Grillikausi 2018

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2018

#106 Post by Timo Jutilan maksa » 06 Jul 2018, 20:47

Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
hellan lettas
4k
Posts: 4238
Joined: 01 Nov 2016, 12:09

Re: Grillikausi 2018

#107 Post by hellan lettas » 07 Jul 2018, 10:51

Timo Jutilan maksa wrote:
06 Jul 2018, 20:47
Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Minkälaisella grillillä vetelet?

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2018

#108 Post by Timo Jutilan maksa » 07 Jul 2018, 13:49

buliukko wrote:
07 Jul 2018, 10:51
Timo Jutilan maksa wrote:
06 Jul 2018, 20:47
Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Minkälaisella grillillä vetelet?
Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
hellan lettas
4k
Posts: 4238
Joined: 01 Nov 2016, 12:09

Re: Grillikausi 2018

#109 Post by hellan lettas » 07 Jul 2018, 18:44

Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 13:49
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 10:51
Timo Jutilan maksa wrote:
06 Jul 2018, 20:47
Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Minkälaisella grillillä vetelet?
Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.
Tommosella pärjää jo komeesti.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2018

#110 Post by Timo Jutilan maksa » 07 Jul 2018, 19:43

buliukko wrote:
07 Jul 2018, 18:44
Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 13:49
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 10:51
Timo Jutilan maksa wrote:
06 Jul 2018, 20:47
Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Minkälaisella grillillä vetelet?
Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.
Tommosella pärjää jo komeesti.
Jep. Se pohjassa oleva tuhkakuppi helpottaa lisäksi elämää jonkin verrankin.

Ja hyviähän niistä ribseistä taas tulikin =P~ =P~ [-o<
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
hellan lettas
4k
Posts: 4238
Joined: 01 Nov 2016, 12:09

Re: Grillikausi 2018

#111 Post by hellan lettas » 07 Jul 2018, 19:48

Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 19:43
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 18:44
Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 13:49
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 10:51
Timo Jutilan maksa wrote:
06 Jul 2018, 20:47
Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Minkälaisella grillillä vetelet?
Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.
Tommosella pärjää jo komeesti.
Jep. Se pohjassa oleva tuhkakuppi helpottaa lisäksi elämää jonkin verrankin.

Ja hyviähän niistä ribseistä taas tulikin =P~ =P~ [-o<
Kypsytäksää alusta loppuun ribsit rillissä?

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2018

#112 Post by Timo Jutilan maksa » 07 Jul 2018, 20:24

buliukko wrote:
07 Jul 2018, 19:48
Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 19:43
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 18:44
Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 13:49
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 10:51
Timo Jutilan maksa wrote:
06 Jul 2018, 20:47
Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Minkälaisella grillillä vetelet?
Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.
Tommosella pärjää jo komeesti.
Jep. Se pohjassa oleva tuhkakuppi helpottaa lisäksi elämää jonkin verrankin.

Ja hyviähän niistä ribseistä taas tulikin =P~ =P~ [-o<
Kypsytäksää alusta loppuun ribsit rillissä?
Jep. Pitää vaan sen lämpötilan riittävän alhaisena. Näinhän ne jenkeissäkin nämä tekee. Sopivasti vielä savua niin aijaijai =D> Siinä vaiheessa kun lihassa lämpötila kohdillaan niin pitäis yleensä olla maukas kaarna rubista pinnassa. Jos ei ole, niin käyttää sen verran grillin kuumemmassa kohdassa että tulee pinta rapeaksi.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
hellan lettas
4k
Posts: 4238
Joined: 01 Nov 2016, 12:09

Re: Grillikausi 2018

#113 Post by hellan lettas » 07 Jul 2018, 20:54

Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 20:24
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 19:48
Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 19:43
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 18:44
Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 13:49
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 10:51
Timo Jutilan maksa wrote:
06 Jul 2018, 20:47
Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Minkälaisella grillillä vetelet?
Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.
Tommosella pärjää jo komeesti.
Jep. Se pohjassa oleva tuhkakuppi helpottaa lisäksi elämää jonkin verrankin.

Ja hyviähän niistä ribseistä taas tulikin =P~ =P~ [-o<
Kypsytäksää alusta loppuun ribsit rillissä?
Jep. Pitää vaan sen lämpötilan riittävän alhaisena. Näinhän ne jenkeissäkin nämä tekee. Sopivasti vielä savua niin aijaijai =D> Siinä vaiheessa kun lihassa lämpötila kohdillaan niin pitäis yleensä olla maukas kaarna rubista pinnassa. Jos ei ole, niin käyttää sen verran grillin kuumemmassa kohdassa että tulee pinta rapeaksi.
Itellä on hiiligrillillä pitkään grillaus vielä aika tuntematon maailma. Tällä hetkellä ei hiiligrilliä ole mutta ensi kesäksi ostan ja sitten alkaa opiskelu.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2018

#114 Post by Timo Jutilan maksa » 07 Jul 2018, 21:14

buliukko wrote:
07 Jul 2018, 20:54
Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 20:24
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 19:48
Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 19:43
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 18:44
Timo Jutilan maksa wrote:
07 Jul 2018, 13:49
buliukko wrote:
07 Jul 2018, 10:51
Timo Jutilan maksa wrote:
06 Jul 2018, 20:47
Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Minkälaisella grillillä vetelet?
Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.
Tommosella pärjää jo komeesti.
Jep. Se pohjassa oleva tuhkakuppi helpottaa lisäksi elämää jonkin verrankin.

Ja hyviähän niistä ribseistä taas tulikin =P~ =P~ [-o<
Kypsytäksää alusta loppuun ribsit rillissä?
Jep. Pitää vaan sen lämpötilan riittävän alhaisena. Näinhän ne jenkeissäkin nämä tekee. Sopivasti vielä savua niin aijaijai =D> Siinä vaiheessa kun lihassa lämpötila kohdillaan niin pitäis yleensä olla maukas kaarna rubista pinnassa. Jos ei ole, niin käyttää sen verran grillin kuumemmassa kohdassa että tulee pinta rapeaksi.
Itellä on hiiligrillillä pitkään grillaus vielä aika tuntematon maailma. Tällä hetkellä ei hiiligrilliä ole mutta ensi kesäksi ostan ja sitten alkaa opiskelu.
Ei voi kuin suositella. Itsellä kaasukin, mutta nuo hidastelut kivempi tehdä hiiligrillissä.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2018

#115 Post by Timo Jutilan maksa » 14 Jul 2018, 00:11

Huomenna naudan rintaa grilliin.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42715
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Grillikausi 2018

#116 Post by dillen aspen » 17 Jul 2018, 17:50

Tein eilen ekaa kertaa pulled porkia hiiligrillissä ja onnistui sen verran hyvin että teen tänään uudestaan (mökkipitäjän kaupassa ei ollut yli kilon kassleria niin ei jäänyt eilisestä mitään jäljellekään).

Eilisestä opin jo aika paljon, luulen että tänään onnistuu paremmin kun tietää miten toi grilli käyttäytyy pitemmissä kypsennyksissä. Harmi vaan kun jäi lämpömittari kotiin niin lihan sisälämmön kanssa mennään arvalla. Savustuslastuina käytin ihan polttopuupinosta löydettyä leppää.

Grillinä on tollanen itse tehty rosterinen pallogrilli. Tuntuu toimivan hyvin kun se on saakelin paksua tavaraa ja painaa varmaan kolme kertaa enemmän kuin vastaavan kokoinen Weber.

User avatar
man of constant bönthö
Patti Martanen
Posts: 148747
Joined: 17 Jul 2013, 12:39
Location: Lontoo Deluxe

Re: Grillikausi 2018

#117 Post by man of constant bönthö » 17 Jul 2018, 18:04

Ootteko rillannu kalaa
Image
Hä-mies wrote:
21 Mar 2024, 15:32
kiva sieltä pakastealtaasta mummon etsiä vihanneksia summer souppiin saatana
Spoiler:
Image

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2018

#118 Post by Timo Jutilan maksa » 17 Jul 2018, 19:52

tee se itse kesälomamies wrote:
17 Jul 2018, 17:50
Tein eilen ekaa kertaa pulled porkia hiiligrillissä ja onnistui sen verran hyvin että teen tänään uudestaan (mökkipitäjän kaupassa ei ollut yli kilon kassleria niin ei jäänyt eilisestä mitään jäljellekään).

Eilisestä opin jo aika paljon, luulen että tänään onnistuu paremmin kun tietää miten toi grilli käyttäytyy pitemmissä kypsennyksissä. Harmi vaan kun jäi lämpömittari kotiin niin lihan sisälämmön kanssa mennään arvalla. Savustuslastuina käytin ihan polttopuupinosta löydettyä leppää.

Grillinä on tollanen itse tehty rosterinen pallogrilli. Tuntuu toimivan hyvin kun se on saakelin paksua tavaraa ja painaa varmaan kolme kertaa enemmän kuin vastaavan kokoinen Weber.
Joo. Tällä tavallahan tosiaan tulee niin hemmetin hyvää että melkein itku on päästä. Tässä on välillä hermot menneet pulled porkkiin kun ne lounasruokaloiden versiot ovat täyttä kuraa, mutta ehta ja kunnolla tehty on vaan niin hemmetin hyvää. Täytyis taas jossain vaiheessa hakea kunnon köntti niskaa.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2018

#119 Post by Timo Jutilan maksa » 17 Jul 2018, 19:54

man of constant bönthö wrote:
17 Jul 2018, 18:04
Ootteko rillannu kalaa
En ole nyt rillannut kalaa, mutta pitäis käydä nostelemassa esim halsteriin ahvenia ja niitä paistelis hiilien lämmössä [-o< Mikä nottei myös vanha kunnon paperiin kääritty kuha kans.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
kosminen_joonas
-=Lord Of PIF=-
-=Lord Of PIF=-
Posts: 13556
Joined: 16 Feb 2007, 19:33

Re: Grillikausi 2018

#120 Post by kosminen_joonas » 18 Jul 2018, 02:31

Kärnää ja maissia. Simppeliä & käppää, mut mukavasti sai rauhoteltua ittensä päivän touhuista siinä pönötellessä.

Post Reply