Suomen posti jakoi tänään lemon drop-jauheet postiluukkuun ja käyn hakemassa kaupasta lohtapahan vesseli wrote: ↑21 Feb 2020, 12:21olis nieriäfile pakkasessa mutta kiitos suomen posti tästäkin
Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Timo Jutilan maksa wrote: ↑21 Feb 2020, 12:58Suomen posti jakoi tänään lemon drop-jauheet postiluukkuun ja käyn hakemassa kaupasta lohtapahan vesseli wrote: ↑21 Feb 2020, 12:21olis nieriäfile pakkasessa mutta kiitos suomen posti tästäkin
Olen tehnyt tuota pintapaistettua lohta muillakin chileillä mutta lemon dropilla paras mielestäni. Pelaa hemmetin hyvin yhteen tuon limetin kanssa.PINTAPAISTETTUA LOHTA LIMETTI-CHILILIEMESSÄ (neljälle)
600-700 g lohifileetä (niskapalaa, ohjeistaa Safkaa)
1 tuore chili
3-5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1,5 dl soijakastiketta
2 limetin mehu
0,5 dl vettä
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Leikkaa lohifileestä noin kolmen sentin paksuiset viipaleet. Kuumenna grilli- tai paistinpannu hyvin kuumaksi, laita lohet pannulle 45 sekunniksi ja nosta ne uunivuokaan paistettu puoli ylöspäin. Lohen tulee kypsyä pinnalta vain muutaman millin verran.
Viipaloi chili ja inkivääri pikkukattilan pohjalle ja kaada sinne myös soijakastike, limettien mehu sekä vesi. Keitä seosta kevyesti pari kolme minuuttia, jotta liemi ehtii maustua. Kaada kiehuva liemi lohipalojen päälle niin että nestettä on noin puoliväliin lohipaloja. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä lohipaloja 150 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja anna lohipalojen jälkikypsyä liemessään vielä viisi minuuttia.
http://kokkeillaan.blogspot.com/2013/04 ... metti.html
Spoiler:
Spoiler:
- pahan vesseli
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 14909
- Joined: 19 Dec 2013, 10:07
- Location: tuli meressä autio maassa
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
vooooooi hitto teen kyllä itsekin tuommoista kunhan veijo posti toimittaa
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita
Not Just Kalmu wrote: ↑ Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus
- pahan vesseli
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 14909
- Joined: 19 Dec 2013, 10:07
- Location: tuli meressä autio maassa
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
eilen oli vihdoin kuori laatikossa, maistoin noi läpi ja voi jeesus perkele miten stydiä toi naga morich on
aji fantasya ja lemon droppia voisi laittaa about joka paikkaan, minkä kanssa olette parittaneet tuota chocolate scotch bonnetia?
aji fantasya ja lemon droppia voisi laittaa about joka paikkaan, minkä kanssa olette parittaneet tuota chocolate scotch bonnetia?
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita
Not Just Kalmu wrote: ↑ Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus
- Hans Normaali
- Matti Partanen
- Posts: 53030
- Joined: 09 Mar 2004, 13:52
- Location: Keputopia
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Ite oon tota chocoo käyttänyt ihan ruuanlaitossa ja marinadeissa. Ja juu Naga on kyllä aika pirteää tavaraa.pahan vesseli wrote: ↑25 Feb 2020, 13:48eilen oli vihdoin kuori laatikossa, maistoin noi läpi ja voi jeesus perkele miten stydiä toi naga morich on
aji fantasya ja lemon droppia voisi laittaa about joka paikkaan, minkä kanssa olette parittaneet tuota chocolate scotch bonnetia?
NÄITÄHÄN RIITTÄÄ EDELLEEN JOTEN PELIÄ!!
NINJA PO VENSKA!
- Hans Normaali
- Matti Partanen
- Posts: 53030
- Joined: 09 Mar 2004, 13:52
- Location: Keputopia
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Tänään sain jauhettua noi loput chilit, niin nyt on myös pienehkö erä West Indian Yellow Habaneroa tarjolla!
NINJA PO VENSKA!
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Oon ymmärtäny että scotch bonnet on hyvin yleinen jamaika-fuudissa.
- Hans Normaali
- Matti Partanen
- Posts: 53030
- Joined: 09 Mar 2004, 13:52
- Location: Keputopia
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Onhan se tsämäikäläinen lajike alunperin. Jos pitöis valita lempichili, niin kyllä se vaan ois toi Choco Bonnet.Vadim Blyat wrote: ↑27 Feb 2020, 14:41Oon ymmärtäny että scotch bonnet on hyvin yleinen jamaika-fuudissa.
NINJA PO VENSKA!
- Hans Normaali
- Matti Partanen
- Posts: 53030
- Joined: 09 Mar 2004, 13:52
- Location: Keputopia
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Tai no en tiiä, perkele. Rocotot himottaa perin julmetusti. Pitöis vaan saada jollekin kesälle aikaa senverran, että kerkiäis niiden kasvatukseen paneutuun enemmän. Toissakesänä oli Rocoto Manzanoo kasvamassa, ja se oli semmonen nätti pieni keltainen omenan muotoinen pallo, mikä juustolla täytettynä ja leivinuunissa grillattuna oli ihan todella äärimmäisen mässyä.
NINJA PO VENSKA!
- Isotooppijalostamo
- King of PIF
- Posts: 15949
- Joined: 09 Aug 2015, 01:26
- Location: mystinen well-being-utopia
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
lemon droppi tosiaan tosi jepa kelajuttujen kanssa! Ite oon tehnyt aika yksinkertasta pastaa johon:
al dente jotain hyvää pastaa, jätä vähän ali al dentesta, lävikköön, kylmää vettä läpi jotta kypsyminen loppuu ja tärkkelys pois, jätä odottamaan lävikköön. sen jälkeen
pannulle
oliiviöljy
chiliä, lemon drop tai tuoretta
pieni sipuli (voi jättää poiskin)
paistele hetki
valkosipulia murskattuna maun mukaan
raastettua limeä (mehut lisätään myöhemmin)
hyviä katkarapuja
Siitä kun katkaravut osuu panuun pitää alkaa ottaa aikaa, jos ne on tuoreita/liemessä niin maks 2min pannulla ja sivuun
sit valkoviiniä pannulle, vähän vetkuttelee sitä
pastat pannuun eritellen nostellen, pippuria, suolaa ja parmesaania. Odotetaan että lämpiää ja lopuksi sekotetaan limen mehut, katkarapu/chili/valkosipulijuttu sinne, lisätään vähän oliiviöljyä ja katotaan onko mausteet kohdallaan.
Muitakin mereneläviä voi tietty lisätä maun mukaan tai vaikka tuoretta ruohosipulia tms. esim. karhunlaukka sopii tosi hyvin.
al dente jotain hyvää pastaa, jätä vähän ali al dentesta, lävikköön, kylmää vettä läpi jotta kypsyminen loppuu ja tärkkelys pois, jätä odottamaan lävikköön. sen jälkeen
pannulle
oliiviöljy
chiliä, lemon drop tai tuoretta
pieni sipuli (voi jättää poiskin)
paistele hetki
valkosipulia murskattuna maun mukaan
raastettua limeä (mehut lisätään myöhemmin)
hyviä katkarapuja
Siitä kun katkaravut osuu panuun pitää alkaa ottaa aikaa, jos ne on tuoreita/liemessä niin maks 2min pannulla ja sivuun
sit valkoviiniä pannulle, vähän vetkuttelee sitä
pastat pannuun eritellen nostellen, pippuria, suolaa ja parmesaania. Odotetaan että lämpiää ja lopuksi sekotetaan limen mehut, katkarapu/chili/valkosipulijuttu sinne, lisätään vähän oliiviöljyä ja katotaan onko mausteet kohdallaan.
Muitakin mereneläviä voi tietty lisätä maun mukaan tai vaikka tuoretta ruohosipulia tms. esim. karhunlaukka sopii tosi hyvin.
"Minähän olen lapsia pureva poliisi. Minähän puhun kaiken aikaa totta."
- Hans Normaali
- Matti Partanen
- Posts: 53030
- Joined: 09 Mar 2004, 13:52
- Location: Keputopia
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
NOSTOW & PELIÄ!!Hans Normaali wrote: ↑07 Feb 2020, 18:50Nyt ois Hansin chilijauhetta kaupan! Sortteja löytyy Lemon Drop, Chocolate Scotch Bonnet, Aji Fantasy, West-Indian Yellow Habanero, ja Naga Morich. 2g pussi 2e. Näähän kulkee kätevästi postissakin kirjekuoressa. Yv & ostakaa!
NINJA PO VENSKA!
- Larissa von Cockström
- Luxus dokaaja
- Posts: 76125
- Joined: 22 Sep 2014, 15:38
- Location: punavihermäkikupla
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Oon halunnu enemmän tähän klihi skeneen tässä ja luin topsun. Kuulostaa rahanmenolta nyt.. Aina olen käyttänyt jotain marketin perus chiliä, cayannee, tabascoa ja tollasia, mut pitäis selvästi enemmän perehtyä.
Mun on pitkään tehnyt mieli ostaa joku maustettu soosi, ostin melkein summa mutikassa ton poppamiehen caribbeanin ja laitoin sitä kanasalaattiin. Muuten nyt vähän ihmettelen, että mihis sitä laittais. Joku papumössö tulee mieleen.
Mun on pitkään tehnyt mieli ostaa joku maustettu soosi, ostin melkein summa mutikassa ton poppamiehen caribbeanin ja laitoin sitä kanasalaattiin. Muuten nyt vähän ihmettelen, että mihis sitä laittais. Joku papumössö tulee mieleen.
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1%
Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Kannattaa tilata Hansilta esim Lemon droppia.Larissa von Cockström wrote: ↑08 Mar 2020, 22:29Oon halunnu enemmän tähän klihi skeneen tässä ja luin topsun. Kuulostaa rahanmenolta nyt.. Aina olen käyttänyt jotain marketin perus chiliä, cayannee, tabascoa ja tollasia, mut pitäis selvästi enemmän perehtyä.
Mun on pitkään tehnyt mieli ostaa joku maustettu soosi, ostin melkein summa mutikassa ton poppamiehen caribbeanin ja laitoin sitä kanasalaattiin. Muuten nyt vähän ihmettelen, että mihis sitä laittais. Joku papumössö tulee mieleen.
Kohta jo ihmettelet sitten että mites tuollainen kilon purkki Poppamiehen habaneromurskaa menee melkein hetkessä
Spoiler:
Spoiler:
- Larissa von Cockström
- Luxus dokaaja
- Posts: 76125
- Joined: 22 Sep 2014, 15:38
- Location: punavihermäkikupla
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
joo, no sopivasti tulisesta ruuasta olen pitänyt jo pitkään, oli vain ajan kysymys... Etenkin nyt meksiko/etelä-amerikka-ruokatsykooseissa on hyvä aika aloittaa, kun ruuat ovat lähtökohtaisesti sopivia.Timo Jutilan maksa wrote: ↑08 Mar 2020, 23:25Kannattaa tilata Hansilta esim Lemon droppia.Larissa von Cockström wrote: ↑08 Mar 2020, 22:29Oon halunnu enemmän tähän klihi skeneen tässä ja luin topsun. Kuulostaa rahanmenolta nyt.. Aina olen käyttänyt jotain marketin perus chiliä, cayannee, tabascoa ja tollasia, mut pitäis selvästi enemmän perehtyä.
Mun on pitkään tehnyt mieli ostaa joku maustettu soosi, ostin melkein summa mutikassa ton poppamiehen caribbeanin ja laitoin sitä kanasalaattiin. Muuten nyt vähän ihmettelen, että mihis sitä laittais. Joku papumössö tulee mieleen.
Kohta jo ihmettelet sitten että mites tuollainen kilon purkki Poppamiehen habaneromurskaa menee melkein hetkessä
shitstorm wrote:larska perkeleen sika
Kattila päähän ja menoksi wrote:Kilariämmä crew 1%
Hienostelija kermaperse crew ?%
luxusglamour in the heart of the kontula
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Tuliset ruoat (Chilit, kastikkeet, sipsit, muu einekset...)
Pitääkin viimein huomenna saada aikaiseksi se tilaus habamurskasta. Maistuis sekin nyt suussa.
Spoiler:
Spoiler: