Leivontapalsta

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
Kaarna
Posts: 724
Joined: 02 May 2010, 21:14

Re: Leivontapalsta

#151 Post by Kaarna » 02 Dec 2017, 18:51

Juurella leipomiseen oon hurahtanu ihan tyystin. Oi sitä riemua, kun maistelin eka kerran onnistunutta leipää. Viimeksi tein pieniä ruisreikäleipiä ja ylijämäjäämistä ohutta näkkäriä. On hyvvää.

Näkkäriä ohueksi kaulitessa tuli sellanen mummin haudassa kääntävä ajatus mieleen, että tekisin hapantaikinasta piirakoita :roll:

Pöyhkeä teeskentelijä
Posts: 685
Joined: 13 Feb 2006, 21:27

Re: Leivontapalsta

#152 Post by Pöyhkeä teeskentelijä » 10 Dec 2017, 00:22

Olen harjoitellut sokerimassatöitä ja tein elämäni mantelille tällaisen Rick&Morty-synttärikakun :love2: Sisällä on tumma kakkupohja ja suklaakermatäyte. Tämä on kooltaan reilusti uunipeltiä isompi enkä ole koskaan kuorruttanut mitään näin isoa sokerimassalla, mutta tosi nätisti meni!

Image

User avatar
Villijam
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 51539
Joined: 12 May 2016, 14:35

Re: Leivontapalsta

#153 Post by Villijam » 10 Dec 2017, 23:48

:lol2prayer:

User avatar
Skinnyass Bitchface
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 10486
Joined: 04 Apr 2016, 18:44

Re: Leivontapalsta

#154 Post by Skinnyass Bitchface » 11 Dec 2017, 01:49

Kraca Bapular wrote: :lol2prayer:

User avatar
Tauski Peltonen
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 54314
Joined: 07 Feb 2013, 16:30
Location: päihtyneenä ja puolialasti tampereella

Re: Leivontapalsta

#155 Post by Tauski Peltonen » 11 Dec 2017, 01:51

Skinnyass Bitchface wrote:
Kraca Bapular wrote: :lol2prayer:
pilaantuis varmaan omassa jääkaapissa kun ei viittis palaakaan tosta lohkasta :prayersmoker: :prayersmoker:
Image
+dIcK_cAnDyCaNe+ wrote:
21 Dec 2022, 12:25
Onks tässä se nälkävuoden mittaan venyvä ruplatus Tonttu vaan ei saa unta? Sehän on käytännössä suulla tuotettua Sunn-O))):ta

User avatar
Modesty Blaise
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 10400
Joined: 30 Jun 2010, 22:48
Location: Tangier

Re: Leivontapalsta

#156 Post by Modesty Blaise » 15 Dec 2017, 05:01

Upean kakun oot irvis tehnyt! Pitäis ite vähän aktivoitua tällä saralla niin ei menis niin paljon rahaa herkkuihin. Meillä on ollut tapana tietyn ystäväporukan pikkujouluissa aina leipoa jtn ja nyt harmittaa suht paljon, että luultavasti missaan tänä vuonna nämä kekrit
i don't have map for this area

User avatar
Rural Sage
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 17638
Joined: 25 Sep 2013, 21:53
Location: Aidensfield Arms

Re: Leivontapalsta

#157 Post by Rural Sage » 21 Dec 2017, 17:20

Leivoin lepuskoita äsken, ku eilen tein niin pirunmoisen satsin perunamuusia. Sämpylöitäkin leivoin ruisjuureen taannoin ja makoisia tuli. Ens viikolla vois koittaa ehtiä tehdä oikein jonkun leivän!
♫ █▬█ █ ▀█▀ ♫ TYDIT TIDDY DII TYDI DII DYY TYDIT TIDDY DII ♫ █▬█ █ ▀█▀ ♫

Setä Angst
Posts: 157
Joined: 14 Jan 2011, 20:57

Re: Leivontapalsta

#158 Post by Setä Angst » 04 Jan 2018, 15:16

Mistäs tässä maassa kannattaisi hankkia kunnolliset (lue: halvimmat) kohotuskorit ja se viiltelyterä, jonka nimeä en muista. Korpeaa tehdä löysiä hapanleipiä kun tulee vammasen muotosia ihan vaan pöydällä kohotellen ja viiltoja yrittäessä viimeistään leviävät ihan rumaksi syöväksi. Koreilla tulee myös nättiä kuosia ja kukapa ei siitä iloitsisi.

Lisäksi te, jotka paistatte leipää kiven tai metallihärpättimen päällä. Olisiko oikeasti syytä hankkia joku leipälapio, jota mahtuisi heiluttamaan piskuisessa opiskelija-asunnossakin? Tähän saakka kohotus on suoritettu leivinpaperin päällä, jonka avulla leivän saa nostettua suoraan kiven päälle. Jostain syystä se kuitenkin tuntuu väärältä ja syntiseltä.

Ja vielä kolmantena. Osaako joku heittää perinteiseen suomalaiseen ruisleipään hyviä jauho/vesi/raski-suhteita, grammoina tai prosentteina mieluiten. Ruisleipäni ovat usein sisältä vähän tahmasia tai muuten outoja, niin pitäisi miettiä ehkä jotakin reseptirunkkaamista.

Itsehän leivon liki kaiken syömäni leivän itse. Mutta en kyllä kovin runsaasti syö leipää.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65703
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Leivontapalsta

#159 Post by Timo Jutilan maksa » 05 Jan 2018, 15:50

^kyllä se leipälapio on jees näissä hommissa. Itse liipaisen tuolla Villeroy & Bochin puisella lapiolla (löytyi näppärästi kaupasta hyllystä, olikohan 25 e) pizzat ja leivät valurautalevylle uuniin. Tuohon mahtuu joku 30 senttisen halkaisijan omaava pizza just, isompaa ei toisaalta tuolle levyllekään saisi. Lisäksi tuossa ei ole pitkää vartta niin onnistuu heiluttelu pienessäkin keittiössä jos sellainen on.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Modesty Blaise
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 10400
Joined: 30 Jun 2010, 22:48
Location: Tangier

Re: Leivontapalsta

#160 Post by Modesty Blaise » 21 Feb 2018, 17:52

Edellisenä yönä leivoin suklaakeksejä, koska en saanut unta
i don't have map for this area

User avatar
Rural Sage
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 17638
Joined: 25 Sep 2013, 21:53
Location: Aidensfield Arms

Re: Leivontapalsta

#161 Post by Rural Sage » 22 Feb 2018, 22:30

Pullaa muuten tuli leipastua viime viikonloppuna laskiaispullahommia varten. Aikas hyviä tuli, muttei ihan täydellisiä.
♫ █▬█ █ ▀█▀ ♫ TYDIT TIDDY DII TYDI DII DYY TYDIT TIDDY DII ♫ █▬█ █ ▀█▀ ♫

User avatar
mäkin itken
hiihtää ku hirvi
Posts: 52957
Joined: 19 Aug 2012, 02:30
Location: jääkaapin varjoisella puolella

Re: Leivontapalsta

#162 Post by mäkin itken » 21 Mar 2018, 03:40

Juustokakkua mieleni halajaa! [-o< Ehkä ens viikolla.
man of constant bönthö wrote:
07 Aug 2023, 12:32
12 päkki olvia seittemän euroo ja baarissa euron tuopit ja siitä neljän euron pizzalle ja kotiin makaamaan rapuloissaan

Setä Angst
Posts: 157
Joined: 14 Jan 2011, 20:57

Re: Leivontapalsta

#163 Post by Setä Angst » 21 Mar 2018, 12:18

Toissapäivänä sticky toffee puddingia! Olivat niin isoja, että tuli melkein paha olo. Muuten hyvä tuote kylläkin.

User avatar
badger
8k
Posts: 8672
Joined: 15 Feb 2016, 19:46

Re: Leivontapalsta

#164 Post by badger » 23 Mar 2018, 11:18

söin tossa jotain ruis-maissilastuja ja nehän oli hyviä, jotenka oon miettiny et mitä jos tekis ruistaikinasta ohuen levyn uunipellille ja vetelis veitsellä sopiviin paloihin, tuliskohan rapsakoita lastuja =P~
oon joskus kauan sitten koittanu tehdä hapankorppuja samalla tekniikalla, mutta niistä tuli semmosia kivisiä levyjä joita ei pystyny edes syömään :x

NicAhh
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 13202
Joined: 10 Feb 2018, 09:42
Location: 01610

Re: Leivontapalsta

#165 Post by NicAhh » 28 Mar 2018, 23:46

Ois kiva leipoo porkkanakakkuu joku päivä :) tätä ei vissiin oo kovin vaikee leipoo?
I have no idea what's going on

Hmmh... yeah, I can't hack it.

Post Reply