Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Message
Author
User avatar
Jane
yv-tarkastaja
Posts: 29457
Joined: 05 Mar 2004, 15:17
Location: Tampere

Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#1 Post by Jane » 22 Nov 2019, 12:28

Pitäisi taas alkaa vähän "kiristelee" elikkäs kana-riisi-hommia tiedossa. Oisko hyviä vinkkejä tuon kana(suikaleide)n maustamiseen tai valmistamiseen niin että makua tulisi paljon mutta ei kaloreita niinkään?

oma suosikkini on paistaa suikaleet, lisätä 1rkl curryä ja vähän vettä ja haudutella menemään. sitten sekoitan rkl curryä ja ½dl oliiviöljyä ja heitän kanan ja pastan sekaan... ja määrät siit 1kg kanasuikaleita ja 500g pastaa tässä setissä. Toi toimii, mutta vaihtelua kaipaisin.
Ei katkerana, mutta yhteiskuntaan pettyneenä.

User avatar
Doctor Muñiz
Anarkopasifistinen ankeuttaja
Posts: 24716
Joined: 07 Mar 2015, 06:03
Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#2 Post by Doctor Muñiz » 22 Nov 2019, 12:36

No vaikka sitruunan mehu ja kuori (kannattaa käyttää luomua). Tällä voi tietysti myös marinoida.
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia

Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war

User avatar
Don Jakki
God of PIF
God of PIF
Posts: 33074
Joined: 23 May 2014, 12:29
Location: kiikku

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#3 Post by Don Jakki » 22 Nov 2019, 13:53

Itse en ole valmiiden suikaleiden ylin ystävä, kun melkein ainoa valmistustapa kuivattamatta niitä liikaa on nopea wokkaus.

Mutta itse pidän aika fileistä jollain kuivamarinadilla. Esimerkiksi itse olen tehnyt tällaisen fajitastyylisen rubin fileille (500-600g). Melkein 1:1 suhteella kaikkia, paitsi kuminaa ja kanelia.
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippuria
- 1 tl cayannepippuria (tai vähemmän tulisena ½ chiliä ja puolikas cayannea)
- 1 tl chiliä
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl oreganoa
- ½ tl kumina
- ¼ kaneli
- 1 tl paprikaa (savustettua ehkä vähemmän ja normaalia lisäksi)
- 1 tl sokeria

Hieronta pintaan, pannussa kohtuullisen kuumalla paistoo molemmin puolin kauniin kullertavaksi ja uuniin 6-8 minuutiksi kypsentymään loppuun. 5-10 minsaa vetäytymistä uunin jälkeen ja sitten leikellä nämä ihanuudet sopiviksi annospalasiksi.
Image

User avatar
Don Jakki
God of PIF
God of PIF
Posts: 33074
Joined: 23 May 2014, 12:29
Location: kiikku

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#4 Post by Don Jakki » 22 Nov 2019, 13:56

Tai sitten voi tehdä jonkin oikein valkosipulisen/yrttisen mausteöljyn, jossa paistaa kanaan väriä. Väri = maku.
Image

User avatar
Doctor Muñiz
Anarkopasifistinen ankeuttaja
Posts: 24716
Joined: 07 Mar 2015, 06:03
Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#5 Post by Doctor Muñiz » 22 Nov 2019, 15:10

Jaa niin kanasuikaleet, wokkaaminen ja riisi - hapanimeläkastike eli vaikka omenaviinietikkaa, soijakastiketta, seesaminsiemenöljyä ja hunajaa samassa suhteessa, tulisuutta mausteista sekä suurustus perunajauhoilla. Ite oon paistanut tolla seesaminsiemenöljyllä, mutta vähän ristiriitasta tietoa sen sopivuudesta näyttää löytyvän.
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia

Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war

User avatar
Jane
yv-tarkastaja
Posts: 29457
Joined: 05 Mar 2004, 15:17
Location: Tampere

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#6 Post by Jane » 22 Nov 2019, 19:19

kiitos vinkeistä!
Ei katkerana, mutta yhteiskuntaan pettyneenä.

User avatar
moska
5k
Posts: 5107
Joined: 13 Jun 2010, 13:06

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#7 Post by moska » 25 Nov 2019, 18:49

Coq au vin, ohjeita löytynee monia, vinkkupullo on kallein ainesosa ja kyllähän sitä saa sovellettua ilmankin. Timjami on tällasissa pata- ja keittoruoissa tosi hyvä!
Hamburilainen?
-Ei

User avatar
Kutosta pyytää
MVLKKV REX
MVLKKV REX
Posts: 392097
Joined: 25 Jul 2009, 13:03

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#8 Post by Kutosta pyytää » 25 Nov 2019, 18:51

Ite meen usein intia/britti linjalla kanan kanssa elikkäs esim. tikkaa tai vindaloota. Reseptejä on varmasti internetti pullollaan.

User avatar
Doctor Muñiz
Anarkopasifistinen ankeuttaja
Posts: 24716
Joined: 07 Mar 2015, 06:03
Location: Helvetin 8. piirin 6. kuilu

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#9 Post by Doctor Muñiz » 27 Nov 2019, 01:49

Tässä oli varmaan helppous/nopeus kriteerinä? Jos haluaa esim. töistä tultuaan safkaa, niin muutaman tunnin, mutta ei missään nimessä vuorokauden marinaation vaativat reseptit ei sitten sovi. Mutta osahan näistä toimii uudelleen lämmitettynä tai pakastettuna eli jättiannosta kehiin ja kattilaostoksille :prr:
What you need, my son...
Is a holiday in Cambodia

Fight all the ones who want their missiles in our earth
Fight all the powers who would lead us into war

Banana Joe
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 70561
Joined: 18 Mar 2010, 11:18
Location: Babylon

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#10 Post by Banana Joe » 27 Nov 2019, 11:58

Pyöräyttää lopuksi pannulla suikaleet seesaminsiemenissä. Pätee kaikkeen muuhunkin.
Image

Niin,
чики-брики
Posts: 166602
Joined: 15 Jan 2006, 18:56

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#11 Post by Niin, » 28 Nov 2019, 08:17

Itse oon laiska ja laitan pataan kilon rintafileitä (kilon paketti usein tarjouksessa), päälle 1dl bbq-soosia (200kcal/100g). Nesteeksi tilkka olutta tai jotain liemivalmistetta ja haudutan uunissa useamman tunnin, valmiina sit revin silpuksi. Jotain sipuleita ja muita mausteita mukaan also. Ton jaan viiteen annokseen jolloin puhutaan about 250kcal energiamääristä per syömäkerta.

User avatar
bad grankulla
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28181
Joined: 11 Oct 2013, 15:39
Location: by the river (dippan deppan)

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#12 Post by bad grankulla » 28 Nov 2019, 13:14

Kiinalainen osterikastike on pienen opettelun jälkeen yksi iiseimmistä, jos haluaa vain paistaa pannulla nopeasti ruoan eikä haudutella. Osterikastike on eri juttu kuin kalakastike, ei haise tai maistu pistävälle vaan enemmänkin pelkälle umamille.

Isossa pannussa (tai wokissa jos nyt löytyy, itsellä ei) paistetaan kanansuikaleet about kypsiksi ja laitetaan syrjään lautaselle odottamaan. Sitten samaan kuumaan pannuun heitetään pari ruokalusikallista öljyä ja perään maun mukaan siivutettua sipulia (itse pistän puolikkaan tavallisen, kevätsipuli varsineen tietty best), kypsennetään. Kun sipulit on ok, mukaan muutama kynsi hakattua valkosipulia. Pyöritellään öljyssä puoli minuuttia ja sitten perään vihannekset mielen mukaan, itse laitan mikrossa sulatettua parsakaali/kukkakaali/porkkana-pakasteseosta kun ei ole autenttisuuskysymys itselle. Kasvikset paistetaan loppuun ja vähän saa tulla väriäkin. Sitten lisätään kanasuikaleet ja perään kastike, sekoitetaan ja annetaan sakeutua minuutti. Valmis, aikaa meni vartti!

Se osterikastike 400 grammalle kanaa, skaalaa sen mukaan:

Sekoita kulhossa seuraavat:
Reilu puoli desiä osterikastiketta (löytyy useimmista kaupoista nykyään)
Teelusikallinen seesamiöljyä (ditto)
Pari ruokalusikallista soijakastiketta
Pari desiä vettä
Pari ruokalusikallista maissijauhoa etukäteen vesitilkassa sekoitettuna
Potkua voi laittaa chilihiutaleista tjsp
Ruokalusikallinen sokeria (ei pakollinen)

Itse teen tofuun mutta uskon, että kanalla j/tai possulla toimii aivan yhtä hyvin. Jos löytyy pussi MSG:tä niin lisää siitä suht vapaasti ja huomaa, että mistä se kiinalaisen ruoan maku oikeasti tulee.
Image

User avatar
Jane
yv-tarkastaja
Posts: 29457
Joined: 05 Mar 2004, 15:17
Location: Tampere

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#13 Post by Jane » 28 Nov 2019, 14:09

hyviä vinkkejä! tosta osterikastikkeesta vielä, että se ei vaadi muuta "tekeytymist" kuin että heittää kanojen sekaan siksi aikaa että lämpenee?
Ei katkerana, mutta yhteiskuntaan pettyneenä.

User avatar
bad grankulla
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28181
Joined: 11 Oct 2013, 15:39
Location: by the river (dippan deppan)

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#14 Post by bad grankulla » 28 Nov 2019, 14:37

Flash Gordon Bleu wrote:
28 Nov 2019, 14:09
hyviä vinkkejä! tosta osterikastikkeesta vielä, että se ei vaadi muuta "tekeytymist" kuin että heittää kanojen sekaan siksi aikaa että lämpenee?
Annat vain kiehahtaa kuumalla pannulla, toi maissijauho sakeuttaa sen saman tien! Sitten seurailet ehkä minuutin tai pari milloin näyttää hyvältä ja sitten suoraan lautaselle riisin viereen/päälle. Niin ja meinasi unohtua, lusikallinen jotain vaaleaa etikkaa (jos ei ole riisiviinietikkaa just kämpillä) tai loraus valkkaria antaa vähän hapanta sekaan haluttaessa. Nesteen suhteen vähän liian vähän on parempi kuin vähän liikaa niin tsekkaile, ei ole niin justiinsa.
Image

User avatar
ontuva hollantilainen
Melkein ####!
Melkein ####!
Posts: 12091
Joined: 11 Nov 2008, 18:25
Location: erittäin vaarallisten matujen osasto

Re: Kanaan makua terveellisyys huomioonottaen

#15 Post by ontuva hollantilainen » 29 Nov 2019, 23:06

Doctor Muñiz wrote:
22 Nov 2019, 15:10
Jaa niin kanasuikaleet, wokkaaminen ja riisi - hapanimeläkastike eli vaikka omenaviinietikkaa, soijakastiketta, seesaminsiemenöljyä ja hunajaa samassa suhteessa, tulisuutta mausteista sekä suurustus perunajauhoilla. Ite oon paistanut tolla seesaminsiemenöljyllä, mutta vähän ristiriitasta tietoa sen sopivuudesta näyttää löytyvän.
Seesaminsiemenöljy best, mutta kannattaa lisätä vaan mausteeks, koska menettää nopeasti makunsa kuumennettaessa.
ImageImageImage ImageImage

Post Reply