dodii! kiitosta! sunnuntaina vois lähtä tulille pelkällä tofulla ja munaskulla. eikä vissiin kalakastikettakaan, koska kundilla on ruokarajoituksia..................Bitchfinder General wrote:tamarind tahnaa, kalakastiketta ja (palmu)sokeria sekotellaan hellalla. Noin 1:1:1 suhde kaikkia ja chiliä niin paljon kuin tahtoo - maistelemalla saa oikeat määrätDana Scully wrote:oisko kellään hyvää pad thai reseptiä?
Nuudelit valmiiksi
Wokki täysille
Lihat, tofut ja kasvikset jossain järjestyksessä sinne
sitten kastiketta jonku verran
nuudelit perään
Lämpöä pienemmälle
Voi rikkoa munan sinne joukkoon
lautaselle
päälle maapähkinää ja ituja, ehkä limeä
Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
-
- Poistunut käyttäjä
- Posts: 24480
- Joined: 27 Apr 2007, 14:23
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
- Bitchfinder General
- 2k
- Posts: 2583
- Joined: 21 Oct 2009, 18:08
- Location: "hesa"
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
laita sit soijakastiketta tilalle suolaks. Tai metskaa jostain vegaanista kalakastiketta, sellastakin pitäisi olla. En tiedä onnistuuko suomessa ihan kaupasta hommaaminen.Dana Scully wrote:dodii! kiitosta! sunnuntaina vois lähtä tulille pelkällä tofulla ja munaskulla. eikä vissiin kalakastikettakaan, koska kundilla on ruokarajoituksia..................Bitchfinder General wrote:tamarind tahnaa, kalakastiketta ja (palmu)sokeria sekotellaan hellalla. Noin 1:1:1 suhde kaikkia ja chiliä niin paljon kuin tahtoo - maistelemalla saa oikeat määrätDana Scully wrote:oisko kellään hyvää pad thai reseptiä?
Nuudelit valmiiksi
Wokki täysille
Lihat, tofut ja kasvikset jossain järjestyksessä sinne
sitten kastiketta jonku verran
nuudelit perään
Lämpöä pienemmälle
Voi rikkoa munan sinne joukkoon
lautaselle
päälle maapähkinää ja ituja, ehkä limeä
DRINK METAL
- Rakas vaimoni Heli
- Muuttoapurit vihaavat tätä naista.
- Posts: 50866
- Joined: 09 Mar 2008, 13:46
- Location: avaruudellinen olo
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Tamarind tahnaa kannattaa sitten ohentaa vedellä terv. idari joka ei tehnyt niin ja pad thaista tuli melkoisen tunkkaista kamaa...Dana Scully wrote:dodii! kiitosta! sunnuntaina vois lähtä tulille pelkällä tofulla ja munaskulla. eikä vissiin kalakastikettakaan, koska kundilla on ruokarajoituksia..................Bitchfinder General wrote:tamarind tahnaa, kalakastiketta ja (palmu)sokeria sekotellaan hellalla. Noin 1:1:1 suhde kaikkia ja chiliä niin paljon kuin tahtoo - maistelemalla saa oikeat määrätDana Scully wrote:oisko kellään hyvää pad thai reseptiä?
Nuudelit valmiiksi
Wokki täysille
Lihat, tofut ja kasvikset jossain järjestyksessä sinne
sitten kastiketta jonku verran
nuudelit perään
Lämpöä pienemmälle
Voi rikkoa munan sinne joukkoon
lautaselle
päälle maapähkinää ja ituja, ehkä limeä
- Kyykkytryffeli
- 1k
- Posts: 1065
- Joined: 03 Jun 2013, 23:57
- Location: Transylvania
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Eipä ole kameraa hollilla, joten tykitellään pelkkä ohje ruutuun:
1 pussi tummaa makaronia
400g jauhelihaa
1 purkki Dolmio-pastakastiketta
Valkosipulia
Suolaa
Mustapippuria
Paista jauheliha, purista sekaan haluamasi määrä jauhelihaa (esim. vitusti on hyvä määrä), sopivasti suolaa ja reilusti rouhittua mustapippuria. Heitä Dolmiot messiin ja laita pussillinen makaroneja kiehumaan liha- tai kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Keitä makaronit sopivasti al denteksi, valuta neste pois ja kaada makaronit takaisin kattilaan. Tämän jälkeen kaada valmis jauhelihasoosi makaronin sekaan ja sekoita koko setti huolellisesti. Maku on taivaallinen ja syötävää riittää helposti pariksi päiväksi!
1 pussi tummaa makaronia
400g jauhelihaa
1 purkki Dolmio-pastakastiketta
Valkosipulia
Suolaa
Mustapippuria
Paista jauheliha, purista sekaan haluamasi määrä jauhelihaa (esim. vitusti on hyvä määrä), sopivasti suolaa ja reilusti rouhittua mustapippuria. Heitä Dolmiot messiin ja laita pussillinen makaroneja kiehumaan liha- tai kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Keitä makaronit sopivasti al denteksi, valuta neste pois ja kaada makaronit takaisin kattilaan. Tämän jälkeen kaada valmis jauhelihasoosi makaronin sekaan ja sekoita koko setti huolellisesti. Maku on taivaallinen ja syötävää riittää helposti pariksi päiväksi!
Caller Of The Storms may be black, but he has an aryan heart
- vodka huikka nainen
- "unelmavaimo"
- Posts: 19415
- Joined: 29 Jul 2010, 12:02
- Location: uusvitunkaupunki
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
selväAdolf_Hipster wrote:
Paista jauheliha, purista sekaan haluamasi määrä jauhelihaa (esim. vitusti on hyvä määrä)
hodari koneen käyttö count: ainaki 15
2020 edgen vaihtunut roge edgeksi 13.3. terveys syistä
- Kyykkytryffeli
- 1k
- Posts: 1065
- Joined: 03 Jun 2013, 23:57
- Location: Transylvania
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Tai sitten totanoinniin valkosipulia...mörön vittu wrote:selväAdolf_Hipster wrote:
Paista jauheliha, purista sekaan haluamasi määrä jauhelihaa (esim. vitusti on hyvä määrä)
Caller Of The Storms may be black, but he has an aryan heart
-
- 4k
- Posts: 4701
- Joined: 19 Nov 2009, 23:29
- Location: Born to be wild, paitsi himassa
- Contact:
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Tätä vedään seuraavan kerran darrassa.:P :P :P wrote:Holmer's Ice Cold Smoothie 3-4 hengelle
Ainekset:
1l omenamehua tai jotain mehua mitä sattuu löytymään
Pussillinen pakastemansikoita
Pussillinen pakastemustaherukoita
Nuo ainekset tehosekottimeen ja vatkaa ainekset kunnolla sekaisin. Valmista heti juotavaksi.
Krapula tulee kyllä... mutta minä määrään päivän!
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Kuva on tuolla Kuvaa sapuskasi -topanderissa.
Suklaakakku
3 dl jauhoja (käytin spelttiä ja noin ½ dl perunajauhoa)
½ dl kaakaojauhetta
1½ dl (muscovado)sokeria
1 tl vaniljaa
2½ tl leivinjauhetta
2 dl soijajugea
1 1/4 dl vettä, soijamaitoa tai kahvia
3/4 dl öljyä
ripaus suolaa
Kostutukseen ½ dl kahvia
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten nesteet ja pyöräytä tasaisesti sekaisin. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa. Jäähdytä ennen leikkaamista.
Väliin marjahilloa:
10 taatelia
3 dl marjoja (käytin 2 dl mustikkaa ja 1 dl mustaherukkaa)
hifistelyksi voi laittaa 1 rkl chia-siemeniä ja/tai 1 tl psyllium-kuitua
Pilko taatelit kippoon ja laita marjat päälle. Sulavista marjoista valuva neste pehmentää taateleita. Soseuta tasaiseksi. Levitä halkaistun ja kostutetun kakun pohjalle. (Kakun kasassa pysymistä helpottaa, kun sen pitää vuoassa täytteiden levittämisen ajan.)
ja suklaamoussea:
½ pkt pehmeää tofua
1 dl Alpron soijavispiä
75 g maidotonta tummaa suklaata
ripaus ceylon kanelia
Sulata suklaa ja jäähdytä hieman. Vatkaa vispi kuohkeaksi. Soseuta pehmeä tofu. Vatkaa kaikki ainekset sekaisin. Levitä hillokerroksen päälle ja nosta kansi päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutteeksi suklaamoussea:
½ pkt pehmeää tofua
1½ dl soijavispiä
100 g maidotonta tummaa suklaata
ripaus ceylon kanelia
Toimi kuten edellä. Levitä kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Tarjoa.
Suklaakakku
3 dl jauhoja (käytin spelttiä ja noin ½ dl perunajauhoa)
½ dl kaakaojauhetta
1½ dl (muscovado)sokeria
1 tl vaniljaa
2½ tl leivinjauhetta
2 dl soijajugea
1 1/4 dl vettä, soijamaitoa tai kahvia
3/4 dl öljyä
ripaus suolaa
Kostutukseen ½ dl kahvia
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten nesteet ja pyöräytä tasaisesti sekaisin. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa. Jäähdytä ennen leikkaamista.
Väliin marjahilloa:
10 taatelia
3 dl marjoja (käytin 2 dl mustikkaa ja 1 dl mustaherukkaa)
hifistelyksi voi laittaa 1 rkl chia-siemeniä ja/tai 1 tl psyllium-kuitua
Pilko taatelit kippoon ja laita marjat päälle. Sulavista marjoista valuva neste pehmentää taateleita. Soseuta tasaiseksi. Levitä halkaistun ja kostutetun kakun pohjalle. (Kakun kasassa pysymistä helpottaa, kun sen pitää vuoassa täytteiden levittämisen ajan.)
ja suklaamoussea:
½ pkt pehmeää tofua
1 dl Alpron soijavispiä
75 g maidotonta tummaa suklaata
ripaus ceylon kanelia
Sulata suklaa ja jäähdytä hieman. Vatkaa vispi kuohkeaksi. Soseuta pehmeä tofu. Vatkaa kaikki ainekset sekaisin. Levitä hillokerroksen päälle ja nosta kansi päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutteeksi suklaamoussea:
½ pkt pehmeää tofua
1½ dl soijavispiä
100 g maidotonta tummaa suklaata
ripaus ceylon kanelia
Toimi kuten edellä. Levitä kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Tarjoa.
[Jare Dille-Nalle wrote:Kaikesta huolimatta Minerva on kuitenkin piinkova sadisti, siitä hän nauttii.
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
^eikö tohon pohjaan tuu yhtään sokeria? Oliko yhtä hyvää ja mehevää ja kuohkeaa, kuin miltä näyttää
Olenhan kakkiainen
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Lukeehan tossa, että 1½ dl! Ja siis joo, pohja oli positiivinen yllätys kaikessa mehevyydessään. Tää oli lisäksi helposti leikattava.Enskanasu wrote:^eikö tohon pohjaan tuu yhtään sokeria? Oliko yhtä hyvää ja mehevää ja kuohkeaa, kuin miltä näyttää
[Jare Dille-Nalle wrote:Kaikesta huolimatta Minerva on kuitenkin piinkova sadisti, siitä hän nauttii.
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Haha, olen sokea! Täytyypä pistää kokeiluun!minerva wrote:Lukeehan tossa, että 1½ dl! Ja siis joo, pohja oli positiivinen yllätys kaikessa mehevyydessään. Tää oli lisäksi helposti leikattava.Enskanasu wrote:^eikö tohon pohjaan tuu yhtään sokeria? Oliko yhtä hyvää ja mehevää ja kuohkeaa, kuin miltä näyttää
Olenhan kakkiainen
- Äidin mielestä mukava poika
- olen kaunis kukkanen
- Posts: 185620
- Joined: 24 May 2005, 21:07
- Location: Verorahoilla loisimassa
- Contact:
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Elikkäs tuli niin hyvää rieskaa, että voi ryydanan ryydana.
-Kaurapuuroa (puol kattilallista, mitä nyt jää yli ammupuurosta)
-2 munaa
-Lasi piimää
-kupillinen vehnäjauhoja (seassa leivinjauhetta ja suolaa)
Sotke piimä, puuro ja muna. Lisää jauhot jne. Vatkaa suht tasaiseksi. Paista 225 asteessa, ylätasolla vartti. Anna jäähtyä. Tarjoile piimän ja voin kera.
e: kuva:
-Kaurapuuroa (puol kattilallista, mitä nyt jää yli ammupuurosta)
-2 munaa
-Lasi piimää
-kupillinen vehnäjauhoja (seassa leivinjauhetta ja suolaa)
Sotke piimä, puuro ja muna. Lisää jauhot jne. Vatkaa suht tasaiseksi. Paista 225 asteessa, ylätasolla vartti. Anna jäähtyä. Tarjoile piimän ja voin kera.
e: kuva:
~ketään ei saa lyödä~
Kyrpä wrote: elämä on taistelua.
- pörröeläinuutiset
- 2k
- Posts: 2130
- Joined: 24 Nov 2007, 02:42
- Location: St Michel´s
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Dana Scully wrote:oisko kellään hyvää pad thai reseptiä?
- Kyy povellasi
- Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
- Posts: 89660
- Joined: 18 Feb 2007, 13:22
- Location: Ryynänen
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Tua kuvaa sapuskasi-topsussa pyydettiin tätä häränhäntäpadan reseptiä niin laitetaan tänne. Alkuperänen on joku Jamie Oliverin hommels mut tässä vapaasti suomennettuna:
tarvittet:
Joku 1-1,5 kg häränhäntiä
merisuolaa
mustapippuria rouhittuna
oliiviöljyä
purjoo
varsiselleriä
porkkanaa
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
4-5 laakerinlehtee
neilikkaa
pari ruokalusikallista vehnäjauhoo
purkki säilykekirsikkatomaatteja
punaviiniä
n. litra lihalientä
+ Worcestershire kastiketta
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita tyhjänä kuumennusta kestävä vuoka uuniin lämpiämään. Pilko häntä n. 4-5 cm biiteiksi jos ei oo vielä paloina. Ota vuoka varovasi uunista, mausta lihat suolalla ja pippurilla ja laita vuokaan. Heitä päälle loraus oliiviöljyä.
Laita uuniin noin 20 minuutiksi tai kunnes on saanu kivasti väriä pintaan.
Sillä aikaa puolita purjo ja selleri pituussuunnassa ja leikkaa suht ronskeiksi paloiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Laita kasvikset pataan (pitää olla semmonen jota voi käyttää liedellä), lirauta oliiviöljyä ja kuumentele liedellä keskilämmöllä. Lisää timjami ja rosmariini, sekä laakerinlehdet. Anna muhia sekoittaen n. 20 min.
Ota hännät pois uunista ja siirrä sivuun. Laske lämpö 170 asteeseen.
Lisää vihannesten joukkoon neilikka ja jauhota vihannekset hyvin sekoittaen. Kaada mukaan tomaatit ja viini. Lisää hännät ja kaikki niistä irronneet liemet. Kaada mukaan about litra lihalientä ja sekoita hyvin. Käännä lieden lämpöä kuumemmalle ja kiehauta. Laita sitten kansi päälle ja pata uuniin noin viideksi-kuudeksi tunniksi. Sekoita joka tunti ja lisää lihalientä/kuumaa vettä mikäli tarvii. Laske uunin lämpötilaa johonkin 120 asteeseen joskus puolenvälin jälkeen, aina parempi mitä pidempään jaksaa pitää uunissa matalammalla lämmöllä.
Ota pata pois uunista ja anna jäähtyä noin 10 minsaa. Irrota luut lihoista (pata on valmista kun luut irtoaa melkeinpä itsestään) ja mausta worcestershire-kastikkeella halutessa.
(tää kuva otettu siinä vaiheessa kun ollaan vasta menossa uuniin hautumaan ja voipi olla ennen lihaliemen lisäämistä)
(ja tässä on valmista)
tarvittet:
Joku 1-1,5 kg häränhäntiä
merisuolaa
mustapippuria rouhittuna
oliiviöljyä
purjoo
varsiselleriä
porkkanaa
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
4-5 laakerinlehtee
neilikkaa
pari ruokalusikallista vehnäjauhoo
purkki säilykekirsikkatomaatteja
punaviiniä
n. litra lihalientä
+ Worcestershire kastiketta
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita tyhjänä kuumennusta kestävä vuoka uuniin lämpiämään. Pilko häntä n. 4-5 cm biiteiksi jos ei oo vielä paloina. Ota vuoka varovasi uunista, mausta lihat suolalla ja pippurilla ja laita vuokaan. Heitä päälle loraus oliiviöljyä.
Laita uuniin noin 20 minuutiksi tai kunnes on saanu kivasti väriä pintaan.
Sillä aikaa puolita purjo ja selleri pituussuunnassa ja leikkaa suht ronskeiksi paloiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Laita kasvikset pataan (pitää olla semmonen jota voi käyttää liedellä), lirauta oliiviöljyä ja kuumentele liedellä keskilämmöllä. Lisää timjami ja rosmariini, sekä laakerinlehdet. Anna muhia sekoittaen n. 20 min.
Ota hännät pois uunista ja siirrä sivuun. Laske lämpö 170 asteeseen.
Lisää vihannesten joukkoon neilikka ja jauhota vihannekset hyvin sekoittaen. Kaada mukaan tomaatit ja viini. Lisää hännät ja kaikki niistä irronneet liemet. Kaada mukaan about litra lihalientä ja sekoita hyvin. Käännä lieden lämpöä kuumemmalle ja kiehauta. Laita sitten kansi päälle ja pata uuniin noin viideksi-kuudeksi tunniksi. Sekoita joka tunti ja lisää lihalientä/kuumaa vettä mikäli tarvii. Laske uunin lämpötilaa johonkin 120 asteeseen joskus puolenvälin jälkeen, aina parempi mitä pidempään jaksaa pitää uunissa matalammalla lämmöllä.
Ota pata pois uunista ja anna jäähtyä noin 10 minsaa. Irrota luut lihoista (pata on valmista kun luut irtoaa melkeinpä itsestään) ja mausta worcestershire-kastikkeella halutessa.
(tää kuva otettu siinä vaiheessa kun ollaan vasta menossa uuniin hautumaan ja voipi olla ennen lihaliemen lisäämistä)
(ja tässä on valmista)
Kake Randelin Fan Club #1Hans Normaali wrote:^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
Re: Tänne parhaat reseptit kuvien kera!
Minä söin ne kuvat.
päärynä + ruisleipä + kylmäsavutofu = jumalten lahja taivaista
ainesosat:
kaksi siivua 100% hiivatonta ruisleipää
puolen sentin paksuisia päärynäsiivuja
kylmäsavutofua ohuina siivuina
sokeroimatonta maapähkinävoita / tummaa tahinia
(ohuita tomaattiviipaleita, saksanpähkinöitä)
ohjeet:
Voitele leipä. Päällystä em. asioilla. Syö.
päärynä + ruisleipä + kylmäsavutofu = jumalten lahja taivaista
ainesosat:
kaksi siivua 100% hiivatonta ruisleipää
puolen sentin paksuisia päärynäsiivuja
kylmäsavutofua ohuina siivuina
sokeroimatonta maapähkinävoita / tummaa tahinia
(ohuita tomaattiviipaleita, saksanpähkinöitä)
ohjeet:
Voitele leipä. Päällystä em. asioilla. Syö.
It shouldn't just be one person in the crowd's responsibility to deal with fuckers.