wok-pannun rasvapoltto
Moderators: delirium8, Weird Al Zyskowicz
- sössön sössön
- Matti Partanen
- Posts: 57219
- Joined: 19 Mar 2014, 14:16
wok-pannun rasvapoltto
löysin siis tommosen käyttämättömän yhen hengen sinkkutalouteen sopivan valurautasen wok-pannun, ja se tarvii kyl rasvapolttoa. kaimmääny yhen paistinpannun noin muuten rasvapolttaisin, mut mites noi wokin reunat, niillekki tars saada jotain ihraa? oliko jollain joku sopiva kikka-3 tämmöseen puuhaan?
om shanti shanti shanti
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः
- Erikoistutkija Hauberi
- ex-Demla nyk. psychonaut
- Posts: 34607
- Joined: 19 May 2010, 12:35
- Location: On the hill, by the sea
Re: wok-pannun rasvapoltto
Eikö se piisaa että sivelee sitä laardia sinne reunoille kans ja lyö 300 asteiseen uuniin pötköttelemään?
Protein - Water - Liquor
- Erikoistutkija Hauberi
- ex-Demla nyk. psychonaut
- Posts: 34607
- Joined: 19 May 2010, 12:35
- Location: On the hill, by the sea
Re: wok-pannun rasvapoltto
Protein - Water - Liquor
- sössön sössön
- Matti Partanen
- Posts: 57219
- Joined: 19 Mar 2014, 14:16
Re: wok-pannun rasvapoltto
nii sillee mietin et peruspannun tasanen pohja on helppo polttaa eikä siinä nyt niin paljoo niillä reunoilla oo välii, ja wok pannustahan kaikki se reunojen rasva valuu pohjalle mut toisaalta ohkanen kerros/kerroksia nii kai toi sillä tokenis
om shanti shanti shanti
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः
- Erikoistutkija Hauberi
- ex-Demla nyk. psychonaut
- Posts: 34607
- Joined: 19 May 2010, 12:35
- Location: On the hill, by the sea
- Ingmar Bergmanin kuolema
- -=00King Of PIF00=-
- Posts: 20482
- Joined: 13 Jan 2015, 20:55
- Location: Punavihreä kuoleman kulttuuri/anarkistinen parasiittiunelma
Re: wok-pannun rasvapoltto
Onko tää kuitenkin hiiliteräspannu? Valurauta pitää rasvata ja polttaa joka puolelta ettei se pääse ruostumaan. Toisaalta valuraudassa on jonkintasoinen päällystys aina tehdasasetuksena, ettei heti tarvitse ryhtyä isoihin operaatioihin.
Re: wok-pannun rasvapoltto
Tee se notsikissa tai grillissä jos mahdollista, kaasuhella olis kyl paras.
Nykypäivän rasvoista oon todennut gheen/kirkastettun voin ja auringonkukkaöljyn parhaimmaksi rasvapinnan aikaansaajaksi. Tai näin ainakin on hiiliteräspanuissa mun helalla.
Ensimmäistä pannua oon polttanut ku mielipuoli uunissa, ja toisella oon vaan levyillä polttanut kahdesti, mikä ois kyl varmaan riittänyt sille ensimmäisellekin pannulle.
Kikka3sena mitään muutaen keksi ku että tee sille pannulle se ns. rosteripannujen rasvapoltto. Eli leikaat sipuli isoiksi kuutioiksi, joku n. 2x2cm, pannu kuumaksi, rasvaa panuun ja sipulit perään, sitten pyörittelet niitä sipulinbiitejä siinä Panulla, kovalla lämmöllä kunnes ne on sellasia mustia käppyröitä.
Homman juju perustuu siihen että se mikä saa sipulia leikatessa kyynelkanavat aukemaan niin se imeytyisi raudanhuokosiin ja estäis safkan tarttumisen. Siksi isot sipulinpalat ettei se kyynelkanavienaukaisuaine veitsellä leikatessa pääse harkoille, Sipulinkerrokset kyl irtoa toisistaan ennen kuin ne alkaa kunnolla kypsymään a.k.a mustumaan, turha auttaa millään lastalla niitä erottumaa toisista, ne tekee sen itse, pyörittele vaan niitä siinä pannulla.
YouTubesta joskus ton löysin, ja mulla uteliuteliisuaisuus voitti laiskuuden ja päätin kokeilla tuota rosteripaistokasarilla. Toimii aika jees.
Nykypäivän rasvoista oon todennut gheen/kirkastettun voin ja auringonkukkaöljyn parhaimmaksi rasvapinnan aikaansaajaksi. Tai näin ainakin on hiiliteräspanuissa mun helalla.
Ensimmäistä pannua oon polttanut ku mielipuoli uunissa, ja toisella oon vaan levyillä polttanut kahdesti, mikä ois kyl varmaan riittänyt sille ensimmäisellekin pannulle.
Kikka3sena mitään muutaen keksi ku että tee sille pannulle se ns. rosteripannujen rasvapoltto. Eli leikaat sipuli isoiksi kuutioiksi, joku n. 2x2cm, pannu kuumaksi, rasvaa panuun ja sipulit perään, sitten pyörittelet niitä sipulinbiitejä siinä Panulla, kovalla lämmöllä kunnes ne on sellasia mustia käppyröitä.
Homman juju perustuu siihen että se mikä saa sipulia leikatessa kyynelkanavat aukemaan niin se imeytyisi raudanhuokosiin ja estäis safkan tarttumisen. Siksi isot sipulinpalat ettei se kyynelkanavienaukaisuaine veitsellä leikatessa pääse harkoille, Sipulinkerrokset kyl irtoa toisistaan ennen kuin ne alkaa kunnolla kypsymään a.k.a mustumaan, turha auttaa millään lastalla niitä erottumaa toisista, ne tekee sen itse, pyörittele vaan niitä siinä pannulla.
YouTubesta joskus ton löysin, ja mulla uteliuteliisuaisuus voitti laiskuuden ja päätin kokeilla tuota rosteripaistokasarilla. Toimii aika jees.
Punalippu wrote:Muistakaamme: imperialismi tulee vielä tällä vuosisadalla lakaistuksi pois maailmasta; siksi jokaisen on valittava puolensa – imperialismin puolesta vai kansainvälisen proletariaatin ja maailman kansojen puolesta?
Junes Lokka on natsipelle
Jere Karalahti on pelkkä pelle
Jussi Halla-aho on fasisti
- Erikoistutkija Hauberi
- ex-Demla nyk. psychonaut
- Posts: 34607
- Joined: 19 May 2010, 12:35
- Location: On the hill, by the sea
Re: wok-pannun rasvapoltto
Mikäs on wokkipannun rasvapoltto tilanne?
Punalippu wrote:Muistakaamme: imperialismi tulee vielä tällä vuosisadalla lakaistuksi pois maailmasta; siksi jokaisen on valittava puolensa – imperialismin puolesta vai kansainvälisen proletariaatin ja maailman kansojen puolesta?
Junes Lokka on natsipelle
Jere Karalahti on pelkkä pelle
Jussi Halla-aho on fasisti
- Erikoistutkija Hauberi
- ex-Demla nyk. psychonaut
- Posts: 34607
- Joined: 19 May 2010, 12:35
- Location: On the hill, by the sea
- gopiss girl
- -=Lord Of PIF=-
- Posts: 14206
- Joined: 31 Dec 2020, 02:43
- Location: Yhen lautasen buffassa
Re: wok-pannun rasvapoltto
Omasta de Buyerin hiiliteräksestä piti myös pestä jotkut mehiläisvahat pois ihan ekana