Grillikausi 2019

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Ruutari
4k
Posts: 4100
Joined: 12 Nov 2011, 18:46
Location: Turku
Contact:

Re: Grillikausi 2019

#16 Post by Ruutari » 24 Mar 2019, 18:47

Weber hörähti käyntiin kuin palmun alta. Tossa se on hangessa ollut ilman suojaa koko talven, kuten myös kaasupullo.

Kyllä se vaan niin on, että kannattaa weber tai muu laatukampe suoraan ostella. Mulla ostelee työkaverit joka toinen vuosi jonkun Bauhausin 200€ rämän, kun vanha ruostuu alta. Yksi kerran kyseli, että saako Weberillä muka rapean ja grillatun pinnan, kun hänen investointi ei modaamatta sitä tee. Vasta kun poisti suuttimista jotain suojia niin alkoi karsinogeenit muodostua. Toivotin onnea grillikesään.

User avatar
Mauski Peltonen
pinkki ääshöyli
Posts: 2296
Joined: 30 Jul 2013, 22:20
Location: 00940

Re: Grillikausi 2019

#17 Post by Mauski Peltonen » 24 Mar 2019, 18:50

pahan vesseli wrote:
22 Mar 2019, 14:04
tänä vuonna hankin hiiligrillin ja opettelen grillaamaan sillä. tämä piti tehdä jo viime kesänä mutta ei tullut koko kesästä mitään niin nyt uusiksi.

vinkkejä otetaan vastaan! ei ruokarajoitteita.
osta weberi
Image

User avatar
periaatteessa helppoa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 48997
Joined: 04 Nov 2010, 03:19
Location: Tristan da Cunha

Re: Grillikausi 2019

#18 Post by periaatteessa helppoa » 25 Mar 2019, 08:01

Oisko vinkkejä minkälainen tulipaikka/grilli kivistä kannattais muurata? Mitään katosta ei oo tulossa.
Image

maton alla on vielä tilaa

Niin,
чики-брики
Posts: 166602
Joined: 15 Jan 2006, 18:56

Re: Grillikausi 2019

#19 Post by Niin, » 25 Mar 2019, 17:10

YDIN POMMI ÄIJÄ wrote:
25 Mar 2019, 08:01
Oisko vinkkejä minkälainen tulipaikka/grilli kivistä kannattais muurata? Mitään katosta ei oo tulossa.
Image

Image

User avatar
Enstex Willer
9k
Posts: 9271
Joined: 29 Oct 2010, 17:49
Location: Blåkulla

Re: Grillikausi 2019

#20 Post by Enstex Willer » 25 Mar 2019, 18:19

xBLYATMANx wrote:
25 Mar 2019, 17:10
YDIN POMMI ÄIJÄ wrote:
25 Mar 2019, 08:01
Oisko vinkkejä minkälainen tulipaikka/grilli kivistä kannattais muurata? Mitään katosta ei oo tulossa.
Image

Image
Omani on about Homerin versiota vastaava, ihan omasta päästä tehty. Tunnelma mökillä vapautuu luonnollisesti heti kun vieraat näkee sen.
Hybridi­osaamis­keskuksen verkostojohtaja

User avatar
hellan lettas
4k
Posts: 4239
Joined: 01 Nov 2016, 12:09

Re: Grillikausi 2019

#21 Post by hellan lettas » 17 Apr 2019, 08:51

Tekee jatkuvasti vaan mieli rillata.

User avatar
Virffari
God of PIF
God of PIF
Posts: 37435
Joined: 16 Apr 2004, 13:53
Location: Lerstrand

Re: Grillikausi 2019

#22 Post by Virffari » 17 Apr 2019, 17:57

Vois EHKÄ korkata grillikauden nyt pääsiäisenä...
Image

User avatar
dillen aspen
Nyt olen kateellinen.
Posts: 42715
Joined: 05 Jan 2016, 01:22
Location: Vattupuskan takana

Re: Grillikausi 2019

#23 Post by dillen aspen » 21 Apr 2019, 18:49

Spoiler:
tee se itse mies? wrote:
18 Jul 2018, 20:27
Tein pari viikkoa sitten tällaisen helvetin ison hiiligrillin vanhasta lämminvesivaraajasta. Oikeassa päässä olevasta kammesta säädetään ritilän korkeutta.

Harmi kun itse asun kaupungissa niin ei ole tuolle paikkaa, grilli on vahempien luona maalla, joten ei oikein ehdi käyttää sitä.

Pitää tänä kesänä vielä koittaa savustaa tuolla joku +3kg mötikkä possua.

Image

Image
Savustin tällä eilen 2,5kg lammasta ja oli kyllä varmaan parhaiten onnistunut grillaus ikänä. Savun maku oli suht vahva läpi lihan ja liha oli älyttömän maukasta vaikka en sotkenut siihen mitään bbq soosia tms. repimisen jälkeen.

Aikaa meni sellanen reilu 8h savussa ja tunti folion sisässä vetäytymässä.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2019

#24 Post by Timo Jutilan maksa » 21 Apr 2019, 22:09

:salut:
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Metallicanpaljastin
1k
Posts: 1749
Joined: 03 Sep 2008, 18:25
Location: oulu

Re: Grillikausi 2019

#25 Post by Metallicanpaljastin » 11 May 2019, 14:40

Paistelin tossa mausteita pannulla ja tein niistä kanansiiville kuivarubmarinadin, burgereita myös tänään tiedossa. Ostin myös tommosia hikkorilastuja mitä vois nakella hiilien päälle ihan mielenkiinnosta, että tulis savun makua. Tossa pussissa oli jotain lastujen maustamisohjeita, niin mietin jos viskiä lorauttais sinne veden kanssa kosteuttamaan, onko kokemuksia?
Last edited by Metallicanpaljastin on 11 May 2019, 15:07, edited 1 time in total.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2019

#26 Post by Timo Jutilan maksa » 11 May 2019, 14:54

Kaataisin viskin mieluummin suuhun tai hoitaisin sillä liekityksen.

Ribsit cherry-cola tahmalla tänään, odotellessa joutunee kiskaisemaan juustoburgerin habaneromajoneesilla.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Metallicanpaljastin
1k
Posts: 1749
Joined: 03 Sep 2008, 18:25
Location: oulu

Re: Grillikausi 2019

#27 Post by Metallicanpaljastin » 11 May 2019, 15:02

Timo Jutilan maksa wrote:
11 May 2019, 14:54
Kaataisin viskin mieluummin suuhun tai hoitaisin sillä liekityksen.

Ribsit cherry-cola tahmalla tänään, odotellessa joutunee kiskaisemaan juustoburgerin habaneromajoneesilla.
Vähän kun nyt hain tosta tietoa englanniksi, niin samaa mieltä tuntuis jengi olevan että kurkkuun vaan :P. Itse voisin pyöräyttää jalapenomajoneesin burgereille, kattoo jos coleslawin jaksais vielä vääntää.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2019

#28 Post by Timo Jutilan maksa » 11 May 2019, 15:05

Mulla oli muistaakseni joskus jotain viskilastuja savustuksessa, olisko niitä tynnyreistä olevinaan tehty. Ei paljon viskiä huomannut lopputuloksesta.

Liekitys sen sijaan aina jees.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Metallicanpaljastin
1k
Posts: 1749
Joined: 03 Sep 2008, 18:25
Location: oulu

Re: Grillikausi 2019

#29 Post by Metallicanpaljastin » 11 May 2019, 15:16

Jätin tota siipimarinadia vielä puolet jäljelle, kun toverit saattaa tuoda lisää kanansiipiä. Kattelin jotain jenkkijorman siipiengrillausvideota, missä se lisäs maissitärkkelystä jauhemarinadin sekaan, ikään kuin siiville tulis grillissä semmonen uppopaistettu kuori, vois ehkä kokeilla.

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Grillikausi 2019

#30 Post by Timo Jutilan maksa » 11 May 2019, 15:37

Jenkkilän grillijorkeilla on yleensä totuuden siemen noissa jutuissa. Kerro miten kävi.

Burgerihan oli aivan vitun hyvä. Habaneromajoneesi olis just eikä melkein, tässä kohdassa mainostan Poppamiehen habaneromurskaa joka tämän perusteella on ihana tuote. Pihvin tein tuosta HK:n karkeaksi jauhetusta naudan rinnasta kun en eilen ehtinyt ajoissa lihakauppaan. Mainio tuote tämäkin. Toimii burger-pihveissä erittäin hyvin.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

Post Reply