Vegaanit vs. lihaanit
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- zutonFever
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 21751
- Joined: 09 Jan 2010, 02:54
- Location: hämärissä olosuhteissa, enemmän tai vähemmän kuolleena ja huumeneuloja perseessä.
Re: Vegaanit vs. lihaanit
Ja ei sitten ole mikään painonnoston maailmanennätysmies tuo tohtori, eikä yhtään kiinnosta kuunnella mitään sössötystä, sen verran sakeilta näytti kaikki googlen tarjoamat linkit. Joku rohkelikko voisi kertoa tiivistetysti että paljonko taas on paskaa otsikoinnissa ja ummetusta peräsuolessa.
“It’s all about the sound,” said Stubbs. “You know, making the guitar go, AAAAARRRRRAAAARRRRGH!”
Re: Vegaanit vs. lihaanit
Itseäni taas ei naurattanut yhden tyypin kanssa käymäni keskustelu, joka meni näin:Frank Drebin wrote:Itse syön lihaa vaikka suosin vegeravintoa. Silti nauratti kesällä kuunnella kahden kuplassa asuvan kasvissyöjä-ystäväni ihmettelevän ääneen, että ostaako kukaan enää jauhelihaa.
- Niin, sä et syö lihaa?
- En.
- Mut siis syötkö kuitenkin jauhelihaa?
- Joo, kyllä mä sitä syön.
- Mut siis eiks se oo lihaa sekin?
-
- Heissan vaan!
- life style guru
- Posts: 78135
- Joined: 20 May 2012, 21:27
- Location: ihan raivona täällä
Re: Vegaanit vs. lihaanit
Hienosti!Leper wrote:Itseäni taas ei naurattanut yhden tyypin kanssa käymäni keskustelu, joka meni näin:Frank Drebin wrote:Itse syön lihaa vaikka suosin vegeravintoa. Silti nauratti kesällä kuunnella kahden kuplassa asuvan kasvissyöjä-ystäväni ihmettelevän ääneen, että ostaako kukaan enää jauhelihaa.
- Niin, sä et syö lihaa?
- En.
- Mut siis syötkö kuitenkin jauhelihaa?
- Joo, kyllä mä sitä syön.
- Mut siis eiks se oo lihaa sekin?
-
- Trollface-mies
- Piffin henkinen ylläpitäjä
- Posts: 38111
- Joined: 25 Sep 2012, 23:20
- Location: Länsirannikko
- Contact:
Kanukki hipsteri kokki jauhotti möykäröivät vegaani hipit
Elikkäs teurasti coolisti peuran ja söi sen mieltänsä osoittavien vegaanien naaman edessä.
Vice wrote: This Chef Taunted Vegan Protesters by Butchering a Deer in Front of Them
Mack Lamoureux
A Toronto chef, exasperated with some vegan activists protesting outside of his restaurant, decided to fire back in a rather unique way.
A small group of vegans gathered outside of Antler Kitchen & Bar, a west-end Toronto restaurant, with a banner and cameras to protest the eating and butchering of meat this weekend. The vegans have been protesting there regularly and the Antler has responded with a few stunts like pushing their foie gras usage. This time though, much to the vegans' chagrin, Michael Hunter, the restaurant's chef, who specializes in wild game meat, upped his game by hauling a leg of deer out to the window and started carving it up in front of the protestors.
Police, there to oversee the protest, went in to talk to Hunter during this but decided that, hell, since it’s his restaurant, he can do what he likes. In a video provided to UniLad, you can hear the protesters were not too pleased.
“He’s doing it deliberately to mock and taunt us because we’re vegans,” says the man behind the camera. “As you can see the owner has brought the leg of a recently murdered animal to the front of the restaurant to taunt the activists.”
From here, Hunter didn’t really pay any heed to the protesters. He just butchered part of the deer, cutting off a good sized hunk of meat. The chef then took this meat and headed to the back of his restaurant. When he returned to the window, he had a big plate with just a sole chunk of (most likely the recently butchered) meat—cooked to perfection—on it. No garnish, no sides, just meat. Once sitting, Hunter quickly went to town on the steak.
Hunter has been denying media interviews after chomping down on his steak but told the National Post in a statement that he doesn’t really know why he’s being targeted because “our identity as a restaurant is well-known throughout the city as is our ethical farming and foraging initiatives.”
One of the protesters said that their reason for targeting Antler was because it’s a small business that uses ethical meat. The reason behind this is they think they have a better chance of getting action at a smaller restaurant rather than a chain and the protesters don’t believe in the concept of ethical meat.
Oh deer. (Whatever, you think of something better.)
"Sen verta 100% täyttä vihaa, väkivaltaa, solvauksia, olkiukkoiluja ja huonoja käytöstapoja on kaverin ihan random postauksetkin täynnä." --Boromir
- aivot ja maksa ym.
- mummos vs punkkars
- Posts: 44929
- Joined: 19 Jul 2012, 23:00
Re: Kanukki hipsteri kokki jauhotti möykäröivät vegaani hipi
Teurastaminen ja paloittelu ei oo kyllä sama asia
- Trollface-mies
- Piffin henkinen ylläpitäjä
- Posts: 38111
- Joined: 25 Sep 2012, 23:20
- Location: Länsirannikko
- Contact:
Re: Kanukki hipsteri kokki jauhotti möykäröivät vegaani hipi
No tuli tollai vapaasti käännettyä butchering. Mutta juu siis elikkäs paloitteli.Krustinunna wrote:Teurastaminen ja paloittelu ei oo kyllä sama asia
"Sen verta 100% täyttä vihaa, väkivaltaa, solvauksia, olkiukkoiluja ja huonoja käytöstapoja on kaverin ihan random postauksetkin täynnä." --Boromir
- Trollface-mies
- Piffin henkinen ylläpitäjä
- Posts: 38111
- Joined: 25 Sep 2012, 23:20
- Location: Länsirannikko
- Contact:
Re: Kanukki hipsteri kokki jauhotti möykäröivät vegaani hipi
Nyt maistuis paloiteltu peura
"Sen verta 100% täyttä vihaa, väkivaltaa, solvauksia, olkiukkoiluja ja huonoja käytöstapoja on kaverin ihan random postauksetkin täynnä." --Boromir
- zutonFever
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 21751
- Joined: 09 Jan 2010, 02:54
- Location: hämärissä olosuhteissa, enemmän tai vähemmän kuolleena ja huumeneuloja perseessä.
Re: Vegaanit vs. lihaanit
No siis joku hanhenmaksan dissaaminen ihan ok-hommaa varmaan näin 2018:kin, mutta muuten vaan isot facepalmit noille mielenosoittajien perusteluille.
Ja maistuis kyllä isot peuran pakarat lautasella täälläkin.
Ja maistuis kyllä isot peuran pakarat lautasella täälläkin.
“It’s all about the sound,” said Stubbs. “You know, making the guitar go, AAAAARRRRRAAAARRRRGH!”
Re: Vegaanit vs. lihaanit
Oisit perustanu rogeen niin tätä ei ois siirretty tänne
Re: Vegaanit vs. lihaanit
Ja mehevämpää keskustelua
- Trollface-mies
- Piffin henkinen ylläpitäjä
- Posts: 38111
- Joined: 25 Sep 2012, 23:20
- Location: Länsirannikko
- Contact:
Re: Vegaanit vs. lihaanit
Aattelin että tämmöset hipsteri uutiset on oitis paikalla mahlyä + juttuani ummettuneesta kiinalaisesta 110 kilon paskasta ei siirretty rogeen vaikka se oli paskaa.Tomhet wrote:Oisit perustanu rogeen niin tätä ei ois siirretty tänne
"Sen verta 100% täyttä vihaa, väkivaltaa, solvauksia, olkiukkoiluja ja huonoja käytöstapoja on kaverin ihan random postauksetkin täynnä." --Boromir
Re: N: Mikko Kärnä taas vauhdissa
Ei liity Kärnään EDIT: joten siirretty, mutta mielenkiinnolla katselin hiilijalanjälkiä liittyen eri "maitoihin" ja siitäpä mieleeni tuli kysymys.
Kertokaas, onko vegaaniruoka yleensä "valmiina" kallimpaa kuin eläinperäinen? Ja miksi näin? En ole vegaani, mutta lasken vegaanisuuden yhdeksi plussaksi, koska niillä on oletettu ylivertainen ekologisuus ja tuotantoeläinten kohtelu on usein mitä on. Valitsisin siis vegaanisen yli ei-vegaanisen jos vegaaninen on about hinta-laatusuhteeltaan sama ja en oikein käsitä, miksi ei olisi jos eläinperäisten tuotantoon tarvitaan enemmän sitä sun tätä.
Esim. http://www.ravintolapanda.fi/
Tuolla on selvästi panostettu vegaanisafkoihin, on vönerit ja vegaanipizzoja, mutta kaikki vegaanipizzat maksaa sen 11 kun tavalliset ei-vegaaniset on väliltä 7-10 euroa. Kebabeissa sama, vöner on kalliimpaa kuin tavan kebab. Ja vöner lienee periaatteessa kebab-tyylisesti maustettua seitania siivuina.
(Toinen juttu mikä pisti silmään oli tuo "italiansuikale", kinkkua ei ole listassa vaan "italiansuikale" vähän joka pizzassa. Kävi mielessä, että tuohon olisi uskonnolliset perusteet; jos he eivät sikaa syö niin eivät sitä syötä muillekaan. Suomessa on totuttu kinkkuun ja vanha tuttu myy paremmin.)
Kertokaas, onko vegaaniruoka yleensä "valmiina" kallimpaa kuin eläinperäinen? Ja miksi näin? En ole vegaani, mutta lasken vegaanisuuden yhdeksi plussaksi, koska niillä on oletettu ylivertainen ekologisuus ja tuotantoeläinten kohtelu on usein mitä on. Valitsisin siis vegaanisen yli ei-vegaanisen jos vegaaninen on about hinta-laatusuhteeltaan sama ja en oikein käsitä, miksi ei olisi jos eläinperäisten tuotantoon tarvitaan enemmän sitä sun tätä.
Esim. http://www.ravintolapanda.fi/
Tuolla on selvästi panostettu vegaanisafkoihin, on vönerit ja vegaanipizzoja, mutta kaikki vegaanipizzat maksaa sen 11 kun tavalliset ei-vegaaniset on väliltä 7-10 euroa. Kebabeissa sama, vöner on kalliimpaa kuin tavan kebab. Ja vöner lienee periaatteessa kebab-tyylisesti maustettua seitania siivuina.
(Toinen juttu mikä pisti silmään oli tuo "italiansuikale", kinkkua ei ole listassa vaan "italiansuikale" vähän joka pizzassa. Kävi mielessä, että tuohon olisi uskonnolliset perusteet; jos he eivät sikaa syö niin eivät sitä syötä muillekaan. Suomessa on totuttu kinkkuun ja vanha tuttu myy paremmin.)
kenenkään muun paska ei ole samanlainen kuin Sinun paskasi
Re: Vegaanit vs. lihaanit
Sillä välin eettistä lihaa Puolasta:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005979935.html
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005979935.html
Salaa kuvatuilla videoilla näkyy, kuinka sairaita nautoja teurastetaan ruoaksi Puolassa – Ruokavirasto selvittää, onko lihaa tuotu Suomeen
Puola on yksi Euroopan suurimmista lihanviejistä. Asiantuntijat ovat pyytäneet Puolan hallitusta ilmoittamaan tapauksesta nopeasti muille Euroopan maille.
Ruutukaappauksessa Superwizjer-ohjelman internetsivulta näkyy kuva puolalaisteurastamosta.
Puolalaistoimittajan salaa teurastamossa kuvaama materiaali on nostanut huolta lihantuotannon laadusta ja valvonnasta Puolassa, joka on yksi Euroopan suurimmista lihanviejistä.
Superwizjer-ohjelmassa julkaistuilla videoilla näkyy, kuinka erittäin sairaan näköisiä nautoja raahataan öisin teurastettavaksi ilman eläinlääkärin tarkistusta Mazovian alueella Puolassa sijaitsevassa teurastamossa. Naudat eivät pysty itse edes kävelemään, vaan ne siirretään teurastettavaksi köysien ja vinssien avulla.
Teurastuksen jälkeen työntekijät näyttävät poistavan ruhoista muun muassa makuuhaavoja ja kasvaimia, jotka kielivät sairauksista ja siitä, että naudat ovat maanneet kyljellään päiväkausia.
”Esimieheni käskivät minua merkitsemään lihan terveeksi ja kaunistelemaan sitä. Se oli hirveää”, kertoo Superwizjerin jutussa toimittaja Patryk Szczepaniak, joka työskenteli ohjelmaa varten teurastamossa kolme viikkoa.
”Paperilla kaikki on hyvin, mutta todellisuus oli katastrofi.”
Asiantuntijoiden mukaan videoilla näkyvä toiminta voi aiheuttaa vakavia ja laajoja terveysriskejä, erityisesti, koska Puola on yksi Euroopan suurimmista lihanviejistä.
YK:n tilastojen mukaan Puolassa tuotetusta lihasta noin 80 prosenttia, yhteensä yli 415 miljoonaa kiloa, menee vientiin, summaa brittilehti The Guardian. Asiantuntijat ovatkin The Guardianin mukaan pyytäneet Puolan hallitusta ilmoittamaan tapauksesta nopeasti muille Euroopan maille.
Myös Suomeen tuotavasta lihasta suuri osa on puolalaista – enemmän lihaa tuodaan meille vain Saksasta. Elintarviketurvallisuudesta vastaavan Ruokaviraston viestintäjohtajan Jari Elorannan mukaan virasto on alkanut selvittää, onko sairaiden nautojen lihaa päätynyt Suomeen.
”Otamme asian tutkintaan. Lihan maahantuojat tietävät kyllä, mistä lihaa on tuotu, mutta meillä ei vielä ole sitä tietoa”, Eloranta sanoo.
Elorannan mukaan on mahdollista, että lihaa olisi tuotu myös Suomeen, mutta selvittely on vasta alussa.
”Huomenna olemme viisaampia.”
Belfastin yliopiston elintarviketurvallisuuden professori Chris Elliott arvioi The Guardianille, että riskit ulottuvat laajalle.
”Jos on mitään näyttöä siitä, että lihaa on lähtenyt Puolasta, Euroopan laajuinen turvallisuusvaroitus on mahdollinen”, kertoo Belfastin yliopiston elintarviketurvallisuuden professori Chris Elliott The Guardianille.
”Se, miten järjestelmällistä tämä vaikuttaa olevan, on järkyttävää.”
Szczepaniakin mukaan rikkeet teurastamolla eivät rajoittuneet vain yövuoroihin, vaan eläinlääkärit eivät yleensäkään tarkastaneet ruhoja lain vaatimalla tavalla. Teurastamon työntekijät merkitsivät ruhot itse turvallisiksi ja syömäkelpoisiksi, ja eläinlääkäri kävi sen jälkeen teurastamolla ja allekirjoitti tarvittavat paperit.
Tämän jälkeen lihaa ei tarkisteta enää lainkaan ennen kuin se lähtee kuluttajille, myös ulkomaille, Szczepaniak kertoo.
Superwizjerin tietojen mukaan kohteeksi valittu teurastamo ei myöskään ole ainoa laatuaan, vaan sairaiden nautojen teurastaminen on Puolassa yleistä.
Sairas eläin on tyypillisesti viisi tai kuusi kertaa tervettä halvempi, Superwizjer kertoo, ja niillä voi siksi tehdä suurta voittoa. Sairaita nautoja myös kaupataan netissä avoimesti.
Oikaisu sunnuntaina kello 20.14: Teurastetut eläimet olivat nautoja. Alun perin jutussa puhuttiin lehmistä.
T H E B I G G E S T E N E M Y O F F R E E D O M I S A S A T I S F I E D S L A V E
-
- 2k
- Posts: 2230
- Joined: 07 Dec 2015, 14:06
Re: Vegaanit vs. lihaanit
Hahahaa vitun vegaanit! Salaa syödään makkaraa ja pihvejä kun silmä välttää, sitten ollaan vittu niiiiin maailmanparantajaa että!!1 Tässä taas nähtiin kuinka epätervettä pupujen murkinan pupeltaminen on.
https://www.is.fi/viihde/art-2000006054708.html
https://www.is.fi/viihde/art-2000006054708.html