Oon varmaan ennekin kertonut tän, mutta neilikalla ja grillimausteella maustettu keitetty varhaisperuna on helvetin hyvää grillattuna. Pekoniin käärittynä toki mutta,
keitinperunat on kyllä aina ollu aika ankeeta apetta mummiälest, mut perunan pelastaa kaikki ne muut tavat millä sen voi valmistaa
Ei ole minunkaan suosikki. Joillekin jutuille sopii, yleensä ei. Uudet perunat toki keitettynä aivan hemmetin parasta.
Nythän mulla on perunaa siinä muussa muodossa valmistettuna tulossa. Uunissa on mozzarella-gnocchivuoka.
Joo siis omasta maasta oikeaan aikaan vastanostetut ja juuri sopiviksi keitetyt perunat hyvästä lajikkeesta (ei esim. Timo) on herkkua, joka ei kaipaa kuin vähäisen lisäkkeen tai vaikka vaan tilliöljyn/voin. Timosta saa kyllä hyviä ryppyperunoita, kun suolalla ja uunilla saa ylenmääräistä vetisyyttä pois.
Oikea-aikaisella maustamisella (lohkottuna ja kuumana) saa myös mainion varhaispeunasalaatin seuraavaksi päiväksi.
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
keitinperunat on kyllä aina ollu aika ankeeta apetta mummiälest, mut perunan pelastaa kaikki ne muut tavat millä sen voi valmistaa
Ei ole minunkaan suosikki. Joillekin jutuille sopii, yleensä ei. Uudet perunat toki keitettynä aivan hemmetin parasta.
Nythän mulla on perunaa siinä muussa muodossa valmistettuna tulossa. Uunissa on mozzarella-gnocchivuoka.
Joo siis omasta maasta oikeaan aikaan vastanostetut ja juuri sopiviksi keitetyt perunat hyvästä lajikkeesta (ei esim. Timo) on herkkua, joka ei kaipaa kuin vähäisen lisäkkeen tai vaikka vaan tilliöljyn/voin. Timosta saa kyllä hyviä ryppyperunoita, kun suolalla ja uunilla saa ylenmääräistä vetisyyttä pois.
Oikea-aikaisella maustamisella (lohkottuna ja kuumana) saa myös mainion varhaispeunasalaatin seuraavaksi päiväksi.
Tuollainen varhaisperunasalaatti on kyllä hemmetin hyvää. Monasti kesällä tehnyt edellisenä päivänä keitetyistä tällaisen että sopivasti pestoa, kesäsipulia silputtuna ja kapriksia pikkasen. Hyvää ja raikasta.
Tein viimeksi muusia uuniperunoista ja perunoiden kuoret laitoin uuttumaan voi-maito-kermaliemeen, minkä sitten siivilöin muusin sekaan. Olihan tuossa lopputuloksessa perunaisempi maku, puolet kuorista vedin tosin samantien naamaan. Toi muusi siivilän läpi kyllä toimii, turhan vaivailloinen vaan, pitäs hommata perunaprässi.
Keitin taas työmaalounaaksi perunoita ja vetelin melkein sellaisenaan, ei ole oikein jaksanut väkertää mitään erityisempää pitkään aikaan. Ei haittaa, hyvää on!