Grillikausi 2018
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Grillikausi 2018
Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Spoiler:
Spoiler:
- hellan lettas
- 4k
- Posts: 4238
- Joined: 01 Nov 2016, 12:09
Re: Grillikausi 2018
Minkälaisella grillillä vetelet?Timo Jutilan maksa wrote: ↑06 Jul 2018, 20:47Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Grillikausi 2018
Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 10:51Minkälaisella grillillä vetelet?Timo Jutilan maksa wrote: ↑06 Jul 2018, 20:47Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Spoiler:
Spoiler:
- hellan lettas
- 4k
- Posts: 4238
- Joined: 01 Nov 2016, 12:09
Re: Grillikausi 2018
Tommosella pärjää jo komeesti.Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 13:49Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 10:51Minkälaisella grillillä vetelet?Timo Jutilan maksa wrote: ↑06 Jul 2018, 20:47Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Grillikausi 2018
Jep. Se pohjassa oleva tuhkakuppi helpottaa lisäksi elämää jonkin verrankin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 18:44Tommosella pärjää jo komeesti.Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 13:49Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 10:51Minkälaisella grillillä vetelet?Timo Jutilan maksa wrote: ↑06 Jul 2018, 20:47Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Ja hyviähän niistä ribseistä taas tulikin
Spoiler:
Spoiler:
- hellan lettas
- 4k
- Posts: 4238
- Joined: 01 Nov 2016, 12:09
Re: Grillikausi 2018
Kypsytäksää alusta loppuun ribsit rillissä?Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 19:43Jep. Se pohjassa oleva tuhkakuppi helpottaa lisäksi elämää jonkin verrankin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 18:44Tommosella pärjää jo komeesti.Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 13:49Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 10:51Minkälaisella grillillä vetelet?Timo Jutilan maksa wrote: ↑06 Jul 2018, 20:47Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Ja hyviähän niistä ribseistä taas tulikin
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Grillikausi 2018
Jep. Pitää vaan sen lämpötilan riittävän alhaisena. Näinhän ne jenkeissäkin nämä tekee. Sopivasti vielä savua niin aijaijai Siinä vaiheessa kun lihassa lämpötila kohdillaan niin pitäis yleensä olla maukas kaarna rubista pinnassa. Jos ei ole, niin käyttää sen verran grillin kuumemmassa kohdassa että tulee pinta rapeaksi.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 19:48Kypsytäksää alusta loppuun ribsit rillissä?Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 19:43Jep. Se pohjassa oleva tuhkakuppi helpottaa lisäksi elämää jonkin verrankin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 18:44Tommosella pärjää jo komeesti.Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 13:49Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 10:51Minkälaisella grillillä vetelet?Timo Jutilan maksa wrote: ↑06 Jul 2018, 20:47Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Ja hyviähän niistä ribseistä taas tulikin
Spoiler:
Spoiler:
- hellan lettas
- 4k
- Posts: 4238
- Joined: 01 Nov 2016, 12:09
Re: Grillikausi 2018
Itellä on hiiligrillillä pitkään grillaus vielä aika tuntematon maailma. Tällä hetkellä ei hiiligrilliä ole mutta ensi kesäksi ostan ja sitten alkaa opiskelu.Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 20:24Jep. Pitää vaan sen lämpötilan riittävän alhaisena. Näinhän ne jenkeissäkin nämä tekee. Sopivasti vielä savua niin aijaijai Siinä vaiheessa kun lihassa lämpötila kohdillaan niin pitäis yleensä olla maukas kaarna rubista pinnassa. Jos ei ole, niin käyttää sen verran grillin kuumemmassa kohdassa että tulee pinta rapeaksi.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 19:48Kypsytäksää alusta loppuun ribsit rillissä?Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 19:43Jep. Se pohjassa oleva tuhkakuppi helpottaa lisäksi elämää jonkin verrankin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 18:44Tommosella pärjää jo komeesti.Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 13:49Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 10:51Minkälaisella grillillä vetelet?Timo Jutilan maksa wrote: ↑06 Jul 2018, 20:47Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Ja hyviähän niistä ribseistä taas tulikin
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Grillikausi 2018
Ei voi kuin suositella. Itsellä kaasukin, mutta nuo hidastelut kivempi tehdä hiiligrillissä.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 20:54Itellä on hiiligrillillä pitkään grillaus vielä aika tuntematon maailma. Tällä hetkellä ei hiiligrilliä ole mutta ensi kesäksi ostan ja sitten alkaa opiskelu.Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 20:24Jep. Pitää vaan sen lämpötilan riittävän alhaisena. Näinhän ne jenkeissäkin nämä tekee. Sopivasti vielä savua niin aijaijai Siinä vaiheessa kun lihassa lämpötila kohdillaan niin pitäis yleensä olla maukas kaarna rubista pinnassa. Jos ei ole, niin käyttää sen verran grillin kuumemmassa kohdassa että tulee pinta rapeaksi.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 19:48Kypsytäksää alusta loppuun ribsit rillissä?Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 19:43Jep. Se pohjassa oleva tuhkakuppi helpottaa lisäksi elämää jonkin verrankin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 18:44Tommosella pärjää jo komeesti.Timo Jutilan maksa wrote: ↑07 Jul 2018, 13:49Pallogrilli 22" halkaisijalla. Mahtuu hyvin brikettikäärme reunoille ja keskelle vesiastia. Ei Weberiä vielä, vaan Motonetistä oliko tämä nyt mtx-millä nimellä ne myyvät tätä. Honkkarin vastaava taitaa olla sama mutta ei nimellä. Emaloidut pinnat kumminkin.buliukko wrote: ↑07 Jul 2018, 10:51Minkälaisella grillillä vetelet?Timo Jutilan maksa wrote: ↑06 Jul 2018, 20:47Ribsit taas rubiin odottelemaan huomista. Alan olla todella rakastunut tuollaiseen hitaaseen hiiligrillaamiseen savun kera.
Ja hyviähän niistä ribseistä taas tulikin
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
- dillen aspen
- Nyt olen kateellinen.
- Posts: 42715
- Joined: 05 Jan 2016, 01:22
- Location: Vattupuskan takana
Re: Grillikausi 2018
Tein eilen ekaa kertaa pulled porkia hiiligrillissä ja onnistui sen verran hyvin että teen tänään uudestaan (mökkipitäjän kaupassa ei ollut yli kilon kassleria niin ei jäänyt eilisestä mitään jäljellekään).
Eilisestä opin jo aika paljon, luulen että tänään onnistuu paremmin kun tietää miten toi grilli käyttäytyy pitemmissä kypsennyksissä. Harmi vaan kun jäi lämpömittari kotiin niin lihan sisälämmön kanssa mennään arvalla. Savustuslastuina käytin ihan polttopuupinosta löydettyä leppää.
Grillinä on tollanen itse tehty rosterinen pallogrilli. Tuntuu toimivan hyvin kun se on saakelin paksua tavaraa ja painaa varmaan kolme kertaa enemmän kuin vastaavan kokoinen Weber.
Eilisestä opin jo aika paljon, luulen että tänään onnistuu paremmin kun tietää miten toi grilli käyttäytyy pitemmissä kypsennyksissä. Harmi vaan kun jäi lämpömittari kotiin niin lihan sisälämmön kanssa mennään arvalla. Savustuslastuina käytin ihan polttopuupinosta löydettyä leppää.
Grillinä on tollanen itse tehty rosterinen pallogrilli. Tuntuu toimivan hyvin kun se on saakelin paksua tavaraa ja painaa varmaan kolme kertaa enemmän kuin vastaavan kokoinen Weber.
- man of constant bönthö
- Patti Martanen
- Posts: 148747
- Joined: 17 Jul 2013, 12:39
- Location: Lontoo Deluxe
Re: Grillikausi 2018
Ootteko rillannu kalaa
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Grillikausi 2018
Joo. Tällä tavallahan tosiaan tulee niin hemmetin hyvää että melkein itku on päästä. Tässä on välillä hermot menneet pulled porkkiin kun ne lounasruokaloiden versiot ovat täyttä kuraa, mutta ehta ja kunnolla tehty on vaan niin hemmetin hyvää. Täytyis taas jossain vaiheessa hakea kunnon köntti niskaa.tee se itse kesälomamies wrote: ↑17 Jul 2018, 17:50Tein eilen ekaa kertaa pulled porkia hiiligrillissä ja onnistui sen verran hyvin että teen tänään uudestaan (mökkipitäjän kaupassa ei ollut yli kilon kassleria niin ei jäänyt eilisestä mitään jäljellekään).
Eilisestä opin jo aika paljon, luulen että tänään onnistuu paremmin kun tietää miten toi grilli käyttäytyy pitemmissä kypsennyksissä. Harmi vaan kun jäi lämpömittari kotiin niin lihan sisälämmön kanssa mennään arvalla. Savustuslastuina käytin ihan polttopuupinosta löydettyä leppää.
Grillinä on tollanen itse tehty rosterinen pallogrilli. Tuntuu toimivan hyvin kun se on saakelin paksua tavaraa ja painaa varmaan kolme kertaa enemmän kuin vastaavan kokoinen Weber.
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Grillikausi 2018
En ole nyt rillannut kalaa, mutta pitäis käydä nostelemassa esim halsteriin ahvenia ja niitä paistelis hiilien lämmössä Mikä nottei myös vanha kunnon paperiin kääritty kuha kans.
Spoiler:
Spoiler:
- kosminen_joonas
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 13556
- Joined: 16 Feb 2007, 19:33
Re: Grillikausi 2018
Kärnää ja maissia. Simppeliä & käppää, mut mukavasti sai rauhoteltua ittensä päivän touhuista siinä pönötellessä.