Viimeinkin kunnon ramenia
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- Hardcore-Mummo
- Matti Partanen
- Posts: 44170
- Joined: 19 Nov 2009, 17:24
- Location: Excrement Defermentation
Re: Viimeinkin kunnon ramenia
Yllättävin paikka missä oon saanut hyvät ramenit oli Düsseldorf. Siellä on iso japanipopulaatio (olikohan jopa isoin yksittäinen Japanin ulkopuolella jollain laskutavalla) ja sen johdosta aikas hyvät japanikorttelit. Takumi Tonkotsu taisi olla paikan nimi. Tekee myös omat nuudelit (ja myy myös mukaan). Huono säkä oli että ainut kunnon vapaapäivä sillä reissulla oli sunnuntai eli varsinaiset ruokakaupat oli saksan malliin tietenkin kiinni.
Meno on ku mählyssä, on käppyrää ja kaavioo
Re: Viimeinkin kunnon ramenia
Joo, no niin.
Tein nyt liemestä testiannoksen, jonka maustoin ihan vaan soijakastikkeella. Tadaa!
Liemen keittäminen sujui siinä suhteessa onnistuneesti, että saavutin tavoittelemani vaalean maitomaisen värin ja sen ”kermaisuuden”, jossa rasva maagisesti sulautui liemeen eikä vain kellunut lätäkkönä pinnalla.
Olisi niin mukavaa kertoa, että myös maku on fantastinen. Mutta. Vittu mutta. Ei se ikävä kyllä ole.
Alunperin tarkoitukseni oli siis keitellä liemi siansorkista, mutta kun en niitä saanut, niin päädyin selkäluihin ja potkaan. Totean nyt, että potka taisi olla se virhe. Alkuvaiheessa maistellessani maku oli vielä mukava. Tuo tuntikausia kovalla lämmöllä keittely toimii varmasti luiden ja rustoisten sorkkien kanssa, mutta paljon lihaa sisältävä potka ei siitä nyt tykännyt.
Olen kuullut kertomuksia siitä kuinka aikoinaan saattoi kaupasta saada possua ostaessa ”karjun lihaa”, jossa oli epämiellyttävä pistävä maku. En ole sellaiseen lihaan itse törmännyt, mutta näköjään olen sen kaltaisen efektin onnistunut nyt simuloimaan!
On nimittäin hyvien ja syvien makujen lisäksi tässä liemessä nyt tuollainen todella surullinen ja pistävä ulottuvuus, jota ei voi positiivisella ajattelullakaan ohittaa.
En tiiä tekeekö tuolla litkulla nyt mitään. Maybe vaan liemi viemäriin ja kohti uusia ramen-haasteita
Tein nyt liemestä testiannoksen, jonka maustoin ihan vaan soijakastikkeella. Tadaa!
Liemen keittäminen sujui siinä suhteessa onnistuneesti, että saavutin tavoittelemani vaalean maitomaisen värin ja sen ”kermaisuuden”, jossa rasva maagisesti sulautui liemeen eikä vain kellunut lätäkkönä pinnalla.
Olisi niin mukavaa kertoa, että myös maku on fantastinen. Mutta. Vittu mutta. Ei se ikävä kyllä ole.
Alunperin tarkoitukseni oli siis keitellä liemi siansorkista, mutta kun en niitä saanut, niin päädyin selkäluihin ja potkaan. Totean nyt, että potka taisi olla se virhe. Alkuvaiheessa maistellessani maku oli vielä mukava. Tuo tuntikausia kovalla lämmöllä keittely toimii varmasti luiden ja rustoisten sorkkien kanssa, mutta paljon lihaa sisältävä potka ei siitä nyt tykännyt.
Olen kuullut kertomuksia siitä kuinka aikoinaan saattoi kaupasta saada possua ostaessa ”karjun lihaa”, jossa oli epämiellyttävä pistävä maku. En ole sellaiseen lihaan itse törmännyt, mutta näköjään olen sen kaltaisen efektin onnistunut nyt simuloimaan!
On nimittäin hyvien ja syvien makujen lisäksi tässä liemessä nyt tuollainen todella surullinen ja pistävä ulottuvuus, jota ei voi positiivisella ajattelullakaan ohittaa.
En tiiä tekeekö tuolla litkulla nyt mitään. Maybe vaan liemi viemäriin ja kohti uusia ramen-haasteita
Spoiler:
Spoiler:
- perseen avaus tunkki
- omenankukka
- Posts: 12942
- Joined: 27 Feb 2009, 02:09
- Location: 00500
Re: Viimeinkin kunnon ramenia
Anteeksi ihan hirveästi, mutta naurattiHikkanen wrote: ↑18 Jan 2020, 03:00Joo, no niin.
Tein nyt liemestä testiannoksen, jonka maustoin ihan vaan soijakastikkeella. Tadaa!
Liemen keittäminen sujui siinä suhteessa onnistuneesti, että saavutin tavoittelemani vaalean maitomaisen värin ja sen ”kermaisuuden”, jossa rasva maagisesti sulautui liemeen eikä vain kellunut lätäkkönä pinnalla.
Olisi niin mukavaa kertoa, että myös maku on fantastinen. Mutta. Vittu mutta. Ei se ikävä kyllä ole.
Alunperin tarkoitukseni oli siis keitellä liemi siansorkista, mutta kun en niitä saanut, niin päädyin selkäluihin ja potkaan. Totean nyt, että potka taisi olla se virhe. Alkuvaiheessa maistellessani maku oli vielä mukava. Tuo tuntikausia kovalla lämmöllä keittely toimii varmasti luiden ja rustoisten sorkkien kanssa, mutta paljon lihaa sisältävä potka ei siitä nyt tykännyt.
Olen kuullut kertomuksia siitä kuinka aikoinaan saattoi kaupasta saada possua ostaessa ”karjun lihaa”, jossa oli epämiellyttävä pistävä maku. En ole sellaiseen lihaan itse törmännyt, mutta näköjään olen sen kaltaisen efektin onnistunut nyt simuloimaan!
On nimittäin hyvien ja syvien makujen lisäksi tässä liemessä nyt tuollainen todella surullinen ja pistävä ulottuvuus, jota ei voi positiivisella ajattelullakaan ohittaa.
En tiiä tekeekö tuolla litkulla nyt mitään. Maybe vaan liemi viemäriin ja kohti uusia ramen-haasteita
Oon ite päässyt parhaisiin tuloksiin kevyesti paahdetuilla luilla, mutta ihan hemmetin vaikea sanoa mikä tuossa nyt meni muka vikaan
bensaveropakolainen wrote: ↑28 Aug 2022, 19:56Oon maksava asiakas ja mun maailmassa raha on se, joka määrää.
Spoiler:
- Erikoistutkija Hauberi
- ex-Demla nyk. psychonaut
- Posts: 34607
- Joined: 19 May 2010, 12:35
- Location: On the hill, by the sea
Re: Viimeinkin kunnon ramenia
Kävin uusiksi tokumarussa ku jäi niin vitun paska maku molotokon ramenista tossa viikolla
Protein - Water - Liquor
Re: Viimeinkin kunnon ramenia
No naurattaa kyllä itseänikin, kun perkele ihan Iron Cheffina takki auki lähdin ottamaan kerralla haltuun ramen-mestarin titteliä kikkailemalla jotain 15 tuntia keittiössä ja lopputulos olikin ihan paska.
Noh, täydellisyyttä tavoitellessa on parempi epäonnistua täysin kuin päätyä keskinkertaisuuteen
- Hikcoelho
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Viimeinkin kunnon ramenia
Asenne 5/5. Tekisi mieli testailla.Hikkanen wrote: ↑18 Jan 2020, 14:55No naurattaa kyllä itseänikin, kun perkele ihan Iron Cheffina takki auki lähdin ottamaan kerralla haltuun ramen-mestarin titteliä kikkailemalla jotain 15 tuntia keittiössä ja lopputulos olikin ihan paska.
Noh, täydellisyyttä tavoitellessa on parempi epäonnistua täysin kuin päätyä keskinkertaisuuteen
- Hikcoelho
Miten isossa kattilassa keittelit tarpeita?
Spoiler:
Spoiler:
- bad grankulla
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 28181
- Joined: 11 Oct 2013, 15:39
- Location: by the river (dippan deppan)
Re: Viimeinkin kunnon ramenia
Iso Hikkatsu-rojektille vaikka ei mennykään ihan 110% putkeen, hyvän näköistä touhua silti!
Re: Viimeinkin kunnon ramenia
Kymmenen ja viiden litran kattilat oli käytössä. Oon tosiaan lähes varma, että epäonnistuminen johtui siitä kun käytin potkaa enkä sorkkia. Jossain puolessa välissä prosessia maku oli vielä ok, mutta lopussa potkien liha oli hajonnut ihan atomeiksi ja luulisin, että siitä syntyi tuo ikävä sivumaku. Kyllähän sianliha tykkää pitkästä hauduttelusta, mutta tuossa oli kyse 12 tunnin kovalla lämmöllä keittämisestä.Timo Jutilan maksa wrote: ↑18 Jan 2020, 15:05Asenne 5/5. Tekisi mieli testailla.Hikkanen wrote: ↑18 Jan 2020, 14:55No naurattaa kyllä itseänikin, kun perkele ihan Iron Cheffina takki auki lähdin ottamaan kerralla haltuun ramen-mestarin titteliä kikkailemalla jotain 15 tuntia keittiössä ja lopputulos olikin ihan paska.
Noh, täydellisyyttä tavoitellessa on parempi epäonnistua täysin kuin päätyä keskinkertaisuuteen
- Hikcoelho
Miten isossa kattilassa keittelit tarpeita?
Spoiler:
Spoiler:
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Viimeinkin kunnon ramenia
Juu, en epäile siis hetkeäkään tuota analyysia. Mietin vaan siis että millaisia kippoja kannattaisi olla käytössä.Hikkanen wrote: ↑18 Jan 2020, 15:30Kymmenen ja viiden litran kattilat oli käytössä. Oon tosiaan lähes varma, että epäonnistuminen johtui siitä kun käytin potkaa enkä sorkkia. Jossain puolessa välissä prosessia maku oli vielä ok, mutta lopussa potkien liha oli hajonnut ihan atomeiksi ja luulisin, että siitä syntyi tuo ikävä sivumaku. Kyllähän sianliha tykkää pitkästä hauduttelusta, mutta tuossa oli kyse 12 tunnin kovalla lämmöllä keittämisestä.Timo Jutilan maksa wrote: ↑18 Jan 2020, 15:05Asenne 5/5. Tekisi mieli testailla.Hikkanen wrote: ↑18 Jan 2020, 14:55No naurattaa kyllä itseänikin, kun perkele ihan Iron Cheffina takki auki lähdin ottamaan kerralla haltuun ramen-mestarin titteliä kikkailemalla jotain 15 tuntia keittiössä ja lopputulos olikin ihan paska.
Noh, täydellisyyttä tavoitellessa on parempi epäonnistua täysin kuin päätyä keskinkertaisuuteen
- Hikcoelho
Miten isossa kattilassa keittelit tarpeita?
Spoiler:
Spoiler:
Re: Viimeinkin kunnon ramenia
Joo joku 20-30 litran kattila ois kiva. Tuota lientä puuhaillessani mietin, että joku vastaava pitkä projekti vois olla hauska toteuttaa kesäaikaan mökillä nuotiolla keitellen.Timo Jutilan maksa wrote: ↑18 Jan 2020, 15:38Juu, en epäile siis hetkeäkään tuota analyysia. Mietin vaan siis että millaisia kippoja kannattaisi olla käytössä.Hikkanen wrote: ↑18 Jan 2020, 15:30Kymmenen ja viiden litran kattilat oli käytössä. Oon tosiaan lähes varma, että epäonnistuminen johtui siitä kun käytin potkaa enkä sorkkia. Jossain puolessa välissä prosessia maku oli vielä ok, mutta lopussa potkien liha oli hajonnut ihan atomeiksi ja luulisin, että siitä syntyi tuo ikävä sivumaku. Kyllähän sianliha tykkää pitkästä hauduttelusta, mutta tuossa oli kyse 12 tunnin kovalla lämmöllä keittämisestä.Timo Jutilan maksa wrote: ↑18 Jan 2020, 15:05Asenne 5/5. Tekisi mieli testailla.Hikkanen wrote: ↑18 Jan 2020, 14:55No naurattaa kyllä itseänikin, kun perkele ihan Iron Cheffina takki auki lähdin ottamaan kerralla haltuun ramen-mestarin titteliä kikkailemalla jotain 15 tuntia keittiössä ja lopputulos olikin ihan paska.
Noh, täydellisyyttä tavoitellessa on parempi epäonnistua täysin kuin päätyä keskinkertaisuuteen
- Hikcoelho
Miten isossa kattilassa keittelit tarpeita?
Spoiler:
Spoiler: