Alkoholijuomat ruoanlaitossa

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Message
Author
User avatar
Kyynhakkelus
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 12551
Joined: 02 Aug 2015, 17:45
Location: Kilipäisyyden portaat

Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa

#46 Post by Kyynhakkelus » 25 Aug 2019, 18:45

Alkoholi sopii myös säilöntähommiin hyvin. Tein karviaishilloa, jonka päälle just ennen hillopurkin kannen sulkemista lorautetaan giniä. Annetaan tekeytyä 2-3 kk, antaa hilloon hienon aromin.

Rommiruukku eli Rumtopf on kans kiva! Se on tosin kärsivälisen ihmisen hommaa. Sitä täytetään pitkin kesää. Aloitetaan kun mansikat kypsyy. Iso lasipurkki, pohjalle mansikoita, sitten ruokosokeria (maun mukaan, ite en laita paljon) ja tummaa rommia niin että marjat peittyy. Säilytetään jääkaapissa. Pitkin kesää lisäillään esim. punaherukkaa, kirsikkaa, karviaista, vadelmaa, omena/päärynäkuutioita jne. sitä mukaa kun ne kypsyy. Aina vähän lisää sokeria ja taas peitetään koko komeus rommilla. Joulukuussa valmis. Marjat loistavia jälkiruoissa esim. jäden kanssa. Liemen voi juoda tai käyttää jälkiruokien kastikkeena.

Kaveri lorauttaa hapankurkkuja tehdessään tilkan votkaa kurkkuliemeen. Pitää kuulemma kurkut kauniin vihreinä (säilötyt kurkuthan on yleensä hyvin tummanvihreitä tai rusehtavia). En osaa vielä sanoa toimiiko, mutta pari päivää sitten säilöin kurkkuja ja kokeilin, joten eiköhän tuo selvinne.
Image

The Maidan Moments - rajakkien sakeimmat compilation: http://www.punkinfinland.net/forum/view ... 3&t=442349

User avatar
☤ ϼ☋ŕŗ☋ȓ ☤
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 82769
Joined: 22 Feb 2016, 15:20

Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa

#47 Post by ☤ ϼ☋ŕŗ☋ȓ ☤ » 25 Nov 2020, 12:15

tämmöstä vinaigretteö vois testata ehkä modattuna

3 oz Ghostfish Grapefruit IPA
1 tbsp shallot, minced
1 tbsp honey
1 tsp Dijon mustard
1/4 tsp sea salt
1/4 tsp cracked black pepper
1 tsp fresh orange zest
4 tbsp extra virgin olive oil
3 oz Ghostfish Grapefruit IPA
1 tbsp shallot, minced
1 tbsp honey
1 tsp Dijon mustard
1/4 tsp sea salt
1/4 tsp cracked black pepper
1 tsp fresh orange zest
4 tbsp extra virgin olive oil
Image

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 103742
Joined: 10 May 2004, 12:34
Contact:

Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa

#48 Post by Mayhem peruttu » 25 Nov 2020, 13:38

Kyynhakkelus wrote:
25 Aug 2019, 18:45


Kaveri lorauttaa hapankurkkuja tehdessään tilkan votkaa kurkkuliemeen. Pitää kuulemma kurkut kauniin vihreinä (säilötyt kurkuthan on yleensä hyvin tummanvihreitä tai rusehtavia). En osaa vielä sanoa toimiiko, mutta pari päivää sitten säilöin kurkkuja ja kokeilin, joten eiköhän tuo selvinne.
no selviskö?

User avatar
☤ ϼ☋ŕŗ☋ȓ ☤
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 82769
Joined: 22 Feb 2016, 15:20

Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa

#49 Post by ☤ ϼ☋ŕŗ☋ȓ ☤ » 25 Nov 2020, 14:42

tämmönen kans testiin

For the Sour Ale dressing:
1/4 cup tart wheat ale, Berliner Weisse, or Gose
1/2 teaspoon fresh lemon juice
1 teaspoon lemon zest
1/2 teaspoon dry mustard
Salt and pepper to taste
1/3 cup extra virgin olive oil
Image

User avatar
chemical varför
4k
Posts: 4958
Joined: 20 Jul 2016, 07:21
Location: Vittulas väg

Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa

#50 Post by chemical varför » 25 Nov 2020, 21:17

Yhden kerran risottoon kaatelin edellisen illan kuoharinjämät, voi perse että se kuohu kiehuessaan. En tee tuota toiste.
väsymys 24/7

User avatar
Metallicanpaljastin
1k
Posts: 1749
Joined: 03 Sep 2008, 18:25
Location: oulu

Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa

#51 Post by Metallicanpaljastin » 27 Nov 2020, 16:09

Lähialkosta löytyi yllätyksekseni Shaoxin-riisiviiniä, kuuluu kiinalaiseen safkaan kuin nyrkki naamaan.

User avatar
sössön sössön
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 57219
Joined: 19 Mar 2014, 14:16

Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa

#52 Post by sössön sössön » 27 Nov 2020, 22:41

oon viime aikoina tehny tommosta leivitys batteria johon tulee mausteiden ja jauhojen lisäks nesteeks kaljaa ja oon sitte leivittäny juttuja siinä
om shanti shanti shanti
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः

User avatar
sössön sössön
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 57219
Joined: 19 Mar 2014, 14:16

Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa

#53 Post by sössön sössön » 28 Nov 2020, 01:07

nythän tämä tomaattivotkapasta on muotia, mut itehän maistoin tomaattivotkapastaa jo 2002 edelläkävijänä Lontoossa yhdessä ravintolassa jossa veli oli hommissa. kuulemma joka kerta kun se annos oli listalla kokki tilas 2l votkaa soosiin, jota meni muutama hassu satsi päivän mittaan ja johon meni votkaa yhteensä ehkä max shotti tai kaks. kaikki votkat katos kuitenkin aina jonnekkin mysteerisesti :-k

mut ei siinä, tomaatti + votka on hyvä yhdistelmä. Testasin tota pastaa aikoinaan tsekkiläisellä hampunsiemenvotkalla joka oli kyllä erityisen mässyä .
om shanti shanti shanti
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः

User avatar
Majakan Mario
säilytän nimimerkinedustani puhtaana
säilytän nimimerkinedustani puhtaana
Posts: 33738
Joined: 09 Nov 2014, 16:55
Location: Maakuntakellari

Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa

#54 Post by Majakan Mario » 03 Dec 2020, 17:58

sössön sössön wrote:
28 Nov 2020, 01:07
nythän tämä tomaattivotkapasta on muotia, mut itehän maistoin tomaattivotkapastaa jo 2002 edelläkävijänä Lontoossa yhdessä ravintolassa jossa veli oli hommissa. kuulemma joka kerta kun se annos oli listalla kokki tilas 2l votkaa soosiin, jota meni muutama hassu satsi päivän mittaan ja johon meni votkaa yhteensä ehkä max shotti tai kaks. kaikki votkat katos kuitenkin aina jonnekkin mysteerisesti :-k

mut ei siinä, tomaatti + votka on hyvä yhdistelmä. Testasin tota pastaa aikoinaan tsekkiläisellä hampunsiemenvotkalla joka oli kyllä erityisen mässyä .
tätä kiinnostais kyllä itsekin kokeilla, mutta en ole saanut aikaiseksi. toisaalta ois stolipullo tossa ja alkoholibreikki sopivasti päällä niin ei tule juotuakaan, niin jos sitä vaikka viikonloppuna kokeilis :-k
dÖrk wrote:
22 Sep 2023, 01:36
liminal space mutta kepattilat vetää suomalaisempaa settii
Össö wrote:
31 Mar 2023, 00:12
Tiisu vuonna 2013 oli enemmän punk kuin yksikään krusti-bändi on koskaan ollut.
"Tarbiž pohmel'da, a vinad ele, ii mil pohmel'das"

Post Reply