Joo, niin syntyy.Kukkahattu Viherpiiperö Suvakki wrote: ↑13 Sep 2021, 23:42Mut jos siellä tapahtuu käymistä niin painetta syntyy.Vanamees wrote: ↑13 Sep 2021, 21:52Aikamoiset hapankaalit sulla saa olla jos tommonen säilykepurkki possahtaa.Kukkahattu Viherpiiperö Suvakki wrote: ↑30 Dec 2020, 11:12Minkälaisella purnukalla se hapankaali kannattaa hapattaa? Mulla ois noita lasipurkkeja joissa on kumitiiviste ja lukko sekä sarana, pelkään vain että ne on liian tiiviitä että purkkiin syntyy liikaa painetta se possahtaa.
Koti fermentointi topaasi
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
Re: Koti fermentointi topaasi
- Norse Attack Squid
- Posts: 440
- Joined: 09 Oct 2013, 21:45
- Location: noot noot
Re: Koti fermentointi topaasi
Näin tekee. Mut ei sitä niin paljoa synny et se räjähtää jos välillä avaa sen. Suositukset silti purnukoille: tämmönen keraaminen: https://www.amazon.de/gp/product/B0007VKLAQ/Vanamees wrote: ↑14 Sep 2021, 08:56Joo, niin syntyy.Kukkahattu Viherpiiperö Suvakki wrote: ↑13 Sep 2021, 23:42Mut jos siellä tapahtuu käymistä niin painetta syntyy.Vanamees wrote: ↑13 Sep 2021, 21:52Aikamoiset hapankaalit sulla saa olla jos tommonen säilykepurkki possahtaa.Kukkahattu Viherpiiperö Suvakki wrote: ↑30 Dec 2020, 11:12Minkälaisella purnukalla se hapankaali kannattaa hapattaa? Mulla ois noita lasipurkkeja joissa on kumitiiviste ja lukko sekä sarana, pelkään vain että ne on liian tiiviitä että purkkiin syntyy liikaa painetta se possahtaa.
Tai nää ikeatkin toimii ihan hyvin, sellanen panimo vesilukko vaan tosta muovikannesta läpi vaikka veitsen avulla:
https://www.ikea.com/fi/fi/p/ikea-365-k ... s19277767/
- Timo Jutilan maksa
- Matti Partanen
- Posts: 65701
- Joined: 15 Aug 2010, 14:29
- Location: Luttisen verovaroilla sponssaama kuntoutuskeskus
Re: Koti fermentointi topaasi
^mulla on tuon tyyppisessä keraamisessa tulossa hapankurkkuja parhaillaan
Spoiler:
Spoiler:
- Norse Attack Squid
- Posts: 440
- Joined: 09 Oct 2013, 21:45
- Location: noot noot
Re: Koti fermentointi topaasi
Mul on tommonen inkiväärinen ja mausteinen (korianterin ja fenkolinsiemen) chili hapankaali hommeli omassa tollasessa tulossa. Tollaseen viiden litran pönttöön meni kivasti just yks kaalinpää makuaineineen.Timo Jutilan maksa wrote: ↑14 Sep 2021, 09:55^mulla on tuon tyyppisessä keraamisessa tulossa hapankurkkuja parhaillaan
Tänä vuonna tein maustekurkkui niin ne meni suoraan tölkkeihin.
Re: Koti fermentointi topaasi
Tuleehan sitä painetta.Ketokiila wrote: ↑13 Sep 2021, 23:56Pistin viime viikolla ekan kerran ylipäätään mitään hapattumaan. Nelisen litraa kurkkuja, yksi sieni-kasvishämminki ja yli jääneet rippeet sekasin vaan ja purkkiin. Kaikkiin laitoin äitini hyväks havaittua hapankurkkulientä. Vähän ehdin jo huolestua, kun ei alkanu näkyyn elonmerkkejä, mutta tokana päivänä kuulu keittiöstä "ssssschplot". Yks pikkasen liian tiukasti sulkemani lasipurkki oli potkassut kantensa hittoon.
+ = +
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan
Re: Koti fermentointi topaasi
Voinko tehdä fermentointi astian ymppäämällä purhin kanteen käymisastian vesilukon?
+ = +
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan
- Lähes myyttinen kikkamies
- Posts: 304
- Joined: 08 Dec 2011, 09:18
Re: Koti fermentointi topaasi
Eio näin hankala probleemi tämä. Kaikkein helpoimmalla varmaan selviää, kun ottaa patenttikannen saranastaan irti ja laittaa sen lisäpainon kanssa purkin tukkeeksi.
- Jean D'ork
- 3k
- Posts: 3030
- Joined: 07 Dec 2016, 21:58
- Location: Funkloch
Re: Koti fermentointi topaasi
Heti tilaisuuden tullen ostan lisää purkkeja, ja laitan ainakin porkkanoita ja Kyssäkaali-Alia happanemaan.
- Jean D'ork
- 3k
- Posts: 3030
- Joined: 07 Dec 2016, 21:58
- Location: Funkloch
Re: Koti fermentointi topaasi
Miksipä ei. Virtaava vesi, elävä tuli ja vesilukon pulpahtelu, näitä voisi katsella ikuisuuden.Kukkahattu Viherpiiperö Suvakki wrote: ↑15 Sep 2021, 13:00Voinko tehdä fermentointi astian ymppäämällä purhin kanteen käymisastian vesilukon?
Re: Koti fermentointi topaasi
Eilen vilkuilin telkkarista, kun tanskalainen maajussi teki hapatushommia, mm. kurkkukimchiä. Hapankaalin sekaan heitettiin mustapippuria, fenkolia ja muutama omena mausteeksi.
Areenasta löytyy kausi 25, jakso 5.
Areenasta löytyy kausi 25, jakso 5.
- Jean D'ork
- 3k
- Posts: 3030
- Joined: 07 Dec 2016, 21:58
- Location: Funkloch
Re: Koti fermentointi topaasi
Maistoin nyt ekan kerran rouskuja, jotka hapatin kolme viikkoa sitten, ja:
Nyt haluan ostaa sata purkkia ja hapattaa kaiken.
Nyt haluan ostaa sata purkkia ja hapattaa kaiken.
- Bitchfinder General
- 2k
- Posts: 2583
- Joined: 21 Oct 2009, 18:08
- Location: "hesa"
Re: Koti fermentointi topaasi
Mä oon fermentoinu ihan vaan lasipurkeissa. Ne keraamiset painot voi korvata silleen, et laittaa kelmun pintaan tuotteen pintaan kiinni ja päälle vedellä täytetyn pakaste- tai minigrippussin. Sit välillä availee sitä purkkia, että paineet pääsee ulos. Nykyään vakuumikoneen saa alle satasella niin se tietysti säästää tilaa ja tiskiä.
Noman fermentointikirja on helvetin hyvä ja järkevä sijoitus. Vaikka ei tietäisi aiheesta mitään niin sen avulla pääsee alkuun vaikka loppua kohden meininki alkaa olla aika pro. Myös hankalahkot kemialliset prosessit on selitetty ymmärrettävästi ja samalla tulee aika hyvin ruoka- ja kulttuurihistoriaa messissä. Parhaita keittokirjoja mitä tiedän.
Noman fermentointikirja on helvetin hyvä ja järkevä sijoitus. Vaikka ei tietäisi aiheesta mitään niin sen avulla pääsee alkuun vaikka loppua kohden meininki alkaa olla aika pro. Myös hankalahkot kemialliset prosessit on selitetty ymmärrettävästi ja samalla tulee aika hyvin ruoka- ja kulttuurihistoriaa messissä. Parhaita keittokirjoja mitä tiedän.
DRINK METAL
- Bitchfinder General
- 2k
- Posts: 2583
- Joined: 21 Oct 2009, 18:08
- Location: "hesa"
Re: Koti fermentointi topaasi
Toi vesilukon ymppääminen astian kanteen on järkevää jos jaksaa näpertää. Vesilukollisia fermentointipurkkeja on netti täynnä jos haluaa valmiina tilailla.
Nyrkkisääntönä (edellä mainitun Noman kirjan mukaan) on, että 2% suolaa totaalipainosta. Eli punnaat veden ja tuotteen ja yhteispainosta se 2% jos liemessä fermentoi. Mut oon kyllä nähny ohjeita 1-3 prosentin välillä. Heran käyttöä voi kans miettiä. Se edesauttaa, tai varmistaa, siinä, että ne oikeanlaiset bakteerit alkaa lisääntymään alussa. Heraahan voi tehdä esim niin, että laittaa jugurttia sideharsoon valumaan vaikka yön yli ja se valunut litku on sitä heraa.
Ah, fermentointi on kyllä parasta puuhaa!
Nyrkkisääntönä (edellä mainitun Noman kirjan mukaan) on, että 2% suolaa totaalipainosta. Eli punnaat veden ja tuotteen ja yhteispainosta se 2% jos liemessä fermentoi. Mut oon kyllä nähny ohjeita 1-3 prosentin välillä. Heran käyttöä voi kans miettiä. Se edesauttaa, tai varmistaa, siinä, että ne oikeanlaiset bakteerit alkaa lisääntymään alussa. Heraahan voi tehdä esim niin, että laittaa jugurttia sideharsoon valumaan vaikka yön yli ja se valunut litku on sitä heraa.
Ah, fermentointi on kyllä parasta puuhaa!
DRINK METAL
- Jean D'ork
- 3k
- Posts: 3030
- Joined: 07 Dec 2016, 21:58
- Location: Funkloch
Re: Koti fermentointi topaasi
Mä käytin näihin ekoihin säilymentäätiöihin patenttikorkkisia lasipurkkeja, ja tarvittaessa painona kiviä minigripeissä.Bitchfinder General wrote: ↑30 Sep 2021, 23:31Mä oon fermentoinu ihan vaan lasipurkeissa. Ne keraamiset painot voi korvata silleen, et laittaa kelmun pintaan tuotteen pintaan kiinni ja päälle vedellä täytetyn pakaste- tai minigrippussin. Sit välillä availee sitä purkkia, että paineet pääsee ulos. Nykyään vakuumikoneen saa alle satasella niin se tietysti säästää tilaa ja tiskiä.
Noman fermentointikirja on helvetin hyvä ja järkevä sijoitus. Vaikka ei tietäisi aiheesta mitään niin sen avulla pääsee alkuun vaikka loppua kohden meininki alkaa olla aika pro. Myös hankalahkot kemialliset prosessit on selitetty ymmärrettävästi ja samalla tulee aika hyvin ruoka- ja kulttuurihistoriaa messissä. Parhaita keittokirjoja mitä tiedän.
Mikä toi Noman kirja on?
Re: Koti fermentointi topaasi
Voiko hapatoimisen pikastartata laittamalla vaikka hapankaalin siipaleen tulevan mössön sekaan?
+ = +
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan
Heiniksen kiusaajat jättäkööt minut rauhaan