Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Helga Velvet
- God of PIF
- Posts: 35756
- Joined: 29 Apr 2016, 16:38
- Location: 33250
Re: Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
Joo, helppoa kun on köyhä
-
- Matti Partanen
- Posts: 42950
- Joined: 23 May 2012, 21:03
Re: Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
Juu pakko myöntää että palsternakka ei raakana uppoa.
Pitää tehdä johonkin isompaan ruokakauppaan toivioretki lähipäivinä. Ja saada aikaiseksi silputa kirkas kaalisalaatti, jota rakastan.
Pitää tehdä johonkin isompaan ruokakauppaan toivioretki lähipäivinä. Ja saada aikaiseksi silputa kirkas kaalisalaatti, jota rakastan.
Re: Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
Oispa kesä, oispa männynherkkusienitatteja. Tattipastahimon ei soisi iskevän näin helmikuun kovimmilla pakkasilla.
- Heissan vaan!
- life style guru
- Posts: 78135
- Joined: 20 May 2012, 21:27
- Location: ihan raivona täällä
-
- Matti Partanen
- Posts: 42950
- Joined: 23 May 2012, 21:03
Re: Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
Äkkiäkös sitä saattaa pikkupussin postittaakin.
- Kutosta pyytää
- MVLKKV REX
- Posts: 392083
- Joined: 25 Jul 2009, 13:03
- Kyy povellasi
- Turha ehdottaa, mikään ei kelpaa kuitenkaan.
- Posts: 89660
- Joined: 18 Feb 2007, 13:22
- Location: Ryynänen
Re: Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
Jossain määrin itte pyrin tähän mutta paljon aktiivisemminkin vois.
Helpointa on olla kyhäämättä sellasia safkoja jotka edellyttää jotain totaalisia järjettömyyksiä kuten etelä-afrikkalaisen kevätsipulin, kiinalaisen retiisin tai espanjalaisen kesäkurpitsan ostamista. Toisaalta jääkaapissa on nytkin tuoretta lehtikaalia mistälie italiasta että miten noita rajoja nyt sit vetelee. Mut siis ettei tee mitään perkeleen kevätrullia keskellä talvea vaikka mieli tekis.
Kesällä saan about kaiken tuoreen vihannes/juuresosaston omalta kasvimaalta ja se mitä jää pakkaseen/kuivattavaks ni on plussaa.
Mutisen mielessäni kyllä sille miten kaupoissa pitää olla vuoden ympäri tarjolla ihan kaikkea kuten vaikka toi edellä mainittu kevätsipuli hyvänä esimerkkinä. Tai hyllykaupalla jotain aina vaan eksoottisempia hedelmiä joiden hävikki on varmaan valtavaa (tämä täysin mutuilua, pääasia että saa valittaa). Onneks just ainaki s-ryhmällä on toi mainittu satokausituote-kamppis mikä varmaan ees vähän herättelee kuluttajia miettiin näitä hommeleita.
Oma heikkous on tuoreet yrtit ja oon yrittäny nyt ankarasti vähentää/lopettaa niiden käyttöä talviaikaan.
Helpointa on olla kyhäämättä sellasia safkoja jotka edellyttää jotain totaalisia järjettömyyksiä kuten etelä-afrikkalaisen kevätsipulin, kiinalaisen retiisin tai espanjalaisen kesäkurpitsan ostamista. Toisaalta jääkaapissa on nytkin tuoretta lehtikaalia mistälie italiasta että miten noita rajoja nyt sit vetelee. Mut siis ettei tee mitään perkeleen kevätrullia keskellä talvea vaikka mieli tekis.
Kesällä saan about kaiken tuoreen vihannes/juuresosaston omalta kasvimaalta ja se mitä jää pakkaseen/kuivattavaks ni on plussaa.
Mutisen mielessäni kyllä sille miten kaupoissa pitää olla vuoden ympäri tarjolla ihan kaikkea kuten vaikka toi edellä mainittu kevätsipuli hyvänä esimerkkinä. Tai hyllykaupalla jotain aina vaan eksoottisempia hedelmiä joiden hävikki on varmaan valtavaa (tämä täysin mutuilua, pääasia että saa valittaa). Onneks just ainaki s-ryhmällä on toi mainittu satokausituote-kamppis mikä varmaan ees vähän herättelee kuluttajia miettiin näitä hommeleita.
Oma heikkous on tuoreet yrtit ja oon yrittäny nyt ankarasti vähentää/lopettaa niiden käyttöä talviaikaan.
Kake Randelin Fan Club #1Hans Normaali wrote:^vanha pif-viidakon sananlasku siinä.Mortal Kombat wrote: Plotko taas kerran aivan oikeassa tässä.
- Del Griffith
- Matti Partanen
- Posts: 84606
- Joined: 22 Dec 2008, 15:50
- Location: 129 W. 81st St
Re: Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
En itse. Kaupat ja ravintolat varmaan jotenkin ottaa ja se vaikuttaa sitten minuunkin.
Populaarimusiikin henkinen viisari.
Re: Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
Mun mielestä tää on tehty helpoksi kyllä talviaikaan, kun joku neljän ruo'on tilli maksaa sen 2,5e.Kyy povellasi wrote: ↑07 Feb 2019, 21:53Oma heikkous on tuoreet yrtit ja oon yrittäny nyt ankarasti vähentää/lopettaa niiden käyttöä talviaikaan.
I Am Devloper wrote:my CV says "enthusiastic" but my eyes say "dead inside"
Krigg wrote:Olen oman elämäni Marco Bjuzöm, mutta ilman nami namia.
Laku Setä wrote: tee plääni,raaka toteutus ja massit fikkaan.
Re: Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
Näin keskitalvella on mukava syödä säilöttyjä ja pakastimeen laitettuja juttuja, kuten esim. sieniä, marjoja ja kaupan etikkaliemessä uitettuja kurkkuja.
NEKROPOLIS 2 | VYÖHYKE (UE punk)
___________________
"Seuraavaksi katsomme, kuinka kaksi kouluikäistä taituria tykittelee rock- ja metalliklassikoita"
___________________
"Seuraavaksi katsomme, kuinka kaksi kouluikäistä taituria tykittelee rock- ja metalliklassikoita"
Re: Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
Tomaatteja ei kyllä tule ostettua talvella. Raakoja, pahoja ja kalliita. Saisivat kyllä ravintolatkin huomioida tän tai sitten mun pitäs käydä paremmissa ravintoloissa.
- pahan vesseli
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 14909
- Joined: 19 Dec 2013, 10:07
- Location: tuli meressä autio maassa
Re: Otatko satokaudet huomioon kokkailuissasi?
koko ajan enemmän tässä skenessä, satokausikalenteri löytyy kesällä olisi tarkoitus vihdoin opetella myös villiyrttejä käyttämään, tähänkin löytyy joku kirja himasta mutta joka kesä tuo on siirtynyt seuraavalle vuodelle koska syyt.
rouva teki alkuviikosta kalapihvejä joissa made pääosassa ja vähän jatkettu kuhalla kun kaupassa ei ollut tarpeeksi mateita. hitto miten hyviä
kokonaiset purkkitomaatit jämptejä talvella.
seksinoita wrote:roge äiät jakamassa nallenpesuohjeita
Not Just Kalmu wrote: ↑ Mikään viha ei pala niin kirkkaasti kun kristitty rakkaus