Cajun-keittiö

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Message
Author
Ripuli puheen johtaja
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 45117
Joined: 13 Nov 2007, 09:11

Re: Cajun-keittiö

#31 Post by Ripuli puheen johtaja » 30 Nov 2012, 17:01

Hikinen Möhömaha wrote:
Gugge Sandström wrote:
Hikinen Möhömaha wrote:
Kermaperse wrote:Jos en ihan väärin muista, niin Soul Kitchenillä olisi alunperin ollut osittain tällainen cajun -ajatus, mutta on tainnut jäädä funtsailuasteelle.
Soul Kitchen - Kallion Soul Foodia :P
Ihan hyvä safka, mutta voisi olla vähän halvempaa tasoonsa nähden.
Mä en oo käyny kun kaks kertaa, mut oli todella käppästä hintaansa nähden.
Komp. En ymmärrä miten toi mesta on viel pystyssä.

User avatar
ETKÖ NÄE ETTÄ TANSSIN?
2k
Posts: 2392
Joined: 08 Jun 2010, 00:37
Location: Diskoteekki

Re: Cajun-keittiö

#32 Post by ETKÖ NÄE ETTÄ TANSSIN? » 30 Nov 2012, 20:10

Ihan hyvää käppälayaa tuli. Kanaa, chorizontapaista makkaraa ja (ei tuoreita) katkarapuja pistettiin.

User avatar
Il Duce Lee
Jääkenttien Kristian Arje
Posts: 74046
Joined: 07 Mar 2004, 12:43
Location: Central Blvd

Re: Cajun-keittiö

#33 Post by Il Duce Lee » 28 Jan 2013, 14:39

Ny on Jambalyat muhimassa. Chirzonii ei ollu kaupassa ni laitoin salamia, tiedä sitten oliko sinne päinkään.

Tällä reseptillä tein: http://www.ruokala.net/resepti/jambalaya-4 ja lisäks vielä katkarapuja. Nestettä saatto tulla liikaa ellei sitten kohtapuolii ala imeytymään, tai sitten riisiä tuli liian vähän. Riisin osuus vaikuttas muutenkin pieneltä suhteessa muihin sörsseleihin, mutta makunsa puolesta on lupaavaa.
digimetsä wrote:
20 Apr 2023, 22:16
Eräänlaista ableismia toikin on että tullaan leveilemään kuinka pystyy olemaan selvinpäin viihteellä eikä ahdista

User avatar
Longhaired weirdo
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 104099
Joined: 11 Nov 2012, 10:55

Re: Cajun-keittiö

#34 Post by Longhaired weirdo » 28 Jan 2013, 15:35

Tuosmash wrote:Ny on Jambalyat muhimassa. Chirzonii ei ollu kaupassa ni laitoin salamia, tiedä sitten oliko sinne päinkään.

Tällä reseptillä tein: http://www.ruokala.net/resepti/jambalaya-4 ja lisäks vielä katkarapuja. Nestettä saatto tulla liikaa ellei sitten kohtapuolii ala imeytymään, tai sitten riisiä tuli liian vähän. Riisin osuus vaikuttas muutenkin pieneltä suhteessa muihin sörsseleihin, mutta makunsa puolesta on lupaavaa.
Vaikuttas aika hyvältä reseptiltä ja muutenkin cajun-safka kiinnostaa, täytyypi joskus kokeilla.
PERKELEEN TONTUT!

Image

"How come so nice people can make such a music, I can't understand" -Cactuksen omistaja

User avatar
Il Duce Lee
Jääkenttien Kristian Arje
Posts: 74046
Joined: 07 Mar 2004, 12:43
Location: Central Blvd

Re: Cajun-keittiö

#35 Post by Il Duce Lee » 28 Jan 2013, 17:19

Hyvää tuli ja nestettäkin just passelisti! Ehdottomasti jatkoon!
digimetsä wrote:
20 Apr 2023, 22:16
Eräänlaista ableismia toikin on että tullaan leveilemään kuinka pystyy olemaan selvinpäin viihteellä eikä ahdista

User avatar
SAIRASLOMA=ITSEPUOLLUSTUS
6k
Posts: 6295
Joined: 19 Apr 2007, 12:42
Location: 00510

Re: Cajun-keittiö

#36 Post by SAIRASLOMA=ITSEPUOLLUSTUS » 29 Jan 2013, 16:15

Longhaired weirdo wrote:
Tuosmash wrote:Ny on Jambalyat muhimassa. Chirzonii ei ollu kaupassa ni laitoin salamia, tiedä sitten oliko sinne päinkään.

Tällä reseptillä tein: http://www.ruokala.net/resepti/jambalaya-4 ja lisäks vielä katkarapuja. Nestettä saatto tulla liikaa ellei sitten kohtapuolii ala imeytymään, tai sitten riisiä tuli liian vähän. Riisin osuus vaikuttas muutenkin pieneltä suhteessa muihin sörsseleihin, mutta makunsa puolesta on lupaavaa.
Vaikuttas aika hyvältä reseptiltä ja muutenkin cajun-safka kiinnostaa, täytyypi joskus kokeilla.
meikästä tää taas vaikuttaa enempi joltain perus kanariisipadalta johon on lisätty chorizoo ? varmaan ihan ok mut jotenki toi resepti ei vaikuttanu lainkaan houkuttelevalta..... :o

http://www.foodnetwork.com/recipes/emer ... index.html tää sensijaan vaikuttaa paljon houkuttelevammalta, tuoreilla raaka-aineilla tietysti. voiski itseasias viikonloppuna tehä tän PRKL!!!

User avatar
ETKÖ NÄE ETTÄ TANSSIN?
2k
Posts: 2392
Joined: 08 Jun 2010, 00:37
Location: Diskoteekki

Re: Cajun-keittiö

#37 Post by ETKÖ NÄE ETTÄ TANSSIN? » 29 Jan 2013, 17:15

BIKE SEAT SNIFFER! wrote:armaan ihan ok mut jotenki toi resepti ei vaikuttanu lainkaan houkuttelevalta..... :o
http://www.foodnetwork.com/recipes/emer ... index.html tää sensijaan vaikuttaa paljon houkuttelevammalta, tuoreilla raaka-aineilla tietysti. voiski itseasias viikonloppuna tehä tän PRKL!!!
Tämmöstä oon nyt tehny kahesti, mutta tuota andouille-makkaraa ei toki ole ollut. Ekalla kerralla oli chorizon tilalla jotain vähän samantapaista espanjalaista makkaraa ja toisella kertaa unkarilaista paprikasalamia. Toimii. Tuo vähän ylempi resepti vaikuttaa tosiaan vähän liian "tavalliselta" kana-riisipadalta.

User avatar
Il Duce Lee
Jääkenttien Kristian Arje
Posts: 74046
Joined: 07 Mar 2004, 12:43
Location: Central Blvd

Re: Cajun-keittiö

#38 Post by Il Duce Lee » 30 Jan 2013, 10:11

ETKÖ NÄE ETTÄ TANSSIN? wrote:
BIKE SEAT SNIFFER! wrote:armaan ihan ok mut jotenki toi resepti ei vaikuttanu lainkaan houkuttelevalta..... :o
http://www.foodnetwork.com/recipes/emer ... index.html tää sensijaan vaikuttaa paljon houkuttelevammalta, tuoreilla raaka-aineilla tietysti. voiski itseasias viikonloppuna tehä tän PRKL!!!
Tämmöstä oon nyt tehny kahesti, mutta tuota andouille-makkaraa ei toki ole ollut. Ekalla kerralla oli chorizon tilalla jotain vähän samantapaista espanjalaista makkaraa ja toisella kertaa unkarilaista paprikasalamia. Toimii. Tuo vähän ylempi resepti vaikuttaa tosiaan vähän liian "tavalliselta" kana-riisipadalta.
Sitähän se oikeastaan olikin. Eihän tuo ero muutenkaan riisipadan välillä mikän järin järkyttävä ole.

Worchesterii pitää jatkoo silmällä pitäen hankkia.
digimetsä wrote:
20 Apr 2023, 22:16
Eräänlaista ableismia toikin on että tullaan leveilemään kuinka pystyy olemaan selvinpäin viihteellä eikä ahdista

User avatar
Heitä sikaa/filth
silkkaa pekonia
Posts: 66111
Joined: 20 May 2011, 13:09
Location: vt 9

Re: Cajun-keittiö

#39 Post by Heitä sikaa/filth » 30 Jan 2013, 12:54

Longhaired weirdo wrote:
Tuosmash wrote:Ny on Jambalyat muhimassa. Chirzonii ei ollu kaupassa ni laitoin salamia, tiedä sitten oliko sinne päinkään.

Tällä reseptillä tein: http://www.ruokala.net/resepti/jambalaya-4 ja lisäks vielä katkarapuja. Nestettä saatto tulla liikaa ellei sitten kohtapuolii ala imeytymään, tai sitten riisiä tuli liian vähän. Riisin osuus vaikuttas muutenkin pieneltä suhteessa muihin sörsseleihin, mutta makunsa puolesta on lupaavaa.
Vaikuttas aika hyvältä reseptiltä ja muutenkin cajun-safka kiinnostaa, täytyypi joskus kokeilla.
Tein tällä reseptillä eilen. Ihan hyvää tuli mut tosiaan aika perus kanariisipataahan toi on.
Image

LAGRANGE POINTS
Spoiler:
Image

User avatar
SAIRASLOMA=ITSEPUOLLUSTUS
6k
Posts: 6295
Joined: 19 Apr 2007, 12:42
Location: 00510

Re: Cajun-keittiö

#40 Post by SAIRASLOMA=ITSEPUOLLUSTUS » 30 Jan 2013, 13:56

Tuosmash wrote:
ETKÖ NÄE ETTÄ TANSSIN? wrote:
BIKE SEAT SNIFFER! wrote:armaan ihan ok mut jotenki toi resepti ei vaikuttanu lainkaan houkuttelevalta..... :o
http://www.foodnetwork.com/recipes/emer ... index.html tää sensijaan vaikuttaa paljon houkuttelevammalta, tuoreilla raaka-aineilla tietysti. voiski itseasias viikonloppuna tehä tän PRKL!!!
Tämmöstä oon nyt tehny kahesti, mutta tuota andouille-makkaraa ei toki ole ollut. Ekalla kerralla oli chorizon tilalla jotain vähän samantapaista espanjalaista makkaraa ja toisella kertaa unkarilaista paprikasalamia. Toimii. Tuo vähän ylempi resepti vaikuttaa tosiaan vähän liian "tavalliselta" kana-riisipadalta.
Sitähän se oikeastaan olikin. Eihän tuo ero muutenkaan riisipadan välillä mikän järin järkyttävä ole.

Worchesterii pitää jatkoo silmällä pitäen hankkia.
no onhan tossa ruokalan ja foodnetworkin resepteissä nyt aika paljon muutaki eroa ku vaan toi worce......??

User avatar
kevät sisimmässään
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 14882
Joined: 21 Aug 2007, 19:06
Location: Santa Cruz

Re: Cajun-keittiö

#41 Post by kevät sisimmässään » 31 Jan 2013, 00:41

Kiinnostaa, mutta itse en aio tehdä.

User avatar
DE MYSTERIIS DOM PÉRIGNON
mysteeri samppanjamies
Posts: 50695
Joined: 16 Nov 2004, 11:57
Location: Myrkkynoitien feministissaatanallinen ylivalta

Re: Cajun-keittiö

#42 Post by DE MYSTERIIS DOM PÉRIGNON » 04 Feb 2013, 15:14

http://www.seriouseats.com/cgi-bin/mte/ ... te=Recipes

tuolta vaan reseptejä kehiin... on muuten seriouseats yksi meitsin lempisivustoja safka-asioiden suhteen.
jormuli wrote:pääsin ylitse vaikeuksistani olemalla tekemättä mitään, ja nyt voin ihan hyvin.

User avatar
apokalypsi kuten tiedämme
-=King Of PIF=-
-=King Of PIF=-
Posts: 19640
Joined: 01 Jul 2005, 10:33
Location: when in Rome

Re: Cajun-keittiö

#43 Post by apokalypsi kuten tiedämme » 10 Feb 2013, 16:00

Väsäsin eilen ekaa kertaa ikinä Gumboa ja meni kyllä heittämällä lempiruokien joukkoon. Syömäporukoissa oli tyyppejä, joille ei kana ja chorizo kelvannut, joten tässä on vain jättikatkarapuja. Rouxin tekeminen oli yllättävän helppo keissi. Tuli kuitenkin ehkä aavistuksen liian keittomaista.

Image
Waked by the trumpet sound - I from my grave shall rise
And see the Judge with glory crowned - And see the flaming skies!

User avatar
Il Duce Lee
Jääkenttien Kristian Arje
Posts: 74046
Joined: 07 Mar 2004, 12:43
Location: Central Blvd

Re: Cajun-keittiö

#44 Post by Il Duce Lee » 12 Feb 2013, 22:18

^Todella hyvännäköistä! Voisikin kokeilla tuota seuraavaksi jahka rohkaistuu taas.
digimetsä wrote:
20 Apr 2023, 22:16
Eräänlaista ableismia toikin on että tullaan leveilemään kuinka pystyy olemaan selvinpäin viihteellä eikä ahdista

Banana Joe
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 70554
Joined: 18 Mar 2010, 11:18
Location: Babylon

Re: Cajun-keittiö

#45 Post by Banana Joe » 03 Jun 2016, 23:04

Huomenna kunnon cajun-orgiat =P~ [-o<
Image

Post Reply