisto suoritettu ja tämän vuotiset kurkut onnistu aivan perfetto. Stolipullo haettu Alkosta ja sitten vaan odotellaan sopivaa herkutteluhetkeä.
Hans Normaali wrote:
Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.
Kake Randelin Fan Club #1

User avatar
Rödis
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 11370
Joined: 12 May 2005, 10:11

Re: Suolakurkkujen teko

#26 Post by Rödis » 28 Nov 2018, 10:05

Ihan jees onnistunut täälläkin. Yhdessä purkista puuttui happamuutta, en tiedä jäikö käyminen vähäiseksi vai keskeytyikö se liian kylmien säilytysolosuhteiden takia.

Post Reply