Alkoholijuomat ruoanlaitossa
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Kyynhakkelus
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 12551
- Joined: 02 Aug 2015, 17:45
- Location: Kilipäisyyden portaat
Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa
Alkoholi sopii myös säilöntähommiin hyvin. Tein karviaishilloa, jonka päälle just ennen hillopurkin kannen sulkemista lorautetaan giniä. Annetaan tekeytyä 2-3 kk, antaa hilloon hienon aromin.
Rommiruukku eli Rumtopf on kans kiva! Se on tosin kärsivälisen ihmisen hommaa. Sitä täytetään pitkin kesää. Aloitetaan kun mansikat kypsyy. Iso lasipurkki, pohjalle mansikoita, sitten ruokosokeria (maun mukaan, ite en laita paljon) ja tummaa rommia niin että marjat peittyy. Säilytetään jääkaapissa. Pitkin kesää lisäillään esim. punaherukkaa, kirsikkaa, karviaista, vadelmaa, omena/päärynäkuutioita jne. sitä mukaa kun ne kypsyy. Aina vähän lisää sokeria ja taas peitetään koko komeus rommilla. Joulukuussa valmis. Marjat loistavia jälkiruoissa esim. jäden kanssa. Liemen voi juoda tai käyttää jälkiruokien kastikkeena.
Kaveri lorauttaa hapankurkkuja tehdessään tilkan votkaa kurkkuliemeen. Pitää kuulemma kurkut kauniin vihreinä (säilötyt kurkuthan on yleensä hyvin tummanvihreitä tai rusehtavia). En osaa vielä sanoa toimiiko, mutta pari päivää sitten säilöin kurkkuja ja kokeilin, joten eiköhän tuo selvinne.
Rommiruukku eli Rumtopf on kans kiva! Se on tosin kärsivälisen ihmisen hommaa. Sitä täytetään pitkin kesää. Aloitetaan kun mansikat kypsyy. Iso lasipurkki, pohjalle mansikoita, sitten ruokosokeria (maun mukaan, ite en laita paljon) ja tummaa rommia niin että marjat peittyy. Säilytetään jääkaapissa. Pitkin kesää lisäillään esim. punaherukkaa, kirsikkaa, karviaista, vadelmaa, omena/päärynäkuutioita jne. sitä mukaa kun ne kypsyy. Aina vähän lisää sokeria ja taas peitetään koko komeus rommilla. Joulukuussa valmis. Marjat loistavia jälkiruoissa esim. jäden kanssa. Liemen voi juoda tai käyttää jälkiruokien kastikkeena.
Kaveri lorauttaa hapankurkkuja tehdessään tilkan votkaa kurkkuliemeen. Pitää kuulemma kurkut kauniin vihreinä (säilötyt kurkuthan on yleensä hyvin tummanvihreitä tai rusehtavia). En osaa vielä sanoa toimiiko, mutta pari päivää sitten säilöin kurkkuja ja kokeilin, joten eiköhän tuo selvinne.
The Maidan Moments - rajakkien sakeimmat compilation: http://www.punkinfinland.net/forum/view ... 3&t=442349
- ☤ ϼ☋ŕŗ☋ȓ ☤
- Matti Partanen
- Posts: 82769
- Joined: 22 Feb 2016, 15:20
Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa
tämmöstä vinaigretteö vois testata ehkä modattuna
3 oz Ghostfish Grapefruit IPA
1 tbsp shallot, minced
1 tbsp honey
1 tsp Dijon mustard
1/4 tsp sea salt
1/4 tsp cracked black pepper
1 tsp fresh orange zest
4 tbsp extra virgin olive oil
3 oz Ghostfish Grapefruit IPA
1 tbsp shallot, minced
1 tbsp honey
1 tsp Dijon mustard
1/4 tsp sea salt
1/4 tsp cracked black pepper
1 tsp fresh orange zest
4 tbsp extra virgin olive oil
3 oz Ghostfish Grapefruit IPA
1 tbsp shallot, minced
1 tbsp honey
1 tsp Dijon mustard
1/4 tsp sea salt
1/4 tsp cracked black pepper
1 tsp fresh orange zest
4 tbsp extra virgin olive oil
3 oz Ghostfish Grapefruit IPA
1 tbsp shallot, minced
1 tbsp honey
1 tsp Dijon mustard
1/4 tsp sea salt
1/4 tsp cracked black pepper
1 tsp fresh orange zest
4 tbsp extra virgin olive oil
- Mayhem peruttu
- Matti Partanen
- Posts: 103742
- Joined: 10 May 2004, 12:34
- Contact:
Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa
no selviskö?Kyynhakkelus wrote: ↑25 Aug 2019, 18:45
Kaveri lorauttaa hapankurkkuja tehdessään tilkan votkaa kurkkuliemeen. Pitää kuulemma kurkut kauniin vihreinä (säilötyt kurkuthan on yleensä hyvin tummanvihreitä tai rusehtavia). En osaa vielä sanoa toimiiko, mutta pari päivää sitten säilöin kurkkuja ja kokeilin, joten eiköhän tuo selvinne.
- ☤ ϼ☋ŕŗ☋ȓ ☤
- Matti Partanen
- Posts: 82769
- Joined: 22 Feb 2016, 15:20
Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa
tämmönen kans testiin
For the Sour Ale dressing:
1/4 cup tart wheat ale, Berliner Weisse, or Gose
1/2 teaspoon fresh lemon juice
1 teaspoon lemon zest
1/2 teaspoon dry mustard
Salt and pepper to taste
1/3 cup extra virgin olive oil
For the Sour Ale dressing:
1/4 cup tart wheat ale, Berliner Weisse, or Gose
1/2 teaspoon fresh lemon juice
1 teaspoon lemon zest
1/2 teaspoon dry mustard
Salt and pepper to taste
1/3 cup extra virgin olive oil
- chemical varför
- 4k
- Posts: 4958
- Joined: 20 Jul 2016, 07:21
- Location: Vittulas väg
Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa
Yhden kerran risottoon kaatelin edellisen illan kuoharinjämät, voi perse että se kuohu kiehuessaan. En tee tuota toiste.
väsymys 24/7
- Metallicanpaljastin
- 1k
- Posts: 1749
- Joined: 03 Sep 2008, 18:25
- Location: oulu
Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa
Lähialkosta löytyi yllätyksekseni Shaoxin-riisiviiniä, kuuluu kiinalaiseen safkaan kuin nyrkki naamaan.
- sössön sössön
- Matti Partanen
- Posts: 57219
- Joined: 19 Mar 2014, 14:16
Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa
oon viime aikoina tehny tommosta leivitys batteria johon tulee mausteiden ja jauhojen lisäks nesteeks kaljaa ja oon sitte leivittäny juttuja siinä
om shanti shanti shanti
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः
- sössön sössön
- Matti Partanen
- Posts: 57219
- Joined: 19 Mar 2014, 14:16
Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa
nythän tämä tomaattivotkapasta on muotia, mut itehän maistoin tomaattivotkapastaa jo 2002 edelläkävijänä Lontoossa yhdessä ravintolassa jossa veli oli hommissa. kuulemma joka kerta kun se annos oli listalla kokki tilas 2l votkaa soosiin, jota meni muutama hassu satsi päivän mittaan ja johon meni votkaa yhteensä ehkä max shotti tai kaks. kaikki votkat katos kuitenkin aina jonnekkin mysteerisesti
mut ei siinä, tomaatti + votka on hyvä yhdistelmä. Testasin tota pastaa aikoinaan tsekkiläisellä hampunsiemenvotkalla joka oli kyllä erityisen mässyä .
mut ei siinä, tomaatti + votka on hyvä yhdistelmä. Testasin tota pastaa aikoinaan tsekkiläisellä hampunsiemenvotkalla joka oli kyllä erityisen mässyä .
om shanti shanti shanti
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः
- Majakan Mario
- säilytän nimimerkinedustani puhtaana
- Posts: 33738
- Joined: 09 Nov 2014, 16:55
- Location: Maakuntakellari
Re: Alkoholijuomat ruoanlaitossa
tätä kiinnostais kyllä itsekin kokeilla, mutta en ole saanut aikaiseksi. toisaalta ois stolipullo tossa ja alkoholibreikki sopivasti päällä niin ei tule juotuakaan, niin jos sitä vaikka viikonloppuna kokeilissössön sössön wrote: ↑28 Nov 2020, 01:07nythän tämä tomaattivotkapasta on muotia, mut itehän maistoin tomaattivotkapastaa jo 2002 edelläkävijänä Lontoossa yhdessä ravintolassa jossa veli oli hommissa. kuulemma joka kerta kun se annos oli listalla kokki tilas 2l votkaa soosiin, jota meni muutama hassu satsi päivän mittaan ja johon meni votkaa yhteensä ehkä max shotti tai kaks. kaikki votkat katos kuitenkin aina jonnekkin mysteerisesti
mut ei siinä, tomaatti + votka on hyvä yhdistelmä. Testasin tota pastaa aikoinaan tsekkiläisellä hampunsiemenvotkalla joka oli kyllä erityisen mässyä .