ihan hirveetä paskaa kaikki. Jos tolle linjalle mennään niin tanskasta:
Bornholmens savustettua turskan maksaa purkissa (maksaa n 1-2e)
Harboe Pilsner (maksaa n. 0,40e kaupassa) ja viinaksi vaikka joku tanskalainen salmari.
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
ihan hirveetä paskaa kaikki. Jos tolle linjalle mennään niin tanskasta:
aaaaaaaaaaahhhhh
Eikös nuo tanskalaiset halpisbisset oo melkeistä yhtä must-buy kuin joku lappari jostain ulkomaan perspektiivistä?Isotooppijalostamo wrote: ↑22 Feb 2019, 00:50ihan hirveetä paskaa kaikki. Jos tolle linjalle mennään niin tanskasta:
Bornholmens savustettua turskan maksaa purkissa (maksaa n 1-2e)
Harboe Pilsner (maksaa n. 0,40e kaupassa) ja viinaksi vaikka joku tanskalainen salmari.
On. Mautonta litkuahan ne. Mutta lapparia myydään esim. Ruotsissa "eksoottisena suomalaistuotteena". Ainakin sytembolagetissa hyvin esillä ja muistaakseni usein jossain ICAssakin sellasena 3,2% versionaHunnin K wrote: ↑22 Feb 2019, 13:40Eikös nuo tanskalaiset halpisbisset oo melkeistä yhtä must-buy kuin joku lappari jostain ulkomaan perspektiivistä?Isotooppijalostamo wrote: ↑22 Feb 2019, 00:50ihan hirveetä paskaa kaikki. Jos tolle linjalle mennään niin tanskasta:
Bornholmens savustettua turskan maksaa purkissa (maksaa n 1-2e)
Harboe Pilsner (maksaa n. 0,40e kaupassa) ja viinaksi vaikka joku tanskalainen salmari.
Sen käsityksen pohjalta, joka minulla on ruotsalaisoluista, tämä tuntuu äkkiseltään ihan perustellulta.Isotooppijalostamo wrote: ↑22 Feb 2019, 13:51On. Mautonta litkuahan ne. Mutta lapparia myydään esim. Ruotsissa "eksoottisena suomalaistuotteena". Ainakin sytembolagetissa hyvin esillä ja muistaakseni usein jossain ICAssakin sellasena 3,2% versionaHunnin K wrote: ↑22 Feb 2019, 13:40Eikös nuo tanskalaiset halpisbisset oo melkeistä yhtä must-buy kuin joku lappari jostain ulkomaan perspektiivistä?Isotooppijalostamo wrote: ↑22 Feb 2019, 00:50ihan hirveetä paskaa kaikki. Jos tolle linjalle mennään niin tanskasta:
Bornholmens savustettua turskan maksaa purkissa (maksaa n 1-2e)
Harboe Pilsner (maksaa n. 0,40e kaupassa) ja viinaksi vaikka joku tanskalainen salmari.
Tää oli tosi laajasti saatavilla Vietnamissa. Vähän kumma, mut toisaalta oiva tuote tollaseen kuuman löyhään ilmastoon. En kerinny testaamaan, mutta uskoisin että jääkaappikylmänä varsin oivaa hoitoa krapulaan.
Saa muuten vinkata muitakin tällaisia varmoja purkkikalajuttuja Tanskasta, olis Köpiksen reissu tulossa ja pitää kokeilla.Isotooppijalostamo wrote: ↑22 Feb 2019, 00:50Bornholmens savustettua turskan maksaa purkissa (maksaa n 1-2e)
Torskerogn (turskan mäti) on toinen vähän spessumpi purkissa. Tosin purkissa siihen on lisätty perunajauho yms., joka kiinteyttää sen ja tekee siitä pasteijamaisen/pateen, mutta silti ihan hyvää lisukkeiden kanssa leivän päällä. (Keväisin tota saa tuoreena joten jos oot jossain raflassa obs obs) Hummeripaté vähän samankaltainen purkkituote, ihan ok. Makrillit ja (suolatut ja paistetut) sillit (kirppers nimellä löytyy paistetut sillit) purkissa myös ihan jepa ja suht. halpoja ja usein tarjouksessa (öljyssä, vedessä, tom.kastikkeessa).bad grankulla wrote: ↑25 Feb 2019, 18:42Saa muuten vinkata muitakin tällaisia varmoja purkkikalajuttuja Tanskasta, olis Köpiksen reissu tulossa ja pitää kokeilla.Isotooppijalostamo wrote: ↑22 Feb 2019, 00:50Bornholmens savustettua turskan maksaa purkissa (maksaa n 1-2e)
Voi hemmetti, tässähän alkaa ihan innostua! Kiitos vinkistä, ei olis koskaan tullut mieleen itselle lähteä kalapullashoppailemaan.Isotooppijalostamo wrote: ↑26 Feb 2019, 13:16Torskerogn (turskan mäti) on toinen vähän spessumpi purkissa. Tosin purkissa siihen on lisätty perunajauho yms., joka kiinteyttää sen ja tekee siitä pasteijamaisen/pateen, mutta silti ihan hyvää lisukkeiden kanssa leivän päällä. (Keväisin tota saa tuoreena joten jos oot jossain raflassa obs obs) Hummeripaté vähän samankaltainen purkkituote, ihan ok. Makrillit ja (suolatut ja paistetut) sillit (kirppers nimellä löytyy paistetut sillit) purkissa myös ihan jepa ja suht. halpoja ja usein tarjouksessa (öljyssä, vedessä, tom.kastikkeessa).bad grankulla wrote: ↑25 Feb 2019, 18:42Saa muuten vinkata muitakin tällaisia varmoja purkkikalajuttuja Tanskasta, olis Köpiksen reissu tulossa ja pitää kokeilla.Isotooppijalostamo wrote: ↑22 Feb 2019, 00:50Bornholmens savustettua turskan maksaa purkissa (maksaa n 1-2e)
Jos kalat kiinnostaa, niin googlaa joku kalakauppa ja käy ostamassa tuoreita fiskefrikadeller/fiskedeller (kalapullia). Ei välttis löydy kaikista kalakupoista, mutta varmaan useammista. Usein niitä on eri makuisina tai jopa eri kaloilla/ravuilla yms. ja usein ne on sellaisia nyrkinkokosia ja tarkotettu "lounaaksi" syötäväksi suoraan kädestä (håndmad) tai hifisteltynä smørrebrødinä, perunoilla tms. Niitä 3, remouladea, joku hyvä juoma ja johonkin puistoon nams nams. Imho kalapullia ei kannata ostaa kaupasta/pakastealtaasta tms. vähän sama kuin ostaisi random "lihapullia" siwasta. Ja en ole testannut torvehallerne dellejä/kalakauppaa, varmaan hyviä ja hintavia.
Tämä Eli Pokis! Saa myös muuallakin Aasiassa.kosminen_joonas wrote: ↑23 Feb 2019, 21:36Tää oli tosi laajasti saatavilla Vietnamissa. Vähän kumma, mut toisaalta oiva tuote tollaseen kuuman löyhään ilmastoon. En kerinny testaamaan, mutta uskoisin että jääkaappikylmänä varsin oivaa hoitoa krapulaan.
Myös topikissa mainittua palmikoitua narujuustoa oli tarjolla varsinkin Hanoissa oikeen hyvin. En valita!
...That’s Heavy!
...I’m rappin’ Heavy Metal!
...That’s Heavy!
...I’m rappin’ Heavy Metal!
Totuus: Vika bröd