Viimeinkin kunnon ramenia

Ruokien ja juomien oma alue.

Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz

Post Reply
Message
Author
User avatar
Hardcore-Mummo
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 44170
Joined: 19 Nov 2009, 17:24
Location: Excrement Defermentation

Re: Viimeinkin kunnon ramenia

#91 Post by Hardcore-Mummo » 17 Jan 2020, 22:49

Yllättävin paikka missä oon saanut hyvät ramenit oli Düsseldorf. Siellä on iso japanipopulaatio (olikohan jopa isoin yksittäinen Japanin ulkopuolella jollain laskutavalla) ja sen johdosta aikas hyvät japanikorttelit. Takumi Tonkotsu taisi olla paikan nimi. Tekee myös omat nuudelit (ja myy myös mukaan). Huono säkä oli että ainut kunnon vapaapäivä sillä reissulla oli sunnuntai eli varsinaiset ruokakaupat oli saksan malliin tietenkin kiinni.
Meno on ku mählyssä, on käppyrää ja kaavioo
ImageImageImage

User avatar
Heppanen
Hippan heppan
Posts: 86624
Joined: 22 Mar 2015, 18:27
Location: Heppala

Re: Viimeinkin kunnon ramenia

#92 Post by Heppanen » 18 Jan 2020, 03:00

Joo, no niin.

Tein nyt liemestä testiannoksen, jonka maustoin ihan vaan soijakastikkeella. Tadaa!

Image

Liemen keittäminen sujui siinä suhteessa onnistuneesti, että saavutin tavoittelemani vaalean maitomaisen värin ja sen ”kermaisuuden”, jossa rasva maagisesti sulautui liemeen eikä vain kellunut lätäkkönä pinnalla.

Olisi niin mukavaa kertoa, että myös maku on fantastinen. Mutta. Vittu mutta. Ei se ikävä kyllä ole.

Alunperin tarkoitukseni oli siis keitellä liemi siansorkista, mutta kun en niitä saanut, niin päädyin selkäluihin ja potkaan. Totean nyt, että potka taisi olla se virhe. Alkuvaiheessa maistellessani maku oli vielä mukava. Tuo tuntikausia kovalla lämmöllä keittely toimii varmasti luiden ja rustoisten sorkkien kanssa, mutta paljon lihaa sisältävä potka ei siitä nyt tykännyt.

Olen kuullut kertomuksia siitä kuinka aikoinaan saattoi kaupasta saada possua ostaessa ”karjun lihaa”, jossa oli epämiellyttävä pistävä maku. En ole sellaiseen lihaan itse törmännyt, mutta näköjään olen sen kaltaisen efektin onnistunut nyt simuloimaan!

On nimittäin hyvien ja syvien makujen lisäksi tässä liemessä nyt tuollainen todella surullinen ja pistävä ulottuvuus, jota ei voi positiivisella ajattelullakaan ohittaa.

En tiiä tekeekö tuolla litkulla nyt mitään. Maybe vaan liemi viemäriin ja kohti uusia ramen-haasteita :tuuliviiri:
Spoiler:
dippan deppan
Spoiler:
hippan heppan

User avatar
perseen avaus tunkki
omenankukka
Posts: 12942
Joined: 27 Feb 2009, 02:09
Location: 00500

Re: Viimeinkin kunnon ramenia

#93 Post by perseen avaus tunkki » 18 Jan 2020, 04:12

Hikkanen wrote:
18 Jan 2020, 03:00
Joo, no niin.

Tein nyt liemestä testiannoksen, jonka maustoin ihan vaan soijakastikkeella. Tadaa!

Image

Liemen keittäminen sujui siinä suhteessa onnistuneesti, että saavutin tavoittelemani vaalean maitomaisen värin ja sen ”kermaisuuden”, jossa rasva maagisesti sulautui liemeen eikä vain kellunut lätäkkönä pinnalla.

Olisi niin mukavaa kertoa, että myös maku on fantastinen. Mutta. Vittu mutta. Ei se ikävä kyllä ole.

Alunperin tarkoitukseni oli siis keitellä liemi siansorkista, mutta kun en niitä saanut, niin päädyin selkäluihin ja potkaan. Totean nyt, että potka taisi olla se virhe. Alkuvaiheessa maistellessani maku oli vielä mukava. Tuo tuntikausia kovalla lämmöllä keittely toimii varmasti luiden ja rustoisten sorkkien kanssa, mutta paljon lihaa sisältävä potka ei siitä nyt tykännyt.

Olen kuullut kertomuksia siitä kuinka aikoinaan saattoi kaupasta saada possua ostaessa ”karjun lihaa”, jossa oli epämiellyttävä pistävä maku. En ole sellaiseen lihaan itse törmännyt, mutta näköjään olen sen kaltaisen efektin onnistunut nyt simuloimaan!

On nimittäin hyvien ja syvien makujen lisäksi tässä liemessä nyt tuollainen todella surullinen ja pistävä ulottuvuus, jota ei voi positiivisella ajattelullakaan ohittaa.

En tiiä tekeekö tuolla litkulla nyt mitään. Maybe vaan liemi viemäriin ja kohti uusia ramen-haasteita :tuuliviiri:
Anteeksi ihan hirveästi, mutta nauratti :lol:

Oon ite päässyt parhaisiin tuloksiin kevyesti paahdetuilla luilla, mutta ihan hemmetin vaikea sanoa mikä tuossa nyt meni muka vikaan :|
Mörkölinja wrote:
13 Mar 2021, 18:00
Nahkahousuja ja kevytmajoneesia
bensaveropakolainen wrote:
28 Aug 2022, 19:56
Oon maksava asiakas ja mun maailmassa raha on se, joka määrää.

Spoiler:
Image
Image

User avatar
Erikoistutkija Hauberi
ex-Demla nyk. psychonaut
Posts: 34607
Joined: 19 May 2010, 12:35
Location: On the hill, by the sea

Re: Viimeinkin kunnon ramenia

#94 Post by Erikoistutkija Hauberi » 18 Jan 2020, 12:51

Kävin uusiksi tokumarussa ku jäi niin vitun paska maku molotokon ramenista tossa viikolla
Protein - Water - Liquor

User avatar
Heppanen
Hippan heppan
Posts: 86624
Joined: 22 Mar 2015, 18:27
Location: Heppala

Re: Viimeinkin kunnon ramenia

#95 Post by Heppanen » 18 Jan 2020, 14:55

sakset esiin wrote:
18 Jan 2020, 04:12
Anteeksi ihan hirveästi, mutta nauratti :lol:
No naurattaa kyllä itseänikin, kun perkele ihan Iron Cheffina takki auki lähdin ottamaan kerralla haltuun ramen-mestarin titteliä kikkailemalla jotain 15 tuntia keittiössä ja lopputulos olikin ihan paska. :lol:

Noh, täydellisyyttä tavoitellessa on parempi epäonnistua täysin kuin päätyä keskinkertaisuuteen

- Hikcoelho

:narusoth:
Spoiler:
dippan deppan
Spoiler:
hippan heppan

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Viimeinkin kunnon ramenia

#96 Post by Timo Jutilan maksa » 18 Jan 2020, 15:05

Hikkanen wrote:
18 Jan 2020, 14:55
sakset esiin wrote:
18 Jan 2020, 04:12
Anteeksi ihan hirveästi, mutta nauratti :lol:
No naurattaa kyllä itseänikin, kun perkele ihan Iron Cheffina takki auki lähdin ottamaan kerralla haltuun ramen-mestarin titteliä kikkailemalla jotain 15 tuntia keittiössä ja lopputulos olikin ihan paska. :lol:

Noh, täydellisyyttä tavoitellessa on parempi epäonnistua täysin kuin päätyä keskinkertaisuuteen

- Hikcoelho

:narusoth:
Asenne 5/5. Tekisi mieli testailla.

Miten isossa kattilassa keittelit tarpeita?
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
bad grankulla
-=00King Of PIF00=-
-=00King Of PIF00=-
Posts: 28181
Joined: 11 Oct 2013, 15:39
Location: by the river (dippan deppan)

Re: Viimeinkin kunnon ramenia

#97 Post by bad grankulla » 18 Jan 2020, 15:07

Iso :salut: Hikkatsu-rojektille vaikka ei mennykään ihan 110% putkeen, hyvän näköistä touhua silti!
Image

User avatar
Heppanen
Hippan heppan
Posts: 86624
Joined: 22 Mar 2015, 18:27
Location: Heppala

Re: Viimeinkin kunnon ramenia

#98 Post by Heppanen » 18 Jan 2020, 15:30

Timo Jutilan maksa wrote:
18 Jan 2020, 15:05
Hikkanen wrote:
18 Jan 2020, 14:55
sakset esiin wrote:
18 Jan 2020, 04:12
Anteeksi ihan hirveästi, mutta nauratti :lol:
No naurattaa kyllä itseänikin, kun perkele ihan Iron Cheffina takki auki lähdin ottamaan kerralla haltuun ramen-mestarin titteliä kikkailemalla jotain 15 tuntia keittiössä ja lopputulos olikin ihan paska. :lol:

Noh, täydellisyyttä tavoitellessa on parempi epäonnistua täysin kuin päätyä keskinkertaisuuteen

- Hikcoelho

:narusoth:
Asenne 5/5. Tekisi mieli testailla.

Miten isossa kattilassa keittelit tarpeita?
Kymmenen ja viiden litran kattilat oli käytössä. Oon tosiaan lähes varma, että epäonnistuminen johtui siitä kun käytin potkaa enkä sorkkia. Jossain puolessa välissä prosessia maku oli vielä ok, mutta lopussa potkien liha oli hajonnut ihan atomeiksi ja luulisin, että siitä syntyi tuo ikävä sivumaku. Kyllähän sianliha tykkää pitkästä hauduttelusta, mutta tuossa oli kyse 12 tunnin kovalla lämmöllä keittämisestä.
Spoiler:
dippan deppan
Spoiler:
hippan heppan

User avatar
Timo Jutilan maksa
Matti Partanen
Matti Partanen
Posts: 65701
Joined: 15 Aug 2010, 14:29
Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus

Re: Viimeinkin kunnon ramenia

#99 Post by Timo Jutilan maksa » 18 Jan 2020, 15:38

Hikkanen wrote:
18 Jan 2020, 15:30
Timo Jutilan maksa wrote:
18 Jan 2020, 15:05
Hikkanen wrote:
18 Jan 2020, 14:55
sakset esiin wrote:
18 Jan 2020, 04:12
Anteeksi ihan hirveästi, mutta nauratti :lol:
No naurattaa kyllä itseänikin, kun perkele ihan Iron Cheffina takki auki lähdin ottamaan kerralla haltuun ramen-mestarin titteliä kikkailemalla jotain 15 tuntia keittiössä ja lopputulos olikin ihan paska. :lol:

Noh, täydellisyyttä tavoitellessa on parempi epäonnistua täysin kuin päätyä keskinkertaisuuteen

- Hikcoelho

:narusoth:
Asenne 5/5. Tekisi mieli testailla.

Miten isossa kattilassa keittelit tarpeita?
Kymmenen ja viiden litran kattilat oli käytössä. Oon tosiaan lähes varma, että epäonnistuminen johtui siitä kun käytin potkaa enkä sorkkia. Jossain puolessa välissä prosessia maku oli vielä ok, mutta lopussa potkien liha oli hajonnut ihan atomeiksi ja luulisin, että siitä syntyi tuo ikävä sivumaku. Kyllähän sianliha tykkää pitkästä hauduttelusta, mutta tuossa oli kyse 12 tunnin kovalla lämmöllä keittämisestä.
Juu, en epäile siis hetkeäkään tuota analyysia. Mietin vaan siis että millaisia kippoja kannattaisi olla käytössä.
Spoiler:
Image
Spoiler:
GoombA wrote:
26 Aug 2020, 22:35

Image : Odotin kuvia joiden kanssa olis ollut kivempi mennä nukkumaan

User avatar
Heppanen
Hippan heppan
Posts: 86624
Joined: 22 Mar 2015, 18:27
Location: Heppala

Re: Viimeinkin kunnon ramenia

#100 Post by Heppanen » 18 Jan 2020, 15:44

Timo Jutilan maksa wrote:
18 Jan 2020, 15:38
Hikkanen wrote:
18 Jan 2020, 15:30
Timo Jutilan maksa wrote:
18 Jan 2020, 15:05
Hikkanen wrote:
18 Jan 2020, 14:55
sakset esiin wrote:
18 Jan 2020, 04:12
Anteeksi ihan hirveästi, mutta nauratti :lol:
No naurattaa kyllä itseänikin, kun perkele ihan Iron Cheffina takki auki lähdin ottamaan kerralla haltuun ramen-mestarin titteliä kikkailemalla jotain 15 tuntia keittiössä ja lopputulos olikin ihan paska. :lol:

Noh, täydellisyyttä tavoitellessa on parempi epäonnistua täysin kuin päätyä keskinkertaisuuteen

- Hikcoelho

:narusoth:
Asenne 5/5. Tekisi mieli testailla.

Miten isossa kattilassa keittelit tarpeita?
Kymmenen ja viiden litran kattilat oli käytössä. Oon tosiaan lähes varma, että epäonnistuminen johtui siitä kun käytin potkaa enkä sorkkia. Jossain puolessa välissä prosessia maku oli vielä ok, mutta lopussa potkien liha oli hajonnut ihan atomeiksi ja luulisin, että siitä syntyi tuo ikävä sivumaku. Kyllähän sianliha tykkää pitkästä hauduttelusta, mutta tuossa oli kyse 12 tunnin kovalla lämmöllä keittämisestä.
Juu, en epäile siis hetkeäkään tuota analyysia. Mietin vaan siis että millaisia kippoja kannattaisi olla käytössä.
Joo joku 20-30 litran kattila ois kiva. [-o< Tuota lientä puuhaillessani mietin, että joku vastaava pitkä projekti vois olla hauska toteuttaa kesäaikaan mökillä nuotiolla keitellen.
Spoiler:
dippan deppan
Spoiler:
hippan heppan

Post Reply