Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Demariämpäri

Post Reply
Message
Author
emaurihumpe
Posts: 1
Joined: 28 Jun 2018, 15:32

Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#1 Post by emaurihumpe » 19 Aug 2018, 16:37

Laitoin tossa just tönkällisen valkosipulisuolakurkkuja tulemaan. Kurkkuja, tilliä, valkosipulia, piparjuurta, kirsikanlehtiä, suolaa ja vettä, loraus viinaa että kurkkujen väri säilyy. :sothsmoker: Kirsikanlehdet hain puistosta ja varmaan taas naapurit katteli, että mitä vittua toi tuolla puistossa nyhtää noita puiden lehtiä.

Hapankaalia ja kimchiä on tullu myös värkkäiltyä. :afro:

Tuli vaan mieleen, et onko muita hapatettujen ruokien kamraatteja täällä? Parhaat reseptit ja vinkit vastaanotetaan.

User avatar
$wag artisti
Posts: 805
Joined: 04 May 2011, 21:45
Location: Helsinki

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#2 Post by $wag artisti » 20 Aug 2018, 20:18

Chilikastike onnistui tosi hyvin!

Liemi: vettä, 3 % suolaa, 3 % sokeria.
Ja sinne sitten pilkottua chiliä, valkosipulia ja tarvittaessa muita mausteita (laitoin yhden limen mehun). Tätä hapatetaan tovi huoneenlämmössä, lopuksi sauvasekoittimella kaikki sekaisin ja pulloihin.

vanha kunnon vitun herkkusieni
9k
Posts: 9707
Joined: 30 Jan 2017, 17:35

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#3 Post by vanha kunnon vitun herkkusieni » 20 Aug 2018, 22:09

hapankaalia öytyy aina jääkaapista, tai no viimeisin satsi on kimchiä mutta kuitenkin. pitäiskin laittaa setit tulille taas
Muukalaiset täältä pois wrote:
02 May 2019, 22:39
No, minulla oli tässä kuitenkin järkevä pointti joka oli kohdistettu oikein eikä jotain harhaista olkinukkeilua.
ManowaRäiä wrote:
13 Sep 2019, 12:03
Siis ootko nyt sitä mieltä että Fukuyama oli väärässä?

User avatar
raaka mestitsi ¹
Chosen Undead
Posts: 123630
Joined: 23 Apr 2004, 17:04
Location: Blighttownin pohjalla

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#4 Post by raaka mestitsi ¹ » 22 Aug 2018, 10:07

tää on juomaa, mutta juuh. komputsaa on tullu hapateltua runsaasti viime kuukausina

(seurantaa rogessa: https://www.punkinfinland.net/forum/vie ... 0&t=519001 )
Que la tortilla se vuelva, que los pobres coman pan, y los ricos mierda, mierda.
Image
http://ctw.fi/ Cast to Wolves crust

User avatar
Sliipattu herrasmies
Posts: 188
Joined: 08 Dec 2011, 09:18

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#5 Post by Sliipattu herrasmies » 02 Oct 2018, 07:36

Hapatushommat bäst! Tähän mennessä tullut duunattua lähinnä juureksia ja kimchiä, nyt viimeisimpänä suolakurkkuja. Hiton hyviä nää kyllä on olleet, varsinkin hapanjuurekset.

Suolakurkuista tuli muuten jees, mutta jostain syystä kurkun pehmeä keskiosa on hävinnyt tossa prosessin aikana täysin. Tekee kurkusta leikatessa vähän kyseenalaisen näkösen.

User avatar
Venetsian kauppias
zen-jeesus
zen-jeesus
Posts: 246425
Joined: 25 Jul 2009, 13:03
Location: Venetsia, doh!

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#6 Post by Venetsian kauppias » 02 Oct 2018, 07:43

On alkanut kiinnostamaan kovasti erilaiset hapatetut ja käytetyt (heh heh) ruoat. Pelkään vaan, että ruokamyrkytän itseni koheltaessa.
Image
TOP-100 HEVILISTAT CREW
hevikrusti-ruslanas wrote: ihan hämmentää miten suvereenisti mulkku hallitsee piffin rogea
Mölökilju wrote: Vitun normo.
Image

User avatar
Sliipattu herrasmies
Posts: 188
Joined: 08 Dec 2011, 09:18

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#7 Post by Sliipattu herrasmies » 02 Oct 2018, 13:54

Kulli wrote:
02 Oct 2018, 07:43
On alkanut kiinnostamaan kovasti erilaiset hapatetut ja käytetyt (heh heh) ruoat. Pelkään vaan, että ruokamyrkytän itseni koheltaessa.
Ei siinä kai oikein pysty, jos yhtään kattoo mitä tekee. Huolehtii vaan että itse hapatettavat asiat ei ala kasvaa karvaa, ni suolaliuos + hiiva pitää huolen että siellä purkissa ei elä kyllä juuri mikään.

User avatar
Ananasjamppa
Posts: 474
Joined: 24 Feb 2014, 14:17
Contact:

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#8 Post by Ananasjamppa » 05 Oct 2018, 10:02

Mua kans pitkän aikaa kiinnostanut hapattelu, mutta ei vaan oo tullut ryhdyttyä. Oisko heittää hyviä ohjeita ja vinkkejä/linkkejä, miten pääsis esim. kimciä väsäämään?

User avatar
Mayhem peruttu
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 80307
Joined: 10 May 2004, 12:34
Location: neighbourhood
Contact:

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#9 Post by Mayhem peruttu » 12 Jan 2019, 23:58

Muutin tän ruojuomaan.
Sun äitis wrote:Filed under: vitut,haistaminen, tunkit, pitäminen.
Virffari wrote:Tiesin tökkääväni paskaan, mutta paskan määrä yllätti!


User avatar
Ilang-ilang
Posts: 106
Joined: 11 May 2014, 13:59

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#10 Post by Ilang-ilang » 17 Jun 2019, 22:00

Pitäis kokeilla! Oisko punasipuli hyvä aloitushomma?

vanha kunnon vitun herkkusieni
9k
Posts: 9707
Joined: 30 Jan 2017, 17:35

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#11 Post by vanha kunnon vitun herkkusieni » 17 Jun 2019, 22:45

Ilang-ilang wrote:
17 Jun 2019, 22:00
Pitäis kokeilla! Oisko punasipuli hyvä aloitushomma?
joo, laitat vaan suolaveteen painon alle ja katot mitä käy
Muukalaiset täältä pois wrote:
02 May 2019, 22:39
No, minulla oli tässä kuitenkin järkevä pointti joka oli kohdistettu oikein eikä jotain harhaista olkinukkeilua.
ManowaRäiä wrote:
13 Sep 2019, 12:03
Siis ootko nyt sitä mieltä että Fukuyama oli väärässä?

User avatar
Sliipattu herrasmies
Posts: 188
Joined: 08 Dec 2011, 09:18

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#12 Post by Sliipattu herrasmies » Yesterday, 12:25

Kaivetaas tää hapatustopaasi haudasta. Laitoin nimittäin puoltoista viikkoa sitten chilit suolaliemeen hapattumaan ja turautin niistä DIY-hot saucen lauantaina. Lopputuotteeseen tuli siis vain noi chilit, vähän hapatuslientä ja mausteet. Jumalaare että on nimittäin kunnollista, vaikka ihan ex tempore tein S-Marketin perus rawiteista (vai mitä ovatkaan ne chilit, joita noissa peruskaupoissa on aina laarikaupalla). Voin vain kuvitella mitä herkkua tulis jostain kunnon habaneroista tai vastaavista =P~

Seuraavaks sitten testiin "cultured butter". Kiihoittaa nimittäin voimakkaasti ajatus savuvoista tuoreen leivän päällä. Jos jollain on kokemusta maitotuotteiden hapattamisesta, saa viisastella. Tässä kantava idis olisi siis hapattaa käytettävä kerma kevyesti piimällä, mutta haasteena tällä hetkellä, että en tarkasti tiedä, millaisella. Käsittääkseni noista monista on se tarvittava bakteerikanta julmasti murhattu.

User avatar
Hikkanen
God of PIF
God of PIF
Posts: 35745
Joined: 22 Mar 2015, 18:27
Location: hikkakomero

Re: Nyt on hapokasta: hapatetut ruoat

#13 Post by Hikkanen » Yesterday, 21:26

Sliipattu herrasmies wrote:
Yesterday, 12:25
Jos jollain on kokemusta maitotuotteiden hapattamisesta, saa viisastella. Tässä kantava idis olisi siis hapattaa käytettävä kerma kevyesti piimällä, mutta haasteena tällä hetkellä, että en tarkasti tiedä, millaisella. Käsittääkseni noista monista on se tarvittava bakteerikanta julmasti murhattu.
Ei kyllä ole maitotuotteiden hapatuksesta kokemusta, mutta oon tehnyt semmosia hapatettuja porkkanoita, joiden reseptissä käytettiin tilkka jugurtista valutettua heraa varmistamaan/nopeuttamaan hapatusprosessia. Voiskohan tuo toimia kermankin kanssa, enpä tiiä kyllä.

Itse ostin just testiin pari naurista hapatusta varten. En tiiä vielä tarkemmin millä tyylillä laitan nämä nyt porisemaan, mutta voin sitten aikanaan rapsailla tänne, että kuinka onnistui.
Spoiler:
dippan deppan
for fucks sake
Spoiler:
Image

Post Reply