MACHO! Libsku ruoka reseptejä kehiin!
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- mieletön kierre
- 5k
- Posts: 5883
- Joined: 12 Jan 2013, 14:34
- Location: VYÖHYKE (A)
Re: MACHO! Libsku ruoka reseptejä kehiin!
Oijoijoi Kattoo jos pääsis vaikka jo heti tohon ekaan!
Äidin mielestä mukava poika wrote:Kamalaa tämmösen ajattelu että sitä ollaan vaan kasa syömäkelvotonta paskaa nahkalaukussa.
- viviandanger
- 1k
- Posts: 1918
- Joined: 02 Oct 2006, 19:55
- Contact:
Re: MACHO! Libsku ruoka reseptejä kehiin!
joo, ei saatu uutta lehteä ulos Puntalaan mennessä ni otettiin uusintapainokset kaikista vanhoista! 3e kipale. YV tai trappedunderslice ät gmail.com
Keskiviikkona 3.8. Tampereen Hämeenpuiston Rillingissä TRAPPED UNDER SLICE goes LEBANON pop up -ravintola tarjoilee ykkösnumerosta tuttuja libanonilaisia meze-annoksia! klo 16 alkaen!!!
fb:
- Dame Cressida Dick
- King of PIF
- Posts: 15549
- Joined: 19 Mar 2013, 14:02
Re: MACHO! Libsku ruoka reseptejä kehiin!
Best topic, just tämmöstä settiä olen hakenut, noi kv. reseptisivut on aina jotenkin pöljiä. Miksen ole huomannu tätä aikaisemmin!
Pöydällä nakki ja pullo vodkaa wrote: ↑29 Jun 2023, 20:15historia toistanee itseään lähinnä puskafarssina tälläkin kertaa
Re: MACHO! Libsku ruoka reseptejä kehiin!
Meikällä ois tämmöinen kebabkastike, joka käy kyllä ihan lihattomiin ja lihallisiin versioihin ihan heittämällä:
1 prkl majoneesia (tavallista, ei mitään lightlitkuja ja kai tästä joku vegaaninen vaihtoehtokin löytyy?) (n. 450g)
1,25 dl appensiinituoremehua
1,25 dl ananastuoremehua
7 tl chilijauhetta
4 tl cayannepippuria
Chilisoosi on siis homman nimi. Jos on pienempi purkki majoa kuin toi 450g ni siinä suhteessa kannattaa sitten vähentää noiden mehujenkin määrää, muuten menee liian vetiseksi.
Sanon vaan, että: TOIMII!
1 prkl majoneesia (tavallista, ei mitään lightlitkuja ja kai tästä joku vegaaninen vaihtoehtokin löytyy?) (n. 450g)
1,25 dl appensiinituoremehua
1,25 dl ananastuoremehua
7 tl chilijauhetta
4 tl cayannepippuria
Chilisoosi on siis homman nimi. Jos on pienempi purkki majoa kuin toi 450g ni siinä suhteessa kannattaa sitten vähentää noiden mehujenkin määrää, muuten menee liian vetiseksi.
Sanon vaan, että: TOIMII!
- perään kuulutettu asiakeskustelu
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 12915
- Joined: 14 Dec 2013, 23:12
- Location: Hautomo
Re: MACHO! Libsku ruoka reseptejä kehiin!
Fattoush tul tänään tehtyä munakoisovuoan oheen ja osoittautui hyväksi, sumakki on tosiaan gamechanger tässä. Pita oli jotain halpaa esipaistettua mitä uunitin vähän pidempään kuin pakkauksessa sanottiin että tulee pikkusen kuivemmaks. Jossain välissä vedän kyl koko meze-setin pitkälle pöydälle tän ketjun reseptien pohjalta.Nachopeltikii wrote: ↑25 Mar 2012, 16:08Sit semmone hyvä libskujuttu Mezze pöydässä tai lisukkeena on noi seesamikuorutetut bataatit.
SEESAMIBATAATTI
2 isoa bataattia
1 rkl oliiviöljyä
1rkl vaaleita tai mustia seesaminsiemenii (mustat näyttää paremmalta jos niit löytyy vaan)
suolaa ja mustapippurii maun mukaan
Pese ja pilko bataatit pitkulaisiks lohkoiks. Valuta öljy uunivuuan pohjalle ja kääntele bataatinpaloja niin että öljy tarttuu joka paikkaan. Paista 12-15 minuuttia 225 asteetta tai kunnes bataatti muuttuu pehmeäksi. Ota uunista ja ripottele pinalle seesaminsiemeniä ja laita takas uuniin pariks minuutiks.
Suolaa ja pippuroi lohkot ja muista laittaa vitust suolaa!
En löytäny kuvaa tähän
Sitten Tabboulehin lisäks paras salaatti on toi Fattoush, joka on semmone leipänen salaatti. Tässä reseptiä.
FATTOUSH eli öö leipäsalaatti
1 iso pitaleipä
1 iso kurkku kuorittuna, halkaistuna pitkittäin ja siemenet poistettuna
4 kypsää tomaattia, siemenet koverrettuna pois
1 vihree paprika ohuina suikaleina
1 pieni punasipuli ohuina suikaleina
1dl persiljaa silputtuna
½dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 tl sumakkia (mausteen näköinen jauhe joka saattaa löytyä ähly-etnisistä kaupoista, semmone vähä hapan ja sitrusmainen ja toimii vitun hyvi salaateissa! Se on tehty jonkun kasvin kuivatuist marjoista mutta en muista mikä marja)
Pitaleivän on hyvää olla kuivaa ja rapsakkaa, vähän semmosta korppumaista, niin kannattaa vaikka paistaa sitä hetki uunissa tai leivänpaahtimessa ja jättää vaikka pariks tunniks pöydälle kuivumaan.
Leikkele kasvikset semmosiks pienemmiks paloiks ja heitä johonkin salaattikulhoon. Yhdistä öljy ja sitruunamehu ja valuta salaatin sekaan. Höystä maun mukaan sumakilla, suolalla ja pippurilla. Ripottele persiljasilppu salaatin pinnalle ja anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä kymmenisen minuuttii ennen tarjoiluu.
Heitä sit kuivunut pitaleipä joka on leikattu tai rikottu pieniks paloiks salaatin päälle.
Ja salaatin pitäis näyttää kutakuinkin tältä!
Laittaisin nyt tähän viinilehtikääryleitten reseptin mun en jaksa koska en oo jaksanu ikin tehhä niit itte. Ne tölkkihommat mitä saa isommist ruokakaupoist ja ählykaupoist on hyviä. Tosin ei tietenkää nii hyviä kun oman mummon tekemät!! Jos tekee miel tehdä semmosii niin ählykaupoist löytyy usein säilöttynä viinilehtiä ja sit voi itte googlettaa reseptin tai pyytää semmosta multa.
Kunnon ekofasismia eikä mitään typeriä kansallisuus-, uskonto-, sukupuoli, tai ihonvärihöpöjä
-
- 9k
- Posts: 9129
- Joined: 25 Apr 2006, 20:27
Re: MACHO! Libsku ruoka reseptejä kehiin!
Mahtavaa!
Pitäis vähän päivitellä kyllä noita reseptejä, osissa on jonkinverran vanhentunutta tietoa ja raaka-aineitakin paremmin tarjolla.
Pitäis vähän päivitellä kyllä noita reseptejä, osissa on jonkinverran vanhentunutta tietoa ja raaka-aineitakin paremmin tarjolla.
- viviandanger
- 1k
- Posts: 1918
- Joined: 02 Oct 2006, 19:55
- Contact:
Re: MACHO! Libsku ruoka reseptejä kehiin!
Laitetaas tähänkin vanhaan ketjuun että:
TRAPPED UNDER SLICE #6 ulkona.
Vähän tällänen välityö eli 20 tampereen parasta pitseeriaa arvioitu, pari haastista ja jotain kolumneja jne ja sit pitsa-aiheisia taideteoksia. 56 värisivua. tuolta somesta voi katella jotain previkkaa, taiteilijalistaa jne:
https://www.instagram.com/trappedunderslice/
Hinta 5e ja 2,5e posteilla tulee 1-5 kipaletta jos haluutte kimppahommii... Tampereella onnistuu kyl nouto Kalevasta ja on noita jossain baareissa jne + Laukontorin divarissa ja jossain distroissa myynnissäki... yv tai [email protected]
Meil on myös ennakkotilaus käynnissä kuun loppuun asti et laitetaan kirjana ulos viis ekaa numeroo vähän päivitetyillä jutuilla (esimerkiks just näitä LIBANON-ruokareseptejä vähän fiksattuna) ja kyl sinne tulee muutama julkaisematta jäänyt artikkeli vuosien varrelta. Sata sivua ja a4 koko kovilla kansilla. Tää on 15e tre noudolla tai 20e postitettuna. yv tai meili kyselyt...
TRAPPED UNDER SLICE #6 ulkona.
Vähän tällänen välityö eli 20 tampereen parasta pitseeriaa arvioitu, pari haastista ja jotain kolumneja jne ja sit pitsa-aiheisia taideteoksia. 56 värisivua. tuolta somesta voi katella jotain previkkaa, taiteilijalistaa jne:
https://www.instagram.com/trappedunderslice/
Hinta 5e ja 2,5e posteilla tulee 1-5 kipaletta jos haluutte kimppahommii... Tampereella onnistuu kyl nouto Kalevasta ja on noita jossain baareissa jne + Laukontorin divarissa ja jossain distroissa myynnissäki... yv tai [email protected]
Meil on myös ennakkotilaus käynnissä kuun loppuun asti et laitetaan kirjana ulos viis ekaa numeroo vähän päivitetyillä jutuilla (esimerkiks just näitä LIBANON-ruokareseptejä vähän fiksattuna) ja kyl sinne tulee muutama julkaisematta jäänyt artikkeli vuosien varrelta. Sata sivua ja a4 koko kovilla kansilla. Tää on 15e tre noudolla tai 20e postitettuna. yv tai meili kyselyt...