Peruna
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Peruna
Vohoiiii vittu kun oli hyvää! Kiitokset vaan tästä vinkistä. Nappasin sittarista paikallisen farmarin laatu perunoita, suurin piirtein saman kokoisina. Keittovaiheessa innostuin vähän liikaa koska loppujen lopuksi pellille ei älytöntä määrää mahdu kun ne litistelee. Ja kannattaa siis litistellä aika ohueksi. Ohuempi=rapeampi. Voiteluun käytiin voi-oliiviöljy seosta.
Spoiler:
Spoiler:
- Larissa von Cockström
- Luxus dokaaja
- Posts: 76125
- Joined: 22 Sep 2014, 15:38
- Location: punavihermäkikupla
Re: Peruna
Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.Timo Jutilan maksa wrote: ↑12 Nov 2018, 23:07Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattuaKaarna wrote: ↑12 Nov 2018, 20:10Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.
Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1%
Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Peruna
Eipä ainakaan noiden mun suosimien farmareiden perunoissa ole laaturomahdusta tullut vastaan.Larissa von Cockström wrote: ↑17 Nov 2018, 22:59Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.Timo Jutilan maksa wrote: ↑12 Nov 2018, 23:07Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattuaKaarna wrote: ↑12 Nov 2018, 20:10Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.
Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
Spoiler:
Spoiler:
- Larissa von Cockström
- Luxus dokaaja
- Posts: 76125
- Joined: 22 Sep 2014, 15:38
- Location: punavihermäkikupla
Re: Peruna
Joo toi oli tommosta spekulaatiota lähinnä et voiskos. Itse huomasin vaan että vanhat tutut kiinteät on jauhoisempia ja myöhemmin sit tuli uutinenkin (kyllä, peruna uutinen)joka vahvisti havainnon.Timo Jutilan maksa wrote: ↑17 Nov 2018, 23:15Eipä ainakaan noiden mun suosimien farmareiden perunoissa ole laaturomahdusta tullut vastaan.Larissa von Cockström wrote: ↑17 Nov 2018, 22:59Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.Timo Jutilan maksa wrote: ↑12 Nov 2018, 23:07Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattuaKaarna wrote: ↑12 Nov 2018, 20:10Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.
Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1%
Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Peruna
Juu, miksei olosuhteet vaikuttaisi. Viime kesähän oli ihan ääriolosuhteita tuossa mielessä.Larissa von Cockström wrote: ↑17 Nov 2018, 23:36Joo toi oli tommosta spekulaatiota lähinnä et voiskos. Itse huomasin vaan että vanhat tutut kiinteät on jauhoisempia ja myöhemmin sit tuli uutinenkin (kyllä, peruna uutinen)joka vahvisti havainnon.Timo Jutilan maksa wrote: ↑17 Nov 2018, 23:15Eipä ainakaan noiden mun suosimien farmareiden perunoissa ole laaturomahdusta tullut vastaan.Larissa von Cockström wrote: ↑17 Nov 2018, 22:59Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.Timo Jutilan maksa wrote: ↑12 Nov 2018, 23:07Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattuaKaarna wrote: ↑12 Nov 2018, 20:10Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.
Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
Spoiler:
Spoiler:
- Larissa von Cockström
- Luxus dokaaja
- Posts: 76125
- Joined: 22 Sep 2014, 15:38
- Location: punavihermäkikupla
Re: Peruna
Mut makumuutoksia en itse havainnut kylläkään. Mut olispa omat suosikki peruna-farmarit sillä: peruna on tärkeä asia ja sen laatu ei mikään leikin asia. Hyvä peruna on hyvä peruna, eikä mikään talous peruna innosta. Kaupoissa yleensä nykyään luomua ja pienempien tilojen pottuja ja niitä oon ostanu.Timo Jutilan maksa wrote: ↑17 Nov 2018, 23:53Juu, miksei olosuhteet vaikuttaisi. Viime kesähän oli ihan ääriolosuhteita tuossa mielessä.Larissa von Cockström wrote: ↑17 Nov 2018, 23:36Joo toi oli tommosta spekulaatiota lähinnä et voiskos. Itse huomasin vaan että vanhat tutut kiinteät on jauhoisempia ja myöhemmin sit tuli uutinenkin (kyllä, peruna uutinen)joka vahvisti havainnon.Timo Jutilan maksa wrote: ↑17 Nov 2018, 23:15Eipä ainakaan noiden mun suosimien farmareiden perunoissa ole laaturomahdusta tullut vastaan.Larissa von Cockström wrote: ↑17 Nov 2018, 22:59Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.Timo Jutilan maksa wrote: ↑12 Nov 2018, 23:07Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattuaKaarna wrote: ↑12 Nov 2018, 20:10Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.
Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1%
Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Peruna
Sama makumuutoksiin. Kenties parhaat elämäni aikana syödyt perunat tuli ostettua loppukesällä, ajankohtaan nähden suhteellisen kallista luomu-Annabellaa. Mutta olipa kyllä rahan arvoista. Enemmänkin olisin voinut ostaa mutta se erä vietiin ko. kaupasta ihan käsistä.Larissa von Cockström wrote: ↑18 Nov 2018, 02:19Mut makumuutoksia en itse havainnut kylläkään. Mut olispa omat suosikki peruna-farmarit sillä: peruna on tärkeä asia ja sen laatu ei mikään leikin asia. Hyvä peruna on hyvä peruna, eikä mikään talous peruna innosta. Kaupoissa yleensä nykyään luomua ja pienempien tilojen pottuja ja niitä oon ostanu.Timo Jutilan maksa wrote: ↑17 Nov 2018, 23:53Juu, miksei olosuhteet vaikuttaisi. Viime kesähän oli ihan ääriolosuhteita tuossa mielessä.Larissa von Cockström wrote: ↑17 Nov 2018, 23:36Joo toi oli tommosta spekulaatiota lähinnä et voiskos. Itse huomasin vaan että vanhat tutut kiinteät on jauhoisempia ja myöhemmin sit tuli uutinenkin (kyllä, peruna uutinen)joka vahvisti havainnon.Timo Jutilan maksa wrote: ↑17 Nov 2018, 23:15Eipä ainakaan noiden mun suosimien farmareiden perunoissa ole laaturomahdusta tullut vastaan.Larissa von Cockström wrote: ↑17 Nov 2018, 22:59Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.Timo Jutilan maksa wrote: ↑12 Nov 2018, 23:07Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattuaKaarna wrote: ↑12 Nov 2018, 20:10Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.
Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
Joo... Ei kyllä "talousperunat" oikein nappaa jos muutakin on tarjolla.
Spoiler:
Spoiler:
- Doctor Muñiz
- Anarkopasifistinen ankeuttaja
- Posts: 24716
- Joined: 07 Mar 2015, 06:03
- Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu
Re: Peruna
Itse muutaman vuoden mökillä Annabelleä viljelleenä voin sanoa, että tää on parhaimmillaan vastanostettuna ja vähän keskenkasvuisena (kuten varhaisperunat yleensä ovat).
Kulunut vuosihan oli muuten helvetin hyvä perunavuosi, jos oli kasteluvettä.
Ootteko muuten kokeilleet marraskuussa nostettua pottua?
Kulunut vuosihan oli muuten helvetin hyvä perunavuosi, jos oli kasteluvettä.
Ootteko muuten kokeilleet marraskuussa nostettua pottua?
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
Re: Peruna
itellä meni potunnosto marraskuun alkuun, mutta että ei tainnu marraskuun kehutut vaikutukset vielä tulla.
Rippa wrote: Haluaa elellä rauhassa luonnon helmassa, taivaalla hävittäjät jyrisee, metsäkoneet kaataa puita, ihmiset mölyää ja möykkää, voimalinjat surisee. On aika kostaa
je veux des ailes végétaliennes ou je veux mourir
Spoiler:
Re: Peruna
Katselin netistä kans ohjeita ja tein satsin lyttypottuja. Hyviä kyllä, mutta ei yhtä rapsakoita kun ne torikojun vastaavat. Taidan seuraavalla kerralla nostella litattua perunaa vähän kasaan, keoksi tms. Mutta (hyvän makuinen) peruna, suola ja voi - ei kai siinä oikeen mikään pieleen mene.Timo Jutilan maksa wrote: ↑17 Nov 2018, 21:07Vohoiiii vittu kun oli hyvää! Kiitokset vaan tästä vinkistä. Nappasin sittarista paikallisen farmarin laatu perunoita, suurin piirtein saman kokoisina. Keittovaiheessa innostuin vähän liikaa koska loppujen lopuksi pellille ei älytöntä määrää mahdu kun ne litistelee. Ja kannattaa siis litistellä aika ohueksi. Ohuempi=rapeampi. Voiteluun käytiin voi-oliiviöljy seosta.
Tätä olisi tarvittu. En raaskinut hanavedellä kastella, vaikka ei mistään isosta alasta olekaan kyse.Doctor Muñiz wrote: ↑18 Nov 2018, 03:28Kulunut vuosihan oli muuten helvetin hyvä perunavuosi, jos oli kasteluvettä.
Pesty yleisperuna, viereisessä laarissa haalea rupinen rosamunda Päivärannan sittarin pottulaarit on muisto vain...
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Peruna
Sieltä Päivärannastapa hyvinkin kävin perunoita eilen noutamassa. Muutamaa lajiketta. Joku Voutilaisen tila on niin takuuvarma että niiden perunoita kannattaa hakea.Kaarna wrote: ↑18 Nov 2018, 20:48Katselin netistä kans ohjeita ja tein satsin lyttypottuja. Hyviä kyllä, mutta ei yhtä rapsakoita kun ne torikojun vastaavat. Taidan seuraavalla kerralla nostella litattua perunaa vähän kasaan, keoksi tms. Mutta (hyvän makuinen) peruna, suola ja voi - ei kai siinä oikeen mikään pieleen mene.Timo Jutilan maksa wrote: ↑17 Nov 2018, 21:07Vohoiiii vittu kun oli hyvää! Kiitokset vaan tästä vinkistä. Nappasin sittarista paikallisen farmarin laatu perunoita, suurin piirtein saman kokoisina. Keittovaiheessa innostuin vähän liikaa koska loppujen lopuksi pellille ei älytöntä määrää mahdu kun ne litistelee. Ja kannattaa siis litistellä aika ohueksi. Ohuempi=rapeampi. Voiteluun käytiin voi-oliiviöljy seosta.
Tätä olisi tarvittu. En raaskinut hanavedellä kastella, vaikka ei mistään isosta alasta olekaan kyse.Doctor Muñiz wrote: ↑18 Nov 2018, 03:28Kulunut vuosihan oli muuten helvetin hyvä perunavuosi, jos oli kasteluvettä.
Pesty yleisperuna, viereisessä laarissa haalea rupinen rosamunda Päivärannan sittarin pottulaarit on muisto vain...
Spoiler:
Spoiler:
Re: Peruna
Kokeilin just noita hakattuja 'runoita ja vaikka vähän epäonnistuin, tuli näistä aivan awesome hyviä!
Re: Peruna
Oli kyllä. Kasteltiin kun jaksettiin. Ensi vuonna taas siementä vakoon.Doctor Muñiz wrote: ↑18 Nov 2018, 03:28Kulunut vuosihan oli muuten helvetin hyvä perunavuosi, jos oli kasteluvettä.
Paskaa, skeidaa, köntsää...
Re: Peruna
Onko kokemusta fermentoiduista perunoista? Heräsi kiinnostus tuolta rogen keskustelusta bongatun kuopijolaisen gastrobarin sivuilta. Fritatut fermentoidut potut siis.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus