Peruna

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Peruna

#91 Post by Timo Jutilan maksa » 17 Nov 2018, 21:07

Vohoiiii vittu kun oli hyvää! Kiitokset vaan tästä vinkistä. Nappasin sittarista paikallisen farmarin laatu perunoita, suurin piirtein saman kokoisina. Keittovaiheessa innostuin vähän liikaa koska loppujen lopuksi pellille ei älytöntä määrää mahdu kun ne litistelee. Ja kannattaa siis litistellä aika ohueksi. Ohuempi=rapeampi. Voiteluun käytiin voi-oliiviöljy seosta.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Larissa von Cockström
Luxus dokaaja
Posts: 76125
Joined: 22 Sep 2014, 15:38
Location: punavihermäkikupla

Re: Peruna

#92 Post by Larissa von Cockström » 17 Nov 2018, 22:59

Timo Jutilan maksa wrote:
12 Nov 2018, 23:07
Kaarna wrote:
12 Nov 2018, 20:10
Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.

Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattua =P~
Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1% :salut:


Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Peruna

#93 Post by Timo Jutilan maksa » 17 Nov 2018, 23:15

Larissa von Cockström wrote:
17 Nov 2018, 22:59
Timo Jutilan maksa wrote:
12 Nov 2018, 23:07
Kaarna wrote:
12 Nov 2018, 20:10
Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.

Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattua =P~
Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.
Eipä ainakaan noiden mun suosimien farmareiden perunoissa ole laaturomahdusta tullut vastaan.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Larissa von Cockström
Luxus dokaaja
Posts: 76125
Joined: 22 Sep 2014, 15:38
Location: punavihermäkikupla

Re: Peruna

#94 Post by Larissa von Cockström » 17 Nov 2018, 23:36

Timo Jutilan maksa wrote:
17 Nov 2018, 23:15
Larissa von Cockström wrote:
17 Nov 2018, 22:59
Timo Jutilan maksa wrote:
12 Nov 2018, 23:07
Kaarna wrote:
12 Nov 2018, 20:10
Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.

Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattua =P~
Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.
Eipä ainakaan noiden mun suosimien farmareiden perunoissa ole laaturomahdusta tullut vastaan.
Joo toi oli tommosta spekulaatiota lähinnä et voiskos. Itse huomasin vaan että vanhat tutut kiinteät on jauhoisempia ja myöhemmin sit tuli uutinenkin (kyllä, peruna uutinen)joka vahvisti havainnon.
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1% :salut:


Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Peruna

#95 Post by Timo Jutilan maksa » 17 Nov 2018, 23:53

Larissa von Cockström wrote:
17 Nov 2018, 23:36
Timo Jutilan maksa wrote:
17 Nov 2018, 23:15
Larissa von Cockström wrote:
17 Nov 2018, 22:59
Timo Jutilan maksa wrote:
12 Nov 2018, 23:07
Kaarna wrote:
12 Nov 2018, 20:10
Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.

Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattua =P~
Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.
Eipä ainakaan noiden mun suosimien farmareiden perunoissa ole laaturomahdusta tullut vastaan.
Joo toi oli tommosta spekulaatiota lähinnä et voiskos. Itse huomasin vaan että vanhat tutut kiinteät on jauhoisempia ja myöhemmin sit tuli uutinenkin (kyllä, peruna uutinen)joka vahvisti havainnon.
Juu, miksei olosuhteet vaikuttaisi. Viime kesähän oli ihan ääriolosuhteita tuossa mielessä.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Larissa von Cockström
Luxus dokaaja
Posts: 76125
Joined: 22 Sep 2014, 15:38
Location: punavihermäkikupla

Re: Peruna

#96 Post by Larissa von Cockström » 18 Nov 2018, 02:19

Timo Jutilan maksa wrote:
17 Nov 2018, 23:53
Larissa von Cockström wrote:
17 Nov 2018, 23:36
Timo Jutilan maksa wrote:
17 Nov 2018, 23:15
Larissa von Cockström wrote:
17 Nov 2018, 22:59
Timo Jutilan maksa wrote:
12 Nov 2018, 23:07
Kaarna wrote:
12 Nov 2018, 20:10
Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.

Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattua =P~
Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.
Eipä ainakaan noiden mun suosimien farmareiden perunoissa ole laaturomahdusta tullut vastaan.
Joo toi oli tommosta spekulaatiota lähinnä et voiskos. Itse huomasin vaan että vanhat tutut kiinteät on jauhoisempia ja myöhemmin sit tuli uutinenkin (kyllä, peruna uutinen)joka vahvisti havainnon.
Juu, miksei olosuhteet vaikuttaisi. Viime kesähän oli ihan ääriolosuhteita tuossa mielessä.
Mut makumuutoksia en itse havainnut kylläkään. Mut olispa omat suosikki peruna-farmarit sillä: peruna on tärkeä asia ja sen laatu ei mikään leikin asia. Hyvä peruna on hyvä peruna, eikä mikään talous peruna innosta. Kaupoissa yleensä nykyään luomua ja pienempien tilojen pottuja ja niitä oon ostanu.
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1% :salut:


Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Peruna

#97 Post by Timo Jutilan maksa » 18 Nov 2018, 02:52

Larissa von Cockström wrote:
18 Nov 2018, 02:19
Timo Jutilan maksa wrote:
17 Nov 2018, 23:53
Larissa von Cockström wrote:
17 Nov 2018, 23:36
Timo Jutilan maksa wrote:
17 Nov 2018, 23:15
Larissa von Cockström wrote:
17 Nov 2018, 22:59
Timo Jutilan maksa wrote:
12 Nov 2018, 23:07
Kaarna wrote:
12 Nov 2018, 20:10
Vaan sitten onkin seuraava onkelma. Viime aikoina on menny parit sapuskat täysin pilalle, kun on ollu potut ihan törky pahan makuisia. Tämä on vuosien varrella yleistynyt, useammin on perunat oudolta maistuneet.

Omasta maasta tietysti saa täydellisiä, mutta ei nuo peukalon kokoiset puikulat ihan kaikkeen taivu kuitenkaan.
Mullahan ei tätä ongelmaa onneksi ole, yhteen paikalliseen sittariin tulee paikallisilta tiloilta useita eri lajikkeita ja laatu on taattua =P~
Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut ainakin pottujen rakenteeseen silleen että kaikki kiinteet tuppaa menemään muusiksi, tiedä sitten olisko paikka paikoin makuunkin vaikuttanut.
Eipä ainakaan noiden mun suosimien farmareiden perunoissa ole laaturomahdusta tullut vastaan.
Joo toi oli tommosta spekulaatiota lähinnä et voiskos. Itse huomasin vaan että vanhat tutut kiinteät on jauhoisempia ja myöhemmin sit tuli uutinenkin (kyllä, peruna uutinen)joka vahvisti havainnon.
Juu, miksei olosuhteet vaikuttaisi. Viime kesähän oli ihan ääriolosuhteita tuossa mielessä.
Mut makumuutoksia en itse havainnut kylläkään. Mut olispa omat suosikki peruna-farmarit sillä: peruna on tärkeä asia ja sen laatu ei mikään leikin asia. Hyvä peruna on hyvä peruna, eikä mikään talous peruna innosta. Kaupoissa yleensä nykyään luomua ja pienempien tilojen pottuja ja niitä oon ostanu.
Sama makumuutoksiin. Kenties parhaat elämäni aikana syödyt perunat tuli ostettua loppukesällä, ajankohtaan nähden suhteellisen kallista luomu-Annabellaa. Mutta olipa kyllä rahan arvoista. Enemmänkin olisin voinut ostaa mutta se erä vietiin ko. kaupasta ihan käsistä.

Joo... Ei kyllä "talousperunat" oikein nappaa jos muutakin on tarjolla.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Doctor Muñiz
Anarkopasifistinen ankeuttaja
Posts: 24716
Joined: 07 Mar 2015, 06:03
Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu

Re: Peruna

#98 Post by Doctor Muñiz » 18 Nov 2018, 03:28

Itse muutaman vuoden mökillä Annabelleä viljelleenä voin sanoa, että tää on parhaimmillaan vastanostettuna ja vähän keskenkasvuisena (kuten varhaisperunat yleensä ovat).

Kulunut vuosihan oli muuten helvetin hyvä perunavuosi, jos oli kasteluvettä.

Ootteko muuten kokeilleet marraskuussa nostettua pottua?
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia

Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war

User avatar
nääsgul
RUTTO SAAPUU
Posts: 51488
Joined: 19 Oct 2009, 23:30
Location: burzum

Re: Peruna

#99 Post by nääsgul » 18 Nov 2018, 13:49

itellä meni potunnosto marraskuun alkuun, mutta että ei tainnu marraskuun kehutut vaikutukset vielä tulla.
Rippa wrote: Haluaa elellä rauhassa luonnon helmassa, taivaalla hävittäjät jyrisee, metsäkoneet kaataa puita, ihmiset mölyää ja möykkää, voimalinjat surisee. On aika kostaa
je veux des ailes végétaliennes ou je veux mourir
Spoiler:
ᛉ H E I L I G E ᛣ
Image
ᛉ H E I L I G E ᛣ

Kaarna
Posts: 724
Joined: 02 May 2010, 21:14

Re: Peruna

#100 Post by Kaarna » 18 Nov 2018, 20:48

Timo Jutilan maksa wrote:
17 Nov 2018, 21:07
Vohoiiii vittu kun oli hyvää! Kiitokset vaan tästä vinkistä. Nappasin sittarista paikallisen farmarin laatu perunoita, suurin piirtein saman kokoisina. Keittovaiheessa innostuin vähän liikaa koska loppujen lopuksi pellille ei älytöntä määrää mahdu kun ne litistelee. Ja kannattaa siis litistellä aika ohueksi. Ohuempi=rapeampi. Voiteluun käytiin voi-oliiviöljy seosta.
Katselin netistä kans ohjeita ja tein satsin lyttypottuja. Hyviä kyllä, mutta ei yhtä rapsakoita kun ne torikojun vastaavat. Taidan seuraavalla kerralla nostella litattua perunaa vähän kasaan, keoksi tms. Mutta (hyvän makuinen) peruna, suola ja voi - ei kai siinä oikeen mikään pieleen mene.
Doctor Muñiz wrote:
18 Nov 2018, 03:28
Kulunut vuosihan oli muuten helvetin hyvä perunavuosi, jos oli kasteluvettä.
Tätä olisi tarvittu. En raaskinut hanavedellä kastella, vaikka ei mistään isosta alasta olekaan kyse.

Pesty yleisperuna, viereisessä laarissa haalea rupinen rosamunda :( Päivärannan sittarin pottulaarit on muisto vain...

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Peruna

#101 Post by Timo Jutilan maksa » 18 Nov 2018, 21:15

Kaarna wrote:
18 Nov 2018, 20:48
Timo Jutilan maksa wrote:
17 Nov 2018, 21:07
Vohoiiii vittu kun oli hyvää! Kiitokset vaan tästä vinkistä. Nappasin sittarista paikallisen farmarin laatu perunoita, suurin piirtein saman kokoisina. Keittovaiheessa innostuin vähän liikaa koska loppujen lopuksi pellille ei älytöntä määrää mahdu kun ne litistelee. Ja kannattaa siis litistellä aika ohueksi. Ohuempi=rapeampi. Voiteluun käytiin voi-oliiviöljy seosta.
Katselin netistä kans ohjeita ja tein satsin lyttypottuja. Hyviä kyllä, mutta ei yhtä rapsakoita kun ne torikojun vastaavat. Taidan seuraavalla kerralla nostella litattua perunaa vähän kasaan, keoksi tms. Mutta (hyvän makuinen) peruna, suola ja voi - ei kai siinä oikeen mikään pieleen mene.
Doctor Muñiz wrote:
18 Nov 2018, 03:28
Kulunut vuosihan oli muuten helvetin hyvä perunavuosi, jos oli kasteluvettä.
Tätä olisi tarvittu. En raaskinut hanavedellä kastella, vaikka ei mistään isosta alasta olekaan kyse.

Pesty yleisperuna, viereisessä laarissa haalea rupinen rosamunda :( Päivärannan sittarin pottulaarit on muisto vain...
Sieltä Päivärannastapa hyvinkin kävin perunoita eilen noutamassa. Muutamaa lajiketta. Joku Voutilaisen tila on niin takuuvarma että niiden perunoita kannattaa hakea.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

Niin,
чики-брики
Posts: 166602
Joined: 15 Jan 2006, 18:56

Re: Peruna

#102 Post by Niin, » 20 Nov 2018, 20:30

Kokeilin just noita hakattuja 'runoita ja vaikka vähän epäonnistuin, tuli näistä aivan awesome hyviä!

User avatar
Jokke
amisjannu
Posts: 31640
Joined: 24 Aug 2004, 14:10
Location: Hei No LA!

Re: Peruna

#103 Post by Jokke » 22 Nov 2018, 23:59

Doctor Muñiz wrote:
18 Nov 2018, 03:28
Kulunut vuosihan oli muuten helvetin hyvä perunavuosi, jos oli kasteluvettä.
Oli kyllä. Kasteltiin kun jaksettiin. Ensi vuonna taas siementä vakoon.
Paskaa, skeidaa, köntsää...

Kaarna
Posts: 724
Joined: 02 May 2010, 21:14

Re: Peruna

#104 Post by Kaarna » 30 Nov 2018, 21:18

Onko kokemusta fermentoiduista perunoista? Heräsi kiinnostus tuolta rogen keskustelusta bongatun kuopijolaisen gastrobarin sivuilta. Fritatut fermentoidut potut siis.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Peruna

#105 Post by Timo Jutilan maksa » 30 Nov 2018, 22:16

Kaarna wrote:
30 Nov 2018, 21:18
Onko kokemusta fermentoiduista perunoista? Heräsi kiinnostus tuolta rogen keskustelusta bongatun kuopijolaisen gastrobarin sivuilta. Fritatut fermentoidut potut siis.
Ei ole, mutta kaikki fermentoitu kiinnostaa eli seuraan tätä.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

Post Reply