Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Pitäisi taas alkaa vähän "kiristelee" elikkäs kana-riisi-hommia tiedossa. Oisko hyviä vinkkejä tuon kana(suikaleide)n maustamiseen tai valmistamiseen niin että makua tulisi paljon mutta ei kaloreita niinkään?
oma suosikkini on paistaa suikaleet, lisätä 1rkl curryä ja vähän vettä ja haudutella menemään. sitten sekoitan rkl curryä ja ½dl oliiviöljyä ja heitän kanan ja pastan sekaan... ja määrät siit 1kg kanasuikaleita ja 500g pastaa tässä setissä. Toi toimii, mutta vaihtelua kaipaisin.
oma suosikkini on paistaa suikaleet, lisätä 1rkl curryä ja vähän vettä ja haudutella menemään. sitten sekoitan rkl curryä ja ½dl oliiviöljyä ja heitän kanan ja pastan sekaan... ja määrät siit 1kg kanasuikaleita ja 500g pastaa tässä setissä. Toi toimii, mutta vaihtelua kaipaisin.
Ei katkerana, mutta yhteiskuntaan pettyneenä.
- Doctor Muñiz
- Anarkopasifistinen ankeuttaja
- Posts: 24716
- Joined: 07 Mar 2015, 06:03
- Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
No vaikka sitruunan mehu ja kuori (kannattaa käyttää luomua). Tällä voi tietysti myös marinoida.
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Itse en ole valmiiden suikaleiden ylin ystävä, kun melkein ainoa valmistustapa kuivattamatta niitä liikaa on nopea wokkaus.
Mutta itse pidän aika fileistä jollain kuivamarinadilla. Esimerkiksi itse olen tehnyt tällaisen fajitastyylisen rubin fileille (500-600g). Melkein 1:1 suhteella kaikkia, paitsi kuminaa ja kanelia.
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippuria
- 1 tl cayannepippuria (tai vähemmän tulisena ½ chiliä ja puolikas cayannea)
- 1 tl chiliä
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl oreganoa
- ½ tl kumina
- ¼ kaneli
- 1 tl paprikaa (savustettua ehkä vähemmän ja normaalia lisäksi)
- 1 tl sokeria
Hieronta pintaan, pannussa kohtuullisen kuumalla paistoo molemmin puolin kauniin kullertavaksi ja uuniin 6-8 minuutiksi kypsentymään loppuun. 5-10 minsaa vetäytymistä uunin jälkeen ja sitten leikellä nämä ihanuudet sopiviksi annospalasiksi.
Mutta itse pidän aika fileistä jollain kuivamarinadilla. Esimerkiksi itse olen tehnyt tällaisen fajitastyylisen rubin fileille (500-600g). Melkein 1:1 suhteella kaikkia, paitsi kuminaa ja kanelia.
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippuria
- 1 tl cayannepippuria (tai vähemmän tulisena ½ chiliä ja puolikas cayannea)
- 1 tl chiliä
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl oreganoa
- ½ tl kumina
- ¼ kaneli
- 1 tl paprikaa (savustettua ehkä vähemmän ja normaalia lisäksi)
- 1 tl sokeria
Hieronta pintaan, pannussa kohtuullisen kuumalla paistoo molemmin puolin kauniin kullertavaksi ja uuniin 6-8 minuutiksi kypsentymään loppuun. 5-10 minsaa vetäytymistä uunin jälkeen ja sitten leikellä nämä ihanuudet sopiviksi annospalasiksi.
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Tai sitten voi tehdä jonkin oikein valkosipulisen/yrttisen mausteöljyn, jossa paistaa kanaan väriä. Väri = maku.
- Doctor Muñiz
- Anarkopasifistinen ankeuttaja
- Posts: 24716
- Joined: 07 Mar 2015, 06:03
- Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Jaa niin kanasuikaleet, wokkaaminen ja riisi - hapanimeläkastike eli vaikka omenaviinietikkaa, soijakastiketta, seesaminsiemenöljyä ja hunajaa samassa suhteessa, tulisuutta mausteista sekä suurustus perunajauhoilla. Ite oon paistanut tolla seesaminsiemenöljyllä, mutta vähän ristiriitasta tietoa sen sopivuudesta näyttää löytyvän.
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
kiitos vinkeistä!
Ei katkerana, mutta yhteiskuntaan pettyneenä.
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Coq au vin, ohjeita löytynee monia, vinkkupullo on kallein ainesosa ja kyllähän sitä saa sovellettua ilmankin. Timjami on tällasissa pata- ja keittoruoissa tosi hyvä!
Hamburilainen?
-Ei
-Ei
- Kutosta pyytää
- MVLKKV REX
- Posts: 392097
- Joined: 25 Jul 2009, 13:03
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Ite meen usein intia/britti linjalla kanan kanssa elikkäs esim. tikkaa tai vindaloota. Reseptejä on varmasti internetti pullollaan.
Top 50 progehevilevyt viewtopic.php?p=28094219#p28094219
https://sivuoire.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/sivuoire
- Doctor Muñiz
- Anarkopasifistinen ankeuttaja
- Posts: 24716
- Joined: 07 Mar 2015, 06:03
- Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Tässä oli varmaan helppous/nopeus kriteerinä? Jos haluaa esim. töistä tultuaan safkaa, niin muutaman tunnin, mutta ei missään nimessä vuorokauden marinaation vaativat reseptit ei sitten sovi. Mutta osahan näistä toimii uudelleen lämmitettynä tai pakastettuna eli jättiannosta kehiin ja kattilaostoksille
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
Is a holiday in Cambodia
Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war
-
- Matti Partanen
- Posts: 70561
- Joined: 18 Mar 2010, 11:18
- Location: Babylon
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Pyöräyttää lopuksi pannulla suikaleet seesaminsiemenissä. Pätee kaikkeen muuhunkin.
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Itse oon laiska ja laitan pataan kilon rintafileitä (kilon paketti usein tarjouksessa), päälle 1dl bbq-soosia (200kcal/100g). Nesteeksi tilkka olutta tai jotain liemivalmistetta ja haudutan uunissa useamman tunnin, valmiina sit revin silpuksi. Jotain sipuleita ja muita mausteita mukaan also. Ton jaan viiteen annokseen jolloin puhutaan about 250kcal energiamääristä per syömäkerta.
- bad grankulla
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 28181
- Joined: 11 Oct 2013, 15:39
- Location: by the river (dippan deppan)
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Kiinalainen osterikastike on pienen opettelun jälkeen yksi iiseimmistä, jos haluaa vain paistaa pannulla nopeasti ruoan eikä haudutella. Osterikastike on eri juttu kuin kalakastike, ei haise tai maistu pistävälle vaan enemmänkin pelkälle umamille.
Isossa pannussa (tai wokissa jos nyt löytyy, itsellä ei) paistetaan kanansuikaleet about kypsiksi ja laitetaan syrjään lautaselle odottamaan. Sitten samaan kuumaan pannuun heitetään pari ruokalusikallista öljyä ja perään maun mukaan siivutettua sipulia (itse pistän puolikkaan tavallisen, kevätsipuli varsineen tietty best), kypsennetään. Kun sipulit on ok, mukaan muutama kynsi hakattua valkosipulia. Pyöritellään öljyssä puoli minuuttia ja sitten perään vihannekset mielen mukaan, itse laitan mikrossa sulatettua parsakaali/kukkakaali/porkkana-pakasteseosta kun ei ole autenttisuuskysymys itselle. Kasvikset paistetaan loppuun ja vähän saa tulla väriäkin. Sitten lisätään kanasuikaleet ja perään kastike, sekoitetaan ja annetaan sakeutua minuutti. Valmis, aikaa meni vartti!
Se osterikastike 400 grammalle kanaa, skaalaa sen mukaan:
Sekoita kulhossa seuraavat:
Reilu puoli desiä osterikastiketta (löytyy useimmista kaupoista nykyään)
Teelusikallinen seesamiöljyä (ditto)
Pari ruokalusikallista soijakastiketta
Pari desiä vettä
Pari ruokalusikallista maissijauhoa etukäteen vesitilkassa sekoitettuna
Potkua voi laittaa chilihiutaleista tjsp
Ruokalusikallinen sokeria (ei pakollinen)
Itse teen tofuun mutta uskon, että kanalla j/tai possulla toimii aivan yhtä hyvin. Jos löytyy pussi MSG:tä niin lisää siitä suht vapaasti ja huomaa, että mistä se kiinalaisen ruoan maku oikeasti tulee.
Isossa pannussa (tai wokissa jos nyt löytyy, itsellä ei) paistetaan kanansuikaleet about kypsiksi ja laitetaan syrjään lautaselle odottamaan. Sitten samaan kuumaan pannuun heitetään pari ruokalusikallista öljyä ja perään maun mukaan siivutettua sipulia (itse pistän puolikkaan tavallisen, kevätsipuli varsineen tietty best), kypsennetään. Kun sipulit on ok, mukaan muutama kynsi hakattua valkosipulia. Pyöritellään öljyssä puoli minuuttia ja sitten perään vihannekset mielen mukaan, itse laitan mikrossa sulatettua parsakaali/kukkakaali/porkkana-pakasteseosta kun ei ole autenttisuuskysymys itselle. Kasvikset paistetaan loppuun ja vähän saa tulla väriäkin. Sitten lisätään kanasuikaleet ja perään kastike, sekoitetaan ja annetaan sakeutua minuutti. Valmis, aikaa meni vartti!
Se osterikastike 400 grammalle kanaa, skaalaa sen mukaan:
Sekoita kulhossa seuraavat:
Reilu puoli desiä osterikastiketta (löytyy useimmista kaupoista nykyään)
Teelusikallinen seesamiöljyä (ditto)
Pari ruokalusikallista soijakastiketta
Pari desiä vettä
Pari ruokalusikallista maissijauhoa etukäteen vesitilkassa sekoitettuna
Potkua voi laittaa chilihiutaleista tjsp
Ruokalusikallinen sokeria (ei pakollinen)
Itse teen tofuun mutta uskon, että kanalla j/tai possulla toimii aivan yhtä hyvin. Jos löytyy pussi MSG:tä niin lisää siitä suht vapaasti ja huomaa, että mistä se kiinalaisen ruoan maku oikeasti tulee.
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
hyviä vinkkejä! tosta osterikastikkeesta vielä, että se ei vaadi muuta "tekeytymist" kuin että heittää kanojen sekaan siksi aikaa että lämpenee?
Ei katkerana, mutta yhteiskuntaan pettyneenä.
- bad grankulla
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 28181
- Joined: 11 Oct 2013, 15:39
- Location: by the river (dippan deppan)
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Annat vain kiehahtaa kuumalla pannulla, toi maissijauho sakeuttaa sen saman tien! Sitten seurailet ehkä minuutin tai pari milloin näyttää hyvältä ja sitten suoraan lautaselle riisin viereen/päälle. Niin ja meinasi unohtua, lusikallinen jotain vaaleaa etikkaa (jos ei ole riisiviinietikkaa just kämpillä) tai loraus valkkaria antaa vähän hapanta sekaan haluttaessa. Nesteen suhteen vähän liian vähän on parempi kuin vähän liikaa niin tsekkaile, ei ole niin justiinsa.Flash Gordon Bleu wrote: ↑28 Nov 2019, 14:09hyviä vinkkejä! tosta osterikastikkeesta vielä, että se ei vaadi muuta "tekeytymist" kuin että heittää kanojen sekaan siksi aikaa että lämpenee?
- ontuva hollantilainen
- Melkein ####!
- Posts: 12091
- Joined: 11 Nov 2008, 18:25
- Location: erittäin vaarallisten matujen osasto
Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen
Seesaminsiemenöljy best, mutta kannattaa lisätä vaan mausteeks, koska menettää nopeasti makunsa kuumennettaessa.Doctor Muñiz wrote: ↑22 Nov 2019, 15:10Jaa niin kanasuikaleet, wokkaaminen ja riisi - hapanimeläkastike eli vaikka omenaviinietikkaa, soijakastiketta, seesaminsiemenöljyä ja hunajaa samassa suhteessa, tulisuutta mausteista sekä suurustus perunajauhoilla. Ite oon paistanut tolla seesaminsiemenöljyllä, mutta vähän ristiriitasta tietoa sen sopivuudesta näyttää löytyvän.