Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#121 Post by Timo Jutilan maksa » 21 Feb 2020, 12:58

pahan vesseli wrote:
21 Feb 2020, 12:21
Timo Jutilan maksa wrote:
21 Feb 2020, 10:05
Lemon dropilla maustettu uunilohi maistuisi suussa =P~
olis nieriäfile pakkasessa mutta kiitos suomen posti tästäkin
Suomen posti jakoi tänään lemon drop-jauheet postiluukkuun ja käyn hakemassa kaupasta lohta :-k
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#122 Post by Timo Jutilan maksa » 21 Feb 2020, 13:02

Timo Jutilan maksa wrote:
21 Feb 2020, 12:58
pahan vesseli wrote:
21 Feb 2020, 12:21
Timo Jutilan maksa wrote:
21 Feb 2020, 10:05
Lemon dropilla maustettu uunilohi maistuisi suussa =P~
olis nieriäfile pakkasessa mutta kiitos suomen posti tästäkin
Suomen posti jakoi tänään lemon drop-jauheet postiluukkuun ja käyn hakemassa kaupasta lohta :-k
PINTAPAISTETTUA LOHTA LIMETTI-CHILILIEMESSÄ (neljälle)

600-700 g lohifileetä (niskapalaa, ohjeistaa Safkaa)
1 tuore chili
3-5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1,5 dl soijakastiketta
2 limetin mehu
0,5 dl vettä

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Leikkaa lohifileestä noin kolmen sentin paksuiset viipaleet. Kuumenna grilli- tai paistinpannu hyvin kuumaksi, laita lohet pannulle 45 sekunniksi ja nosta ne uunivuokaan paistettu puoli ylöspäin. Lohen tulee kypsyä pinnalta vain muutaman millin verran.

Viipaloi chili ja inkivääri pikkukattilan pohjalle ja kaada sinne myös soijakastike, limettien mehu sekä vesi. Keitä seosta kevyesti pari kolme minuuttia, jotta liemi ehtii maustua. Kaada kiehuva liemi lohipalojen päälle niin että nestettä on noin puoliväliin lohipaloja. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä lohipaloja 150 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja anna lohipalojen jälkikypsyä liemessään vielä viisi minuuttia.
Image
http://kokkeillaan.blogspot.com/2013/04 ... metti.html
Olen tehnyt tuota pintapaistettua lohta muillakin chileillä mutta lemon dropilla paras mielestäni. Pelaa hemmetin hyvin yhteen tuon limetin kanssa.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
pahan vesseli
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 14909
Joined: 19 Dec 2013, 10:07
Location: tuli meressä autio maassa

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#123 Post by pahan vesseli » 21 Feb 2020, 13:59

vooooooi hitto teen kyllä itsekin tuommoista kunhan veijo posti toimittaa [-o< =P~
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita :heart:
Not Just Kalmu wrote: Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus
Image

User avatar
pahan vesseli
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 14909
Joined: 19 Dec 2013, 10:07
Location: tuli meressä autio maassa

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#124 Post by pahan vesseli » 25 Feb 2020, 13:48

eilen oli vihdoin kuori laatikossa, maistoin noi läpi ja voi jeesus perkele miten stydiä toi naga morich on :o

aji fantasya ja lemon droppia voisi laittaa about joka paikkaan, minkä kanssa olette parittaneet tuota chocolate scotch bonnetia?
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita :heart:
Not Just Kalmu wrote: Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus
Image

User avatar
Hans Normaali
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 53030
Joined: 09 Mar 2004, 13:52
Location: Keputopia

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#125 Post by Hans Normaali » 27 Feb 2020, 12:34

pahan vesseli wrote:
25 Feb 2020, 13:48
eilen oli vihdoin kuori laatikossa, maistoin noi läpi ja voi jeesus perkele miten stydiä toi naga morich on :o

aji fantasya ja lemon droppia voisi laittaa about joka paikkaan, minkä kanssa olette parittaneet tuota chocolate scotch bonnetia?
Ite oon tota chocoo käyttänyt ihan ruuanlaitossa ja marinadeissa. Ja juu Naga on kyllä aika pirteää tavaraa. [-o<

NÄITÄHÄN RIITTÄÄ EDELLEEN JOTEN PELIÄ!! :bounce:
NINJA PO VENSKA!

User avatar
Hans Normaali
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 53030
Joined: 09 Mar 2004, 13:52
Location: Keputopia

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#126 Post by Hans Normaali » 27 Feb 2020, 14:11

Tänään sain jauhettua noi loput chilit, niin nyt on myös pienehkö erä West Indian Yellow Habaneroa tarjolla!
NINJA PO VENSKA!

Niin,
чики-брики
Posts: 166602
Joined: 15 Jan 2006, 18:56

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#127 Post by Niin, » 27 Feb 2020, 14:41

Oon ymmärtäny että scotch bonnet on hyvin yleinen jamaika-fuudissa. :idea:

User avatar
Hans Normaali
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 53030
Joined: 09 Mar 2004, 13:52
Location: Keputopia

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#128 Post by Hans Normaali » 28 Feb 2020, 18:45

Vadim Blyat wrote:
27 Feb 2020, 14:41
Oon ymmärtäny että scotch bonnet on hyvin yleinen jamaika-fuudissa. :idea:
Onhan se tsämäikäläinen lajike alunperin. Jos pitöis valita lempichili, niin kyllä se vaan ois toi Choco Bonnet.
NINJA PO VENSKA!

User avatar
Hans Normaali
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 53030
Joined: 09 Mar 2004, 13:52
Location: Keputopia

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#129 Post by Hans Normaali » 28 Feb 2020, 18:50

Tai no en tiiä, perkele. Rocotot himottaa perin julmetusti. Pitöis vaan saada jollekin kesälle aikaa senverran, että kerkiäis niiden kasvatukseen paneutuun enemmän. Toissakesänä oli Rocoto Manzanoo kasvamassa, ja se oli semmonen nätti pieni keltainen omenan muotoinen pallo, mikä juustolla täytettynä ja leivinuunissa grillattuna oli ihan todella äärimmäisen mässyä. =P~
NINJA PO VENSKA!

User avatar
Isotooppijalostamo
King of PIF
King of PIF
Posts: 15949
Joined: 09 Aug 2015, 01:26
Location: mystinen well-being-utopia

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#130 Post by Isotooppijalostamo » 29 Feb 2020, 23:48

lemon droppi tosiaan tosi jepa kelajuttujen kanssa! Ite oon tehnyt aika yksinkertasta pastaa johon:
al dente jotain hyvää pastaa, jätä vähän ali al dentesta, lävikköön, kylmää vettä läpi jotta kypsyminen loppuu ja tärkkelys pois, jätä odottamaan lävikköön. sen jälkeen

pannulle
oliiviöljy
chiliä, lemon drop tai tuoretta
pieni sipuli (voi jättää poiskin)
paistele hetki
valkosipulia murskattuna maun mukaan
raastettua limeä (mehut lisätään myöhemmin)
hyviä katkarapuja
Siitä kun katkaravut osuu panuun pitää alkaa ottaa aikaa, jos ne on tuoreita/liemessä niin maks 2min pannulla ja sivuun
sit valkoviiniä pannulle, vähän vetkuttelee sitä
pastat pannuun eritellen nostellen, pippuria, suolaa ja parmesaania. Odotetaan että lämpiää ja lopuksi sekotetaan limen mehut, katkarapu/chili/valkosipulijuttu sinne, lisätään vähän oliiviöljyä ja katotaan onko mausteet kohdallaan.
Muitakin mereneläviä voi tietty lisätä maun mukaan tai vaikka tuoretta ruohosipulia tms. esim. karhunlaukka sopii tosi hyvin.
"Minähän olen lapsia pureva poliisi. Minähän puhun kaiken aikaa totta."

User avatar
Hans Normaali
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 53030
Joined: 09 Mar 2004, 13:52
Location: Keputopia

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#131 Post by Hans Normaali » 08 Mar 2020, 03:11

Hans Normaali wrote:
07 Feb 2020, 18:50
Nyt ois Hansin chilijauhetta kaupan! Sortteja löytyy Lemon Drop, Chocolate Scotch Bonnet, Aji Fantasy, West-Indian Yellow Habanero, ja Naga Morich. 2g pussi 2e. Näähän kulkee kätevästi postissakin kirjekuoressa. Yv & ostakaa!
NOSTOW & PELIÄ!!
NINJA PO VENSKA!

User avatar
Larissa von Cockström
Luxus dokaaja
Posts: 76125
Joined: 22 Sep 2014, 15:38
Location: punavihermäkikupla

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#132 Post by Larissa von Cockström » 08 Mar 2020, 22:29

Oon halunnu enemmän tähän klihi skeneen tässä ja luin topsun. Kuulostaa rahanmenolta nyt.. Aina olen käyttänyt jotain marketin perus chiliä, cayannee, tabascoa ja tollasia, mut pitäis selvästi enemmän perehtyä.

Mun on pitkään tehnyt mieli ostaa joku maustettu soosi, ostin melkein summa mutikassa ton poppamiehen caribbeanin ja laitoin sitä kanasalaattiin. Muuten nyt vähän ihmettelen, että mihis sitä laittais. Joku papumössö tulee mieleen.
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1% :salut:


Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#133 Post by Timo Jutilan maksa » 08 Mar 2020, 23:25

Larissa von Cockström wrote:
08 Mar 2020, 22:29
Oon halunnu enemmän tähän klihi skeneen tässä ja luin topsun. Kuulostaa rahanmenolta nyt.. Aina olen käyttänyt jotain marketin perus chiliä, cayannee, tabascoa ja tollasia, mut pitäis selvästi enemmän perehtyä.

Mun on pitkään tehnyt mieli ostaa joku maustettu soosi, ostin melkein summa mutikassa ton poppamiehen caribbeanin ja laitoin sitä kanasalaattiin. Muuten nyt vähän ihmettelen, että mihis sitä laittais. Joku papumössö tulee mieleen.
Kannattaa tilata Hansilta esim Lemon droppia.

Kohta jo ihmettelet sitten että mites tuollainen kilon purkki Poppamiehen habaneromurskaa menee melkein hetkessä :D
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Larissa von Cockström
Luxus dokaaja
Posts: 76125
Joined: 22 Sep 2014, 15:38
Location: punavihermäkikupla

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#134 Post by Larissa von Cockström » 08 Mar 2020, 23:30

Timo Jutilan maksa wrote:
08 Mar 2020, 23:25
Larissa von Cockström wrote:
08 Mar 2020, 22:29
Oon halunnu enemmän tähän klihi skeneen tässä ja luin topsun. Kuulostaa rahanmenolta nyt.. Aina olen käyttänyt jotain marketin perus chiliä, cayannee, tabascoa ja tollasia, mut pitäis selvästi enemmän perehtyä.

Mun on pitkään tehnyt mieli ostaa joku maustettu soosi, ostin melkein summa mutikassa ton poppamiehen caribbeanin ja laitoin sitä kanasalaattiin. Muuten nyt vähän ihmettelen, että mihis sitä laittais. Joku papumössö tulee mieleen.
Kannattaa tilata Hansilta esim Lemon droppia.

Kohta jo ihmettelet sitten että mites tuollainen kilon purkki Poppamiehen habaneromurskaa menee melkein hetkessä :D
[-o< joo, no sopivasti tulisesta ruuasta olen pitänyt jo pitkään, oli vain ajan kysymys... Etenkin nyt meksiko/etelä-amerikka-ruokatsykooseissa on hyvä aika aloittaa, kun ruuat ovat lähtökohtaisesti sopivia.
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1% :salut:


Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)

#135 Post by Timo Jutilan maksa » 09 Mar 2020, 00:21

Pitääkin viimein huomenna saada aikaiseksi se tilaus habamurskasta. Maistuis sekin nyt suussa.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

Post Reply