Jos jollain on kokemusta maitotuotteiden hapattamisesta, saa viisastella. Tässä kantava idis olisi siis hapattaa käytettävä kerma kevyesti piimällä, mutta haasteena tällä hetkellä, että en tarkasti tiedä, millaisella. Käsittääkseni noista monista on se tarvittava bakteerikanta julmasti murhattu.
Ei kyllä ole maitotuotteiden hapatuksesta kokemusta, mutta oon tehnyt semmosia hapatettuja porkkanoita, joiden reseptissä käytettiin tilkka jugurtista valutettua heraa varmistamaan/nopeuttamaan hapatusprosessia. Voiskohan tuo toimia kermankin kanssa, enpä tiiä kyllä.
Itse ostin just testiin pari naurista hapatusta varten. En tiiä vielä tarkemmin millä tyylillä laitan nämä nyt porisemaan, mutta voin sitten aikanaan rapsailla tänne, että kuinka onnistui.
On kokemusta! Perus Creme Fraiche syntyy ku jättää kerman vaan pöydälle yöks. Jugurtit ja muut vaatii tietyn bakteerikannan, eli juuren. Kaupan turkkilaisesta juggesta saa tehtyä muutaman kerran ihan hyvää jugurttia mutta se on käsitelty silleen, että se ei pysy hengissä. Kandee jostain koittaa ettiä jugurttia jossa on elävä bakteerikanta jos haluaa jatkuvasti tehdä.
Yhdessä turkkilaisessa keittokirjassa neuvottiin lämmittämään 2 rkl maito 45C ja lisäämään siihen 5 rouhittua kuivaa kikhernettä. Sitä mössöä sit pidetään 45 asteessa tai lähellä yön yli ja se on se juuri josta seuraavana päivänän tehdään jugurtti. Tottakai kokeilin ja onnistui hyvin. Tuli helvetin hyvää, joskin aika miedosti hapanta juggea.
Heralla voi tosiaan hapattaa mut oman kokemuksen mukaan heralla hapatetut veget on jotenki limasempia ku pelkällä suolalla.
Oukei!
Noihin naurisviipaleisiin laitoin nyt 2% suolan ja mausteiden lisäksi tilkkasen heraa varmuuden vuoksi. Neljä päivää, kun olivat huoneenlämmössä niin kuohui jo ja liemessä alkoi olla hapanta makua, niin siirsin jääkaappiin tekeytymään. Vois kyllä jatkossa kokeilla ilman tuota heraa, jos tässä nyt innostuu enemmänkin hapattelemaan.
Kaalit vissiin helpoimmasta päästä hapattaa ilman vippaskonsteja? Jostain luin, että kaikki juurekset/vihannekset ei välttämättä lähde niin helposti hapattumaan.
tässä topik makuuni, kaikenlainen purkkisäilöntä kiinnostaa. nyt lähtee testiin hapatettu kukkakaali, jonkun perusohjeen kaivoin netistä ja sillä mennään
Topikin seurantaan koska vähän kun kiireet hellittää niin koitan tehdä jotain hapatettua chili-juures-valkosipulikastiketta. Kaupan tahnat on aina väärän makuisia.
Kiinnostais myös tsukemonot eli japanialaiset hapanjutut joissa on ihan oma makumaailmansa, suht vinkeitä twistejä esim. purkkikurkkuihin. Ehkä joku päivä saan ostetuksi sen prässin joka noihin tarvitaan
Viime viikonloppuna pistin pitkästä aikaa hapankaalin tekeytymään. Muuta ei välttämättä tarvi kuin kaalia ja suolaa. Tuolla se nyt keittiön pöydällä tohisee. Lasipurkissa näkee hauskasti miten kaalista erottunut neste kuplii. Löysään välillä kantta ettei purkki räjähdä. Noihin voi päivässä kerääntyä paljonkin painetta.
Ken-nukkea esittävä Ryan Gosling wrote:Tässä kyseisessä proggiksessa ikävä kyllä vähän sellaista samanlaista vaaran tuntua kuin kuunnellessa palvelutalon vanhusten kuorsaamista.
Noihin naurisviipaleisiin laitoin nyt 2% suolan ja mausteiden lisäksi tilkkasen heraa varmuuden vuoksi. Neljä päivää, kun olivat huoneenlämmössä niin kuohui jo ja liemessä alkoi olla hapanta makua, niin siirsin jääkaappiin tekeytymään. Vois kyllä jatkossa kokeilla ilman tuota heraa, jos tässä nyt innostuu enemmänkin hapattelemaan.
Kaalit vissiin helpoimmasta päästä hapattaa ilman vippaskonsteja? Jostain luin, että kaikki juurekset/vihannekset ei välttämättä lähde niin helposti hapattumaan.
Noihin naurisviipaleisiin laitoin nyt 2% suolan ja mausteiden lisäksi tilkkasen heraa varmuuden vuoksi. Neljä päivää, kun olivat huoneenlämmössä niin kuohui jo ja liemessä alkoi olla hapanta makua, niin siirsin jääkaappiin tekeytymään. Vois kyllä jatkossa kokeilla ilman tuota heraa, jos tässä nyt innostuu enemmänkin hapattelemaan.
Kaalit vissiin helpoimmasta päästä hapattaa ilman vippaskonsteja? Jostain luin, että kaikki juurekset/vihannekset ei välttämättä lähde niin helposti hapattumaan.
Tuli heti tämä mieleen, sorry:
No juuh, nauriit on syöty ja ei ne nyt kyllä mitään maailman herkullisimpia ruoka-asioita olleet, mutta ihan ok kuitenkin. Jotain muuta vois kokeilla seuraavaksi. Ehkäpä porkkanoita tai ihan vaan kaalia.
Nyt on pari satsia hot saucea tehtynä hapatetuista chileistä ja voin todeta että on: hyvää
Ekan tein perus rawiteista (ne, joita saa vähän joka lähimarketista irtona) ja jälkimmäisen habaneroista. Reseptiikkaa en kummemmin funtsinut, vaan aika lonkalta heittelin chilit, öljyn, osan hapatusliemestä ja mausteet blenderiin ja mössöksi, ei tosta varmaan pahaa saa oikein mitenkään.
Kesän råjektino: mutsin ja faijan chilisadon haltuunotto soosihommia varten